Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet a baba (67 db)

Mikortól lehet a baba fürdővízébe babafürdetőt tenni? És mikortól lehet babaolajjal kenni?

El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Én csak mosdókencsõt használok.Az olajat már 1 perctõl fogva használhatod.A fejbõrön a koszmó ellen is nagyon jó.

Én csak mosdókencsõt használok.Az olajat már 1 perctõl fogva használhatod.A fejbõrön a koszmó ellen is nagyon jó.
Mi is fürdõkrémet használunk, csak 7 hónapos korában volt, hogy elfogyott, és nem tudtam iratni ezért Johnson's fürdetõt raktam a vízbe. Nem lett tõle semmi baja. Egyébként amikor a lányom volt picibaba(most 6 éves), akkor még nem volt ez a fürdõkrém, akkor mi a Gabit használtuk, és jó volt. Babaolajat az elsõ naptól lehet használni, van aki esküszik rá. Én egyik gyereknél sem használtam. Ezt te döntöd el, ahogy jónak látod.
Szia! Mi kb. 1-2 hétig használtuk csak azt a fürdetõ krémet amit a doki irt fel mert akkor jöttünk rá hogy az üti ki a bõrét.. piros pöttyök jöttek ki a kislányom mellkasán. Azóta a Nivea baby fürdetõt használjuk. A baba olajat meg amióta hazahoztuk én azóta azzal masszirozom és a hajlatait is azzal szoktam bekenni.
Készítsd tejföllel. Egyébként meg keveset mér lehet.
tejszínt csak 2 éves kortól

Mikortol lehet a baba ruháit a miénkel mosni? 1 éves kor után már lehet?

Legjobb válasz: Születésük óta együtt mosom.

Születésük óta együtt mosom.
En is
Én is a kezdetektõl együtt mosom...
Szia! Én 1O hós kora óta mosom együtt. De pl. apa melós ruháit külön mosom, csak a "tisztábbakkal" mosom együtt a ruháit.
Én még mindig kulon mosom pedig mar 11 honapos! nem tudnam egyutt mosni a mi bugyinkal, szerintem nem jo!
Én külön mosom a ruháit pedig már elmúlt 1, 5 éves.
Miért lenne gond? Sokan születésétõl kezdve így csinálják. Mitõl jobb az õ büfije, pisije, kakija, mint a mi testnedveink?
A kérdező hozzászólása: de most tényleg az nem gond, hogfy a bugyiankkal, meg a mi zokniainkal mosnám az övét?
8 hónapos kora óta mosom a miénkkel. Apja koszos, kerti ruhái mennek csak külön.
9hos kora ota.
Én a kezdetektõl együtt mosom, mindig szép volt a bõre, sosem volt sem kiütéses, se semmi...
kb 2 éves korától, mikor már nem kellett neki a pelus, de balesetek még történtek. annyi lett hirtelen a napi bugyik száma, h muszáj volt beletennem a mi cuccunkba, h ne legyen a fürdõszobában pisiszag.
Én is kb. 10 hós kora óta mosom együtt a miénkkel.
Én az 5 évesemét is külön mosom. Be nem tenném a ruháját a bugyim mellé.


Mikortól lehet a baba feje alatt bármi is alvás közben?

Egy éves kisfiamnak van egy kedvenc plüss kutyusa, amivel nagyon szeret aludni. Árthat a gerincének, ha a feje alatt van?

Legjobb válasz: Nem,mert ha kényelmetlennek érezné akkor nem aludna rajta....

Nem, mert ha kényelmetlennek érezné akkor nem aludna rajta....

Mikortól lehet a baba fülét kilyukasztani? Debrecenben hOl csinálják?

Legjobb válasz: Akár már a kórházban is ki lehet lyukasztani. Én mindkét lányomnak a hazajövetel elõtt rakattam be a fülbevalót, szinte észre se vették (azonnal kihozták mindkettõt és aludtak édesen ).

Akár már a kórházban is ki lehet lyukasztani. Én mindkét lányomnak a hazajövetel elõtt rakattam be a fülbevalót, szinte észre se vették (azonnal kihozták mindkettõt és aludtak édesen ).
Bármikor ki lehet: 4 naposan is, vagy 4 hetesen, 4 hónaposan, 4 évesen... ki hogy szeretné. Szerintem pár naposan a legjobb. még a szülészeten vagy majd a védõnõ. 3 kislány anyukája :)

6hetesen mit lehet megállapítani hüvelyi u. h-val? Mikortól lehet a baba nemét megállapítani? Gondolom itt már tudják hogy teljesen egészséges-e?

Legjobb válasz: Leghamarabb(de ez ritka) a 12 hetes uh tudják megállapítani,egy jó orvos egy jó géppel,de inkább olyan 16.héttõl pontosabb.A teljesen egészségest is inkább 12.héten,a genetikai uh mondják meg.Ott már mindent lemérnek,és abból több derül ki.

Leghamarabb(de ez ritka) a 12 hetes uh tudják megállapítani, egy jó orvos egy jó géppel, de inkább olyan 16.héttõl pontosabb.A teljesen egészségest is inkább 12.héten, a genetikai uh mondják meg.Ott már mindent lemérnek, és abból több derül ki.
Hát ne haragudj, de 6 hetesen örülhetsz, ha a petezsákon kívül látnak valamit. Ilyenkor legtöbb esetben még szívhangja sincs, nem hogy még azt tudják hogy egészséges e! Max. annyit tudnak neked megmondani, hogy méhen kívüli vagy belüli terhességrõl van e szó. Olvasgass itt egy kicsit minden félérõl, mert úgy látom nagyon tájékozatlan vagy még! Itt van sok érdekes dolog, kezd az elejérõl....
Dehogy tudják! Alig látszik valami. Nekem még szívhang se volt ennyi idõsen. A fejlõdési rendellenességeknek ez akialakulási ideje, a 12. hétig. Épp ezért ilyenkor a kismamának jobban kell vigyáznia magára, mint a szeme fényére. Járj utána, légyszi: http://velvet.hu/poronty/2006/09/15/6_het http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/terhesseg/?.. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=6 A nemét leghamatrabb a 12. heti ultrahangon láthatják, de ekkor még csak ritkán. A 20. után már valószínûbb, hogy látják, feltéve, ha a baba megmutatja. De olyan is van, akinek csak a szülõszobán derül ki.
Utolsónak igaza van.Nekem 6 hetesen csak azt tudták megmondani, hogy méhen belül van, és mekkora a petezsák.
Ja és a kérdésre válaszolva, a nemét általában a 18. heti uh-on meg lehet tudni, ha a kicsi megfelelõ pózban fekszik. Hogy teljesen egészséges e, az talán csak szülésnél derül ki tutira!!!
Szia! Megtudják mondani akár a 12-16 hetesen is. Ha hagyja. Ilyen korán még ne is bízz benne. Nekem 24 hetesen mutatta meg a fütyköst elöször kétszer lányt mondtak mert a két lába közé dugta a zacsit meg kukit és úgy húzta fel. vagy csak keresztbe tette a lábait. Egészséget az a lényeg. Ettõl többet még ne akarj tudni. Elöbb utóbb megmutatja. A második genetikai uh- után és a kapcsolódó vizsgálatokkal mondják meg hogy ÉLETKÉPES de akkor sem azt hogy egészséges. Az én leleteimen is mindig csak az volt hogy jó életjelenségekkel rendelkezõ embrió látható késöbb már ugye magzat. 37 hetes kismama
6 hetesen azt tudják megállapítani, hogy egyáltalán tényleg terhes vagy-e, ha mázlid van, akkor látnak szívmûködést, de ezzel is csak annyit tudnak fixen mondani, hogy él az embrió.
A kérdező hozzászólása: Na voltam.8hetes vagyok mint kiderült.Láttam a picinek mindenét, fejecskéjét, lábacskáját, ugy ahogy mindent kilehetett venni.Ha nagyon figyeltél akkor a doki még a kis szívverését is mutatta ami szintén kivehetõ volt.A baba nemét tudom hogy nem most lehet megállapítani, csak kérdeztem hogy mikortól.Illetve arra gondoltam hogy teljesen egészséges-e hogy él-e, vannak-e életjelek hogy ezt látják-e már.Gondolom azt hogy teljesen rendben van azt genetikai uh fogják ugyahogy megmondani, legalább is úgy hallottam.

Mikortol lehet a baba fogát fogkrémmel mosni és milyen fogkrémmel (márkát irjatok)? Ameddig nem lehet fogkrémel addig csak fogkefével tisztitsam (babafogkefe), hányszor 1 nap?

Legjobb válasz: Minden fogkrém dobozán rajta van, hogy hány éves kortól ajánlott. Azért, mert általában a gyerekek megeszik a fogkeférõl. Akkor tegyél rá fogkrémet, ha biztosan tudod, nem nyeli le! Sima vízzel bármikor megtisztíthatod a fogát. Étkezések után nyugodtan, hamarabb megszokja a rendszerességet.

Minden fogkrém dobozán rajta van, hogy hány éves kortól ajánlott. Azért, mert általában a gyerekek megeszik a fogkeférõl. Akkor tegyél rá fogkrémet, ha biztosan tudod, nem nyeli le! Sima vízzel bármikor megtisztíthatod a fogát. Étkezések után nyugodtan, hamarabb megszokja a rendszerességet.
Én úgy csináltam a fiamnál hogy babafogkefével mostam a fogacskáit, az elsõ fog kinövését követõen. Eleinte este a kádban csak úgy fogkrém nélkül, hogy megszokja a fogmosást és a fogkefét. Fogkrémet már onnantól használtunk hogy megtanítottam köpni, de akkor is csak egy icipici fogkrémet. Sajnos már nem emlékszem milyen márkát használtam, de kifejezetten gyerekfogkrém volt és arra emlékszem hogy nem gyümölcsös ízû. Sose veszek a gyerekeknek gyümölcsös ízû, meg nyalánk ízû fogkrémet, csak mentolosat, és gyerekfogkrémet. Most Aquafrest használunk ( maci van a dobozán ) a fiam 5 éves és a megszokott rendszeres fogmosásnak köszönhetõen a fogmosás számára alapértelmezett tevékenység és ragyogó hibátlanok a fogai. Nem értek egyet azzal az állásponttal hogy a gyerekeknek akkor kell elkezdeni fogat mostni ha már sok foga van. Minél elõbb tartoik bele a mindennapokba a fogmosás, annál könnnyebben szokja meg és annál természetesebb tevékenység lesz a gyerek számára a mindennapi rendszeres szájápolás.
A baba fogát megjelenéstõl kezdve ápolni kell. A babaoltokban vagy pl. a DMben lehet kapni kifejezetten kisbabáknak készült fogkrémet és hozzá tartozó fogkefét. Ezen fogkeféket a te ujjadra kell felhúzni s ovatosan áttörölni vele a fogacskákat. Létezik fogtisztító kendõ is, de az szerintem nagyon drága a mindennapos használatra, mi csak utazáshoz használjuk.
Szia! A gyógyszertárban lehet kapni Dededent nevû fogkrémet és hozzá ujjra húzható fogkefét, ezzel célszerû kezdeni. Az élelmiszer boltokban már lehet kapni 2 éves kortól használható fogkrémet, de az fluorid tartalmú, tényleg csak akkor, ha már nem nyeli le, tud köpni mosás után. Hogy hányszor egy nap az attól is függ, hogy hányszor fogja engedni, szerintem ezért nem érdemes lefogni, ahogy sokan teszik, mert inkább elmegy a kedve, mint megjön. Próbáld este, fürdést közben, után.

Azt a vékony kispárnát amit pici babáknak való ágynemű szettel lehet együtt kapni mikortól lehet a baba feje alá tenni?

Tudjátok,rácsvéd?,paplan,párna,baldachin

Legjobb válasz: 3 évesem azzal alszik, de nem a feje alatt van hanem öleli :) amíg nem muszáj, ne tedd alá. eleinte a fulladásveszéyl miatt, olyan 9-10 hónapos korig, aztán meg a gerince miatt nem ajánlott a párna, mondjuk ez persze nem okoz gondot, annyira vékony, de amíg nem igényli ne rakd be neki az ágyába, felesleges

3 évesem azzal alszik, de nem a feje alatt van hanem öleli :) amíg nem muszáj, ne tedd alá. eleinte a fulladásveszéyl miatt, olyan 9-10 hónapos korig, aztán meg a gerince miatt nem ajánlott a párna, mondjuk ez persze nem okoz gondot, annyira vékony, de amíg nem igényli ne rakd be neki az ágyába, felesleges
Min. egyéves korig nem szabad párnát alátenni!
Amikor hazahoztuk a kórházból úgy aludt + rátettem egy pelust. Ha véletlenül bukna nem kell az egész ágyat szétszednem minden nap.
Már újszülött kortól a feje alá lehet tenni, mivel abban annyira minimális a töltet, hogy abszolút nem emel a fején semmit (ezáltal a gerincét sem terheli).Én rátettem még egy textil pelust, hogy ha büfizik, az felfogja.
A húgom nem használ párnát, most négy és fél hós a picurja. Mikor nálunk vendégeskedtek, a picur felavatta a kiságyat, én bekészítettem neki ezt a fajta kispárnát is. Nem tiltakozott a húgom ellene, a picur is elvolt vele. Sõt, mondták, jó a szoba csíje, mert életében elõször aludt el hason, ráadásul 3 teljes órát aludt. Utána is szépen elvolt, nézegette a párna mintáját. :) Hozzá kell tennem, a húgom nagyon-nagyon fél mindentõl, amiben veszélyt lát. 33+3 hkm
11 hós a kisfiam, a napokban adtam oda neki. Szuper jókat alszik rajta és piszkálgatja míg el nem alszik rendesen. Szinte nincs is benne töltet, nem emeli meg a fejét, én nem hiszem, hogy gondot okozna...

Mikortól lehet a baba ételeibe egy kis cukrot illetve sót tenni?

Legjobb válasz: 6 hónaposan kezdtem el a hozzát.-t. Akkor már enyhén sós vízben fõztem meg a husit. Ha valami cukrot igényelt, abba is tettem minimálisat. Ennyi nemhogy nem árt, de sztem szüksége is van rá.

6 hónaposan kezdtem el a hozzát.-t. Akkor már enyhén sós vízben fõztem meg a husit. Ha valami cukrot igényelt, abba is tettem minimálisat. Ennyi nemhogy nem árt, de sztem szüksége is van rá.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy pici szõlõcukrot tehetek a tápszerbe 6-hós korától, a só meg szintén attól hiszen akkor már a hozzátáplálásnál pl.levesben pici van.
7-8 hónaposan, már nem ette meg ízetlenül, de csak olynba tettem amibe nem volt gyümölcs, vagy tejtermék
A kérdező hozzászólása: Igen, fõleg már 10 hónapos korban, Nálunk az orvos, védõnõ csak 1 éves kor után mondta.
Egy evesen kezdtem el sozni egy kicsit. Cukrot most se nagyon teszek semmibe, 15honapos.
A kérdező hozzászólása: Én eddig nem cukroztam és sóztam semmit, 10 hós a babám de ma már tettem bele.Köszönöm a segítséget.
Mivel még nem volt friss gyümölcs amikor kezdtük a kanalazást ezért én mirelit gyümit adtam neki.Rögtön cukroztam.Mértékkel.Aztán nem akarta megenni a zöldségeket és mire rájöttem, hgy íztelen addigra a hajam kihullott.Kb.1 hónap volt.Szóval kb.6 hós korától pici cukor , 7 hós korától pici só ment a kajájába:-))
Én 7 hónaposan már "ízesítettem" egy pici cukorral illetve sóval azt az ételt, amibe illett. Persze nagyon enyhén.
én is korán kezdtem... 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást gyümölccsel, aztán jöttek a zöldségek, de egyszerûen nem volt hajlandó megenni íztelenül.Így már 6 hónapos korában sóztam PICIT a levest, krumplit, fõzeléket és cukroztam PICIT pl a paradicsom/meggyszószt.
Én cukrozni nem cukroztam még semmit. Sózni viszont sóztam, a Himalája sóban pl rengeteg értékes ásványi anyag van. Mértékkel, de már 7 hós kora óta használom a sót. Mi amúgy sem eszünk semmit nagyon sósan, fûszeresen.

Mikortól lehet a baba tápszeres vizét közvetlenül a mikróban melegíteni?

Ugye most közvetítve melegítem. Egy bögre vizet felmelegítek és abba állítom a cumisüveget.

Legjobb válasz: én kb. 5,5 hónapos kora óta melegítem mikróban. De elõtte sem úgy csináltam, ahogyan te, a forralt vizet egy kis lábasban tároltam és mindíg újramelegítettem, ha tápszert készítettem neki.

én kb. 5, 5 hónapos kora óta melegítem mikróban. De elõtte sem úgy csináltam, ahogyan te, a forralt vizet egy kis lábasban tároltam és mindíg újramelegítettem, ha tápszert készítettem neki.
A víznek semmi baja a mikrótól, bekevert tápszert nem szabad, mert valahogy tönkreteszi a fehérjéket benne(azt hiszem), meg mert egyenlõtlenül melegíti. Én így tudom a védõnõtõl.
Pontosan, a mikróban a vizet lehet melegíteni, csak a tápszerrel együtt nem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A tápszert tudomásom szerint csak az égetés veszélye miatt nem lehet mikroban melegíteni. Én a tájékoztatón így olvastam emlékezetem szerint. Általában termoszban tartok meleg vizet úgy csinálok tápot babának, de a mikroba is berakom ha esetleg elhúzódik az evés és melegiteni kell rajta. Az anyatej összetételét viszont megváltoztatja a mikro, azt soha nem melegitettem vele.
A tápszeres dobozon az áll, hogy a túlmelegedés veszélye miatt nem szabad mikrózni.A vizet mikrózom én is.A tápszerre is volt már példa, de nem lett probléma.
Hát, a koraszülött osztályon mikrózták a bekevert tápot...és Johnson's fürdetõvel fürdették a gyerekeket.
Utolsó így van és a oraszülött gyerekemne semmi bsaja és nem ekcémás at "allergizáló" Johnsons-tól :-))) A tápszeres vizet lehet melegíteni mikróban és utána belekeverni a tápot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!