Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet babát egyedül, (28 db)

Mikortól lehet ültetni egy babát? A kisfiam 3 hónapos és folyton húzza magát fölfele, mint ha ülni szeretne. Lehet már ilyen korban egyszer-egyszer felültetni, vagy nagyon árt a gerincének?

Legjobb válasz: Ha õ húzza fel magát akkor hagyd had üldögéljen, valószínû azért tudja magát felhúzni mert elég erõs az izomzata ahhoz, hogy ne ártson neki az ülés, és a gerinc mellett futó izmok is úgy erõsödnek meg ha használja õket a baba. Direkt ültetni nem szabad a babákat, amennyiben õ maga akarja ezt tenni akkor pedig ne korlátozd a mozgásában. És egy évesen valóban már a járást próbálgatják, fél évesen ülnek egyedül is stabilan átlagosan a babák.

Ha õ húzza fel magát akkor hagyd had üldögéljen, valószínû azért tudja magát felhúzni mert elég erõs az izomzata ahhoz, hogy ne ártson neki az ülés, és a gerinc mellett futó izmok is úgy erõsödnek meg ha használja õket a baba. Direkt ültetni nem szabad a babákat, amennyiben õ maga akarja ezt tenni akkor pedig ne korlátozd a mozgásában. És egy évesen valóban már a járást próbálgatják, fél évesen ülnek egyedül is stabilan átlagosan a babák.
Az elsõ hozzászóló vagyok. Rosszul emlékeztem, a jó válasz valóban 5-6 hónap. Igazatok van.
Szia! Ha babád szeretne ülni akkor egy kicsit lehet ültetni szerintem. Az én kisebb lányom 8 hónapos és õ is szeretett volna elõbb ülni és segítettünk neki néha egy picit. Most már egyedül fölül. üdv. Csilla
MI van???Milyen 1 éves koráig.Hisz akkor már járnak a babák nem h ülnek!!!!!!
Szia! Az én lányom is 3 hónapos, õ is húzza fel magát ülõ helyzetbe, nem korlátozom. Olyannyira jól megy neki, hogy rövid ideig már segítség nélkül is ül, ha pici segítséget kap, akkor bármeddig. Már a babakocsiban is csak addig fektethetem, amíg alszik, különben balhé van. Én azt gondolom, tudja a baba, mennyit bír. Erõltetni semmit nem szabad, de ami magától megy, amit szívesen próbálgat, az nem árthat, hadd csinálja.
1 éves koráig nem kéne, szerintem.
A kérdező hozzászólása: Az 1 év az tényleg túlzás :) , amikor 5-6 hósan már egyedûl is ülnek. Mi azt szoktuk csinálni, hogy játszás közben, amikor megfogja a két kezem elkezdi húzni magát, ilyenkor elhúzom, hagyom ülni 10-20 mpig azután visszafektetem, ezt max 4x 5x naponta eljátszuk, nagyon élvezi, vigyorog közben és bámészkodik. Remélem ez nem rossz amit csinálok.
Én tegnap etettem a 10 hetes babámat cumisüvegbõl, félig fekve a kezemben, egyszer csak felült magától, de biztos véletlen volt. 2 hete csinálja azt, hogy megfogja az ujjunkat és emeli magát felfelé. A babakocsiban sem szeret feküdni meg kell emelni picit. A keresztfiam 5 hónaposan már magától ül, úgy, hogy nem dõl el és nem támaszkodik semminek sem.
Amikor már magától tudott ülni!
4 hónaposan félig ülõben volt, 6 hónapos korától teljesen ülõben (rá 2 hétre ült fel magától). Nekünk nem mózeses babakocsink volt, hanem 3 fokozatban dönthetõ.
6 hónapos korában mászásból kiült. akkor tértünk át a hordozóra, majd 7 hónapos korában ültettem a sport részbe de csak félig megemelve mert ha teljesen felemeltem akkor lecsúszott és görnyedt a kocsiban
kb. 8 hós korától. Hat hósan félig feküdt.
7 hós a babám, nem ül még magától, de a kocsiban néha igényli, hogy egy fokozatot emeljek neki, hogy kiláthasson.(amint bealszik lefektetem)
Csak akkor szabad felültetni, ha már magától ül! De egy kicsit meg lehet emelni.
Még nem ül a fiam magától, de 7 hós kora óta félig ülõbe tettük neki a kocsit. A védõnõ mondta, hogy így nyugodtan ülhet.
Pontosan már nem emlékszem, de szerintem 4 hós lehetett, mikor emeltem a háttámlán. Állandóan a fejét emelgette, úgy gondolom, az sem túl jó. Attól kezdve nem is volt semmi baja!

Mikortól lehet aludnia egy babának rendes kiságyban?

Legjobb válasz: úgy értem mikortól szokták átrakni õket?

A kérdező hozzászólása: úgy értem mikortól szokták átrakni õket?
Rendes rácsos kiságyra gondolsz? Mert abban születésétõl kezdve. Vagy nem értem a kérdést... Ha arra gondolsz, hogy a szülõk ágyában altatják elõször a babákat - ez szokás kérdése. A mi babánk elsõ naptól a saját kiságyában aludt.
Hát ez nagyon változó, de szerintem az átlag kb 2, 5-3 éves kor körül altatja rendes ágyban a gyerekét.
Másfél éves kisfiamnak most fogunk venni gyerekágyat!
A kérdező hozzászólása: igen rendes gyerekágyra gondoltam:) köszönöm


Kókusztejet, hajdinát és nádcukrot mikortól lehet adni egy babának?

Legjobb válasz: 1 év után adhatók: Kakaó, tojás, méz, malátakávé, gyógyteák, gyümölcsteák, tehéntej Zöldségfélék: nyers, lereszelt zöldségek (uborka, paprika, retek), feles borsó, bab, csicseriborsó, káposzta, csemegekukorica, gomba, Szójafélék: tofu, szójabab, szójatej Gabonafélék: teljes kiõrlésû gabonafélék, köles, hajdina Olajos magvak (darálva): dió, mogyoró, mandula, tökmag, napraforgómag Tejtermékek: juhtúró, juhsajt, kecskesajt

1 év után adhatók: Kakaó, tojás, méz, malátakávé, gyógyteák, gyümölcsteák, tehéntej Zöldségfélék: nyers, lereszelt zöldségek (uborka, paprika, retek), feles borsó, bab, csicseriborsó, káposzta, csemegekukorica, gomba, Szójafélék: tofu, szójabab, szójatej Gabonafélék: teljes kiõrlésû gabonafélék, köles, hajdina Olajos magvak (darálva): dió, mogyoró, mandula, tökmag, napraforgómag Tejtermékek: juhtúró, juhsajt, kecskesajt
A nádcukrot, ugyanúgy, mint a sima cukrot (barnát is) szintén 1 éves kor után, de csak kis mennyiségben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, akkor ezzel még várni kell 4 hónapot. Kókusztejrõl tud valaki valamit?
A kérdező hozzászólása: Húúha, itt 6 éves kort írt...pedig én olvastam egy babareceptet, ahol írták hozzávalónak a kókusztejet, csak azt nem írták, hogy hány hónapos kortól adható az a babaétel! :O :S

Mikortól lehet megemelni egy picit a babakocsit, nem ülőhelyzetre gondoltam? 19 hetes a babám, de már nem szeret feküdni a kocsiba, mert úgy nem tud nézelődni.

Legjobb válasz: Szerintem már egy kicsit meg emelheted neki. Végül is a babahordóban is félig ülõ helyzetben van a baba. A lényeg, hogy ne egész nap legyen úgy mert az árt a gerincének, de egy kis ideig szerintem nyugodtan lehet.

Szerintem már egy kicsit meg emelheted neki. Végül is a babahordóban is félig ülõ helyzetben van a baba. A lényeg, hogy ne egész nap legyen úgy mert az árt a gerincének, de egy kis ideig szerintem nyugodtan lehet.
Az én babám most 6 hónapost, és most ültettem fel kicsit, nézelõdni :-) Szerintem akkor jobb, ha már kicsit tud ülni. De ahogy az elõttem válaszoló is írja, egy kis idõre biztos nem árt neki! Jó babázást!
6 hónapos a kislányom, és most raktuk át sportkocsiba félig ülõ helyzetbe.Imádja mert nézelõdhet.
Szia! Próbáld ki hogy hason és kifelé feküdjön. Az enyém már vagy egy hónapja így utazik és imádja. Nem tud még ülni, de így jól tud nézelõdni.
én majd csak akkor emelem, ha tud ülni. Olyan kocsink van, amibõl alapból jól kilát, mivel hátul kezdõdik az árnyékoló és alacsony a pereme (régi gagyi kocsi, de ki gondolná). Amúgy meg ott a kenguru, az tartja a hátát és nézelõdhet is.
15:48-tól érdeklõdnék, hogy te hogy teszed hason, kifelé a babát a kocsiba? Be lehet úgy is kötni? Vagy nem kötöd be? Milyen babakocsitok van? Nekünk Pierre Cardin van csak a tolókart lehet átfordítani, de az árnyékoló tetõt nem lehet áthelyezni a másik oldalra. Vagyis csak úgy kivitelezhetõ (hogy ki is lásson) ha a kocsi lábrészénél van a baba feje, viszont így meg nem lehet bekötni, tolni nem is merném mert szerintem tuti fejre esne a kocsiból. Írd már le légyszi, hogy te hogyan csinálod mert már nagyon kíváncsivá tettél! :) Köszi elõre is.
Szia! Nekünk Raf-pool king kocsink van és simán lehet úgy tolni, hogy felém néz a babánk, vagyis lábfelé mert elég nagy a perem, hogy ne essen ki, viszont kilát fölötte. Ilyen: http://aprosagokboltja.hu/spd/28popiel/KING_RAFPOL_4
Ja, és a tolókart is meg lehet fordítani, de így jobb, mert így engem is lát, meg kifelé is :-)

Mikortól lehet vinni egy babát tömegbe, pl egy bevásárlóközpontba vagy utazni vele tömegközlekedési eszközökön?

Tudom, van aki viszi hamar, mert mondjuk vinni kell a nagyobb gyerk?cöt oviba, de nekünk nem muszáj, így boltba, gyógyszertárba szoktunk csak elsétálni, lassan 6 hetes a babó. De érdekelne, hogy mikortól mehetek vele nyugodt szívvel kicsit csavarogni?

Legjobb válasz: Én 2 hetesen vittem magammal vásárolni a Tescoba. Hordozóban volt egy textilpelussal letakarva. Egy hónaposan már mindenhová mentünk, menet közben ha kellett a kocsiban szopiztunk. Semmi baja sincs azóta, egészséges 5 hónapos kislány.

Én 2 hetesen vittem magammal vásárolni a Tescoba. Hordozóban volt egy textilpelussal letakarva. Egy hónaposan már mindenhová mentünk, menet közben ha kellett a kocsiban szopiztunk. Semmi baja sincs azóta, egészséges 5 hónapos kislány.
Nekünk a gyerekorvos azt ajánlotta, hogy a 4 hónapos oltás után.
Nekem is azt tanácsolták, hogy csak az oltások után vigyük ilyen helyekre, mert a nagy bevásárlóközpontok azok a helyek ahova mindenki megy beteg-nem beteg egyaránt.Szóval én tuti nem vinném.
Én vinném, ha lenne kocsim, de azzal apa jár dolgozni. Busszal azért vidékrõl nem mászok be a városba, hogy sétálljak egyet. Hétvégenként néha elmegyünk valamit elintézni, Tescoba vásárolni, vagy Árkádba nézelõdni egyet. 11 hetes kislány anyukája
Nekem sem volt muszáj, de én 2 hónapos kora körül már vittem bevásárolni.Semmi baja nem lett.
Mi is vittük már kisfiúnkat bevásárolni, sétálni, jól betakarva hordozóval 3-4 hetes korában. Azóta is járunk, no persze nem napi rendszerességgel, de mindenkinek jó egy kis kimozdulás otthonról 1-2 órára. egy 7 hetes kisfiú anyukája
Szia, mi 3 hetes koratol vittuk mindenhova es mara 6 honapos es meg egy megfazasa sem volt. Szerintem ez szerencse kerdeese de nem lehet oket ovni a baci a levegoben van ha gyenge az immunremd. akkor ugy is beteg lesz. Ez az en velemenyem! Sok sikert jo levegozest!
Mi 3 honaposan voltunk kirandulni, az volt az elso nagy alkalom. Akkor már tetszett a babának is, azota ahova csak lehet, viszem magammal. Korabban apuci vigyázott rá, míg én elmentem elintézni ezt-azt, bevásárolni. Sétálni, mamákhoz persze jártunk. Nem kell a széltol is ovni, de gondolni kell, ha másra nem a klímára, bacikra. A múltkor láttam max. 1 hos pici babát a Tescoban: anyuka tartotta, a tejtermékeknél, míg a hutoben turkált, 1 szál napozoban, vekony pelussal. Szerintem ilyen pici babára jobban kéne figyelni, nagyon érzékeny még.

Mikortól lehet leszoktatni egy babát az éjszakaki evésről?

Kisfiam 25-én lesz 8hónapos..6hónapos kora ota tápszert eszik.mikortol lehet ezt éjszakára abba hagyni és felcserélni más fogyadékra?

Legjobb válasz: Hát már elkezdheted leszoktatni az éjszakai evésrõl.Elvileg ha napi 5-ször étkezik,és 4-5 hónapos akkor fokozatosan át kell térni éjjel a teára,vagy vízre evés helyett.Este próbálj neki laktatóbb ételt adni(tejbegríz,fõzelék,stb)és éjjel ha felébred már csak inni kapjon.Kell pár hét mire átál,lehet lesz sírás,de ne add fel:-).

Hát már elkezdheted leszoktatni az éjszakai evésrõl.Elvileg ha napi 5-ször étkezik, és 4-5 hónapos akkor fokozatosan át kell térni éjjel a teára, vagy vízre evés helyett.Este próbálj neki laktatóbb ételt adni(tejbegríz, fõzelék, stb)és éjjel ha felébred már csak inni kapjon.Kell pár hét mire átál, lehet lesz sírás, de ne add fel:-).
Ezt a baba érzi, de probáld meg laktatóbb kaját adni, éjszaka már csak teát adj neki..Nekem 3 hónapos a kisfiam és már most sem kel fel csak reggel 6-7 között.

Körtét, sárgabarackot mikortól lehet adni egy babának?

4,5 hónapos a picim. Már elkezdtük a hozzátáplálást. Szereti a kanalas ételeket, és gyönyörűen eszi is.Alig ken össze valamit. Alma,őszibarack,sütőtök,és répa volt eddig terítéken.Most jön majd a krumpli. Ezután lehet már adni körtét, és sárgabarackot is neki? Mondjuk 5 hósan?

Legjobb válasz: Alapesetben a körte 7, a sárgabarack 8 hós kortól ajánlott. Akkor, ha kb 6 hósan kezditek a hozzátáplálást. Kb 5-6 hós kortól adhatod.

Alapesetben a körte 7, a sárgabarack 8 hós kortól ajánlott. Akkor, ha kb 6 hósan kezditek a hozzátáplálást. Kb 5-6 hós kortól adhatod.
4 hónapos kortól, amennyiben tápszeres volt eddig.
A kérdező hozzászólása: Anyatejet és tápszert vegyesen kap. Ha az 5 alapízt megszokta, akkor adhatom neki a körtét, barackot:-)
Az én fiam anyatejes, de mivel kevés volt neki, doktor ajánlására 5 hósan elkezdtem a hozzátáplálást. Nálunk az elsõ ízek között volt a körte és a sárgabarack.

Mikortól lehet kivinni egy újszülött babát ilyen idöben?

Legjobb válasz: nem tudom milyen az idö, de megfelelö öltöztetéssel és védelemmel elsö naptól kilehet vinni. ha szél fúj vagy nagyon elzárva vagy sehogy. ha nagyon hideg van figyelni kell hogy alulról se fázzon.

nem tudom milyen az idö, de megfelelö öltöztetéssel és védelemmel elsö naptól kilehet vinni. ha szél fúj vagy nagyon elzárva vagy sehogy. ha nagyon hideg van figyelni kell hogy alulról se fázzon.
Elsõ naptól én nem vinném ki. Télen kb. 4-5 hetes kortól, elõtte pedig az ablak elõtt felöltöztetve lehet vele levegõzni. Aztán elõször 5, majd 10, majd 15-20 percre, fokozatosan. Ha ködös nagyon az idõ, elég 5 perc is.
1 hetesen már kiviheted nyugodtan, elõtte pedig szellõztetni a szobában, hogy szokja. Ha kiviszed, akkor a babakocsi aljába pléd, rá a baba jól felöltöztetve de nem túl öltöztetve! betakarva. Az arca elé tehetsz a kupolára egy ruha pelust és mehettek. Jót fog neki tenni. Ilyen nyirkos idõben sokáig nem, de ha szép idõ van, akkor tovább is kint lehettek.
Nyári babám van, õt rögtön kivittem, de ha most születne, tuti betartanám a fokozatosságot. Szobában, nyitott ablak mellett, majd kicsit az erkélyen, és aztán le. És tudod, ha köd van, nem szabad kivinni. A legjobb, ha -legalább minimálisan is, de- süt a Nap.
Meg persze ha nagy szél van, akkor sem, de ezt úgyis tudod, csak kihagytam az elõbb :)
Szia! Nekem a lányom december 4-én született!2 éve!Akkor is kb ilyen jóidõ volt! 2 hét után mondta a doktornõ hogy kimehetünk, de 1 hetes korától kellett szellõztetni az ablaknál!Én ott tartottama fokozatosságot a szellõzésnél...5perc 10 perc 15 majd 20!Ez ment egy hétigaztán mentünk sétálni, ott úgy bealudt, hogy nem volt szívem hazavinni 20 perc után úgyhogy mi 50-et sétáltunk elsõre! Tilos kivinni: Párás esõs idõben, szélben, és minusz 5 fok alatt az újszülötteket! 2 éves kislány és 19 hetes pocakcsajszi anyuja
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm a válaszokat, máris okosabb lettem :)
2 hós babámat elsõ naptól viszem minden nap. Doktornénije szerint -10 fokig kötelezõ a napi séta.

Kefirt mikortól lehet adni egy babának?

Mindenhol azt olvasom, hogy a joghurt mikortól adható, a kefirre ugyanaz vonatkozik? Olyan nagy a káosz a tejtermékek között: egy biztos, hogy egyéves kor alatt nem adható a tej, de a tejföl, joghurt, sajt, kefir most akkor mikortól vezethet? be?

Legjobb válasz: kefír, sajt, joghurt, túró 8 hó. Tejföl 10, tej 1 évtõ ajánlott.

kefír, sajt, joghurt, túró 8 hó. Tejföl 10, tej 1 évtõ ajánlott.
Pontosan úgy van, ahogy az elsõ is írta.
Én 10 hós korától adtam, azóta is (20 hós) azt eszik vacsorára kenyérrel és feltétekkel.
Én a múltkor vendégségben voltam a 6 hós kisfiammal, és egyszer csak azt vettem észre, hogy a barátnõm anyukája joghurttal eteti a fiamat. :D Meglepõdtem, mondtam is neki, hogy ilyet még nem ehet, de aztán semmi baja nem lett tõle. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Amúgy én más gyerekét biztosan nem mertem volna megetetni kérdezés nélkül kefirrel 6 hónaposan. Persze, utólag már tök mindegy, meg persze, nem lett tõle baja, amikor mi gyerekek voltunk, akkor ilyenkor már feles tejet is kaptunk, de szerintem ez nagyon merész az anyukája részérõl. Köszönöm a segítségeteket!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!