Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lassúl a baba (3 db)

Mikortól nézheti a baba a tévét? Amikor be van kapcsolva néha rápillant de mindig úgy fordítom hogy ne lássa. Ennyi idő alatt nem ártok neki?

Legjobb válasz: Jól lepontozott valaki! Kiváncsi vagyok hogy náluk mennyit megy a tévé! Bizonyára sosem megy a baba mellett! Na, most õszintén!!!

Jól lepontozott valaki! Kiváncsi vagyok hogy náluk mennyit megy a tévé! Bizonyára sosem megy a baba mellett! Na, most õszintén!!!
Nekem az apukám mondta, hogy mellettem sokat tévéztek, hiszen abban a szobában voltam, amiben õk, elkerülhetetlen volt. Mégsincsen a mai napig sem semmi baja a szememnek. Nálunk ugyan jó a helyzet, mert a babaszoba a hálószobánk, ott nincsen tévé, csak a dolgozószobánkban. Így tulajdonképpen egyáltalán nem lát tévét, mert csak este nézzük, mikor õ alszik. Szerintem aki ezt nem tudja megoldani, az ne görcsöljön azon, hogy a babának jó, vagy nem. tény, hogy órákat nem jó ültetni a tévé elõtt, csak mert addig ott lehet hagyni, de az, hogy napközben megnézel egy mûsort, és a gyerek rápillant, szerintem nem fog neki ártani! azért ne akció vagy ilyesmi filmet nézz mellette, mert azt mondják, hogy inkább a hirtelen villódzások, hanghatások bánthatják, mert megálmodja éjszaka, ami nappal történik vele, és nyugtalanul aludhat tõle!
én nem tévéztem kiskoromban még is rossz a szemem. az én kislányom is tévézik, bár mondta a védõnõ, hogy nem kellene, de tényleg elkerülhetetlen sokszor, bár nálunk nem megy egész nap. reméljük nem lesz bajuk, bár azt mondják ezek a mai tévék már nem annyira károsak a szemre.
Állítólag azért nem jó, mert ezeket a villódzó fényeket a kis agya nem tudja még úgy feldolgozni, és éjjel valóban nyugtalanul aludhat, meg a szemének sem jó, de az ha ahogy írod rá -ránéz tuti nem lesz baja. Na és ami az igazság, lányom is sajnos szokta nézni, nem sokat, de van hogy amikor játszik , közben be van kapcsolva, valaki mindig tévézik(apa, mama), és rá-ránéz, remélem ennyitõl nem lesz baj, éjjelente nincs gond az alvással.Próbálom lekötni nappal, de sokszor nagyon nehéz, mászik ezerrel, és az a fránya tv olyan érdekes.
Remélem nem lesz baja a szemüknek, az enyém fekve és oldalt nézi. Ha elforditom, tekeri a fejét a tv felé. Én nagyon megszoktam, hogy megy, ez van. Nem bírom az egész napos csöndet. Szóval õ is tévézik, ha valami felkelti a figyelmét. Bízom benne, hogy a 100hz-es tv annyira nem gáz, mint a régiek:)
nekem úgy 2 éves koráig egyáltalán nem tv-zett, persze én nem vagyok nagy tv nézõ, csak este szoktam. Szerintem az idegrendszerüknek sem túl jó. Persze most már állandóan mesét nézne, sajnos sokat volt beteg és nagyon rászokott. De csak a mese csatornát nézi, abból is szelektálni szoktam a 'buta' meséket.

Mennyire és mikortól fontos hogy a baba helyes étkezési mintát lásson tőlünk?

Igazság szerint saha nem együtt eszünk a kislányommal. Õ ebédre, uzsira már babakaját kap, nincs türelme szopizni (9 hós), de reggel már szopizott mikor felkelünk, férjem szinte nem is reggelizik, én is csak egy szendvicset kapok be menet közben. Délel?tti alvás után ebédel a baba, de akkor én még nem. Én majd a délutáni alvásakor szoktam, és este is mi csak a fekvése után vacsizunk. Ez nagyon rossz?

Legjobb válasz: Én azt olvastam valahol, hogy minél korábban annál jobb. Tehát szerintem már a Te kisbabáddal nyugodtan leülhetsz enni, megeted, aztán had lássa, hogy eszel, ez kihathat majd a késõbbi étkezési szokásaira. Ja és még az is nagyon fontos - állítólag - hogy milyen módon tálaljuk a pici ebédjét, vagy vacsoráját, mert a gusztusos tálalással jobb étvágya lehet a picinek. Szerintem próbáljátok meg, hogy vele esztek.

Én azt olvastam valahol, hogy minél korábban annál jobb. Tehát szerintem már a Te kisbabáddal nyugodtan leülhetsz enni, megeted, aztán had lássa, hogy eszel, ez kihathat majd a késõbbi étkezési szokásaira. Ja és még az is nagyon fontos - állítólag - hogy milyen módon tálaljuk a pici ebédjét, vagy vacsoráját, mert a gusztusos tálalással jobb étvágya lehet a picinek. Szerintem próbáljátok meg, hogy vele esztek.

Mikortól lassúl be a baba?

a 29. hétben járunk, sokat hallanni, hogy majd nem lesz helye és nem is mozog annyit. de nekem olyan élénk, hogy kirugja a hasam. nem bánom, csak érdekel ez a téma.

Legjobb válasz: ja. szinte egésznap megállás nélkül, nem kimondottan rugdos, hanem nyomkodja magát :D

A kérdező hozzászólása: ja. szinte egésznap megállás nélkül, nem kimondottan rugdos, hanem nyomkodja magát :D
A 30. hét után mondják, hogy belassul a kevesebb hely miatt. De én sem vettem észre változást a mozgásában.Leszámítva az utóbbi 3 napot, amikor majd kijön az oldalamon, de pont ezt mondta ma már több kismama is. Biztos a melegfront:-) 36 hetes kismama
Hát az enyém nemhogy belassult volna, inkább még aktívabb. Nem tudom, mikor alszik, de szerintem sose. Az ébren töltött idõben pedig az a kedvenc elfoglaltsága, hogy megpróbálja kirúgni a hasfalamat. Szóval nem tudom, mi az igazság, de már majdnem 32 hetesek vagyunk és egyáltalán nem lassul.
Az én babám most kezd belassulni, eddig végig az arcán pörgött odabent. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat szerintem az én picikém se alszik sokat ( vagy álmában is mocorog ). mindenkinek boldog babavárást ja, vajon amikor szinte behorpad a köldököm mit csinál?
Az enyém se lassult be.. :) Totál izgõ mozgó. És valóban nekem is ki akar bújni az oldalamon. a Bal oldalamat szereti. És általában brékel a hasamban :) ))) Mmert a feje mindig lent van, de a szívhang hol egyik hol másik oldalt. :) Vicces. :) Ha nagyon ki akarja nyomni az oldalam akkor én fogom és visszanyomom., nem mindig megy sikerrel. Most pl. olyat kaptam utána hogy csak néztem :) ) Megérdemlem igaz ?:) )) 35 hetes kismama
szia Sztem ez sokmindenen múlik, nekem kb a 24héttõl nagyon aktív volt kb a 28ig, utánna diétázni kezdtem a cukrom miatt és egyik napról a másikra belassult.Mondhatom meg is ijjedtem.Kicsit enyhítettem a diétán-emiatt és igy már okés volt, de máig nem bulizik akkorákat mint abban a pár hétben.Igaz most volt vagy két nap amikor nagyon mocorgott este, de várjuk is ezt mert még nem akar befordulni és lassan azért már kéne.Szval ez sztem sok mindenen múlik, de az tény a cukros dolgok felpörgetik:) jó babavárást, 31hetes kismama
szia az én picim 34 hetes és az utóbbi 2hétben még többet mocorog, pörög mint eddig és a jobb oldalamat szereti rugdalni, de nekem nagyon tetszik. Mondjuk arra énis kíváncsi lennék hogy mit csinál mikor be horpad a púpomnál és úgy néz ki mint egy kocka! Boldog babázást :)
A kérdező hozzászólása: köszi, mindenkinek boldog babavárást


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!