Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet adni (395 db)

Mikortól lehet a babáknak mást is adni enni, mint az anyatej, meg az üveges bébiétel? Szilárdat hogyan, milyen sorrendben és mikortól lehet adni neki? Szinte már alig van anyatej.

Legjobb válasz: Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is,a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:)Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta,(mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)

Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is, a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:) Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta, (mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm ez alapján tök jól lehet követni, hogy mikor mit lehet adni a babóknak. Plusz reggelire és vacsira én tejpépet (Milupa HA)adok 8 hós babámnak.

Szezámmagot mikortól lehet adni/mikortól adtok a gyerkőcöknek?

Úgy tudom, hogy az olajos magvak, diófélék közé tartozik, így én 1 éves kor felettire tippelek, de sehol nem találok róla konkrétan. A másfél éves fiamnak adhatok már? Úgy tudom több kalcium van benne, mint a tejben, és a fiam tejallergiás, valahogy a kalciumot mindenképp pótolnám.

Legjobb válasz: Másfél évesnek nyugodtan adhatod.1 éves kor után lehet adni egyébként.

Másfél évesnek nyugodtan adhatod.1 éves kor után lehet adni egyébként.

Mikortól számít egy kis törpehörcsög felnőttnek és mikortól lehet adni Neki répát és kígyóuborkát, vagy egyaltelán lehet-e Neki adni?

Most almát eszik és VitaPol eleséget. Milyen gyümölcsöt adhatunk a kis törpehörinek télen? Jelenleg 9 hetes.

Legjobb válasz: Másik kérdésem még, hogy a törpe hörcsikék értik a nevüket ha mindig mondogatva van nekik? õk hallják az emberi hangokat?

A kérdező hozzászólása: Másik kérdésem még, hogy a törpe hörcsikék értik a nevüket ha mindig mondogatva van nekik? õk hallják az emberi hangokat?
A kis törpehöri 4-5 hetes korától leválasztható, ami azt jelenti, hogy már nem szorul az anyja nevelésére. Még nõni fog és ivarilag sem érett, de már önálló és lehet felnõtt hörcsögként kezelni. Szerintem az az ideális, ha pároztatni szeretnéd, ha fél éves korban teszed össze elõször ellnkezõ nemû hörivel. Csokit, karalábét, karfiolt, káposztát, krumplit (azaz "k" betûseket) nem lehet neki adni, valamint citrusféléket sem. A karalábénak csak a levelét szabad adni neki. A kígyóuborka mehet neki, a répa is. Ha eszi, adhatsz neki borsót is, almát, körtét, salátát, paradicsomot... Szóval mindent, amit a tiltólistán kívül te is megennél, zöldség-gyümölcs. Arra figyelj, ha almacsutkát, körtecsutkát, stb adsz neki, a magokat szedd ki, mert az mérgezõ. Néha adhatsz neki állati eredetû fehérjét is. Pl fõtt tojásból lecsippentesz kicsit, vagy horgászboltból hozol csontit... Fõtt/sült hustit, felvágottat azért nem ajánlatos adni neki. Egyébként pedig magokat adj neki. Szotyit, tökmagot, diót, mogyorót... Ha nem pucolod meg teljesen, akkor adsz neki egy jó fejtörõt. :)
Igen, hallják az emberi hangokat, de szerintem a nevére nem fog reagálni. Én ciccegtem neki, arra tudta, hogy fel kell jönnie emeletre, mert kaját kap. :)


Paradicsomot mikortól lehet adni a babáknak?

Legjobb válasz: A paradicsom az elsõ olyan ennivaló amelyet már nagyon korán lehet adni a babának . Amelyik babát már hozzá kell táplálni annak bártan lehet adni. Az én kisfim 3 hónapos korától kapta. Mindig úgy kell csinálni hogy a héjját le kell húzni, a magokat is ki kell venni és csak a paradicsom " húsát" adni kiskanállal a babának. De általában az a legjobb ha a saját kertünkbõl kapja a kicsi, vagy a családéból, ahol biztosan nincs vegyszerezve. Paradicsomos bébiételeket 4 hónapos kortól lehet adni. Az én kisfiam kedvence volt a bébiételek közül a paradicsom hallal, meg krumplival, meg marhával. Az emésztésüknek is jót tesz, könnyebben kakilnak, és ez nem hátrány a tápszeres babáknál, mert sokuk szenved székrekedéstõl. Anyatejes babának pedig akkor lehet kínálni ha már kóstolgat.

A paradicsom az elsõ olyan ennivaló amelyet már nagyon korán lehet adni a babának . Amelyik babát már hozzá kell táplálni annak bártan lehet adni. Az én kisfim 3 hónapos korától kapta. Mindig úgy kell csinálni hogy a héjját le kell húzni, a magokat is ki kell venni és csak a paradicsom " húsát" adni kiskanállal a babának. De általában az a legjobb ha a saját kertünkbõl kapja a kicsi, vagy a családéból, ahol biztosan nincs vegyszerezve. Paradicsomos bébiételeket 4 hónapos kortól lehet adni. Az én kisfiam kedvence volt a bébiételek közül a paradicsom hallal, meg krumplival, meg marhával. Az emésztésüknek is jót tesz, könnyebben kakilnak, és ez nem hátrány a tápszeres babáknál, mert sokuk szenved székrekedéstõl. Anyatejes babának pedig akkor lehet kínálni ha már kóstolgat.
Szia!Anyatejes babáknak késõbb lehet csak adni, de ha paradicsomot adsz neki, arra ügyelj, hogy kicsípheti a popsiját!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek a segítséget!
Az elsõ fõzelékek között szerepel. Krumpli, utána krumpli répával, utána bevezethetõ a krumpli paradicsommal, legalább is nálunk ez volt a sorrend. Az én fiam imádja. A Kecskemétinek van egy olyanja, hogy paradicsom hallal (asszem hat hónapos kortól), az a nagy kedvenc a mai napig, pedig már 9 hónapos a picur.

Tényleg van babatej? Azt mikortól lehet adni a babáknak?

Evés problémáink vannak és arra gondoltam hogy adnék a fiamnak.Holnap leszünk 15 hetesek.

Legjobb válasz: Hát én úgy tudom, h babatejet csak 1 éves kortól lehet adni. Én is mostanában nézegettem a Milupa honlapján, mert a kislányunk 1 éves múlt, bár még szopizik, de azt mondják ha nem akarsz tehéntejet adni, ahelyett adsz babatejet. Legalábbis én így tudom...

Hát én úgy tudom, h babatejet csak 1 éves kortól lehet adni. Én is mostanában nézegettem a Milupa honlapján, mert a kislányunk 1 éves múlt, bár még szopizik, de azt mondják ha nem akarsz tehéntejet adni, ahelyett adsz babatejet. Legalábbis én így tudom...
A babatej uaz, mint a tápszer:)
Csak 1 éves kor felett adható, egyébként tápszer. Csak az 1 év fölötti gyerekek igényeihez igazítják. Szóval 15 hetesnek semmiképp ne add!
A babatej sok gyerekorvos szerint csak üzleti fogás, mert ugyan úgy egy éves kortól adható, mint a sima tehéntej, csak sokkal többe kerül.

Mi az a babatej, mikortól lehet adni? Most 8 hónapos a babám, fogy a tejem, tápszert nem szeretnék neki adni, és tehéntejet is minél később, két éves koráig biztos nem.

Legjobb válasz: Már ne is haragudj, de inkább tápszer mint babatej. A babatejet is jobb ha úgy kapja amikor már ismeri a tápszer ízét. A tápszerek jó minõségûek, nem méreg! Gondold el, hogy nekem csak öt napig volt tejem, a babám azóta tápszeres. Most akkor úgy gondolod hogy õ mérgezett vagy alultáplált? Ugyan már. Adjál neki nyugodtan tápszert és késõbb egy két hónap múlva ráérsz a babatejjel. Amúgy pont itt írta valaki, hogy a babatejet is célszerû 10-11 hónapos kora körül adni addig inkább ne. Persze te tudod. És nekem úgy tûnik, hogy te már eldöntötted ezt a dolgot, pedig még fogalmad sincs sem a babatejrõl, sem a tápszerrõl.

Már ne is haragudj, de inkább tápszer mint babatej. A babatejet is jobb ha úgy kapja amikor már ismeri a tápszer ízét. A tápszerek jó minõségûek, nem méreg! Gondold el, hogy nekem csak öt napig volt tejem, a babám azóta tápszeres. Most akkor úgy gondolod hogy õ mérgezett vagy alultáplált? Ugyan már. Adjál neki nyugodtan tápszert és késõbb egy két hónap múlva ráérsz a babatejjel. Amúgy pont itt írta valaki, hogy a babatejet is célszerû 10-11 hónapos kora körül adni addig inkább ne. Persze te tudod. És nekem úgy tûnik, hogy te már eldöntötted ezt a dolgot, pedig még fogalmad sincs sem a babatejrõl, sem a tápszerrõl.
Mi a probléma a tápszerrel?
Adhatsz sima tápszert is.Én babatejet 13 hós kortól adtam, addíg szopizott.Annyi a babatej elõnye, hogy ízesített, lehet jobban elfogadja.De én elõbb a tápszerrel próbálkoznék a helyedben.Egyébbként a miénket 8 hós kortól lehet adni.Rossmanos babatej 1100 ft 1 dobozzal.Semmi gondom nem volt vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a leszoló válaszolónak a "segítséget" Nem azért van ez az oldal, hogy az ember kérdezzen?!
Nem akartalak leszólni, nem ez volt a célom. Lehet kicsit bugyután fogalmaztam, de én úgy éreztem hogy te már hoztál egy döntést. Persze lehet hogy ez csak a megfogalmazásból ered. Ha szóban beszélnék, tutira nem bántódnánk meg. Legalábbis remélem, hiszen nem volt célom megbántani téged. A tápszertõl pedig tényleg ne félj. Üdv.

Mikortól lehet adni a babának a paradicsom magját is? És mikortól nyersen? 1 éves már eheti?

Legjobb válasz: Egy éves gyerek már MINDENT ehet. A paradicsomot meg SOHA nem magoztam ki semelyik gyereknek sem, semmmi baja sem lesz töle.

Egy éves gyerek már MINDENT ehet. A paradicsomot meg SOHA nem magoztam ki semelyik gyereknek sem, semmmi baja sem lesz töle.

Mikortol lehet adni a babáknak glutén tartalmu ételeket? Láttam babakekszet amiben van glutén és babadeszertet amiben glutén tartalmu keksz is van ezeket 6 hotol irják. Sárgabarackot, körtét, szilvát, szölöt mikortol ehetnek?

Legjobb válasz: Én sárgabarackot,körtét,szilvát 5 hótól adok,de szõlõvel a magja miatt még várok,igaz lében már kóstolta,9 hónapos most. Én hat hónaposan a babakekszet megvettem neki,glutén mentes,de 7 hótól,mivel nincs érzékenység a családban én adom a simát is,most meg már babapiskótázik(hozzáteszem,kenyér,kifli is megy) Szerencsére nincs gond. Ha a gyümölcsöket kipróbálod,mindig óvatosan,mert sok babának a körtétõl fáj a pocija. Azért írtam le a saját példánkat,mert mindenki mást vall,minden baba másra érzékeny.

Én sárgabarackot, körtét, szilvát 5 hótól adok, de szõlõvel a magja miatt még várok, igaz lében már kóstolta, 9 hónapos most. Én hat hónaposan a babakekszet megvettem neki, glutén mentes, de 7 hótól, mivel nincs érzékenység a családban én adom a simát is, most meg már babapiskótázik(hozzáteszem, kenyér, kifli is megy) Szerencsére nincs gond. Ha a gyümölcsöket kipróbálod, mindig óvatosan, mert sok babának a körtétõl fáj a pocija. Azért írtam le a saját példánkat, mert mindenki mást vall, minden baba másra érzékeny.
Babakeksz, vagy gríz 5-6 hónapos kortól mehet ha van már legalább két fog, háztartási keksz, akkor ha már hozzászoktattad a tojássárgájához, vagyis kb 10 hónapos korban, ekkortól lehet tojásmentes tésztát is adni, a mai nézet az hogy a tojásfehérjét csak 11-12 hónapos kortól adjuk, vagyis csak ekkortól ehet piskótát, kiflit és a legtöbb kekszfélét. A fent említett gyümiket 6 hónapos kortól, a szõlõt persze mag és héj nélkül, a szilvát is hámozva, de ez kb minden gyümire igaz.
szia! a babakeksz simán mehet 6 hónapos kortól. nem gluténmentes, de nem is kell annak lennie (a lisztérzékenységre hajlamos fiam most orvosi ajánlásra eszi!), viszont nincs benne pl. tojás, szóval jobb, mint a háztartási keksz. a gyümi témakörben nem vagyok annyira otthon, de az elõttem szólók tanácsa bizonyára helyes!

Kakaót bolti tejből készítve mikortól lehet adni a babáknak? Ti mikortól adtátok a babának?

Legjobb válasz: szerintem hipermarketben kapsz, ahol sok a hipp cucc, meg humana, de talán patikában is kapható. de keress rá neten hátha kidob vmit. keresem közben én is, aztán ha találok vmit, elküldöm a linket.

szerintem hipermarketben kapsz, ahol sok a hipp cucc, meg humana, de talán patikában is kapható. de keress rá neten hátha kidob vmit. keresem közben én is, aztán ha találok vmit, elküldöm a linket.
én olyan 2, 2.5 éves kora körül tervezem az nem is tej szerintem inkább addig babatejet itatok majd vele
A kérdező hozzászólása: Babatejet hol lehet kapni?
http://bebilap.hu/csecsemogondozas/tapszer.htm na ezt találtam, itt márkák is vannak és az olcsóbb verziót favorizálja:)

Mandarint mikortól lehet adni?

1 éves múlt nemrég a babám.Megevett ma 2 db. mandarint,nagyon ízlett neki.

Legjobb válasz: Nem okoz gondot, a citrusféléket 10-12 hónapos kortól lehet adni, bár én elsõ alkalommal nem adtam volna neki kettõt, csak mondjuk egy felet. A nagyobbik gyerekemnek 1 évesen adtam elõször, nagyon fájt tõle a hasa, aztán 1,5 évesen megint adtam, akkor is fájt a hasa, aztán már nem ette meg. Most 4 éves, most sem szereti. A kisebbik fiam 10 hónapos kora óta tömi magába, most 16 hónapos, imádja, nála nem okozott hasfájást.

Nem okoz gondot, a citrusféléket 10-12 hónapos kortól lehet adni, bár én elsõ alkalommal nem adtam volna neki kettõt, csak mondjuk egy felet. A nagyobbik gyerekemnek 1 évesen adtam elõször, nagyon fájt tõle a hasa, aztán 1, 5 évesen megint adtam, akkor is fájt a hasa, aztán már nem ette meg. Most 4 éves, most sem szereti. A kisebbik fiam 10 hónapos kora óta tömi magába, most 16 hónapos, imádja, nála nem okozott hasfájást.
6 hónapos korától kapja a mandarint, narancsot.
[link] Itt a hozzátáplálási táblázat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!