Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet a babát sétálni (4 db)

Mikortól lehet a babával babakosival sétálni?

Mindenki bombáz tanácsokkal mióta terhes vagyok de egy kétdolgot nem tudok.Április közepére várjuk a babát,elég társasági emberek vagyunk(minden nap uton vagyunk megyünk valahova).Nem tudom van-e olyan,hogy mikor lehet a picit babakocsiba tenni,mikor lehet el?ször vele sétálni menni,társaságba,?

Legjobb válasz: Nekem anno azt mondták, h 2 hetesen kezdhetem a levegõztetést (hozzáteszem, 2360 g-mal született a lányom, szóval kicsi volt). Október végi baba. Elõször 5 perc, aztán 10, 15, 20, félóra, utána pedig egy órát mentünk. Többet is lehetett volna, de két szopi között ennyi idõ jutott :) Babakocsiba elsõ perctõl lehet tenni, amennyiben teljesen vízszintes. Késõbb, olyan 4-5 hónapos korában lehet emelni egy kicsit neki, hogy jobban lásson. Ha adhatok kéretlenül tanácsot: kérlek, soha ne sétáltasd a gyereked a hordozóban (tudod, ami az autóba való). Rosszul vagyok, amikor látom azokat a pici babákat görnyedni séta közben... Társaságban, sok ember között karácsonykor volt. Azért nem árt, ha legalább az elsõ oltást megvárod, fõleg ilyen járványos idõben - szerintem még áprilisban is lehet bõven járvány.

Nekem anno azt mondták, h 2 hetesen kezdhetem a levegõztetést (hozzáteszem, 2360 g-mal született a lányom, szóval kicsi volt). Október végi baba. Elõször 5 perc, aztán 10, 15, 20, félóra, utána pedig egy órát mentünk. Többet is lehetett volna, de két szopi között ennyi idõ jutott :) Babakocsiba elsõ perctõl lehet tenni, amennyiben teljesen vízszintes. Késõbb, olyan 4-5 hónapos korában lehet emelni egy kicsit neki, hogy jobban lásson. Ha adhatok kéretlenül tanácsot: kérlek, soha ne sétáltasd a gyereked a hordozóban (tudod, ami az autóba való). Rosszul vagyok, amikor látom azokat a pici babákat görnyedni séta közben... Társaságban, sok ember között karácsonykor volt. Azért nem árt, ha legalább az elsõ oltást megvárod, fõleg ilyen járványos idõben - szerintem még áprilisban is lehet bõven járvány.
Kb. 2 hetesen lehet kivinni a levegõre (elõtte a szobában már levegõztetheted, ha jó kint az idõ). Elõször csak pár percre, utána fokozatosan szoktatni a kintléthez. Ha már 1/2-3/4 órát kint vagytok, rövid sétát is tehettek. Társaságba menni a babával csak késõbb ajánlott, elõször erõsödjön picit, kapja meg legalább az elsõ védõoltást. Az én kislányom aug. végén született, õt már 1 hetesen kivittem a teraszra, mert bent se volt melegebb, mint kint. A doki és a védõnõ is látta, azt mondták, jól tettem, hogy kivittem.
Szia! 2 hetesen már nyugodtan ki lehet vinni a levegõre, fokozatosan, elõtte elõször csak otthon rányitod ablakot, majd kiviszed negyed órára, utána fél óra utána meg már ameddig jól érzitek magatokat. Esõs, de fõleg nyálkás, ködös idõben ne vidd ki! Társaságba és olyan helyre ahol sok ember van zárt helyen én még olyan 2 hónapos koráig nem nagyon vinném. 13 hós kislány anyukája
Régebben 4-6 hetet mondtak legalább, manapság nem ilyen szigorúak a védõnõk, gyerekorvosok :) Az idõjárástól is függõen kb. 2 hetes kortól el lehet kezdeni a levegõztetést, kinti sétát, de a társasággal azért ne siessetek ennyire szerintem, legalább 6 hetet várjatok. Annyi idõ Neked sem árt regenerálódni szülés után :) Kellemes babavárást kívánok!
Én ha két hetes lesz, akkor fogok kimenni vele sétálni. Elõször csak 15 percre, majd növelem az idõtartamot minden nap. 37km
11 napos volt a fiam, amikor bcg oltasra kellett vinni. Ugyhogy ezzel a doki eldontotte nalunk, hogy mikor legyen az elso hosszabb setanu, ugyanis a rendelo gyalog kb 15 percnyire van, ezert taxit nem hivtam, a kocsink epp rossz volt, buszra nem szalltam ilyen pici babaval. Ennek tudataban en mar elotte napokkal levegoztettem, beoltoztettem es kisetaltam vele a teraszra eloszor ot percre, majd negyed orara. Az en fiam teli baba volt (november vege). Semmi baja sem volt attol, hogy ilyen hamar megkezdtuk a setat, ezutan mar minden nap mentunk.

Mikortól lehet vinni a babát sétálni? Nem érzem magam felelőtlennek, viszont nem szeretném úgymond a széltől is óvni a picit. Hány hetesen vihetem magammal mondjuk bevásárolni, sétálgatni?

Legjobb válasz: A tavaszi-nyári babákat már 2-3hetes kortól ki lehet vinni sétálni. De fokozatosan kell növelni az idõt, nem szabad egybõl órákra magunkkal vinni.

A tavaszi-nyári babákat már 2-3hetes kortól ki lehet vinni sétálni. De fokozatosan kell növelni az idõt, nem szabad egybõl órákra magunkkal vinni.
Szia! Én a decemberi gyerekemet is kivittem már a 3-ik napon mikor hazajöttünk.2 napot voltunk csak a lakásba.3-ik napon jól felöltöztettem, és 10 percre kivittem.Másnap 20 perc, aztán 30...stb...Akkora hó volt, hogy alig bírtam a kocsit néhol eltolni, de az én drágám kint aludt a legjobban.A kórházból is csak úgy lehet hazajönni, ha kiviszed. Hogy lekopogjam, 2, 5 éves, de beteg még nem volt, 2 alkalommal volt 1 napos láza, és ennyi, az is most nemrég. Nemsokára meglesz a tesó, õ nyári bébi lesz, nála még ez sem gond, hogy nagyon szoktatni kellene a levegõhöz, hisz egész nap nyitva az ablak. A tömeges helyekre csak akkor nem vittem, ha valami járvány volt, de azt akár egy látogató is hozhat, még akaratán kívül is.Ebben a jó idõbe meg inkább arra kell figyelni, hogy ne a legnagyobb melegbe menjetek ki. Boldog babázást, üdv
Szia! Nekem még csak most fog megszületni de én kb egy hetes kora után minden nap kiviszem, azért attól mert addig lesz segítségem de utánna nem és van egy kiskutyim is amit le kell vigyek egyszer napközben, akkor viszemmajd a babát is magammal.Szval a szükség nagy úr, de tény, hogy ha meleg is lesz teszünk egy kört a házkörül és jövünk fel.sztem attól az 5-10perctõl semmi baja nem kéne , hogy legyen.
Én akkor állitottam át a babakocsit, mikor már tudott ülni a baba.
Enyém 10 hónaposan felállt, csak utána ült magától. De a babakocsinak több fokozata van, fél éves kortól lett megemelve a háttámla, és kb. 8 hónapos kortól ült a kocsiban. Sokkal jobban bírta a levegõzést, végre kilátott.
Az enyém 4 hónapos, felül a babakocsiba, felhúzza magát, de ülni még nem tud, így én inkább kicsit megemelem a kocsit, hogy tudjon nézelõdni. Persze nem ülõ pózba, csak épp annyira, hogy lásson kicsit! Te nyugodtan megemelheted már a 7 hónapos babának.
5hósan már egyet kellett emelnem a háttámlán, különben ordítás volt.Amúgy a hordozóban is "majdnem ül"
KB 5 hónapos volt mind a kettõ, máskülönben ordítottak A kicsi 6 hónaposan már felült, a nagy 7 hónaposan.
5 hónaposan emeltem meg. Arra figyelj, hogy ha elalszik, vissza kell állítani vízszintbe, hogy ne terhelõdjön a gerince.
akkor emeltem meg mikor folyton emelte a fejét és már jól tartotta olyan 3 hónaposan de csak olyan 45fokos szögbe kilát és mégsem terheli a gerincét majd ha rendesen tud ülni akkor mehet feljebb :-)


Újszülött babát mikortól lehet levinni a levegőre sétálni?

Ma 12 napos a kisfiam. És arra lennék kiváncsi hogy mikortól lehet kivinni sétálni. A véd?n? azt mondta 3 hetest?l. Nagy gond lenne ha már most levinném?

Legjobb válasz: Ha nem fúj a szél, és nincs párás, szutyok idõ nyugodtan vidd le. Jól betakarod, de azért ne öltöztesd túl, mert az sem jó. Kisfiam február14.-i születésû. Március elején már szép idõk voltak, így már kivittem az udvarra. Az elsõ nagy sétánk 1 hónaposan volt a védõnénihez.

Ha nem fúj a szél, és nincs párás, szutyok idõ nyugodtan vidd le. Jól betakarod, de azért ne öltöztesd túl, mert az sem jó. Kisfiam február14.-i születésû. Március elején már szép idõk voltak, így már kivittem az udvarra. Az elsõ nagy sétánk 1 hónaposan volt a védõnénihez.
Mi babánk januári, és már a második héten kivittem levegõzni 20 percet. Onnantól minden nap (ha nem esett esõ vagy hó) mentünk fél órát, órát sétálni, addig is legalább aludt. :-)
Hihetetlen, hogy vannak ilyen vedonok... Januari babank van, korhaz utani masnap mar kimentunk 5 percre. Ket gyermekorvos ajanlasaval. Par nap mulva mar 40 percet voltunk kint a friss levegon, semmi baja nem volt. Nagyon fontos a friss levego, az ablalnyitogatas nem er fel egy setaval. Nyugodtan vidd ki a babadat, csak jol oltoztesd fol.
2 hetesen kezdtük a napi sétát, igaz elõször csak néhány perc, majd félóra, kb 1 hónaposan már napi 1 órát is lent voltunk. Ha nem esik az esõ és nem fúj a szél szerintem nyugodtan kiviheted. 11 hetes kisfiú anyukája
Párás , esõs idõben nem a legszerencsésebb kivinni ilyen kicsit. De ha hétvégén jó idõ lesz, nem lesz ilyen nyirkos idõ akkor a déli órákban pár percre vigyétek ki. aztán majd fokozatosan emeljétek az idõt. Lányom januári én elõször 3 hetesen vittem ki az udvarra, de még babakocsiba se raktam mert tényleg csak pár percet voltunk kint. kb. 1 hét után voltunk kint már kicsit többet, persze ez idõjárás függõ.védõnõ
Én 5 napos korától viszem, igaz nyári baba, de ha jó idõ van, (csendes, nem fúj nagyon a szél, nincs nagyon hideg, mint pl. tegnap és ma)én kivinném most is. De ahogy érzed, te vagy az anyukája és biztos hogy a legjobban fogod csinálni :) Csak beöltözteted és kész. Mi baja lehet? Inkább most kezdje el szokni a kinti levegõt, amíg még nem áll be a tél...
Az én babám is 3 hetes volt amikor kivittem elõször, én nem vinném le az alig 2 hetes csecsemõt, de ez az én véleményem.
Szerintem csak akkor vidd ki ha szép az idõ. Amúgy nekem úgy rémlik, hogy nekem 2 hetes kort mondtak de elõször csak úgy, hogy öltöztessem be és nyissam rá az ablakot egyre hosszabb ideig. De az enyém februári akkor nagy hidegek voltak meg hóesés. Most azért nincs olyan nagy hõmérséklet különbség a lakás a kinti levegõ között.
Enyémek ilyenkor már sétáltak egy hete. Mindkettõvel elkezdtem sétálni 5-6 napos korukban (dec és okt-ben születtek). Nyisd rá az ablakot, tedd ki az erkélyre, aztán már mehettek is. Semmi baja nem lesz. Attól lesz baja, ha bezárod hetekre.
Hát ha engem kérdezel, szerintem elsõ napokban, csak az ablakot nyisd meg neki. Mi a kórházban már kinyitottuk az ablakot, mert kánikula volt bent, és a gyerekek se szerették. Engem az egyik védõnõ letolt mikor kinyitottam az ablakot 40 fok melegben, a másik meg mondta, hogy nem baj, mert ilyen melegben senki se tud meglenni... Azért az anyaméhben se volt annyira meleg... Hidegben is az ablaknál felöltöztetve érdemes tartani, 5 - 10 percig. De szerintem 12 naposan már simán leviheted levegõzni.. De mint a szoptatásban is, ebben is más mindig a " trend ". Régen csak 3 hónapos korig javasolták, most meg azt nyomják szoptasd minimum egy éves koráig...
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!