Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet egy (147 db)

Mikortól lehet egy gyerkőcöt nevelni? Úgy értem, hogy mikor érti meg pl. azt, hogy nem szabad, stb.

Kisfiam 9,5 hónapos és mindent megtalál ami nem neki való. Próbálok határozottan rászólni, hogy nem szabad, de rám se hederít. Mikor már ötvenedszer mondom, hogy nem csimpaszkodunk a ruhaszárítóra, mert rád?l, addigra már kezd elfogyni a türelmem és akkor a virágokról, vezetékekr?l még nem is beszéltem. Mindent nem pakolhatok el el?le. Hogyan tanítsam meg, hogy az nem neki való?

Legjobb válasz: Egy gyereket az elsõ perctõl nevelni kell, csak mindig kornak megfelelõen. Õ most ebben a korban van. Szólj rá százszor. Vedd el tõle százszor. És mindig mond, hogy nem szabad. Minden egyes ilyen mozdulat közelebb visz ahhoz, hogy elõbb-utóbb megértse és összetársítsa a "nem szabad"-ot azzal, hogy nem szabad. Ha lehet el is mondhatod neki miért (mert rád esik, mert megráz és fájni fog...). Kitartás

Egy gyereket az elsõ perctõl nevelni kell, csak mindig kornak megfelelõen. Õ most ebben a korban van. Szólj rá százszor. Vedd el tõle százszor. És mindig mond, hogy nem szabad. Minden egyes ilyen mozdulat közelebb visz ahhoz, hogy elõbb-utóbb megértse és összetársítsa a "nem szabad"-ot azzal, hogy nem szabad. Ha lehet el is mondhatod neki miért (mert rád esik, mert megráz és fájni fog...). Kitartás
A NEM SZABAD olyan a gyereknek, mint a legjobb móka. Ha ezt mondogatod neki, ne csodálkozz, ha hülyére vesz. Elsõ lépésként töröld a szótáradból ezt a szót. Válts át a HA...AKKOR stratégiára. Pl.: Zavar ha kapcsolgatod a tévét. Ha hozzányúlsz a gombhoz, kiviszlek a szobádba. És nagyon fontos, hogy ki is kell vinni, azonnal! Higgadtan, nem jelenetet rendezve. És mielõtt hónod alá csapod, guggolj le hozzá, nézz mindig rá (érd el, hogy õ is rád nézzen) és röviden mondd el neki, hogy: Hozzányúltál a tévéhez, ezért most kiviszlek a szobádba. És vidd ki. Nincs kegyelem, nincs kibúvó. Lesz olyan gyerek, akinél három hétig keserves harc lesz (akkor már jól elrontottad! ) de kivétel nélkül mindig eredményre vezet! És ezt a technikát tartsd is meg a továbbiakban!
Mintha én írtam volna. Az én kisfiam már magára rántotta a szárítót. Ezerszer, sõt milliószor elmondom, hogy nem szabad, közben csimpaszkodik bele és vigyorog. Akkor elhozom onnan, visszamegy, mondom nem szabad és elhozom, visszamegy... és ez így zajlik nap, mint nap. Lassan kezdi érteni, mi is az a nem szabad. Határozottan szólok rá, nem mosolygom el magam, ha csak vigyorog, mellé rázom a fejem, hogy nem és ha kell az ujjamat is felemelem. Türelem.
Nah mintha az én kisfiamat olvasnám :D! Nálunk is most van abban a korban 11 hónapos lesz, hogy mindent megnéz nálunk a tv a sláger :) ! Odaáll a tv állvány elé és nyomja a digi tv közben nézi a tv-t is hogy most mit csinált és hangosan kacag neki :) !! Imádja a dvd tartót is állandóan eldönti és rugdalja a dvd-ket :D! Én is nagyon sokszor elmondom neki hogy nem szabad és határozottan szolok neki nem nevetek rá de õ csak rám néz és rám mutat a kis ujjával :D! Mintha azt mondaná anya te fogdd be ...... :) !! Amugy nagyon édesek ahogy mindent megnézek és kitárul elõttük a világ :D!
Szerintem minden baba ilyen :) Mikortól lehet megtanítani, hogy nem szabad? Ahogy elõször olyat csinál, amit nem szabad :) Én sem pakoltam el a lakásból (persze vegyszereket meg ilyesmiket nem ér el) de a könyvek, cd, stb mind maradt a helyén, a fiókokra sem szereltünk semmit. Ahogy elkezdett kúszni és nyúlkálni, ha olyan helyre tévedt amit nem akartam, hogy pakoljon, vagy pl a fiókot húzgálni kezdte, megfogtam a kis kezét és mondtam neki, hogy nem játék, ezt nem szabad. volt hogy 20szor is... ha másképp nem ment arrébb vittem (sokszor volt síárs-rívás :) ) Most 8 hós múlt, de már sok helyzetben csak szólok, hogy NEM, akkor rámnéz és arrébbmegy (persze van, hogy rafkózik, ha nem figyelek és visszasomfordál, de hát mindig résen kell lenni :) )) és egy nap százszor is elmondani: nem szabad! Csoda, hogy a nem lesz az elsõ szavuk?? :) )))
Ja, és még valami. Esze ágában sem lesz bent maradni a szobájában. Lehet, hogy tízszer kell visszavinni eleinte. Tedd meg. Higgadtan, nem veszekedve. Mond neki, hogy ha úgy gondolja, hogy nem kapcsolgatja a tévét, szóljon neked és akkor kijöhet. Macerásnak tûnik, de csak eleinte. Utána viszont lesz egy kezelhetõ, rádfigyelõ gyereked! :) )))
utolsó válaszadó szerintem nem vette figyelembe, hogy a baba még csak 9, 5 hónapos... legalábbis az én 8, 5 hós gyerekem egy hónap múlva nem hiszem, hogy szól nekem, ha nem kapcsolgatja majd a tv-t, azért ne támasszunk eléjük elérhetetlen elvárásokat! Ennek majd késõbb jön el az ideje, mikor már megértette, mi az a tv, a nem szabad, és az összefüggést a tettei és a következmények között... Addig nyugodtan mondogasd neki, hogy nem szabad, miközben megfogod a kezét, és nem hagyod nyúlkálni, és ha ez nem hat, vidd arrébb õt egy másik játékhoz. Ezt ismételd meg ahányszor csak visszamászik :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! Remélem elõbb utóbb megtanulja :-))
Egy 9 hónapos baba rengeteg mindenre képes, nagyon sok mindent megért, képes akár három nyelven érteni a környezetét. De mivel nem beszél, a felnõttek nagyon alulértékelik a képességeiket! A "nem szabad" olyan a gyereknek, mint felnõtteknél a "csak". Idegesítõ.

Mikortól lehet egy babát kicsit pacsiztatni a strandon?

mi majdnem 4honaposak vagyunk,az korai lenne???

Legjobb válasz: Hát figyelj... vannak olyan uszodák, ahol nagy divat az újszülött-úsztatás, mert az úszómesterek szerint az újszülöttek ösztönösen tudnak úszni és magabiztosan mozognak a vízben. Fõleg ha Vele vagy és vigyázol Rá, akkor sztem nagy baja nem lehet. Ami miatt esetleg felmerülhet némi aggodalom, azok a fertõzések, gombák, ilyesmik. A házunk tövében mûködött nemsokkal ezelõttig egy bölcsi, és ott már a nagyon-nagyon pici gyerekek is pancsolhattak a medencében (a húsz centis vízben :D) és nagyon élvezték :)

Hát figyelj... vannak olyan uszodák, ahol nagy divat az újszülött-úsztatás, mert az úszómesterek szerint az újszülöttek ösztönösen tudnak úszni és magabiztosan mozognak a vízben. Fõleg ha Vele vagy és vigyázol Rá, akkor sztem nagy baja nem lehet. Ami miatt esetleg felmerülhet némi aggodalom, azok a fertõzések, gombák, ilyesmik. A házunk tövében mûködött nemsokkal ezelõttig egy bölcsi, és ott már a nagyon-nagyon pici gyerekek is pancsolhattak a medencében (a húsz centis vízben :D) és nagyon élvezték :)
Szia! Igazából ne strandon akard pancsiztatni, mert ott nagyon nagy a fertõzés veszélye egy ilyen pici babácskának hanem inkább menjetek, Balaton, Velencei-tóra ott sokkal nagyobb biztonsággal lehet fürdõzni. Bár szerintem még nagyon apróka a babikéd, én inkább várnék vele legalább 6 hós koráig. Nekünk a vesegyógyász mondta h ha tudna minden anyukkával beszélni akkor strandot csak 3 éves kor után javasolná, nem a gyermekekkel van a gond hanem avval h a felnõttek is bemennek mindennemû problémájukkal a medencébe. Persze a döntés a te kezedben. üdv. 14 hós baba anyukája
Mi strandra nem megyünk csak természetes víz Velencei tó Balaton igaz csak 1* mártózót meg, ne nagyon jött be neki ezért gumi csónakba vittük és utána megtöltöttük vízzel és kint pancsizott a parton!
Az én kisfiam most 15hós és itthon a medencében szeret lubickolni.Tavaly éppenhogy 4hónapos volt már pancsolt velünk a medencében strandra én sem vinném.
Strandra vinném a babám ilyen idõsen, de a vízbe biztos nem vinném be! Bababúszásra viszont fogunk járni, 3 hósan próba, majd rendszeresen 4 hós korától, ha tetszik neki! 6 hós korukig érdemes elkezdeni, mert addig van búvárreflexük! És azokat a medencéket, ahol a babaúszást tartják, sokkal jobban rendben tartják!
A kérdező hozzászólása: kôszônôm mindenki válaszát!sokat segítettetek!

Mikortól lehet egy tacskó kölyköt ki ivartalanítani?

Van egy négy éves szuka kutyánk aki nincs ivírtalanítva.És most szeretnénk hozni egy tacskó kan kölyköt (2 hónaposat) és félek,hogy felcsinálja a 4 éves szukánkat. Azt hallottam ,hogy 6-8 hónapos korban lehet ,de és ha addigra felcsinálja a szukámat ?

Legjobb válasz: Két lehetõséged van. Vagy elzárod a szukát, amikor tüzel, vagy a szukát ivartalaníttatod. Ha nem akartok szaporulatot, én az utóbbit választanám.

Két lehetõséged van. Vagy elzárod a szukát, amikor tüzel, vagy a szukát ivartalaníttatod. Ha nem akartok szaporulatot, én az utóbbit választanám.
kan kutyát 2hónapos kortól lehet szukát az elsõ tüzelése után! amúgy ahány állatorvos annyi mondás! én így tudom:D
Én a helyedben mindkettõjüket megmûttetném. A kiskrapekot már simán lehet 6-8 hónapos kortól, de talán még korábban is.
addig nem fogja, de egyébként a szukát ivartalanítsd a kant majd 1 éves kor körül.

Mikortol lehet egy babat jatszohazba vinni?

Mindenfele korosztaly van ott? Lehet 9 honaposan is vinni? Tud ott valamivel jatszani ennyi idosen vagy csak akkor erdemes ilyen helyre vinni ha mar jar, szaladgal?

Legjobb válasz: Igen, én már vittem, pont 9 hónapos volt. A játszóházakban általában van egy elkerített rész kicsiknek, ahol nekik kialakított környezet és babajátékok vannak. Ahova én megyek néha, ott egy éves kor alatt ingyenes. A legtöbb játszóháznak van honlapja, ott leírást és képeket is találsz.

Igen, én már vittem, pont 9 hónapos volt. A játszóházakban általában van egy elkerített rész kicsiknek, ahol nekik kialakított környezet és babajátékok vannak. Ahova én megyek néha, ott egy éves kor alatt ingyenes. A legtöbb játszóháznak van honlapja, ott leírást és képeket is találsz.

A babakocsi attamlajat mikortol lehet egy picit ulo helyetbe allitani, han honapostol?

Fiam 3 es fel honapos, minden nagyon erdekli, magatol felhuzza magat felig ulo helyzetbe,de magatol meg nem ul.

Legjobb válasz: Szia! Teljesen felültetni nem szabad, csak ha már egyedül ül! De azzal szerintem semmi gond nincs ha egy kicsit megemeled a háttámlát!

Szia! Teljesen felültetni nem szabad, csak ha már egyedül ül! De azzal szerintem semmi gond nincs ha egy kicsit megemeled a háttámlát!
Igen én is egyetértek az elsö válaszolóval. Nekem is 3, 5hónapos volt a kisfiam, mikor megemeltük neki a háttámlát egy kicsit, ö csak ugy maradt el a babakocsiban!:)
Szia! Ha már szépen tartja a fejét, esetleg hasonfekvésben már a könyökére támaszkodva nézeget, akkor elég erõsek már a nyak és hátizmai, hogy kicsit megdöntsd az ülést. Teljesen felültetni még nem szabad itámasztva sem, de félig ülõ/ félig fekvõ helyzetben már lehet.

Mikortól lehet egy gyereknek csokit adni?

Anyósomék folyton csokit akarnak adni 8 hónapos babámnak! Én nagyon nem szeretném, és ezt már milliószor értésükre is adtam, de mindig jön hogy "ilyen kis picikét sem?". Hát nem!

Legjobb válasz: Szia! A lepontozás veszélyeztett mindenkit, aki válaszol, mégis írok Neked. 2 éves kor után. Te és a pici ki fogjátok bírni, a rokonokkal mindig gond lesz. Az enyém 26 hós, most kezdek adni neki néha, mert a benne levõ kakaó, réz, ásványi anyagok szerintem kellenek. Egy nap max. egy kockát étkezés végén, aztán fogmosás.

Szia! A lepontozás veszélyeztett mindenkit, aki válaszol, mégis írok Neked. 2 éves kor után. Te és a pici ki fogjátok bírni, a rokonokkal mindig gond lesz. Az enyém 26 hós, most kezdek adni neki néha, mert a benne levõ kakaó, réz, ásványi anyagok szerintem kellenek. Egy nap max. egy kockát étkezés végén, aztán fogmosás.
Szerintem is 2 éves kor után lehet. Persze nem érdemes, mert többet árt, mint használ. Úgyhogy ne hagyd magad, ne adj még neki, késõbb úgyis ki fogja követelni néha.
Szerintem sem kell erõltetni a csokit, fõleg a benne lévõ tej miatt. Én nem vagyok kimondottan vaskalapos, bár hozzá teszem, hogy ha a gyerek nagyon nézi azt amit eszem, én mindíg adok neki! Persze csokit, sosem eszem elõtte...:) ))
Anno anyukam erre a problemara talalta ki a turorudit!Csoki(et) is van benne, a turo is egeszseges es a nasi-erzes is megvan!Persze nem 8 honaposan!
utolsónak válaszolónak:túró rudi..? na igen, sokan azt gondolják, hogy egészséges nasi a kicsinek. szerintem érdemes megnézni, hogy mit is tartalmaz... akkor már inkább 1-2 kocka sima tejcsoki.és az is minél késöbb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Akkor jól tudtam, hogy ez még nagyon korai! Csak ha azt mondom hogy nem, úgy néznek rám, mintha ilyen hisztis anyuka lennék, aki semmit nem enged a gyereknek! :(

Mikortól lehet egy bébit bölcsibe beiratni? Milyen feltételei vannak?

Legjobb válasz: Én úgy tudom fél éves kortól. A követelmény, hogy legyen munkáltatói igazolása a szülõknek. Ha az anyuka 4 órás munkát vállal, akkor csak 6 órát lehet bent a kicsi a bölcsiben.

Én úgy tudom fél éves kortól. A követelmény, hogy legyen munkáltatói igazolása a szülõknek. Ha az anyuka 4 órás munkát vállal, akkor csak 6 órát lehet bent a kicsi a bölcsiben.

Szülés után mikortol lehet egy kád meleg vizbe fürdeni? Szoptatok nem tudom ugy is lehet majd? 4 hete szültem

Legjobb válasz: Nekem mindig sok tejem lesz fürdés után. A forró serkent.

Nekem mindig sok tejem lesz fürdés után. A forró serkent.
6 hetes kontroll után.
Szia. Én megvárnám a 6 hetes vizsgálat eredményét.Szülés után 4-6 héttel jelentkezhet un. tisztulásos vérzés-menses szerû. Ha ez most egy forró fûrdõ után jelentkezne, biztosan megijednél. Türelem, 2 hetet már játszva kibírsz.Aztán pihentetõ fürdõzést!!!
Én ennyi idõsen már fürödtem kádban.A sebem bevolt gyógyulva. és nem is véreztem.A szopiztatás meg ne zavarjon attól bármikor fürödhetsz.Ha forróvízzel mosod a cicid több tejed lesz.

Mikortól lehet egy csecsemővel a mi nagykádunkban együtt fürdeni?

nyilván én tisztán ülnék a kádba, meg rendesen és rendszeresen sikálnám a kádat.

Legjobb válasz: Egy éves múlt a kisfiam, és még nem fürödtünk vele. Hogy miért nem? Mert apa fürdet, én addig megcsinálom az esti tejitalát, elõkészítem az ágyát, elrendezek mindent, összepakolom a rumlit, amit hagyott a lakásban szanaszét. Aztán Apa kiveszi a kádból, és együtt öltöztetjük fel, majd az én ölemben ülve-fekve megissza a tejitalt, és megy aludni. Engem az érdekelne, hogy aki együtt fürdik a gyerekkel, az ezt hogy oldja meg? Mert ha kisfiam jelzi, hogy ki akar jönni, akkor már nagyon türelmetlen, nem lenne arra idõ, hogy még mi is megtörölközzünk, felöltözzünk, majd utána rendezzük el a gyerkõcöt... szóval nálunk technikailag kivitelezhetetlen lenne.

Egy éves múlt a kisfiam, és még nem fürödtünk vele. Hogy miért nem? Mert apa fürdet, én addig megcsinálom az esti tejitalát, elõkészítem az ágyát, elrendezek mindent, összepakolom a rumlit, amit hagyott a lakásban szanaszét. Aztán Apa kiveszi a kádból, és együtt öltöztetjük fel, majd az én ölemben ülve-fekve megissza a tejitalt, és megy aludni. Engem az érdekelne, hogy aki együtt fürdik a gyerekkel, az ezt hogy oldja meg? Mert ha kisfiam jelzi, hogy ki akar jönni, akkor már nagyon türelmetlen, nem lenne arra idõ, hogy még mi is megtörölközzünk, felöltözzünk, majd utána rendezzük el a gyerkõcöt... szóval nálunk technikailag kivitelezhetetlen lenne.
Elsõ vagyok. Na az 1 éves kisfiamat nem lehet egyedül "elrendezni". :) )) Aki megtenné, annak kezet csókolnék. Még a párom sem bír vele egyedül, nemhogy esetleg én...
Igazából az elsõ gyermekemnél egyáltalán nem jutott eszünkbe, hogy együtt fürödjünk vele, amikor már elmúlt egy éves, akkor is külön fürdettük. De amikor megjött a kistesó, amikor már õ stabilan ült, akkortól a két gyereket a nagykádban fürdettük, imádják a közös esti hancúrt a fürdõkádban. Persze az elején én is ott ültem mögötte. Igazából én egy pár hetes babával nem mernék egy kádban fürödni, de amikor már van fogás rajta, szépen tartja magát, normálisan kimosta az ember a kádat, nincs semmi gombás fertõzése, vagy ilyesmi, nomeg babafürdetõt használva, szerintem semmi baja nem lesz tõle. Szép közös élmény lesz, segíti a kötõdést.
Szia! 2 hónapos korától fürdik a baba apával! Apa lezuhanyzik az együtt fürcsi elött és, aztán közösen pancsiznak!
Én mostanában tervezem, hogy valamelyik nap együtt fürdök a kislányommal. Mindenképpen meg akartam várni, hogy stabilan üljön, elõbb nem, mert nekem nincs segítségem. Elõtte én is le fogok zuhanyozni. Bekészítem a ruháimat, meg az õ törölközõjét, én kimászom, megtörölközöm, felöltözöm, aztán kiveszem õt is. Úgyis ott állok a kád mellett, addig õ elüldögél és játszik (remélhetõleg), amíg én öltözöm. A hely az biztosan új lesz neki, mert eddig a szobában fürdött. Ülni nem tudó babával nem mertem volna együtt fürdeni.
Én már két hete együtt fürdök a 3hónapos kislányommal mert babaúszásra járunk és a nagykádba gyakorolni kell az úszáson tanult gyakorlatokat.Párom mindig itthon van így õ kiveszi a kádból megtörli , elrendezi míg én is megfürdök és elrendezem magam, mire végeznek én is végzek és viszem szoptatni, apa meg rendet rak utánunk:)
Én is kb 2 hete kezdtem vele fürdeni.Eladtuk a kiskádját ami pelenkázós volt, addig a szobában fürdettük.Most ugyan van másik kád, macerásabb, igy én beleülök a kádba, apa behozza, játszunk, imádja a habot:-)Én is azt várom már hogy tudjon ülni, igy könnyebb lesz majd, jobban lehet vele játszani.Kb 15 percig pancsizik, akkor apa jön és elviszi:-)Mire én bemegyek addigra meg van törölve és a pelus rajta van, a többi feladat rám vár, mivel ordit ha öltöztetjük, az apja sajnálja igy meg sem próbálja rá adnia pizsit:-)
Hát nekünk normál paneles kád van, de sztem bele sem férnénk együtt:(úgyhogy mi kihagyjuk ezt...27hós a fiam, a pici 7hetes-sztem jó ha õk együtt fogank fürdeni.
3 hónapos kora óta fürdik apjával (nagy sarokkád). Addig végig ordított minden egyes fürdést (egyszer sem volt ordításmentes fürdésünk). Aztán egy csapásra elvágták... Az apja fogta, és a hátán úsztatta a kádban.. így kezdõdött. Most már 2 éves. Ha hazaér az apja idõben, együtt hancúroznak a kádban, ha nem, akkor már egyedül fürdik a nagykádban. :)
szerintem 3 hónapos kortól lehet. Akkor lehet elkezdeni a babauszást is. Mi 3és fél hónapos kora óta fürdünk együtt vele. Vagy apa vagy én. A másikunk a fürdés végén kiveszi és felöltözteti.
Nálunk is apa fürdet, egyszer fürödtek együtt szintén panel kádban kb. 7-8 hónaposan. Nem volt valami felemelõ, pont amiatt, amiket már elõttem írtak: Nekem kellett kivennem, megtörölgetnem stb. amíg az apja kikászálódott. Nem lenne teher, de már megszoktuk, hogy ezt a részt az apja csinálja. Addig legalább nekem is van idõm mondjuk vacsorázni, megcsinálni a tápszert, stb. Viszont tegnap óta már egyedül fürdik a nagykádban (11 hónapos) és nagyon élvezi. Már hamarabb is fürödhetett volna így, csak csúszásgátló hiányában még húztuk...

Mikortól lehet egy kutyával fedeztetni?

7 hónapos Westie kanom van, FAJTISZTA! És majd szeretnénk kölyköket. FAJTISZTÁKAT! Mikortól lehet fedeztetniii?

Legjobb válasz: És ha nincs törzskönyve, azt honnan tudod, hogy az õ szülei mentesek voltak a genetikai betegségektõl? És igen, azt honnan tudod, hogy nem egy rokonával fogod pároztatni? Nekem már ott gyanús voltál, mikor olvastam, hogy fajtisztázol! Igaza volt annak, aki írta, hogy most sok támadásnak leszel kitéve! Hát én már néha unom a hegyibeszédet, úgyhogy most megkíméllek tõle, magam helyett átruházom erre, ha még az elõzõ válaszomban nem linkeltem: http://olcsokutya.uw.hu/

És ha nincs törzskönyve, azt honnan tudod, hogy az õ szülei mentesek voltak a genetikai betegségektõl? És igen, azt honnan tudod, hogy nem egy rokonával fogod pároztatni? Nekem már ott gyanús voltál, mikor olvastam, hogy fajtisztázol! Igaza volt annak, aki írta, hogy most sok támadásnak leszel kitéve! Hát én már néha unom a hegyibeszédet, úgyhogy most megkíméllek tõle, magam helyett átruházom erre, ha még az elõzõ válaszomban nem linkeltem: http://olcsokutya.uw.hu/
Tehát akkor a kanod szûrve van a westie örökletes betegségeire, nem hordoz WSDS-t, cukorbetegséget, CMO-t, patellát, nem hajlamos Lymphomára. Tehát nem fogja õket örökíteni. Szûrve van herpeszre. Ha mindezek a szûrések megvannak, akkor már csak az a probléma, hogy nem ismered a felmenõt, tehát nem tudhatod, hogy milyen genetikai állományú szukával fedezteted.
uh.. és állatgyárat nem akarsz??? ez kell neked, még egy szuka, aztán lehet döngetni:(
Akkor elõlrõl. Minden kutya fajtiszta, mert a kutya a faj. Fajtatiszta akkor a kutyád, ha törzskönyves. Különben keveréknek számít. A kölykök is akkor fajtatiszták, ha törzskönyvet kaphatnak. Fedeztetni másfél éves kor után, a kötelezõ szûrési vizsgálatok elvégzése után a megfelelõ orvosi felkészítés után szokás.
Igaza van az elsõnek, ezen kívül még kiegészíteném azzal, hogy a szûréseken kívül vidd kiállításra, szerezzetek minõsítéseket is. Ha komolyabban érdekel a tenyésztés, akkor mélyedj el komolyan a témában, ismerd meg a szeretett fajtát magas szinten és a kiállításokon rengeteg tapasztalatot szerezhetsz, megismerkedhetsz más, komoly tenyésztõkkel, akiktõl sokat tanulhatsz és kialakíthatod a kapcsolatrendszert, hogy a kutyádhoz legmegfelelõbb szukát megtaláld! Ez nagyon összetett dolog, ha csak azért szeretnéd, hogy a kutyád "élvezze", akkor ne tedd! Ha csak azért szeretnéd, mert szeretnél egy kölyköt a saját kutyádtól, ne tedd! A tenyésztés óriási felelõsség, a fajta mindenek feletti szeretete és a célja a fajta javítása! Úgy kell csinálni, ha javítani nem is sikerül rajta, rontani semmiképp sem szabad! A törzskönyv egy dolog, de ez ennél sokkal többrõl szól! http://olcsokutya.uw.hu/
húúúú ezt nem kellett volna leírnod hogy nincs törzskönyve! most sok okos ember meg fog téged támadni hogy undorító szaporító vagy!
A kérdező hozzászólása: mert? neki így lehet ez olyan fajta.
még a nyakörvét sem tudod rendesen felrakni
Ha kicsit is értenél a kutyákhoz, eleve nem fajtisztáztál volna, fõleg nem CSUPA NAGYBETÛVEL!!!
A kérdező hozzászólása: mármint a nyakörv xDD nah de a nem a kutyát kell szídni.. se engem mert jól van tartva.. ha kell akkor csinálok egy blogot, felteszem ide, fotókkal és megmutatom, hogy JÓ KUTYA TARTÓ VAGYOK! :D de nem akarok vitatkozni. Ivartalanítva lesz. Tanulok kutyakozmetikusnak, és kereskedelmi eladónak tovább. Majd ha olyan leszek, aki tényleg készen áll belevágok, addig nem. :) )
A nyakörv pedig nem olyan fajta, azt úgy kell föltenni, hogy a karikán áthúzod a végét és úgy kapcsolod össze. Nekem is ilyen van, ebben a formában pedig külsõ karikás nyakörv pedig nem létezik, csak átdugós. Külsõ karikásnak nem a végén van a karika, hanem bele van varrva az oldalába.
megelõztél:)
A kérdező hozzászólása: jó tudni.. mondjuk ezt kaptam akitõl vettük.. csak nem mondta hogy tegyem fel. de köszi most felteszem ÚGY :DDD
uh, te egyik mondatoddal csapod agyon a másikat.. rutinos kutyás, több 100ezer szakkönyvet elolvasott, és kábé ennyit értesz a kutyákhoz? kutyakozmetikusnak tanulsz, és fekete a kutyád a kosztol? és nem tudsz felrakni egy nyakörvet normálisan... kapj már a fejedhez:D
A kérdező hozzászólása: most szép fehér, kozmetikázott, fürdetett :P
ó.. hát bocsi de nekem még kozmetikázva se tetszik a kutyusod. Sztem kicsit hosszú a feje. De képrõl nem lehet rendesen megállapítani. Én azt tanácsolom, hogy inkább legyen ivartalanitva, és késõbb amikor már lesz rá lehetõséged, te intézel mindet, akkor vegyél tk-s szukát és azt tenyészd:) most amúgyis annyira túlszaporított, hogy mindenkinek ilyene van, nem érdemes még anyagi okokból is szaporitani. amúgy fedeztetni másfél éves kortól ajánlott.
A kérdező hozzászólása: oké köszi :D elvileg már Januárban ivartalanítva lesz!!! a szuka meg 1-2 év.. addig tanulok még ezt-azt..:D
A kérdező hozzászólása: csak nem az volt a kérdés hogy lehet-e vele hanem hogy mikortól lehet. bár lehet, hogy azt kellett volna kérdeznem és akkor nem lennék leszaporítózva. :D
Akkor talán ha egyértelmûen fogalmaztál volna, mindezt elkerülhetted volna. A végén könnyû magyarázkodni, ha féltél a kritikától, akkor eleve ezzel kellett volna kezdeni! Sajnáljuk, ez az oldal már csak ilyen, mi már csak ilyenek vagyunk, hidd el, jó szándék vezérel minket és az elkeseredettség, hogy az emberi felelõtlenségnek a kutyák isszák már a levét! Megvan az okunk a stílusra is, ha valaki gyanúsan szaporítónak tûnik, bocsásd már meg, hogy nem nyaljuk fényesre a fenekét!!!
A kérdező hozzászólása: akkor fajtatiszta... most egy hiba miatt.. XD amúgy.. semmi baja makk egésséges. minden rendben nála. :DDDD csak nincs 'törzskönyve'
A kérdező hozzászólása: ez a kiállitás dolog engem nagyon csábít, csak most hazajött egy kutya és most nem lehet több, mint 3 és van 3.. szóval a lényeg, hogy hazajött még 1 mert nem kellett másnak és most várnom kell. De ha ez elmegy, akkor csakis de csakis Westie szuka és tözskönyves lesz!! :) ))
A kérdező hozzászólása: az olcsó kutyát ismerem és NEM VAGYOK SZAPORÍTÓ!! ez olyan felfoghatatlan? ._.
Uh.. én ezeket a képeket fel se raktam volna... tudod te hogy néz ki egyáltalán egy komolyabb, tenyészthetõ westie??
Figyelj felsoroltam vagy 6 örökletes betegséget. Az, hogy a kannak megvan mindkét heréje az alap. Hiába nem mutattüneteket a kutyád, most 7 hónaposan, attól még lehet, hogy hordozza ezeket a betegségeket és vagy elõjön nála is felnõtt korában, vagy továbbörökíti a kölykeinek. Ezért vannak kötelezõ szûrések, amiket törzskönyves kutyánál meg KELL csináltatni, anélkül nem kap a kutya tenyészengedélyt. Ez azért van, hogy beteg kutyákat ne szaporítsunk tovább. Az is elég baj, hogy nem törzskönyves a kutyád, de ha még a szûréseket se csináltatod meg, akkor tényleg szaporító vagy, hiszen nem veszed magadnak a fáradságot, hogy megvizsgáltasd egészségesek lesznek-e a kölykök.
Jaj, most néztem meg a képeket. Ha törzskönyve lenne, minden szûrése meglenne se kapna tenyészengedélyt.
Szégyen, hogy te a kutyádat még kozmetikáztatni sem vagy képes, ez a legelhanyagoltabb westie, akit valaha láttam! Sajnálom szegény kutyádat. Te meg háborogjál csak nyugodtan!
20:24-es vagyok! csak annyit tennék hozzá hogy nem az a baj hogy a szaporítás ellen vagytok csak ilyenkor már késö!ilyenkor már a felelõtlen ember elhatározta hogy lesz kiskutyája...sajnos! viszont a kérdezõhöz szólva...ha nem írod oda hogy ez "westie" akkor azt mondom rá hogy valami keverék!ennek csak a színe hasonlít a westie-re!!!a helyedben nem pároztatnám!inkább heréltesd ki! és ha kiskutyát akarsz akkor fogadj örökbe egyet a menhelyrõl!!!amíg azok tele vannak felesleges gyártani oda a keverék állatokat!!!
Sosem késõ, mert lehet õt nem lehet meggyõzni, de lehet más is olvassa és az majd elgondolkozik! Amúgy elhiszem, hogy fajtatiszta, de valóban nem egy típusos kutya, ez így, kozmetika nélkül is látszik rajta. Ivartalanítás.
kb igy néz ki egy normális westie: http://trimmausliikegroomers.com/images/Emma%20westie%20seis.. a tiéd kb ilyen lenne ha tiszta lenne: http://www.dogbreedinfo.com/images16/WauzerTommyWestieSchnau.. de ezt a westie mix szó alatt találod :S ....
A kérdező hozzászólása: de ha szépen mondtátok volna, nem úgy hogy nem lehet meggyõzni, hanem csak hogy "nem ajánlom mert nem biztos hogy fajtatiszta, inkább majd késöbb másikkal..." vagy ilyesmit akkor elkerülhettük volna az idegeskedést stb. én nem akarok állatmenhelyre többet gyártani, egy kutyám menhelyi, másnak is a családba én hoztam onnan, és a másik meg az utcáról befogadott. Felelõs vagyok!!! Csak szerettem vna megtudni. amúgy én kb 8 könyvet elolvastam a kutyákról, terrierekrõl, tartás, gondozás, tanítás és standard terén. betegségekrõl is olvastam. Szóval.. :DDD
A kérdező hozzászólása: Köszi. Megfogadom a tanácsaidat =)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!