Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet adni a kicsinek (8 db)

Rántott velőt mikortól lehet adni a kicsiknek? Megkóstoltattam a 21 hónapos gyerkőceimmel, ízlett Nekik, de csak keveset mertem adni, mert nem tudom lehet-e már. (Megbízható helyről van, tisztán van elkészítve, jól meg van sütve. )

Legjobb válasz: Nem is az a gond, hogy hogyan készíted el, inkább maa az, hogy velõ....Elég nehéz kaja... Persze, néhány falat nem a világ, de én inkább még várnék...

Nem is az a gond, hogy hogyan készíted el, inkább maa az, hogy velõ....Elég nehéz kaja... Persze, néhány falat nem a világ, de én inkább még várnék...
21 hónaposan már semmi baja se lesz. Egyetek pacalt! :)
21 hósan szerintem nyugodtan ehet. igaz, hogy nehéz kaja, de gondolom nem este lefekvés elõtt adod neki... :D XD hanem ebédre, és gondolom olyan sokat nem is tud enni belõle, ráadásul nem magában eszi... Jó étvágyat!
A velõ miért nehéz kaja? (ezt nem tudtam)
Most hogy megemlítetted csorog a nyálam a rántott velõ után!!! 35 hetes:-))

Zöldbabot mikortól lehet adni a kicsinek?

Legjobb válasz: Én kb. 8 hónaposan adtam elõször, turmixolva.

Én kb. 8 hónaposan adtam elõször, turmixolva.
7 hónaposan kapott már, villával összetörve, abból, amit magunknak is fõztem.
A nagykönyv szerint 11. hónaptól lehet adni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Libero Up&Go pelust használ valaki? Mikortól lehet ilyet adni a kicsikre? Mi a lényege/értelme?

Legjobb válasz: Az egy bugyipelenka. A lényege, hogy letolható, felhúzható, mint egy bugyi. Szobatisztaságra szoktatásnál jó, és olyankor, amikor nem adsz bodyt a pelus fölé, mert meleg van pl. Gumis a dereka körben, így nem csúszik le. Nem tudom, mikortól lehet, a fiamra kb. 1-másfél évesen adtam elõször.

Az egy bugyipelenka. A lényege, hogy letolható, felhúzható, mint egy bugyi. Szobatisztaságra szoktatásnál jó, és olyankor, amikor nem adsz bodyt a pelus fölé, mert meleg van pl. Gumis a dereka körben, így nem csúszik le. Nem tudom, mikortól lehet, a fiamra kb. 1-másfél évesen adtam elõször.
Mi is 1, 5 evesen adtunk ra (akkor volt nyar), ugyanazokert, mint a fenti indokok. O sokkal jobban szerette, mert pisinel nem kellett lefekudnie, allva siman cserelni lehetett nagyon gyorsan. Viszont sokkal kevesebb pisi fer bele, gyakrabban kellett cserelni.


Mikortól lehet "nem" babavizet adni a kicsinek? Pl. Én a Mizsére gondolok forralás nélkül

Legjobb válasz: gyereknek nem lehet. se forralva, se forralás nélkül. nem tud mit kezdeni a szervezetük a magas nitrát/nitrit tartalommal

gyereknek nem lehet. se forralva, se forralás nélkül. nem tud mit kezdeni a szervezetük a magas nitrát/nitrit tartalommal
A kérdező hozzászólása: És ilyen a csapvizben nincs? Mert nálunk konkrétan kifordul az ember szájából annyira ihatatlan!Akkor abban milyen anyagok lehetnek.....A babaviz meg lassan megvehetettlen:(
Semmi baja nem lesz a babádnak akkor sem, ha bármilyen normál szénsavmentes ásványvizet iszik. Én mondjuk a Szentkirályit veszem, az elvileg teljesen jó babáknak is, de ittak már Mizsét is. Nem kell ennyire parázni, add neki nyugodtan a sima ásványvizet, nem lesz baja.
A kérdező hozzászólása: ja 9hónapot tölti nemsokára!Ez lemaradt:) Köszönöm az eddigi válaszokat várom még a további véleményeket!
Hát én lehet h marha felelõtlen vagyok, de én 7 hónapos kora óta a csapvizet adom, nem forralom. Nincs semmi baja.
Meg csak anyatejes volt a lanyom (tehat 6 honap alatt), mikor egy nap nem akart szopizni. Hivtam du. az orvost, mi legyen. Azt mondta semmi panik, adjak neki vizet. Jo, jo, de milyen vizet? O meg suvoltott a telefonba: Mindegy, vizet, akarmilyet, Szentkiralyit, Balfit, Verat, vizet! Vizet! :-) Szoval nyugodtan adj neki! En olyat valasztanek, aminek alacsonyabb az asvanyi anyag tartalma. Ja es en sosem forraltam, eszembe se jutott, hogy kene.:-S
a Szentkirályi rózsaszínt már fél évtõl is lehet, meg ha találsz hasonlóan alacsony ásv.anyag tatalmút, akkor azt is már adhatod. elvileg csapvizet forralás nélkül 1 évtõl lehet.

Mikortól lehet avokádót adni a kicsinek?

Csak f?zelékbe gondoltam, keveset. Stahl Juditnak van receptje, csak nem írja, mennyi id?s babának.

Legjobb válasz: Szia! Elvileg az avokádó a gyümik közé tartozik ugyhogy szerintem egy 8 hónapos kortól adhatsz neki.

Szia! Elvileg az avokádó a gyümik közé tartozik ugyhogy szerintem egy 8 hónapos kortól adhatsz neki.

Mikortól lehet a kicsiknek mogyorót, mandulát tartalmazó ételeket adni?

Mely kortól kaphat mondjuk mogyorókrémet vagy bármi olyan ételt, édességet ami tartalmaz hasonlót? 16 hónaposan már ehet ilyet?

Legjobb válasz: megnéztem a táblázatomat, ott 2 éves kor elõtt nem említi. szerintem még ne, mert allergén a mogyoró. ha elkerülhetetlen, akkor csak picit adj, hogy lásd a reakciót. de darabosan nem szabadna még adni, max krém vagy ilyesmi, de szerintem ez még elkerülhetõ lenne, annyi más egészségesebb dolog van

megnéztem a táblázatomat, ott 2 éves kor elõtt nem említi. szerintem még ne, mert allergén a mogyoró. ha elkerülhetetlen, akkor csak picit adj, hogy lásd a reakciót. de darabosan nem szabadna még adni, max krém vagy ilyesmi, de szerintem ez még elkerülhetõ lenne, annyi más egészségesebb dolog van
Az én könyvemben 1 éves kor van írva, de a védõnõm 2 éves kort mondott. Én már adtam volna darálva a kislányomnak (még csak 10 hónapos), mert én nagyon szeretem a csonthéjasokat, de inkább várok még vele.
a mogyoró a legallergénebb minden közül! kicsi rá az esély, hogy allergiás, de ha az, nagyon intenzív reakciót válthat ki a mogyoró, emiatt 3 éves kor alatt nem ajánlott, vagyis ez az utolsó étel, amit kóstoltatni lehet!! sajnos a mandulát nem tudom, szerintem azt korábban is lehet adni
Enyém már evett mogyikrémet, diós sütit, és nem lett baja. Most 21 hós, de már hónapokkal ezelõtt megkóstolta. Pici dózissal kezd, ha nem reagál, nem lesz baja többtõl se. Sztem kicsit fel van fújva ez az allergia dolog. (Mondjuk nálunk senki sem allergiás, ezért vagyok ilyen bátor, ha nálatok más a helyzet, inkább várj még.)
A földimogyoró az, ami a legjobban allergizál. A rendes (bokor/török) mogyoró kevésbé, azt a dióval együtt 1-1, 5 éves kortól kaphatják a babák. A nutellában is ilyen mogyoró van, nem földimogyoró.

Mikortól lehet a kicsiknek különféle magokat (napraforgó, tökmag), diót, mákot, mandulát, mogyorót adni?

Legjobb válasz: "1 éves kor alatt NEM ajánlott Tej, tejszín, tejföl, eper, málna, szeder, kacsahús, kacsamáj, libahús, libamáj, tojásfehérje, csonthéjasok!" Tehát a dió, mandula, mogyoró kiesik 1 éves korig :) Tökmag is 1 éves kortól... http://www.kicsivagyoken.hu/mit-mikor-ehet-a-baba.html Mákot is 1 éves kortól. "Tehéntejet, tojásfehérjét, tengeri halat, mézet, mákot, diót, kakaót, csokoládét, epret, málnát, zellert, citrusféléket egy éves korig nem adunk allergizáló hatásuk miatt!" http://www.bogex.hu/Hozzataplalas

"1 éves kor alatt NEM ajánlott Tej, tejszín, tejföl, eper, málna, szeder, kacsahús, kacsamáj, libahús, libamáj, tojásfehérje, csonthéjasok!" Tehát a dió, mandula, mogyoró kiesik 1 éves korig :) Tökmag is 1 éves kortól... http://www.kicsivagyoken.hu/mit-mikor-ehet-a-baba.html Mákot is 1 éves kortól. "Tehéntejet, tojásfehérjét, tengeri halat, mézet, mákot, diót, kakaót, csokoládét, epret, málnát, zellert, citrusféléket egy éves korig nem adunk allergizáló hatásuk miatt!" http://www.bogex.hu/Hozzataplalas
Én úgy tudom kakót kaphatnak már rögtön kb, hisz csomó tejpép is csokis 4hótól vagy 6tól.De amiket felsoroltál kérdezõ, ezeket 1év felett lehet.Tejterméket meg 8hótól, tehát tejfölt és tejszínt is akkortól lehet.A tejet magát lehet csak 1év felett.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, egyébként a többirõl tudok persze, csak ezek a diófélék érdekeltek. És mogyorót pl. daráljam meg, úgy adjam neki?

Kicsit meg vagyok zavarodva. A glutént mikortól lehet babáknak adni?

A nagylányom már 3 éves. Amikor ?t kezdtem hozzátáplálni, a csapból is az folyt, hogy a glutént nem szabad 8 hónapos kora el?tt adni. Mostmár 5 hónapos a pici. Eddig csak anyatejes. Ma mentem neki bevásárolni. Nézegettem a tejpépeket és az t?nt fel, hogy a sornyi tejpép közül, ami 4 hótól van, csak 2 fajta volt gluténmentes. Akkor most, hogy is van. Az elmúlt pár órában megnéztem pár hozzátáplálási táblázatot, és olyan mintha 180 fokot fordult volna világ :-( Nem tudom, hogyha tartom magam az els? gyerekemnél alkalmazott rutinhoz, akkor nem-e okozok kárt a babámnak?

Legjobb válasz: Nem okozol kárt. Azért változik a szemlélet, mert az erre irányuló kutatások egyre több dologra világítanak rá, amirõl régen azt hitték jó, mára már nem biztos, hogy valóban az. A glutént 4 hónapos kor után ajánlják bevezetni, és 7 hónapos kor elõtt. Ne felejtsd el, hogy a világ halad elõre, ahogy te sem a 30 évvel ezelõtti rutin alapján neveled a gyereket, úgy ez is változhat:) Csak már fejlettebb a világ, gyorsabban derülnek ki dolgok:)

Nem okozol kárt. Azért változik a szemlélet, mert az erre irányuló kutatások egyre több dologra világítanak rá, amirõl régen azt hitték jó, mára már nem biztos, hogy valóban az. A glutént 4 hónapos kor után ajánlják bevezetni, és 7 hónapos kor elõtt. Ne felejtsd el, hogy a világ halad elõre, ahogy te sem a 30 évvel ezelõtti rutin alapján neveled a gyereket, úgy ez is változhat:) Csak már fejlettebb a világ, gyorsabban derülnek ki dolgok:)
4-7 hónapos kor között kell bevezetni a glutént a mai hozzátáplálási irányzat szerint. Én 6 hónapos korában vezettem be, pedig az öcsém lisztérzékeny, de egy csecsemõ belgyógyász ezt mondta, 6 hónapos korától kapjon glutén tartalmút, csak jobban oda kell majd figyelni az esetleges tünetekre.
6 hós kor után ráérsz, fõleg he 5 hónaposan még anyatejes Én is akkor kezdtem.
glutén van a legtöbb és legismertebb gabonafélében, így minden olyanban van, amiben liszt is. már nem azért, de még 5 éve azt sem tudta senki hogy mi az a glutén, mégsincs semmi baja senkinek. vannak a lisztérzékenyek, nyilván õk nem ehetnek, de ettõl eltekintve semmi bajt nem okoz. mint ahogy minden tápszer tehéntejbõl van(így aki tehéntejallergiás az csak speciális tápszert kaphat), mégis sokan azt hiszik, hogy ha tápszert adnak akkor semmi tehéntej származék nem kerül a gyerek szervezetébe. ma már minden rákkeltõ, minden káros. érdekes módon régen is felnõttek a gyerekek, makk egészségesen. épp a minap olvastam, hogy már a paradicsom csumája is rákkeltõ, ezért ki kell vágni azt a pici zöld részt. az eszem állt meg.
elõz nekem is az egyik hugom lisztérzékeny.
A kérdező hozzászólása: Látjátok, pont ez zavart meg. 3 éve még 8 hónapos kor alatt nem javasolták, most meg, hogy 7 hónapos korig be kell vezetni. Mire a harmadik babámat fogom hozzátáplálni, lehet, hogy odajutunk, hogy már az anyatejes táplálást is rossz szemmel fogják nézni :-D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!