Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet a kutyát (11 db)

Kölyök kutyának mennyi idős koráig kell kölyök tápot adni és mikortól lehet a normál felnőttet?

Legjobb válasz: Az én kutyám 1 éves! Az állateledelboltban szoktam ezügyben tanácsot kérni. Ha máshol veszed, a zacskón rajta van. Nekem kölyöknek valót adnak még. Remélem jól teszik. Én Kennel's faourite-tal etetem.

Az én kutyám 1 éves! Az állateledelboltban szoktam ezügyben tanácsot kérni. Ha máshol veszed, a zacskón rajta van. Nekem kölyöknek valót adnak még. Remélem jól teszik. Én Kennel's faourite-tal etetem.
Én 8 hónaposan váltottam. Én nem vagyok híve a sokáig tartó puppy tápnak.
Én is 8 hónaposan váltottam mind a 3 kutyámnál.
Az en kutyam masfel eves koraig kapja a junior tapot:) Termeszetesen ezt nalam sokkal tapasztaltabb es hozzaertobb kikepzok tanacsara teszem :) Sok sikert:)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

Mikortól lehet a kölyök kutyának csak száraz tápot adni?

Legjobb válasz: Szia! 3 hetes korban el lehet kezdeni beáztatva adni, 7 hetes kortól pedíg már elég nekik a száraz. Üdv.

Szia! 3 hetes korban el lehet kezdeni beáztatva adni, 7 hetes kortól pedíg már elég nekik a száraz. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Most 13hetes, eddig felesbe adtam neki szárazat-konzervessel, de akkor szép lassan kiiktatom a konzervet. És egy nap 3 szor etessem, vagy legyen elõtte mindíg a száraz?
Szia! Konzervet felejtsd el, ha nem akarsza a kutyunak rosszat. Szívesen eszik, de semmi értékes nincs benne, és nagyon sok kutyi hasmenést kap tõle. A szárazat aztathatod, ha nem eszi meg, de ne legyen elõtte állandóan, csak mikor evésidõ van. Tedd elé, ha nem eszi meg 15 percíg, vedd el tõle, majd a következõ evésnél ugyanígy. Ne félj, ha nem eszik akár 1 , 1 1/2 napíg, nem fog éhenhalni. Sokan azt tartják, egy kutyának mindíg éhesnek kell lennie. Én ezt nem tudom, lényeg, hogy ne legyen elkényeztetve, mert akkor rossz evõ lesz, és állandóan azon kell parázni, vajon mit fog õkegyelmessége nagy kegyesen megenni. A tápokat ne váltogasd sûrûn, mert az is hasmenést okozhat könnyen, ha váltasz, fokozatosan tedd. Üdv.
Felesleges a konzervet erõltetni. Semmi tápanyag, víz és zselatin az egész. Rágnia sem kell, a fogait sem használja. És még rossz evõt is csinálhatsz a kutyádból. Az én kölykeim már 3 hetesen is szárazon kapják, mert beáztatva nem szeretik, olyankor mennek a mamiét megenni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Konzerv kiiktatva! És nem unja meg a szárazat, ha egyfélét adok neki egy nap háromszor? Most Belcando-t vettem neki, két pofára tömi. Egyenlõre.
Szia! Nem unja meg szerintem, csak akkor, ha napközben sokszor adsz neki jutifalatot, ami vélhetõleg jobban ízlik majd neki. A kunyizással is bepróbálkozik majd, ne csábulj el semmiképpen a szomorú szemek láttán, mert a fejedre nõ, és nem lesz egy nyugodt étkezésetek sem. Olyankor, mikor Ti esztek, szigorúan parancsold a helyére, és a maradékot se add neki, maximum jutalomfalatként, mikor tanítod valamire. Üdv.
A kutya csak akkor válogatós, ha azzá teszed. Ha egész életében ugyanazt a kaját kapja, akkor sem fog ráunni.

Egy hete szültem meg a kisfiamat. Van egy két éves uszkár kutyám, akit elvittünk itthonról. Mikortól kezdhetem meg a kutya és a gyerek összeszoktatását? Félek, hog yallergiás lesz a gyerek. Bár állítólag az uszkár szőrére nem lehet.

Legjobb válasz: Nekem is van gyerekem. És egy yorkim a lakásban. Én nem raktam ki a kutya szûrét. Megtanítottam neki, hogy a gyerekszoba tabu. Amúgy meg totál teljesen nem 6hóm egy év mire minden kutya dolog szõr egyebek teljesen eltûnik a lakásból...Én csak arra gondolok, hogy alap higiéniai dolgok legyenek meg, nem kell a kutyát elzárni a családtól félõ, hogy utána rossz szemmel nézzen a kis jövevényre. Allergiától nem tartottam (takarítás), yorki szõre sem hullik jobban, mint a mi hajunk. Kutya rendszeres ápolása, fürdetése fontos dolog. Ha van egyéb kérdésed nyugodtan írj e-mailt. Kócos Barby egy 9 hónapos kisfiú édesannya

Nekem is van gyerekem. És egy yorkim a lakásban. Én nem raktam ki a kutya szûrét. Megtanítottam neki, hogy a gyerekszoba tabu. Amúgy meg totál teljesen nem 6hóm egy év mire minden kutya dolog szõr egyebek teljesen eltûnik a lakásból...Én csak arra gondolok, hogy alap higiéniai dolgok legyenek meg, nem kell a kutyát elzárni a családtól félõ, hogy utána rossz szemmel nézzen a kis jövevényre. Allergiától nem tartottam (takarítás), yorki szõre sem hullik jobban, mint a mi hajunk. Kutya rendszeres ápolása, fürdetése fontos dolog. Ha van egyéb kérdésed nyugodtan írj e-mailt. Kócos Barby egy 9 hónapos kisfiú édesannya
A kérdező hozzászólása: öszönöm a hozzászólásokat. AZ uszit azért vittük el, mert az egyik dolog, hgoy császáros voltam, így mozogni is nehezen ment. A másik, hog yapa éjjel nappal dolgozik, s ha nincs otthon az elsõ két hétben nem tudom levinni, merthogy a babát is azután lehet lakásból kivinni sétálni. Tehát amint mehetünk utcára, jön a kutyus:)
Szerintem az nem olyan tragédia, hogy a kutya most nincs otthon. A kutyák is szoktak nyaralni menni, de - érzésem szerint - nemcsak vissza lehet, sürgösen haza is kell vinni a kutyát a fent taglalt összeszokás miatt. Ami pedig a betegséget és az allergiát illeti. Nem erõsítem meg az utolsó hozzászólást, mert "tudományosan" nem értek hozzá, de elfogadom a választ, s engem meg is nyugtatna. Ennek igazolására álljon itt egy "rémtörténet": Volt egy nagy, öreg (13 éves) cicánk. (Neki aztán hullott a szõre, igaz naponta volt porszívózás is. Másfél-kétéves kisfiam csúszott mászott, magával cipelte a cumis üvegét, és idõnként meg is dörzsölte a szõnyegben. A doktor bácsi azt mondta, hogy ennyi fertõzésre szükséges is van egy kisgyereknek, mert attól lesz immunius. Azóta 28 év eltelt, és a doktor bácsinak igaza volt.
A legújabb kutatások szerint az a gyermek, amelyik állatok között nõ fel(kutya-macska van a csládban, stb), sokkal kisebb eséllyel lesz felnõttkorára allergiás beteg! Úgyhogy hajrá, hadd barátkozzanak.
A legutolsó kedves hozzászóló tolsó mondatában lehet valami!! Nem szabad az allergiára gondolni. Fontosabb az, hogy kedveljék meg egymást.
Kar volt a kutyat eltavolitani, igy 1 helyett 3 sokk eri a kutyat: elvittetek otthonrol, aztan visszaviszitek, majd meg egy uj jovevennyel is meg kell osztania a szereteteket. Szerintem vigyetek haza, es mutassatok be oket egymasnak. Ha allergias lesz a gyerek, az nem azert van, mert tul hamar engedted ossze ot a kutyaval, hanem amugy is allergias lett volna. Amugy meg szerintem az allergia ellenszere a legtobb esetben az, ami kivaltja.
Gratulálok a csöppséghez! Remélem, teljesen egészséges! Az allergiától nem kell félni. Véleményem szerint kérj tanácsod a védõnõtõl vagy a gyermekorvostól. Szerintem attól az idõpnttól lehet õket "összeereszteni", amikor már családon kívüliek látogatását sem ellenzi a védõnõ vagy az orvos. Az uszi van annyira értelmes, hogy megtanulja, hogy hol van az új helye a családban. Kíváncsisággal fogja fogadni a jövevényt, de nem lesz féltékeny, s nagyon meg fogják szeretni egymást.
télleg az uszkár szõrre nem lehet allergiás!Fontos hogy fokozatosan szoktassátok össze õket és ne legyen féltékeny a kutya a gyerekre mert az akk nagy baj azt h mikor kezdjétek háát ez jó kérdés de a kutyának az lenne a jobb ha minél elõbb sztem elkezdhetitek a szoktatást csak FOKOZATOSAN ÉS FÉLTÉKENYSÉG NÉLKÜL!az is fontos h legyen meg a rangsor4sok sikert és gratuálok a kisgyerkõchöz!
Baromi nagy hátránnyal indulsz neki ennek az egésznek mivel a kutya az elsõ pillanattól tudni fogja hogy az egyetlen lényeges változás miatt nem lehetett otthon! Attól függõen hogy mennyi ideig nem volt veletek egyre nehezebb dolgod lesz. A legjobb az lenne ha szakember segítségét kérnéd!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kedves hozzászólásokat:) Várok még egy jó párat:) Azt hiszem, akkor mi is elkezdjük a fokozatos hozzászoktatást:)
Az uszkár szõre nem okoz bajt, minnél elöbb mutasd be öket egymásnak.Egy uszkáros anyúka 2 gyerekkel


Mikortól lehet fürdetni a kutyát?

Legjobb válasz: Már kiskorától lehet fürdetni ha nagyon koszos vagy esetleg bolhái vannak.Ha nem piszkos akkor nem muszály mindig fürdetni.

Már kiskorától lehet fürdetni ha nagyon koszos vagy esetleg bolhái vannak.Ha nem piszkos akkor nem muszály mindig fürdetni.
Kutyát a lehetõ legkevesebb alkalommal kell fürdetni. Mindig hülyét kapok amikor sétáltatom a kutyámat, és hozzák le a társasházból a kis szobacirkálókat (yorki, és társai), aztán a gazdi nagyban újságolja, hogy az õ kis drágája bizony minden nap megfürdik, ráadásul valami illatosított szutyok samponnal. Nem akarom elkeseríteni azzal, hogy így a kutyájának 5-7 évesen már nem sok szõre lesz. Meg különben se hallgatna rám, mert az õ kis drágája imád fürdeni. Fajtától függõen évi 2-6 fürdetés bõven elég, és akkor is sima kutyasamponnal.
Ez így van, Ha olyan fajta kutyánk van ami nem igényel állandó nyirást, akkor évente 2x elég, de a nyirást igénylõ fajoknák is max 2-3 havonta ajánlott. /Kutyakozmetikus vagyok./ Persze extrém esetben lehet kivételt tenni. Csak kutyasampont használjunk és elötte higitsuk fel. A börnek nem tesz jót ha túl sokszor és nem megfelelõ samponnal kezeljük. /A szemekre és az orra nagyon figyeljünk, ne kerüljön bele víz!!!!Sajnos ezt sok kutyakozmetikus sem veszi figyelembe./
Reggel 7 után!
Bármilyen kortól 2 havonta normál kutyasamponnal.

Mikortól lehet érdemben tanítani a kutyát?

Most 8 hetes és 4 napos, a szobatisztaság meglepően jól alakul, az első vezényszót az ül-t már érdemes elkezdeni vagy túl kicsi még?

Legjobb válasz: amint hozzád került! na jó talán 24 órát kaphat hogy szokja az új környezetet...

amint hozzád került! na jó talán 24 órát kaphat hogy szokja az új környezetet...
Minél elõbb annál jobb! Alapvetõ dolgokat mint az ül, fekszik, pacsit lehet, csak ne terheld túl nagyon 5-10 perc max utána elfárad. Olyan dolgokat ami nem megterhelõ számára és egyszerû azt simán lehet tanítani neki. Fõleg jutalomfalattal kicsit a feje fölé tartod és jó esetben már fenékre is huppan közbe mond a vezényszót és jutalmazd meg. Ha már megtanulta csak akkor kérj tõle más feladatot.
rögtön és játsszál vele sokat! milyen fajta? :)
A kérdező hozzászólása: Német juhász!
õt pláne! cuki lehet :) a kis kajla füleivel. ha van kedved, mutass róla egy fényképet, köszi! jó kutyázást!
Játékosan természetesen lehet és kell is tanítani õket már ilyen pici korban is, de a rendes kiképzés, illetve mikor már meg lehet és kell követelni tõle a tanult dolgokat, az majd csak olyan 1 éves kora körül kezdõdik.

Mikortól lehet sétálni vinni a kutyát?

10 törpe spitz, ma kapja a 3. oltását.

Legjobb válasz: 3. oltás után 3-4 nappal már viheted nyugodtan

3. oltás után 3-4 nappal már viheted nyugodtan
Általában a 4. oltás után engedik ki a dokik. :)
Én már az 1. oltás után levittem, maximális körültekintéssel. Nem mehetett oda más kutyához, ill. árgus szemekkel figyeltem, hogy nincs-e kaki a közelében. Nem lett baj belõle :)
nyugodtan vidd le! szerintem csak az állatorvos mondja h a 3oltás után lehet levinni 3héttel! nagyon sok kutyást ismerek és senki nem várta meg azt az idõt! ha figyelsz a kutyusodra h ne szagolgasson vagy harapjon kakiba akkor nyugodtan leviheted akár most azonnal is !:)

Mikortol lehet kihereltetni a kan kutyakat?

Legjobb válasz: Olvasd el és döntsd el magad. Mi 5 hónaposan csináltattuk meg: http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm

Olvasd el és döntsd el magad. Mi 5 hónaposan csináltattuk meg: http://mancsok.hu/rendelo/ivartalanitas.htm
minél hamarabb annál jobb
Nálunk a dokik véleménye is megoszlik! Van aki csak 1 éves kor után, hogy teljesen kifejlõdött legyen már, és van aki 3 hónapost is herél! Szerintem jobb ha a dokival beszéled ezt meg!

Kutyaiskolába mikortól lehet vinni a kutyát?

Ott csibészeltetni is lehet? Szeretném nem csak társnak, de azért is hogy megvédjen.

Legjobb válasz: Miután megvan az elsõ 3 a kötelezõ oltása már viheted szocializálni, és a legtöbb suliban van öv. képzés is.

Miután megvan az elsõ 3 a kötelezõ oltása már viheted szocializálni, és a legtöbb suliban van öv. képzés is.
Ha megvannak az oltásai, rögtön mehettek kutyaoviba.
Így van, elõször kutyaovi, ha megvannak az oltások, ott alapdolgok elsajátítása, majd 7-8-9 hónapos kortól mehet a kutyasuli (suli válogatja, hogy mennyi idõsen mehet), közben lehet próbálgatni a suli ÖV részében, hogy milyen a zsákmányösztöne. De amennyire én tudom, az alap engedelmességi feltétele annak, hogy komolyabb szinten el lehessen vele kezdeni ÖV-zni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek.

Ki szeretném heréltetni a kutyám. Mikortól lehet?

Õ egy 9 hós beagle és milyen tünetei lehetnek ha kiheréltetem? sok vérrel jár ? és mennyi id? mire begyógyul a seb ?

Legjobb válasz: Egy kutyus kb 10 honapos korara lesz ivarerett, azelott nem szabad kiherelni. De en a helyedben varnek min. masfel-keteves koraig, addig hadd dolgozzanak benne a hormonok. Ha most kiherelteted, akkor akkor nem tud kifejlodni ugy, mint egy igazi kan beagle. Amugy rutinmutet, termeszetesen verzessel jar a mutet soran, de aztan osszevarrjak, igy te sokat nem erzekelsz belole, mint gazdi.

Egy kutyus kb 10 honapos korara lesz ivarerett, azelott nem szabad kiherelni. De en a helyedben varnek min. masfel-keteves koraig, addig hadd dolgozzanak benne a hormonok. Ha most kiherelteted, akkor akkor nem tud kifejlodni ugy, mint egy igazi kan beagle. Amugy rutinmutet, termeszetesen verzessel jar a mutet soran, de aztan osszevarrjak, igy te sokat nem erzekelsz belole, mint gazdi.
Max egy óra, de ebben az altatás is benne van. Kockázata szinte csak az altatásnak van, de az is minimális. Kutyára egészségügyileg csak jó hatása van, hiszen amellett, hogy nem fog minden tüzelõ szuka után szökni, kizárja az idõsebb kori nemi jellegû betegségek megjelenését. Akár már most is el lehetne rajta végezni a mûtétet, de ha eddig nem csináltátok meg akkor most már várjatok olyan 1-1, 5 éves koráig vele.
Mi kb. egy éves kora körül csináltattuk, nem volt sok idõ. Igazából aznap volt Marci (a kutya) levert, szomorú, és az érzéstelenítés/altatás után biztosan fájt neki, mert egész nap csak a kosarában feküdt. De volt egy macska barátja, aki befeküdt mellé a kosárba (szinte egész napra), és dorombolt neki, megvigasztalta...:-) Nagyon aranyos volt! Szóval nem kell félni tõle.
A kérdező hozzászólása: és mennyi idõ egy ilyen mûtét ?
A kérdező hozzászólása: És ha zazaviszem még utánna is vérzik neki ? (mert nem nagyon birom a vért)
Múlt héten ivartalanítattuk a puli kutyánkat (szerdán).Most volt júniusban 1 éves. A mûtét nem tartott tovább fél óránál.Sajnos nálunk másnapra begyulladt a mûtét helye.Egy hétig kapott gyógyszert és injekciót a kutya, de mára már szépen visszaapadt és a gyulladás is elmúlt.A doki szerint ez is elõszokott fordulni.Nagyon nem vérzett inkább váladékozott , de azt a kutya kezelte.Mára már a régi kutya futkározik a kertben, teljesen rendbejött.

Mikortól és hogyan lehet megtudni, hogy vemhes a szuka kutya?

Legjobb válasz: Már egész hamar látszik rajta, hogy nyugisabb, higgadtabb, elfekvõsebb, mint korábban, nem olyan élénk. Félidõs vemhesen (1 hónap) már kezd nõni a hasa. De ultrahanggal sokkal korábban meg tudják mondani biztosra.

Már egész hamar látszik rajta, hogy nyugisabb, higgadtabb, elfekvõsebb, mint korábban, nem olyan élénk. Félidõs vemhesen (1 hónap) már kezd nõni a hasa. De ultrahanggal sokkal korábban meg tudják mondani biztosra.
Az elõzõhöz hozzátenném, hogy jól tapinthatóvá válnak az emlõk!
Félidõs kortól ultrahang alapján.
A kérdező hozzászólása: köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!