Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet alkalmazni (8 db)

Vettetek szülés előtt édeskömény teát? Jó egyáltalán a csecsemőknek? Mikortól lehet alkalmazni? Szükség van ilyenre?

Legjobb válasz: Én semmilyen teát nem adtam eddig a babámnak és 4 hónapos múlt.

Én semmilyen teát nem adtam eddig a babámnak és 4 hónapos múlt.
Én Hipp édeskömény teát adtam neki mert félig-meddig tápszeres volt. Elvileg hasfájós babáknak szokták ajánlani az édeskömény teát.
6 hónapos kor elõtt nem lehet adni teát, mint ahogy mást sem. Ha a kicsi hasa fáj te ihatod a hatóanyagok átjutnak a tejbe. Van olyan baba akinek elmúlik ettõl a hasfájása, de vigyázz, mert van akinek rosszabb lesz.
Felesleges elõre venni. Lehet, hogy nem is lesz hasfájós. Csak úgy teáztatni meg nem kell a babákat. Az anyatej kiváló szomjoltó is.

Gátmasszázst mikortól lehet alkalmazni?

Befolyásolja a szülés idejét? Tudtok rá ajánlani valamilyen krémet?

Legjobb válasz: http://babajoga.hupont.hu/24/gatmasszazs keress rá gátvédelem, sok hasznos linket képet, asszem videót is találhatsz. Sok sikert (ha az alkatod olyan, hiába csinálod, akkor is repedhetsz, bár sokat fog segíteni, szóval "hiába" fáradozol, ha nem fog menni, és nem te döntesz, hogy nem kérsz gátmetszést, ha repedsz rosszabb, figyelmeztetni fognak rá)

http://babajoga.hupont.hu/24/gatmasszazs keress rá gátvédelem, sok hasznos linket képet, asszem videót is találhatsz. Sok sikert (ha az alkatod olyan, hiába csinálod, akkor is repedhetsz, bár sokat fog segíteni, szóval "hiába" fáradozol, ha nem fog menni, és nem te döntesz, hogy nem kérsz gátmetszést, ha repedsz rosszabb, figyelmeztetni fognak rá)
Megnéztem az oldalt, amit az elõzõ hozzászóló ajánlott. Csak annyit, hogy orbáncfû olajat ne használj, mert terhesség alatt nem ajánlott a használata.(A többirõl nem tudom. Egyébként a gátmetszés és szakadásról is megoszlanak a vélamények. Van, aki azt mondja, hogy jobb, ha szakadsz, mintha metszenek, mert lehet, jóval kisebb lesz a szakadás, mint a vágás. Ráadásul nem is biztos, hogy szakadni fogsz. Én biztosan nem fogom engedni a gátmetszést, kivéve, ha a gyerek érdekében muszáj lesz.
Van a Veledának külön gátmasszázs kréme.

Mikortól lehet alkalmazni a babamasszázst? Hol olvashatok róla?

Alapvet? masszázstechnikákat ismerek, de jó lenne tudni mire kell figyelni a babánál?

Legjobb válasz: Akár pár hetes kora óta. www.babamasszazs.lap.hu

Akár pár hetes kora óta. http://www.babamasszazs.lap.hu
Szia! Én 5 napos kora óta masszirozom. Szépen fokozatosan kell kezdeni és fontos hogy a taltától indulj el felfelés és ne össze-vissza masszirozz. Eleinte csak 5 percig tartson majd egyre ahogy már több testrészt is érint a masszázs növelhetõ az idõtartam is. A lényeg hogy nyugott legyen az az idõszak és ne legyen hideg. Valami puha takaróra fektesd és csak az a testrésze legyen szabadon amit éppen masszirozol. Ha nyudtalan ne kezdj bele és ne is folytasd, de a telefon se zavarjon meg.


Mikortól lehet fojtóporázt alkalmazni?

Legjobb válasz: Milyen kutyára? Nem túl jó sztem, ha lehet inkább vegyél bõr pórázt vagy hámot. Te se örülnél ha sétálás közben fojtogatnának.

Milyen kutyára? Nem túl jó sztem, ha lehet inkább vegyél bõr pórázt vagy hámot. Te se örülnél ha sétálás közben fojtogatnának.
Ha megmondod milyen kutya és miért kell biztos rendesebb válaszokat kapsz... :P
Tekintve, hogy normál esetben nem használjuk, ezért valóban érdemes lenne tudni, hogy miért kell és milyen/mekkora kutyára.
1934-ben fogadta el a parlament a határozatot.
ha neveletlen a kutya, akkor tényleg kell a folytó. A hám az csak arra lenne jó, hogy erõteljesebben húz, szóval az baromság. Folytóval megtanul rendesen menni, gondolom ez a cél, aztán lecserélheted rendes nyakörvre.
Mivel a mikortól kis/kölyök kutyára utal, ezért is érdemes lenne tudni a részleteket. Elõzõnek igaza van, de hát 8 hónapos koráig minden kutya nevelhetetlen valamilyen szinten, és szerintem addig kell sima pórázzal próbálkozni, amíg lehet és csak akkor átérni a fojtóra ha egy csekélyke javulás sem mutatkozik...

Mikortól lehet orrszívót-porszívót alkalmazni a babáknál? Lányom 6 hetes.

Hallom, hogy kicsit tortyog az orra, pedig nincs megfézva, nem tüsszög, köhög és szerintem rendesen kap lavegöt is, csak mégis hallani, hogy valami van benn. Lerakódás miatt aggódom.

Legjobb válasz: Ez a tortyogás attól van hogy az orrban valami még nincsen össze növe és ez szinte minden bab´nál van. ezt nem kell leszívni mert semmi nincs benne. Amúgy ha meglenne fázva akkor hetne neki használni, de ez nem megfázás nincs benne neki semmi.

Ez a tortyogás attól van hogy az orrban valami még nincsen össze növe és ez szinte minden bab´nál van. ezt nem kell leszívni mert semmi nincs benne. Amúgy ha meglenne fázva akkor hetne neki használni, de ez nem megfázás nincs benne neki semmi.
6hetesen nyugodtan lehet szívni, nekünk legalább is azt mondta a doki.

Mikortól lehet karácsonyi díszeket alkalmazni a lakásban? Persze nem karácsonyfára gondolok, de mondjuk ajtóra koszorú, ablakra karácsonyi matrica, stb...

Legjobb válasz: Általában ahogy ádvent elkezdõdik onnantól szokás diszítgetni, készülõdni!! Hiszen innentõl számít a karácsonyváró idõszaknak....4 héttel elõtte!

Általában ahogy ádvent elkezdõdik onnantól szokás diszítgetni, készülõdni!! Hiszen innentõl számít a karácsonyváró idõszaknak....4 héttel elõtte!
Mikulásra már szoktak díszíteni, illetve van aki elõtte 1 héttel.
A kérdező hozzászólása: Akor még vàrok egy picit:) )))))
Pontosan, advent a várakozás idöpontja, elötte kicsit furi. Amúgy akár nyáron is díszitgethetsz, pl egyszer egy srác mondta ö soha nem szedi le a mü fáját nyáron is ott áll a sarokban.
Hát igen, picit még korai.... Nem túl kedves, ha midszentkor már a Jézuska lóg az alakban. Arra viszont készülhetsz töklámpással, gyertyákkal stb. A karácsonnyal azért nov. közepéig bõven ráérsz...
látom aki feltette a kérdést szeret biztosra menni, hiszen már októberbe feltette a kérdést, nem sértésbõl mondom, hiszén én szimplán be vagyok sózva, nekem a díszek körül forog a világ karácsonykor, nem is az ajándékok, idén is karácsonyfát kérekXD szerintem is advent a start jele, szépen, fokozatosan lehet kezdeni, csak azt bánom, hogy a fát csak szenteste díszíthetem-.-", habár, tavaly már délbe feldíszítettem, hihi, nem bírtam magammal ^^"

Mikortól lehet babamasszázst alkalmazni?

Legjobb válasz: Ujszulott kortol. A pocakjaval a koldokcsonk kornyeken vigyazni kell ha megvan meg, de artani biztosan nem arthatsz vele, sot hasfajas ellen sokaknak bevalik. Mindig csak annyit es ugy ahogy a babanak es a mamanak/papanak is jolesik.

Ujszulott kortol. A pocakjaval a koldokcsonk kornyeken vigyazni kell ha megvan meg, de artani biztosan nem arthatsz vele, sot hasfajas ellen sokaknak bevalik. Mindig csak annyit es ugy ahogy a babanak es a mamanak/papanak is jolesik.
Néhány hetes kortól(addig inkább csak simogatjuk a pocakot). Beolajozott kézzel masszírozzuk a lemeztelenített babát. A mozdulatoknak meghatározott sorrendje van. Kérdezd meg a védõnõdet, hogy van-e tanfolyam vhol a közeledben. Mi jártunk ilyenre, nagyon jó. A 14 hónapos kisfiam is szereti. Heti 1-2 alkalommal szoktam fürdés után masszírozni. Kisebb korában pedig naponta.

Hol lehet venni málnalevél teát, hogyan kell használni és mikortól? Esetleg tudtok ajánlani valamilyen olajat a gát masszírozásához, hányszor kell alkalmazni és szintén hol lehet kapni?

Köszi a válaszokat. 26h km

Legjobb válasz: Szia! Bioboltban, drogériában lehet kapni málnalevél teát. Úgy emlékszem, hogy a 36. héttõl lehet inni, napi 1 pohárral kell kezdeni és fokozatosan növelni 1,5 l-re. Gátmasszázs olajat én a szülésznõnél vettem, PanArom márkájú, majdnem 3000 Ft volt az 50 ml. Nekem nem jött be a gátmasszázs, sõt, nagyon kellemetlen volt, úgyhogy 1x próbáltam, annyi hiányzik az üvegbõl. Ha érdekel, írj privit! Ja, amúgy homeós bogyókat is érdemes szedni, nekem inkább azok segítettek, fõleg a regenerálódásban!

Szia! Bioboltban, drogériában lehet kapni málnalevél teát. Úgy emlékszem, hogy a 36. héttõl lehet inni, napi 1 pohárral kell kezdeni és fokozatosan növelni 1, 5 l-re. Gátmasszázs olajat én a szülésznõnél vettem, PanArom márkájú, majdnem 3000 Ft volt az 50 ml. Nekem nem jött be a gátmasszázs, sõt, nagyon kellemetlen volt, úgyhogy 1x próbáltam, annyi hiányzik az üvegbõl. Ha érdekel, írj privit! Ja, amúgy homeós bogyókat is érdemes szedni, nekem inkább azok segítettek, fõleg a regenerálódásban!
Málnalevél teát gyógyszertárban vettem, kb 200 Ft egy 40 g-os zacskó, az durván 3 hétre elég. Gátmasszázsolajat dm-ben vettem 2700 Ft-ért, 50 ml. Lassan fogy, talán ha a harmada elment eddig, pedig 1-2 naponta használjuk - ha jól rémlik, a 35., vagy 36. héttõl. Valóban kellemetlen, sõt, fáj, ha úgy csinálod, ahogy kell (neten van róla egy leírás, ábrával), de egy idõ után kilazul, meg tudatosan is lazítani kell. Nekem Apa szokta masszírozni, mert magamnak egyrészt kényelmetlen, nem igazán érem jól el, másrészt ha fáj, akkor én abbahagynám, de õ nem, így legalább hatékonyabb. :) Homeós bogyókat is szedek, szüésznõi "receptre". Meglátjuk, hogy használnak-e.
15.21 vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy most vasárnap jár le az idõnk, szóval pár nap és kiderül, hasznosak voltak-e az "elõkészületek".
A kérdező hozzászólása: Majd írd meg hogy ment:)
15:21 vagyok. Május 28.-án született meg a kölök. Éjjel fél egykor 5 perces fájásoknál még 2110 volt a méhszáj, akkor elkezdtem félóránként felváltva szedni a homeós bogyeszokat, és reggel fél 8-ra 4 ujjnyira nyíltam ki, úgyhogy azonnal küldtek a szülõszobába. Onnantól negyed óránként felváltva szedtem, 10.10-re lett meg a baba, gátmetszés nélkül, kicsi hámsérüléssel. Szóval mindenkinek ajánlom, a szülésznõk szerint nagyban segítettek a bogyók, meg az otthon végzett gátmasszázs is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!