Találatok a következő kifejezésre: Mikortól lassúl a (18 db)

Mikortól ehetnek a babák narancsot, mandarint? Lassan 6 hósak leszünk.

Legjobb válasz: citrusféléket 1 éves kor után javasolják.

citrusféléket 1 éves kor után javasolják.
Nekünk is azt javasolta a doki, hogy csak egy éves kor után.
Szia! Érdekes, ezek szerint orvosa válogatja...A kisfiam 5 hónapos, és 1 hete adok neki leszûrt narancslevet, amit imád. AZ orvos javasolta, mert nem fogadta el az almát és a C vitamin miatt is.

Mikortól lassúl be a baba?

a 29. hétben járunk, sokat hallanni, hogy majd nem lesz helye és nem is mozog annyit. de nekem olyan élénk, hogy kirugja a hasam. nem bánom, csak érdekel ez a téma.

Legjobb válasz: ja. szinte egésznap megállás nélkül, nem kimondottan rugdos, hanem nyomkodja magát :D

A kérdező hozzászólása: ja. szinte egésznap megállás nélkül, nem kimondottan rugdos, hanem nyomkodja magát :D
A 30. hét után mondják, hogy belassul a kevesebb hely miatt. De én sem vettem észre változást a mozgásában.Leszámítva az utóbbi 3 napot, amikor majd kijön az oldalamon, de pont ezt mondta ma már több kismama is. Biztos a melegfront:-) 36 hetes kismama
Hát az enyém nemhogy belassult volna, inkább még aktívabb. Nem tudom, mikor alszik, de szerintem sose. Az ébren töltött idõben pedig az a kedvenc elfoglaltsága, hogy megpróbálja kirúgni a hasfalamat. Szóval nem tudom, mi az igazság, de már majdnem 32 hetesek vagyunk és egyáltalán nem lassul.
Az én babám most kezd belassulni, eddig végig az arcán pörgött odabent. 39 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat szerintem az én picikém se alszik sokat ( vagy álmában is mocorog ). mindenkinek boldog babavárást ja, vajon amikor szinte behorpad a köldököm mit csinál?
Az enyém se lassult be.. :) Totál izgõ mozgó. És valóban nekem is ki akar bújni az oldalamon. a Bal oldalamat szereti. És általában brékel a hasamban :) ))) Mmert a feje mindig lent van, de a szívhang hol egyik hol másik oldalt. :) Vicces. :) Ha nagyon ki akarja nyomni az oldalam akkor én fogom és visszanyomom., nem mindig megy sikerrel. Most pl. olyat kaptam utána hogy csak néztem :) ) Megérdemlem igaz ?:) )) 35 hetes kismama
szia Sztem ez sokmindenen múlik, nekem kb a 24héttõl nagyon aktív volt kb a 28ig, utánna diétázni kezdtem a cukrom miatt és egyik napról a másikra belassult.Mondhatom meg is ijjedtem.Kicsit enyhítettem a diétán-emiatt és igy már okés volt, de máig nem bulizik akkorákat mint abban a pár hétben.Igaz most volt vagy két nap amikor nagyon mocorgott este, de várjuk is ezt mert még nem akar befordulni és lassan azért már kéne.Szval ez sztem sok mindenen múlik, de az tény a cukros dolgok felpörgetik:) jó babavárást, 31hetes kismama
szia az én picim 34 hetes és az utóbbi 2hétben még többet mocorog, pörög mint eddig és a jobb oldalamat szereti rugdalni, de nekem nagyon tetszik. Mondjuk arra énis kíváncsi lennék hogy mit csinál mikor be horpad a púpomnál és úgy néz ki mint egy kocka! Boldog babázást :)
A kérdező hozzászólása: köszi, mindenkinek boldog babavárást

Mikortol kell a babáknak kisasztalt, kisszékkel venni? Kisfiam 1 éves. Lassan már vehetek?

Legjobb válasz: Nekünk születése óta van, 7-8 hónapos korától már használta, igaz, csak a széket tologatta, de pl. ha jöttek hozzánk nagyobb babák, jól jött. Mostanában elkezdett ráülni is, mert eddig jó részt arra használta, hogy a könyvespolchoz tolta, felállt rá és levett dolgokat a polcról :))) Szóval szerintem vegyétek meg akár most is.

Nekünk születése óta van, 7-8 hónapos korától már használta, igaz, csak a széket tologatta, de pl. ha jöttek hozzánk nagyobb babák, jól jött. Mostanában elkezdett ráülni is, mert eddig jó részt arra használta, hogy a könyvespolchoz tolta, felállt rá és levett dolgokat a polcról :) )) Szóval szerintem vegyétek meg akár most is.
Elfelejtettem írni, hogy 13 hós a fiam
A kisfiam az 1 éves szülinapjára kapott. Igaz, még picit magas a szék neki, egyedül nem tud felülni, de sokszor fel kell ültetni és eljátszik az asztalon. Az ikeában vettük neki, nagyon jó minõség és tényleg évek múltán sincs baja.
Kisfiam most karácsonyra kapott, nagy szereti, egész nap rajta ücsörögne. Nagyon jó kis bútor, vaterás, de nem használt. 1, 5 éves a kisfiam.
Szerintem nyugodtan vehetsz! 14 hós kisfiam az unokatesójáéknál mindig leül a kisasztalhoz és színez :) Így most kapnak egyet a bátyjával :)


Mikortól nézheti a baba a tévét? Amikor be van kapcsolva néha rápillant de mindig úgy fordítom hogy ne lássa. Ennyi idő alatt nem ártok neki?

Legjobb válasz: Jól lepontozott valaki! Kiváncsi vagyok hogy náluk mennyit megy a tévé! Bizonyára sosem megy a baba mellett! Na, most õszintén!!!

Jól lepontozott valaki! Kiváncsi vagyok hogy náluk mennyit megy a tévé! Bizonyára sosem megy a baba mellett! Na, most õszintén!!!
Nekem az apukám mondta, hogy mellettem sokat tévéztek, hiszen abban a szobában voltam, amiben õk, elkerülhetetlen volt. Mégsincsen a mai napig sem semmi baja a szememnek. Nálunk ugyan jó a helyzet, mert a babaszoba a hálószobánk, ott nincsen tévé, csak a dolgozószobánkban. Így tulajdonképpen egyáltalán nem lát tévét, mert csak este nézzük, mikor õ alszik. Szerintem aki ezt nem tudja megoldani, az ne görcsöljön azon, hogy a babának jó, vagy nem. tény, hogy órákat nem jó ültetni a tévé elõtt, csak mert addig ott lehet hagyni, de az, hogy napközben megnézel egy mûsort, és a gyerek rápillant, szerintem nem fog neki ártani! azért ne akció vagy ilyesmi filmet nézz mellette, mert azt mondják, hogy inkább a hirtelen villódzások, hanghatások bánthatják, mert megálmodja éjszaka, ami nappal történik vele, és nyugtalanul aludhat tõle!
én nem tévéztem kiskoromban még is rossz a szemem. az én kislányom is tévézik, bár mondta a védõnõ, hogy nem kellene, de tényleg elkerülhetetlen sokszor, bár nálunk nem megy egész nap. reméljük nem lesz bajuk, bár azt mondják ezek a mai tévék már nem annyira károsak a szemre.
Állítólag azért nem jó, mert ezeket a villódzó fényeket a kis agya nem tudja még úgy feldolgozni, és éjjel valóban nyugtalanul aludhat, meg a szemének sem jó, de az ha ahogy írod rá -ránéz tuti nem lesz baja. Na és ami az igazság, lányom is sajnos szokta nézni, nem sokat, de van hogy amikor játszik , közben be van kapcsolva, valaki mindig tévézik(apa, mama), és rá-ránéz, remélem ennyitõl nem lesz baj, éjjelente nincs gond az alvással.Próbálom lekötni nappal, de sokszor nagyon nehéz, mászik ezerrel, és az a fránya tv olyan érdekes.
Remélem nem lesz baja a szemüknek, az enyém fekve és oldalt nézi. Ha elforditom, tekeri a fejét a tv felé. Én nagyon megszoktam, hogy megy, ez van. Nem bírom az egész napos csöndet. Szóval õ is tévézik, ha valami felkelti a figyelmét. Bízom benne, hogy a 100hz-es tv annyira nem gáz, mint a régiek:)
nekem úgy 2 éves koráig egyáltalán nem tv-zett, persze én nem vagyok nagy tv nézõ, csak este szoktam. Szerintem az idegrendszerüknek sem túl jó. Persze most már állandóan mesét nézne, sajnos sokat volt beteg és nagyon rászokott. De csak a mese csatornát nézi, abból is szelektálni szoktam a 'buta' meséket.

25-én volt inszemináciom 5-én kell visszamenem de anyira lassan megy az idő. Félek hogy nem sikerül nem nagyon érzek semmit mikortól jelentkeznek a terheségi tünetek?

Legjobb válasz: 2-3 hét biztos kell, hogy a szervezeted reagáljon arra, ha sikeres volt a beavatkozás. Megtermékenyülés után 7 napig tart a beágyazódás, utána kezd a HCG termelõdni és indulnak be a terhesség tünetei... Már csak 5 nap és megtudod, mi újság! Kitartás, türelem! és pozitív gondolatok! Próbálj másra koncentrálni, próbáld lekötni magad, hogy menjen az idõ. Szorítok!

2-3 hét biztos kell, hogy a szervezeted reagáljon arra, ha sikeres volt a beavatkozás. Megtermékenyülés után 7 napig tart a beágyazódás, utána kezd a HCG termelõdni és indulnak be a terhesség tünetei... Már csak 5 nap és megtudod, mi újság! Kitartás, türelem! és pozitív gondolatok! Próbálj másra koncentrálni, próbáld lekötni magad, hogy menjen az idõ. Szorítok!

Mennyire és mikortól fontos hogy a baba helyes étkezési mintát lásson tőlünk?

Igazság szerint saha nem együtt eszünk a kislányommal. Õ ebédre, uzsira már babakaját kap, nincs türelme szopizni (9 hós), de reggel már szopizott mikor felkelünk, férjem szinte nem is reggelizik, én is csak egy szendvicset kapok be menet közben. Délel?tti alvás után ebédel a baba, de akkor én még nem. Én majd a délutáni alvásakor szoktam, és este is mi csak a fekvése után vacsizunk. Ez nagyon rossz?

Legjobb válasz: Én azt olvastam valahol, hogy minél korábban annál jobb. Tehát szerintem már a Te kisbabáddal nyugodtan leülhetsz enni, megeted, aztán had lássa, hogy eszel, ez kihathat majd a késõbbi étkezési szokásaira. Ja és még az is nagyon fontos - állítólag - hogy milyen módon tálaljuk a pici ebédjét, vagy vacsoráját, mert a gusztusos tálalással jobb étvágya lehet a picinek. Szerintem próbáljátok meg, hogy vele esztek.

Én azt olvastam valahol, hogy minél korábban annál jobb. Tehát szerintem már a Te kisbabáddal nyugodtan leülhetsz enni, megeted, aztán had lássa, hogy eszel, ez kihathat majd a késõbbi étkezési szokásaira. Ja és még az is nagyon fontos - állítólag - hogy milyen módon tálaljuk a pici ebédjét, vagy vacsoráját, mert a gusztusos tálalással jobb étvágya lehet a picinek. Szerintem próbáljátok meg, hogy vele esztek.
1 éves korától, boltit 2, 8-ast.
1 éves kortól bolti 1, 5 tejet kap. Férjem is allergiás, én mióta terhes lettem, azóta vagyok allergiás, de a gyerek egészséges. Én ezt a 3 éves kort túlzásnak tartom, de még ezt is, hogy 2 éves, és nem kap tejet.
Fél éves korától kapott bolti spec. tejet, mivel akkor hagyott el minket az anyja, így nem tudott tovább szopni. 22F
1 éves korától, 2, 8-as bolti tejet. A férjem is allergiás a pollenekre, meg még 1-2 dologra, de a gyerekorvos mondta, hogy mehet a tej nyugodtan.
kedves 22F. Látom sokszor fent vagy. Le a kalappal elõtted. Ilyen férfi (szinte még fiú) nagyon ritka. Nagyon szerencsés a kislányod.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, nekem a gyerekorvos is azt mondta várhat még a tej, de lehet akkor megpróbáljuk.
Nem szeretnétek megpróbálni a kecsketejet? (ha tudnátok megbízható helyrõl szerezni) Google-ba írd be, olvashatsz a jótékony hatásáról. Én 15 hónapos korától adtam a lányomnak, nagyon szerette. A 3 éves kort már túlzásnak tartom.
A tej és tejtermékek jelenleg alkalmatlanok emberi fogysztásra. http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/tej.php Én nem fogok tejet adni kislányomnak

Sensonette-ről tértem át Symiciara, mert tönkre vágta a libidómat. Kérdésem, h. mikortól hat az új gyógyszer? Lassan végzek az első levéllel.

Legjobb válasz: A védelem folyamatosan maradt mikor elkezdted szedni az új gyógyszert, fölösleges volt hetekig várakozni.

A védelem folyamatosan maradt mikor elkezdted szedni az új gyógyszert, fölösleges volt hetekig várakozni.
A kérdező hozzászólása: Köszike!De arra volnék kíváncsi, h.mikortól érezhetek változást pl.a libidómmal kapcsolatban?

Lassan 7 honaposak vagyunk mikortol kell pohárra szoktatni a babát, probálkoztam de eldobja most már odaadtam játszon vele hogy szokja és közbe láttom hogy rágja a csörét?

Legjobb válasz: én 6 hó óta, ahogy kap fõzeléket, utána mindig adok kis poharat (likõrös poharat) a kezébe, persze közben fogom. 1-2 kortyot mindig iszik.

én 6 hó óta, ahogy kap fõzeléket, utána mindig adok kis poharat (likõrös poharat) a kezébe, persze közben fogom. 1-2 kortyot mindig iszik.
A fiam 6, 5 hós .Már 5 hós kora óta iszik a csõrösbõl de olyan lendülettel szívja, hogy állandóan fuldoklik.Az Õ kedvét nem veszi ez el, de én már nem bírtam hallgatni és így elkedtük a poharazást.Élvezi nagyon de még az Õ kezébe nem lehet adni mert magára önti.Inni viszont iszik belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat

Mikortol kell visszahuzni a kisfiuk fütyijét? És hogyan? A nyuszikám lassan 10hónapos.

Legjobb válasz: Meg nem, 1,5 eves kor alatt nem piszkaljak. Majd ha a gyerekorvos mondja, addig ne is nyulj hozza.

Meg nem, 1, 5 eves kor alatt nem piszkaljak. Majd ha a gyerekorvos mondja, addig ne is nyulj hozza.
Hát én ezt csinálom: pelenkázásnál egyszer meg a fürdésnél, amig engedi a bõr, hátrahuzom. Sosem volt gyulladt. Már engedett a bõr, de a makk nincs teljesen a bõrbõl kint. Tudom, hogy szûkûletes, de inkább én huzkodom fél évig, tágitom, mint a doki egyszer hussss!!!14 hós
Én is húzogatom szinte a kezdetektõl orvosi javaslatra. Krémet is kaptunk, ami kicsit oldja. A 11 hónapos fiam is szûkület gyanús, szóval inkább naponta 1x fürdésnél hátrahúzom ameddig engedi, inkább mint mûtét altatással. Egy ici-picit már tágult.
Szia! Nekünk a védõnõ azt mondta, hogy fél éves kortól már minden nap kell tágítgatni, ezért a férjem minden fürdetés után megcsinálja. Már sokat tágult, utána mindig bekenjük körömvirágkrémmel, állítólag az puhítja a bõrt.
Igy van, békén kell hagyni! Bizd az orvosra!
Én kezdettõl fogva "huzigálom", minden este fürdés után csak amíg a bõrke engedi, egy kicsit megfeszül, hogy ne tapadjon nagyon le. Most 17 hós, és 2 napja már jobban hátra lehet húzni mint eddig. Úgy látszik nekünk most jött el az ideje:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor megproba de ugy félek hogy fájdalmat okozok neki! Csak azért a para mert még ilyet soha nem csináltam:)
Szia.Én már 3hónapos korától, hátrahúzom neki, elõször a védõnõ csinálta, mondta, hogy szépen visszamegy neki, úgyhogy fürdéskor, miután kicsit felpuhul a bõr, nyugodtan húzzam hátra neki:) , persze csak óvatosan.Így csináljuk, már 14hónapja és nincs is vele semmi baj:D Üdv.17hós kukacos anyuja
Holnap én is veszek körömvirágot, nem tudtam mivel kenjem, mert popikrémme lnem lehet, hisz az hámosit, igy mégjobban összeforrna.
Nyugi, nem fáj neki! A fiamnak észrevehetõen csikis, alig tudom megcsinálni neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!