Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet altatni (6 db)

Mikortol lehet a pici babot hason altatni?

Az en kisfiam 1 hetes mult, de ugy veszem eszre, hogy jobban szeretne aludni a hasan, meg nem probaltam, de amikor a mellkasomon eleszik hassal nagyon nyugodt, es ahogy leteszem hattal az agyba rogton felebered es elkezd csuklani. Kicsit hasfajos is es nehezen megy neki a bufizes.

Legjobb válasz: Nyugodtan altathatod hason, az én lánykám is hasfájós volt, és hason tudott csak aludni.

Nyugodtan altathatod hason, az én lánykám is hasfájós volt, és hason tudott csak aludni.
Nekünk azt mondta a védõnéni, mikor ilyen pici volt, hogy most még csak nappal fektessem hasra, mikor oda tudok rá figyelni! Pár hét, és már éjjel is lehet majd hason altatni. Az enyém már elmúlt 9 hetes, és mostmár éjjel is szokott hason aludni.
Kislányomat másfél-2 hós kora óta altatom hason. Elõtte nem mertem. Elõször még a köldökcsonk sem akaródzott leesni. Már csak azért sem tettem hasra, csaka az én hasamon. Azóta csak hason alszik - kivéve a babakocsiban. Ha hason is akarnád altatni, legyen légzésfigyelõd!!!!
Én szinte születése óta hason altatom, máshogy nem tudna aludni, mert még álmába is rúg-kapál, örökmozgó kislány. Nekünk van légzésfigyelõ, jobb a biztonság. Amúgy fõleg a böfi miatt, inkább hason, úgy ki tud folyni a tejci, háton meg nehogy félrenyelje.
Nyugodtan altasd hason, de legyen légzésfigyelõd a tuti kedvéért. Én már a kórházban hason altattam, mivel háton max 20 percet aludt és legkésõbb akkor összerándult és már fel is ébredt. Semmi baja nem lesz ha hason alszik, sõt kijön a büfi, mert kipréseli és ha visszabukna, hát kifolyik simán. A kókuszmatrac pont azért jó, mert kemény és légáteresztõ, nem tudja belefúrni az arcát, és ha bele is fordul, kap levegõt. A kisfiam születésétõl fogva úgy aludt hason, hogy a két kis kezét a buksija alá tette! Soha semmi gond -hála égnek- nem volt vele. Mostmár 7 hós. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor aludt fél óránál többet háton a kiságyban :(. Ja, és a köldökcsonknak sem lesz semmi baja.
Az én kislányom még soha nem aludt hason. Eleinte nem mertem hason altatni a bölcsõhalál miatt, most meg már nem is tud, akar úgy alaudni. 4 hónapos
A kérdező hozzászólása: Van legzesfigyelonk is es mar a koldokcsonk leesett neki tegnap, most evett es most eloszor letettem hason, ugy nez ki hoy imadja, volt egy nagy bufi is igy hason hala a jo egnek!!!! Es azota alszik mint a bunda. Eddig eves utan nem is birt bufizni es letettem hatra es 2 perc mulva ebredt a csuklasra es nem tul jol aludt a rangatozasok miatt.
Kisfiam 4 napos korától, az elsõ itthon töltött éjszakától kezdve hason alszik. Most már persze forog össze-vissza, mivel hat és fél hónapos, de az alap a hason alvás nála. A köldökcsonk egyébként 8 napos korában esett le, õt az sem zavarta a hason alvásban. Egyébként hasfájós is volt, õ sem tudott a saját rángatózásától háton aludni, de így minden okés volt, ráadásul van légzésfigyelõ. Nyugodtan fektesd hasra, ha õ úgy szeret. Egy dologra figyelni kell: így elképzelhetõ, hogy el fog mászni majd a légzésfigyelõ érzékelõ lapjairól, ezért kicsit érzékenyebbre kell állítani (a gyári hármas beállítás helyett inkább négyesre, vagy kicsit fölé). Nálunk rögtön elsõ éjszaka beriasztott, de rájöttünk, hogy csak ezért volt az egész. Állítottunk rajta, azóta akár az egész ágyat be tudja járni, érzékel minden levegõvételt. B.

Mikortól lehet heverőben altatni a babákat?

Legjobb válasz: Mármint arra gondolsz, hogy nem rácsos kiságyban, hanem nagyágyon? Lányom most 15 hósan szokott át, de én a fél évtõl a 6 évig már mindent hallottam...

Mármint arra gondolsz, hogy nem rácsos kiságyban, hanem nagyágyon? Lányom most 15 hósan szokott át, de én a fél évtõl a 6 évig már mindent hallottam...
Amikortól te azt úgy gondolod. Ez nincsen kiszabva, mindenki úgy altatja ott ahol õ akarja a gyerekét. Az én kisfiam 8 hónapos koráig aludt el a kiságyban aztán odaszokott mellénk a nagyágyra onnantól kezdve csak nappal volt a kiságyban, ha elmaradt benne, 1 éves elmúlt 2-3 hónappal amikor külön heverõre szoktattuk, de egy utcabelink(ÓVÓNÕ)már a 3 hónapos kisfiát heverõn altatta mert nem maradt el neki a kiságyban és ráadásul még külön szobában.
Nekem ezek a korai idõpontok nagyon furcsák, kislányom egy éves, de egy éjszaka alatt kb 20szor esne le a heverõrõl, annyit mocorog. Egész éjjel a rácsokra simulva alszik.

Mikortol lehet a babákat heverön altatni? Pl: kihuzhatoson amit a földre huzok ki, tehát nem esik le.

Legjobb válasz: én egyévesen szoktattam át a fiamat, széthuzva az ágy magassága max. 20 cm és szonyeg is van, de még sosem volt gond, leginkább a belso részén forog a pici. ha felébred, okosan lemászik az ágyrol, sot láttam már véletlenul éjszaka is, hogy felriadt, mászott le, visszafektettem és már aludt is tovább, szoval ez a leszállási mod már berogzodott nálunk:) sokkal jobban bevált, mint a kiságy, ahol alig bírt forogni és mindig vagy beutotte magát vagy beakadt keze-lába.

én egyévesen szoktattam át a fiamat, széthuzva az ágy magassága max. 20 cm és szonyeg is van, de még sosem volt gond, leginkább a belso részén forog a pici. ha felébred, okosan lemászik az ágyrol, sot láttam már véletlenul éjszaka is, hogy felriadt, mászott le, visszafektettem és már aludt is tovább, szoval ez a leszállási mod már berogzodott nálunk:) sokkal jobban bevált, mint a kiságy, ahol alig bírt forogni és mindig vagy beutotte magát vagy beakadt keze-lába.
Amikor akarod.Ha nem esik le, akkor miért ne alhatna ott?


Mikortól lehet rövidujjúban altatni?

Most 10 hetes.

Legjobb válasz: Már altathatod rövidújúbban. De elõbb nézd meg, hogy a hosszú újjúban valóban melege van-e? (akkor nyirkos a nyaka hátul, ha megtapintod). Ha nincs melege, akkor nyugoddtan hagyhatod rajta egy vékony hosszú újjút.

Már altathatod rövidújúbban. De elõbb nézd meg, hogy a hosszú újjúban valóban melege van-e? (akkor nyirkos a nyaka hátul, ha megtapintod). Ha nincs melege, akkor nyugoddtan hagyhatod rajta egy vékony hosszú újjút.
Az én kislányom is tíz hetes. Én hosszú ujuban altatom, hálózsák, és vékony takaró. De az ablakot így nyitva tudom hagyni.
Az elsõ vagyok. Szerintem az jó, csak arra vigyázz, h a rugdalózó ne legyen vastag, szellõzzön lehetõleg (vékonyabb anyagból)
Szintén 10 hetes a lányom, rövid ujju bodyban és vékony pamutnadrágban alszik, 25 fok van a szobájában most este is.
Mi 3 honaposak vagyunk, eddig egy rovid ujju body es egy hosszu ujju rugdalozoban aludt es egy zsakban. De pont ma, 1 oraja ebredt sirva. Kivettem a zsakbol, melege volt. Szoval maradt a body es a rugi.
A kérdező hozzászólása: Én egy hosszú újjú rugdalózóban altatom és alá adok egy rövid ujjú bodyt.
Én tavaly ilyenkor az 5 hetes gyereket egy szál bodyban altattam, és így is teljesen leizzadt. Kánikula van, neki is melege van! Nem kell 2 réteg.
11 hetes a babám. rövidujjú body és vékony hosszúujjú hálózsák, nyitott ablak vagy hosszúujjú body + ujjatlan hálózsák

MIkortól lehet a babákat biztonságosan, hason altatni?

a bölcs?halálra gondolok!a kisfiam csak úgy alszik,de van légzésfigyel?,így nyugott vagyok,de nemsokára lejár a kölcsönzési id? és nem tudom hogy meghosszabítsam-e!7 hetes múlt a drágám!

Legjobb válasz: Az én babóm is születésétõl fogva hason alszik, légzésfigyelõvel, most 5,5 hónapos és még mindig használjuk. Míg le nem mászik róla. Azt olvastam, hogy a bölcsõhalál 6 hós kor után már nagyon ritkán fordulhat elõ. Még mindenképp kölcsönözd ki, fõleg ha külön szobában van.

Az én babóm is születésétõl fogva hason alszik, légzésfigyelõvel, most 5, 5 hónapos és még mindig használjuk. Míg le nem mászik róla. Azt olvastam, hogy a bölcsõhalál 6 hós kor után már nagyon ritkán fordulhat elõ. Még mindenképp kölcsönözd ki, fõleg ha külön szobában van.
Én is kikölcsönözném a helyedben. Kb 6 hónapos korig áll fenn a bölcsõhalál veszélye, de leggyakoribb 2-4 hónap között. 4 hónapos a babám, használjuk a légzésfigyelõt, engem nagyon megnyugtat, fõleg, hogy csak és kizárólag hason hajlandó aludni. Üdv
Én a 4. héttõl altattam mindig hason a lányom. Én legalább 6 hónapig kölcsönözném a légzésfigyelõt! (addig nekünk is volt pár riasztásunk...)
A kérdező hozzászólása: 2 hetes volt a pici fiam, akkor riasztott be egyszer a figyelõ azóta sem:) !
szia! ezt a légzésfigyelõs oldalon olvastam:/nem szó szerint/ a bölcsõhalál 2hós kor alatt szinte sosem fordul elõ, a legveszélyeztetettebb kor 3-9hóig van, de ha tutira akarsz menni 14hós korig is mehet.. én igazság szerint még a mai napig nyugodtabban alszom h megy pedig 16 hós.. majd most veszem ki alóla, mert megy nagy ágyba

Mikortól lehet hason altatni a babát?

Legjobb válasz: Amikor már hasról hátra és hátról hasra tud fordulni.

Amikor már hasról hátra és hátról hasra tud fordulni.
Újszülött korától. Gondolom a bölcsõhalál miatt kérdezed. Maga, az alvópóz módja nem igazán befolyásolja, sokkal inkább arra vigyázz, hogy ne legyen melege. Régen a hátonalvás volt a "tiltott", én az oldalán altattam a kisfiam:)
szia!én mióta meg született azóta hason altatom és semmi baja nincs neki!jobban aggódnék ha háton feküne hisz ha feljön neki a büfi megis fulladhat!meg sokkal jobban szeret így feküdni mert ha fáj a hasikája így megnyugszik rögtön!grat a babához!
Nekem az elsõ babám, már a kórházban is utolsó éjszaka hason aludt. Itthon is és háton nem tetszett neki. A védõnõ viszont jól rámijesztett, hogy a bukik belefullad, így vettem légzésfigyelõt, de ha bukott is, pont hogy szétfolyt. A fiam csak háton alszik. A dokink szerint a hason alvó babák mozgásfejlõdése legjobb, aztán a háton és utoljára jönnek az oldalfekvõk. Nálunk bevált, mert a fiam sokkal késõbb csinál minden mozgásformát, mint az elsõszülött lányom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!