Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lehet a (1046 db)

A kérdező hozzászólása: Persze, csak is mesét nézetnék vele.:)
Az én fiam kb. 10 hónapos kora óta meg van veszve a reklámért, és a híradóért :) Amúgy semmi mást nem néz, egyáltalán nem is érdekli, még a mese sem. De ha reklám vagy híradó kezdõdik, akkor a lakás másik végébõl is odaszalad. Amikor kisebb volt, akkor nem nagyon ment a tévé, leginkább csak híradókor kapcsoltam be, de azért most, hogy már elmúlt egy éves, azért csak megnézek egy-két dolgot nappal is. Különben nemrég olvastam egy cikket arról, hogy az egy tévhét, hogy a tévé árt a szemnek. Hát nem tudom, lehet, hogy maga a képernyõ nézése nem káros, de azért az valószínûleg igen, hogy a gyorsan váltakozó kép túl gyors mozgásra készteti a szemet. Ezért szerintem nem jó huzamosabb ideig engedni a tévézést.
Sok tényezõt kell figyelembe venni. Elõször is milyen tv készüléked van . A hagyományos károsabb. Másodszor maga a tv nézés káros, nem csak a gyerekeknek, mert a szem folyamatosan egy adott távolságra fókuszál, ami megterhelõ, tehát a huzamosabb ideig tartó, folyamatos tv nézés senkinek nem jó. A harmadik dolog pedig a megjelenített képi információ. Gondolom nem horrort akarsz nézetni vele, de a többi mûsorban is jellemzõ villogó képek, gyors vágások rosszat tesznek az agyi mûködésnek(- reklámokban igencsak jellemzõ). Villogó fények nézegetése pl.: rosszat tesz az epilepsziásoknak is. Ezzel nem arra utalok, hogy a babád beteg lesz, csak azt a tényt akarom megerõsíteni, hogy az említett hatások, befolyásolják a baba agymûködését is. Szerintem válassz direkt a babádnak való csatornát (bebe tv, de van még pár Neten keresztül "fogható" is), és semmiképpen ne engedd, hogy sokáig nézze egyhuzamban. Ez nem korfüggõ, minden kicsi gyerekre érvényes. Szerintem.
Elsõ vagyok. Azért mondják, hogy nem káros mert régebben volt az a tévhit, hogy az erõs sugárzás miatt árt a szemnek. Na ez tényleg nem igaz. A hagyományos tv-nek van valamennyi káros sugárzása-de nem számottevõ. Viszont az, hogy csak a tv-t nézi valaki, aminek minden pontja ugyanolyan távolságra van a szemtõl-káros. A lencsefeszítõ izmok egy adott pontra fókuszálva kell, hogy "tarsák" a szemet. A szem elfárad-pontosabban ezek az izmok. Ugyanez a helyzet a számítógéppel dolgozóknál is. A szem elfárad, hosszú távon ez egészségkárosító-ezért javasolják a szemtornát. Na ez a káros hatása. A gyors villanásokra meg a pupilla reagál, szerintem ilyeténképpen ezek nem a szemet károsítják, legalábbis ha nem túl erõs a fény, vagy nagy a fényintenzitás különbsége PL: sötét szobában villogó fény..
Szerintem ami a tv-bõl árad nagyon nehéz megszûrni. A reklámokból is olyan mintákat tudnak átvenni, olyan értékrendet, ami nem feltétlen jó. Ha engem kérdezel én általános iskoláig nem nagyon engedném tévézni. Inkább DVD-t tennék be neki. Ezen tudom mi van, mit néz a gyerekem. (És ez sem lenne több napi 1 óránál). Persze, ha még kicsi( 1, 5-2 év alatt ), ennél is kevesebb (max. 15-20 perc), tartalmilag úgysem köti még le hosszabb idõre. Az ismerkedéshez pedig ennyi is elég:)
És ha nincs DVD? Nem mindenkinek van. És akkor a szülõ se nézhet semmit? Ezt az utolsó válaszolótól kérdezem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat
4 hónapos a babám keményen nézi a zene tv-t!

Mikortól lehet a babáknak mást is adni enni, mint az anyatej, meg az üveges bébiétel? Szilárdat hogyan, milyen sorrendben és mikortól lehet adni neki? Szinte már alig van anyatej.

Legjobb válasz: Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is,a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:)Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta,(mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)

Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is, a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:) Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta, (mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm ez alapján tök jól lehet követni, hogy mikor mit lehet adni a babóknak. Plusz reggelire és vacsira én tejpépet (Milupa HA)adok 8 hós babámnak.

Mikortól lehet a babának babapiskótát adni? Mikortól lehet virslit megfőzve adni neki?

Legjobb válasz: babapiskótát 8 hónap körül de jó minõségût...virslit is, már ha van foga, kb 9 hósan...

babapiskótát 8 hónap körül de jó minõségût...virslit is, már ha van foga, kb 9 hósan...
Piskótát 8 hó körül adtam elõször és csak kb 6 db-ot evett eddig( 1 éves), a drága védõnõm 6 hó körül javasolta az Orsi virslit, de az olyan vacak, hogy még a kutyámnak sem adnám.Megkérdeztem a gyer.orvost is és Õ egyáltalán nem javasolta a virslit és társait a tartósítószer és egyéb "egészséges" összetevõk miatt.
A virslit szerintem se erõltesd, iszonyatosan gusztustalan dolgok vannak benne. A babapiskótával meg az a helyzet, hogy lehet neki adni 6 hónapos kortól, de kifejezetten azt, ami babáknak van kitalálva. Pl. a HIPP gyárt ilyet. A másikat én nem adnám még neki jó ideig, bár én túlságosan komolyan veszem ezt a bio kajáltatást.


Mikortól lehet a baba fürdővízébe babafürdetőt tenni? És mikortól lehet babaolajjal kenni?

El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Én csak mosdókencsõt használok.Az olajat már 1 perctõl fogva használhatod.A fejbõrön a koszmó ellen is nagyon jó.

Én csak mosdókencsõt használok.Az olajat már 1 perctõl fogva használhatod.A fejbõrön a koszmó ellen is nagyon jó.
Mi is fürdõkrémet használunk, csak 7 hónapos korában volt, hogy elfogyott, és nem tudtam iratni ezért Johnson's fürdetõt raktam a vízbe. Nem lett tõle semmi baja. Egyébként amikor a lányom volt picibaba(most 6 éves), akkor még nem volt ez a fürdõkrém, akkor mi a Gabit használtuk, és jó volt. Babaolajat az elsõ naptól lehet használni, van aki esküszik rá. Én egyik gyereknél sem használtam. Ezt te döntöd el, ahogy jónak látod.
Szia! Mi kb. 1-2 hétig használtuk csak azt a fürdetõ krémet amit a doki irt fel mert akkor jöttünk rá hogy az üti ki a bõrét.. piros pöttyök jöttek ki a kislányom mellkasán. Azóta a Nivea baby fürdetõt használjuk. A baba olajat meg amióta hazahoztuk én azóta azzal masszirozom és a hajlatait is azzal szoktam bekenni.

Búzaliszttel mikortól lehet a főzelékeket sűríteni? Mikortól kaphat a baba egy pici sót is?

Legjobb válasz: 7 hónapos korig kell bevezetni a glutént.Nekem azt mondta védõnõ a 6 hónapos státuszon, hogy egy kiskanálnyi liszttel sûrítsem a fõzelékét, az jobb, mint a babakeksz gyümibe reszelése, mert ezekben a babakekszekben is van minden szar.A sót nem tudom mikor lehet az ételébe tenni, de én még nem tettem. 7 hónapos kislány anyukája

7 hónapos korig kell bevezetni a glutént.Nekem azt mondta védõnõ a 6 hónapos státuszon, hogy egy kiskanálnyi liszttel sûrítsem a fõzelékét, az jobb, mint a babakeksz gyümibe reszelése, mert ezekben a babakekszekben is van minden szar.A sót nem tudom mikor lehet az ételébe tenni, de én még nem tettem. 7 hónapos kislány anyukája
igen, lisztet már 7 hó elõtt jó elkezdeni, tehát a rántás is jó, fõleg ha olivaolajjal kevered. sót én kb.10 hótól tettem, amikor már a mi ételünkbõl vettem ki neki. maíg külön fõztem, addig nem sóztam. fûszereket viszont lehet 8 hótól pl.petrezselyem, kapor...
Mi 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, 5 hónaposan bevezettem a glutént(elõször kekszet kapott, majd liszttel habartam) és 7 hónapos kora óta teszek egy pici sót az ételébe.

Mikortól lehet a Vadászgörényeket fürdetni? Hogyan lehet őket? És mivel? Meg kell utána száríttani?

Legjobb válasz: Úgyérted h mennyi ídõs kortól?Ha igen, már 3 hónaposan fürdetni lehet, szigorúan csak görénysamponnal, (ne panzissal, volt ami belehalt). És ha nagyon muszály akkor is max 3 havonta szabad! Minél többet fürdeted annál több faggyút termelnek, és ez szagos.És milyen görényd van? :D MEnnyi idõsek? Sok makogós,szép életet neki ;)

Úgyérted h mennyi ídõs kortól?Ha igen, már 3 hónaposan fürdetni lehet, szigorúan csak görénysamponnal, (ne panzissal, volt ami belehalt). És ha nagyon muszály akkor is max 3 havonta szabad! Minél többet fürdeted annál több faggyút termelnek, és ez szagos.És milyen görényd van? :D MEnnyi idõsek? Sok makogós, szép életet neki ;)
Nekem azt mondták kutyasamponnal is lehet... Hát az enyémnek nem tetszett, és meghalt:S:( Pedig barátom is azzal fürdette és az övének semmi baja nem volt(amúgy a göri 1 éves volt és elsõ fürdése volt kb 3 hete volt nálam) Barátom görije szereti a fürdetést, õ szokott kupakokat rakni neki a kis kádjába és azzal játszik, nagyon ari:) Nem tudom merre laksz, de szerintem a tehéntej(igazi tehéntej, nem bolt sza*) is megteszi, ha azt könnyebb beszerezned. Sok sikert hozzá!
az én görim már 3 éves és sose fürdettem meg, sztem elég akkor ha pl összesározza magát v. ilyesmi (fõleg ha fehérbundájú :D)
szárítani nem jó, mert az a bõrét is kiszárítja, és ez is csak fokozza a faggyútermelést...fürdés után csomagold egy puha törölközõbe, és tedd a hordozójába...csukd rá az ajtót, mert vizesen nagyon szeretnek mindenbe belehemperedni...és magát szépen felszárítja majd...
Örülök hogy a göritartást választottad hobbiként:D (én vagyok az elsõ)Igen, a macseksampon is jó. És meg is szárítottam fürcsi után, de nincs rá szükség. ! hetes? tényleg nagyon picike még, nehogy megfördeds, adj neki sok cicatejet, ahogy már mondták elõttem kalciumot, és ha picit cseperedik, akkor jöhet a paszta, minden göritartó fegyvere.Ha nem tudnád, hogy ez mi, hát Gimpet cicapaszta, vam multi vitaminos, sajtos, meg babapaszta, de babapasztát vegyél ha veszel, ez + kálciumot tartalmaz.Hát remélem ilyen picin nem lesz baja, nagyon vigyázz rá, akár egy megfázásba is belehalhat, nem nem elég erõs a csöppség! Millió puszi
A kérdező hozzászólása: Értem, nekem a csaj mondta, hogy elhozható ilyen korában.
mert a 4 hetes még nagyon fiatal a mamája mellet lenne még a helye. az enyémek hát Mini szereti Manó pedig nem ez görénytõl függ
A kérdező hozzászólása: Igen 4 hetes. Macskatejpótlót minek? Te is adtál neki? A tiednek tetszett a fürdés? Ki lesz hívva hozzá a doki :)
4 hetes?? adj neki sok kalciumot és macskatejpótlót vidd el dokihoz féregtelenítésre és hogy egészséges-e? cica samponnal is fürdetheted az is jó :D és szerintem már lehet 2 hónapos kortól is , de én nekem van egy 1 éves és csak 1x fürdettem meg amikor a kakijába bele hemperget. és télleg nagyon ritkán fürdesd és a szõrét nem kell meg szárítani mivel magától megszárad.
A kérdező hozzászólása: 4 hetes, kislány vadas színû :) Ha vadászgörény samponnal fürdetem akkor nem döglik bele?? Köszönöm a választ :D
tudom, hogy már régi kérdés, de a legtöbb görény laktózérzékeny és ha tejet akarsz neki adni akkor cicatejet max...

Mikortól lehet a piciket sapka nélkül sétáltatni?

Tudom buta kérdés.5 hos babámnak mindig melege van,de ha leveszem a sapit félek hogy megfázik.A lakásban lehet már rövidujjuban?

Legjobb válasz: Ezen én is gondolkodtam már. Szerintem sapi nélkül még ne vidd ki. Majd ha már pulcsi sem kell, akkor lehet sapi nélkül. Az én babám is 5 hónapos, itthon általában már rövidujjúban van. Ha fázik, akkor adok rá pulóvert. Onnan lehet tudni, hogy fázik, hogy hideg az orra.

Ezen én is gondolkodtam már. Szerintem sapi nélkül még ne vidd ki. Majd ha már pulcsi sem kell, akkor lehet sapi nélkül. Az én babám is 5 hónapos, itthon általában már rövidujjúban van. Ha fázik, akkor adok rá pulóvert. Onnan lehet tudni, hogy fázik, hogy hideg az orra.
Ha meleg a lakásotok akkor igen .Vagy hosszú újjú badyban.A kinti sapinélküliséggel még várj egy picit.Május végefelé mikor már tényleg melegek vannak, akkor már nem lényeg sapi.Igaz én akkor is adtam az enyémre kis vászon kalapot.De ezt embere válogatja.Az én lányom szereti a sapikat így egész nyarat kalapokban töltötte.Ez megvéd a naptól és a széltõl is.
Ne feledd, hogy a picikek fule nagyon erzekeny es bizony nagyon konnyen kaphatnak fulgyulladast ami pokoli fajdalommal es visitassal jar - tapasztalat. En mindenkeppen adnek a fejere sapit. Sot, nyaron is kalapot, hogy vedje a boret. Atmeneti idoben, szelben nagyon praktikus a kendo. En mindig a nyakanal nezem meg mennyire fazhat a baba. Hatul a tarkojanal. Kicsi kezecskek, orrocska hideg, egyertelmu a diagnozis.
Szerintem, ha melege van, akkor adj rá egy vékonyabb sapkát.Én most kaptam egy nagy halom babaruhát, és van benne olyan kis tavaszi sapi is, meg vékony nyári sapi, meg vastag téli.Ha meleg a lakás szerintem miért ne lehetne rövidújjúban.Már elmúlt az az idõszak, amikor rá akkor is pulcsit kell adni, amikor te pólóban rohangálsz, már kezd zsírt felhalmozni a teste.
Én az 5 éves lányomnak engedem meg, hogy sapi nélkül legyen, bár lehet, hogy túlzás... a piciknek még haja se nagyon van, a füle ne legyen szabadon, a fejükre kell napvédõ, így nálunk télen-nyáron van valami fejfedõ...

Mikortól lehet a zöldborsót turmixolva adni héjastól?

Legjobb válasz: Én vagy bébiételt adtam vagy héjastól turmixoltam. Ha nem hasfájós és nem túl kicsi (pl. nem 4 hós), akkor szerintem lehet adni. Fõzd sokáig és fedõ nélkül.

Én vagy bébiételt adtam vagy héjastól turmixoltam. Ha nem hasfájós és nem túl kicsi (pl. nem 4 hós), akkor szerintem lehet adni. Fõzd sokáig és fedõ nélkül.
A kérdező hozzászólása: 8, 5 hós akkor már nem kell paszírozni mehet a héja is?
Soha sem paszíroztam, turmixoltam.
Nem tudom emlékeztek e rá kb 8 évvel ezelött a zöldborsófözelék bébiételre az volt irva h 2 hónapos kortól.

Mikortol lehet a 1hetes vadnyuszinak szilard ennivalot adni?

Legjobb válasz: Az egyhetes vadnuszinak semmikortól nem lehet még cilárd ennivalóckát adni. Neki még copizni kell, azért emlõsállatka.

Az egyhetes vadnuszinak semmikortól nem lehet még cilárd ennivalóckát adni. Neki még copizni kell, azért emlõsállatka.
A kérdező hozzászólása: Én értem...de csak tejen él egész életében, hanem valamikor rákell szoktatni a szilard kajára
Elsõ vagyok ismét: legalább 4 hetes koráig szopik. És, ha esetleg nincs anyja, akkor kevés lesz a tej, inkább valamilyen tápszert javasolnék, de errõl állatorvost kérdezz inkább!
A kérdező hozzászólása: Igen, igen.Vascseppet kap a tejcsijebe, hogy erosebb legyen!!!
A nyúl laktóz érzékeny. Remélem állatorvostól kapott laktóz mentes tejpótló volt az a tejcsi, különben már nincs nyúl.
Nekem többször is volt de sajnos mindig elpusztultak.
honnan van a nyuszitok?
Kb 100ból 1 illegálisan befogott (mivel törvény tiltja a befogást magáncélra) mezei nyúl (ha csak nem üregi, de kétlem) marad életben fogságban.

Ma születtek kis hörcsögök. Mikortól lehet a ketrecet takarítani?

Vagy mi a teend? ilyenkor?

Legjobb válasz: apukát az anyukától szét kell választani. kb. 1,5 hét után takarítottuk mi ki, ha volt benne kosz azt kiszedtük. viszont arra számíts, hogy lehet h több kishörit majd megeszik az anyja. nálunk 7 született 2 maradt.

apukát az anyukától szét kell választani. kb. 1, 5 hét után takarítottuk mi ki, ha volt benne kosz azt kiszedtük. viszont arra számíts, hogy lehet h több kishörit majd megeszik az anyja. nálunk 7 született 2 maradt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!