Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet babákat (458 db)

Csicseriborsót mikortól lehet babáknak adni?

Sziasztok! 6 és fél hónapos a lányom, 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Sárgaborsófőzit akartam csinálni neki, de anyósom azt javasolta hogy inkább csicseriborsóból csináljam mert egészségesebb. Szerintetek?

Legjobb válasz: A csicseriborsó teljesen rendben van. Csak annyira nehéz egy babának, amennyire a sárgaborsó. Vas, kalcium, sok jó van benne, amire szüksége van a babának. Száraz és konzerv formában kapható, de ha szárazon veszed, egy nap áztatás után is 2 órát fõzni kell. A sárgaborsó hamarabb megvan :)

A csicseriborsó teljesen rendben van. Csak annyira nehéz egy babának, amennyire a sárgaborsó. Vas, kalcium, sok jó van benne, amire szüksége van a babának. Száraz és konzerv formában kapható, de ha szárazon veszed, egy nap áztatás után is 2 órát fõzni kell. A sárgaborsó hamarabb megvan :)
Az én babám 11 hónapos, a múlt héten adtam neki elõször csicseriborsót, üvegeset. Szerintem még korai 6 és fél hónaposan, lehet, hogy puffasztja majd, bár minden baba más. Mindenesetre én utánanéztem és 10 hónapos kortól ajánlják bevezetni. Állítólag a héja nem jó a babának.

Mikortol lehet babáknak elöször más ennivalot adni mint a tápszer? (mert mi azt nesszük születése ota sajna! ) mi az elsö ami adhato? öszinten probalkozott már valaki elöbb is mint a megengedett idö?

Legjobb válasz: 4-6 hónapos kor körül lehet kezdeni a gyümölcsleveket, aztán a gyümölcspürét, fõzeléket. (Elõször alma, barack, sütõtök.)

4-6 hónapos kor körül lehet kezdeni a gyümölcsleveket, aztán a gyümölcspürét, fõzeléket. (Elõször alma, barack, sütõtök.)
Az elsõ babámnak, aki ráadásul 6 héttel korábban is született, már 3, 5 hósan adtam neki kezdésnek gyümi leveket, de csak kávéskanál mennyiségût. Aztán a korának megfelelõ ételeket.Én arra figyeltem nagyon oda, hogy ha már ilyen korán hozzátáplálok, akkor amibõl fõztem és a bébiétel is bio legyen. Így tudjuk megvédeni a vegyszerektõl.
Szia!Mi 3 hónaposok vagyunk, tápszeresek.! hónaposan kezdjük almával, majd barackkal.Nem akarom elöbb kezdeni, szerintem nem véletlen, hogy aztmondják várjuk ki a 4 hónapot.

Mikortól lehet babát hintába tenni?

Ilyen zenél?, magától hintázó hintába gondoltam, nem olyan hintára, mint ami a játszótéren van. A dobozára az van írva, hogy nullától hat hónapos koráig lehet használni... Szerintetek egy hónaposan, amikor már tartja a fejét, betehetem egy kicsit?

Legjobb válasz: nyugodtan beteheted.gondolom nem ül benne hanem fekszik,akkor meg olyan mintha ringatnád.

nyugodtan beteheted.gondolom nem ül benne hanem fekszik, akkor meg olyan mintha ringatnád.
A kérdező hozzászólása: Hát ilyen fekvõs-ülõs testhelyzetben van, vagyis lenne benne, tehát azért szerintem kell egy kis izomzat már hozzá, hogy ki ne essen belõle, tehát pl 2 hetesen én nem tettem volna bele, amikor még épphogy billegett a feje büfizés közben... Szóval egy hónaposan már beletehetem?
Nekünk FP bébihintánk van, én újszülött kortól beletettem a babát. Olyan pózban fekszik benne, mint mondjuk egy hordozóban, vagy pihenõszékben. Kiesni nem tud belõle, be kell kötni.
Mi is beletettük születésétõl kezdve, bár amikor a védõnõ meglátta, azt mondta, hogy csak ne sokat legyen benne. Nem volt benne állandóan, de nagyon szerette, látszott is rajta, hogy ellazul. :-)
Mi 2 hónapos korában vettünk egy Bright Starts hintát, ez is zenél, hintáztat. A papírjain az van hogy 3 hónapos kortól, hát mi 2 és fél hónaposan már bele tettük, de szereti is nagyon, most 4 hónapos, még mindig naponta benne van, míg fõzök vagy olyat csinálok amit nem nnagyon tudok hirtelen abba hagyni. Ez a hinta 11 kg-ig jó. Feltéve ha még szívesen benne fog feküdni :) Egyébként ez is ilyen mint a babahordozó, olyan félig ülõs pozícióban van benne. Szerintem ha az van a dobozra írva hogy 0-6, akkor simán beleteheted. De egy 1 hónapos babán azért látod ha mégsem kényelmes neki. :)


Kenguruba mikortól lehet babát "szállítani"?

hallottam olyanról h 1 hónaposan is lehet már és nem lenne benne sokat csak a boltig meg vissza

Legjobb válasz: 4 hós kortól, de nem sokat. Újszülött kortól mei taiban hordozhatod.

4 hós kortól, de nem sokat. Újszülött kortól mei taiban hordozhatod.
Mi 4 hónapos korától használtuk, akkor sem túl sokat.
Csak ha már magától tud ülni és akkor is csak magad felé fordítva mert a pici, ülni magától még nem tudó baba gerincét túlságosan megterheli a megfelelõ támasz nélküli ülõ helyzetben való hordozás, valamint a kenguruban felvett lábtartás sem tesz jót a baba csípõjének. Kapható viszont kötõs kenguru, vagy Mei Tai is, amellyel ilyen gond nem adódik.
Én 3 hetes korától hordozom kendõben.
Kenguruban lehetõleg soha, mert nagyon nem tesz jót a csípõjének és a gerincének (pláne kifelé fordítva), mert a helyes hordozáshoz az kell, hogy a baba lábai terpeszben legyenek, térdhajlattól térdhajlatig alátámasztva, így: http://4.bp.blogspot.com/_bMbLJbE1Yxo/S6OBhbrBQgI/AAAAAAAABi.. De ez a póz a kengurukban nem lehetséges. Ráadásul a kenguruban csak elõl lehet hordozni, holott az ember háton hordozásra terhet, és egy 7-8 kg-os babát már kényelmetlen és egészségtelen elõl hordozni. Viszont vannak olyan hordozók, amik megfelelõen alátámasztják a babát. Ilyen pl. a kendõ, a mei tai vagy a csatos hordozó (a fent linkelt képen is egy csatos van). Kendõben újszülött kortól lehet hordozni. A mei tai-ban szintén, csak a baba lábait békapózba kell tenni, és kb. 3 hónapos korától lóghat ki a lába. A csatos hordozót 3 hónapos kortól ajánlják. A csatos hordozó felépítésében hasonlít a kenguruhoz, ugyanis pántjai csatokban végzõdnek, ezáltal nagyon egyszerû a felvétele, nem kell kötözgetni, mint a kendõt vagy a mei tai-t, viszont megfelelõen megtámasztja a babát (egyébként a kendõ és mei tai kötése sem nagy ördöngösség).

Kicsit meg vagyok zavarodva. A glutént mikortól lehet babáknak adni?

A nagylányom már 3 éves. Amikor ?t kezdtem hozzátáplálni, a csapból is az folyt, hogy a glutént nem szabad 8 hónapos kora el?tt adni. Mostmár 5 hónapos a pici. Eddig csak anyatejes. Ma mentem neki bevásárolni. Nézegettem a tejpépeket és az t?nt fel, hogy a sornyi tejpép közül, ami 4 hótól van, csak 2 fajta volt gluténmentes. Akkor most, hogy is van. Az elmúlt pár órában megnéztem pár hozzátáplálási táblázatot, és olyan mintha 180 fokot fordult volna világ :-( Nem tudom, hogyha tartom magam az els? gyerekemnél alkalmazott rutinhoz, akkor nem-e okozok kárt a babámnak?

Legjobb válasz: Nem okozol kárt. Azért változik a szemlélet, mert az erre irányuló kutatások egyre több dologra világítanak rá, amirõl régen azt hitték jó, mára már nem biztos, hogy valóban az. A glutént 4 hónapos kor után ajánlják bevezetni, és 7 hónapos kor elõtt. Ne felejtsd el, hogy a világ halad elõre, ahogy te sem a 30 évvel ezelõtti rutin alapján neveled a gyereket, úgy ez is változhat:) Csak már fejlettebb a világ, gyorsabban derülnek ki dolgok:)

Nem okozol kárt. Azért változik a szemlélet, mert az erre irányuló kutatások egyre több dologra világítanak rá, amirõl régen azt hitték jó, mára már nem biztos, hogy valóban az. A glutént 4 hónapos kor után ajánlják bevezetni, és 7 hónapos kor elõtt. Ne felejtsd el, hogy a világ halad elõre, ahogy te sem a 30 évvel ezelõtti rutin alapján neveled a gyereket, úgy ez is változhat:) Csak már fejlettebb a világ, gyorsabban derülnek ki dolgok:)
4-7 hónapos kor között kell bevezetni a glutént a mai hozzátáplálási irányzat szerint. Én 6 hónapos korában vezettem be, pedig az öcsém lisztérzékeny, de egy csecsemõ belgyógyász ezt mondta, 6 hónapos korától kapjon glutén tartalmút, csak jobban oda kell majd figyelni az esetleges tünetekre.
6 hós kor után ráérsz, fõleg he 5 hónaposan még anyatejes Én is akkor kezdtem.
glutén van a legtöbb és legismertebb gabonafélében, így minden olyanban van, amiben liszt is. már nem azért, de még 5 éve azt sem tudta senki hogy mi az a glutén, mégsincs semmi baja senkinek. vannak a lisztérzékenyek, nyilván õk nem ehetnek, de ettõl eltekintve semmi bajt nem okoz. mint ahogy minden tápszer tehéntejbõl van(így aki tehéntejallergiás az csak speciális tápszert kaphat), mégis sokan azt hiszik, hogy ha tápszert adnak akkor semmi tehéntej származék nem kerül a gyerek szervezetébe. ma már minden rákkeltõ, minden káros. érdekes módon régen is felnõttek a gyerekek, makk egészségesen. épp a minap olvastam, hogy már a paradicsom csumája is rákkeltõ, ezért ki kell vágni azt a pici zöld részt. az eszem állt meg.
elõz nekem is az egyik hugom lisztérzékeny.
A kérdező hozzászólása: Látjátok, pont ez zavart meg. 3 éve még 8 hónapos kor alatt nem javasolták, most meg, hogy 7 hónapos korig be kell vezetni. Mire a harmadik babámat fogom hozzátáplálni, lehet, hogy odajutunk, hogy már az anyatejes táplálást is rossz szemmel fogják nézni :-D

Gyurmát, zsírkrétát, színes ceruzát mikortól lehet babának adni firkálni?

Legjobb válasz: Másfél kétéves kora körül,ha már megérti,hogy nem veheti a szájába,és nem firkálhatja össze a falat és a bútorokat.

Másfél kétéves kora körül, ha már megérti, hogy nem veheti a szájába, és nem firkálhatja össze a falat és a bútorokat.

Mikortol lehet babat a balatoni vizbe bevinni? Majd csak tobb eves kortol?

Legjobb válasz: A kislányom 7 hónapos volt, amikor elõször pancsolt a Balatonban. Nem lett semmi baja, a gyerekorvos is tudott róla, õ sem ellenezte. Nagyon nagy élmény volt neki is, nekünk is!

A kislányom 7 hónapos volt, amikor elõször pancsolt a Balatonban. Nem lett semmi baja, a gyerekorvos is tudott róla, õ sem ellenezte. Nagyon nagy élmény volt neki is, nekünk is!
Szerintem ha jó meleg a víz, 2hós kortól be lehet vinnik, nyáron voltam terhes, még nekem is a védõnõ inkább a tavakat ajánlotta, a strandokat nem.
Szerintem 8-9 hónaposan már be lehet vinni, de azért nem a leghidegebb vízbe és akkor, ha elég kellemes a levegõ is.

Mikortól, vagy hány hónapos kortól lehet úgy adni a babáknak, hogy délelőtt gyümölcs, délután főzelék? A babám 4 hónapos, két hetet kezdtük a gyümölcsöt délelőttönként kapja. Tápszeresek vagyunk. És babapiskótát mikortól lehet hozzákeverni neki?

Legjobb válasz: úgyis látod, hogy mennyit eszik meg egy evésre a gyümölcsökbõl. Ha már legalább fél üveggel megeszik, akkor szerintem elkezdheted a fõzelékeket is kóstoltatni vele. Ha már abból is megeszik fél-1 üveggel, akkor nyugodtan adhatod neki. Én nem egészen 4 hónapos volt mikor kóstoltattam vele, és kb 3 hét alatt el is jutottam oda, hogy délután fõzeléket evett, délelõtt gyümölcsöt. aztán rá két hétre kb már tízóraira gyümit evett, ebédre fõzeléket, uzsonnára pedig megint gyümölcsöt vagy akkor is fõzit. Szerencsére semmire nem volt allergiás, így gyorsan tudtunk haladni a kóstolásokkal. Babapiskótát még nem adtam neki, de szerintem 6 hós kor alatt azt biztos, hogy nem, utána is csak olyat, ami nem tartalmaz lisztet, tartósítókat, ilyeneket. vannak külön babakekszek, azokat amennyire tudom, 6 hós kor felett eheti a baba.

úgyis látod, hogy mennyit eszik meg egy evésre a gyümölcsökbõl. Ha már legalább fél üveggel megeszik, akkor szerintem elkezdheted a fõzelékeket is kóstoltatni vele. Ha már abból is megeszik fél-1 üveggel, akkor nyugodtan adhatod neki. Én nem egészen 4 hónapos volt mikor kóstoltattam vele, és kb 3 hét alatt el is jutottam oda, hogy délután fõzeléket evett, délelõtt gyümölcsöt. aztán rá két hétre kb már tízóraira gyümit evett, ebédre fõzeléket, uzsonnára pedig megint gyümölcsöt vagy akkor is fõzit. Szerencsére semmire nem volt allergiás, így gyorsan tudtunk haladni a kóstolásokkal. Babapiskótát még nem adtam neki, de szerintem 6 hós kor alatt azt biztos, hogy nem, utána is csak olyat, ami nem tartalmaz lisztet, tartósítókat, ilyeneket. vannak külön babakekszek, azokat amennyire tudom, 6 hós kor felett eheti a baba.
Mi kb 3.5 hónapostól kezdtünk "rendesen" enni.Az én babám is tápis, most 5 hónapos, és de.gyümi, ebéd tejpép, uzsi fõzi, a reggeli és a vacsi tápszer.De mióta ráérzett az izekre, nem nagyon kell a táp...Babakekszet én vettem, h.legyen itthon, de még nem adok, de 6 hótól adható, az van ráirva.Én úgy gondolom, a keksz késöbb kell, amikor már nem elég kalória nekik a sima gyümölcspüré.Remélem valamennyit segitettem!
Elõzõ jól irta, ha már megeszik egy étkezésre valót nyugodtan ki lehet váltani. Mi 5 hónaposan csak reggel és este ettünk tápszert. Délelõtt gyümit, ebédre fõzit, uzsonnára meg tejpépet kapott. Babapiskótát csak most kezdtem adni (9 és fél hós), de 5 hónapos kortól Hipp babakekszet kapott a gyümibe reszelve. Kicsit drága (600 körül volt egy doboz), de ha jól emlékszem 4 hótól lehet adni.
A kérdező hozzászólása: Igen, köszönöm a segítséget, nagy segítség volt a válaszotok!
18:43-as vagyok: Az elsõt akartam irni, csak közbe közénk irtak. :)

Mikortól lehet a babáknak mást is adni enni, mint az anyatej, meg az üveges bébiétel? Szilárdat hogyan, milyen sorrendben és mikortól lehet adni neki? Szinte már alig van anyatej.

Legjobb válasz: Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is,a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:)Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta,(mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)

Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is, a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:) Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta, (mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm ez alapján tök jól lehet követni, hogy mikor mit lehet adni a babóknak. Plusz reggelire és vacsira én tejpépet (Milupa HA)adok 8 hós babámnak.

Paradicsomot mikortól lehet adni a babáknak?

Legjobb válasz: A paradicsom az elsõ olyan ennivaló amelyet már nagyon korán lehet adni a babának . Amelyik babát már hozzá kell táplálni annak bártan lehet adni. Az én kisfim 3 hónapos korától kapta. Mindig úgy kell csinálni hogy a héjját le kell húzni, a magokat is ki kell venni és csak a paradicsom " húsát" adni kiskanállal a babának. De általában az a legjobb ha a saját kertünkbõl kapja a kicsi, vagy a családéból, ahol biztosan nincs vegyszerezve. Paradicsomos bébiételeket 4 hónapos kortól lehet adni. Az én kisfiam kedvence volt a bébiételek közül a paradicsom hallal, meg krumplival, meg marhával. Az emésztésüknek is jót tesz, könnyebben kakilnak, és ez nem hátrány a tápszeres babáknál, mert sokuk szenved székrekedéstõl. Anyatejes babának pedig akkor lehet kínálni ha már kóstolgat.

A paradicsom az elsõ olyan ennivaló amelyet már nagyon korán lehet adni a babának . Amelyik babát már hozzá kell táplálni annak bártan lehet adni. Az én kisfim 3 hónapos korától kapta. Mindig úgy kell csinálni hogy a héjját le kell húzni, a magokat is ki kell venni és csak a paradicsom " húsát" adni kiskanállal a babának. De általában az a legjobb ha a saját kertünkbõl kapja a kicsi, vagy a családéból, ahol biztosan nincs vegyszerezve. Paradicsomos bébiételeket 4 hónapos kortól lehet adni. Az én kisfiam kedvence volt a bébiételek közül a paradicsom hallal, meg krumplival, meg marhával. Az emésztésüknek is jót tesz, könnyebben kakilnak, és ez nem hátrány a tápszeres babáknál, mert sokuk szenved székrekedéstõl. Anyatejes babának pedig akkor lehet kínálni ha már kóstolgat.
Szia!Anyatejes babáknak késõbb lehet csak adni, de ha paradicsomot adsz neki, arra ügyelj, hogy kicsípheti a popsiját!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek a segítséget!
Az elsõ fõzelékek között szerepel. Krumpli, utána krumpli répával, utána bevezethetõ a krumpli paradicsommal, legalább is nálunk ez volt a sorrend. Az én fiam imádja. A Kecskemétinek van egy olyanja, hogy paradicsom hallal (asszem hat hónapos kortól), az a nagy kedvenc a mai napig, pedig már 9 hónapos a picur.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!