Találatok a következő kifejezésre: Mikortól kezd és (29 db)

Ricinus oljtol mikortol kezd el noni a hajam2naponta hasznalom olyan3orat hagyom fent. Igy jo? Es csak magaban teszem fel a hajtovemre. Igy jo?

Legjobb válasz: Eloszoris... Hetente 1* hasznald, tojassal vagy olajjal keverd ossze. 30-60 maximum 90 perc boven eleg. Ha az egesz hajhosszra kened, akkor puhabb, fenyesebb lesz. Mikortol kezd el noni? Az valtozo. Eloszor babahaj kezd el noni, utana az egesz. Kb 1-2 honap utan kezd el lathatoan noni.(egyen fuggo)

Eloszoris... Hetente 1* hasznald, tojassal vagy olajjal keverd ossze. 30-60 maximum 90 perc boven eleg. Ha az egesz hajhosszra kened, akkor puhabb, fenyesebb lesz. Mikortol kezd el noni? Az valtozo. Eloszor babahaj kezd el noni, utana az egesz. Kb 1-2 honap utan kezd el lathatoan noni.(egyen fuggo)

Mikortól kezd tojni a japántyúk és mikortól kezd el kotlani?

Legjobb válasz: Szia Hát kb:.fél éves korában kezd tojni,a kotlás pedig a tyúktól függ...

Szia Hát kb:.fél éves korában kezd tojni, a kotlás pedig a tyúktól függ...
A törpetyúkok tojásrakása erõsen függ az évszaktól. Nekem március-április környékén kezdenek tojni. (Vannak télen tojó változatok is) Igen 6 hónapos korban kezdenek tojni, ha megfelelõ évszakban érik el ezt a kort.
Általában a kelési évüket követõ év tavaszán kezdnek el tojni és, ha alattuk hagyod a tojást, akkor meg is kotlanak rajta. De ez változó, hogy melyik tyúk mennyi tojáson ül meg. Legyél türelmes és figyeld õket!

Mikortól tudja egy baba tudatosan használni a kezét és mikortól tud ülni?

Legjobb válasz: Mit gondolom tudod, sok különbség van a babák közt, de kb 4 hósan kezdi tudatosan de még ügyetlenül használni a kezét. Ülni fél évesen kezdenek. (de már jóval elõtt, akár 3 hósan is kezdheti felhúzni magát, de akkor ültethetõ, ha maga stabilan megül)

Mit gondolom tudod, sok különbség van a babák közt, de kb 4 hósan kezdi tudatosan de még ügyetlenül használni a kezét. Ülni fél évesen kezdenek. (de már jóval elõtt, akár 3 hósan is kezdheti felhúzni magát, de akkor ültethetõ, ha maga stabilan megül)

Együttlet utan, hany nap elteltevel mutat pozitivat a teszt, ha sikerül teherbe esnem? Es a höm mikortol kezd el emelkedni?

A mellfeszüles, es a hasszurkalas, meg ilyenek, ezek hany nap utan jelentkeznek?

Legjobb válasz: tesztet kb. a menstruáció kimaradásakor lehet használni. A hormonszint csak a beágyazódás után kezd el nõni és még el is kell érnie egy szintet, hogy mutassa teszt. szerintem a többi tünet is kb ezzel egyidõben, de azt nem tudom

tesztet kb. a menstruáció kimaradásakor lehet használni. A hormonszint csak a beágyazódás után kezd el nõni és még el is kell érnie egy szintet, hogy mutassa teszt. szerintem a többi tünet is kb ezzel egyidõben, de azt nem tudom
A várható menses napján érdemes leghamarabb tesztelni, vagy inkább utána. A hõd peteéréskor emelkedik és mensesig magasan is marad. A tünetek teljesen egyénfüggõek, menses elõtt 5-7 nappal is lehet, vagy csak menses kimaradás után.
A kérdező hozzászólása: Tehat, ha a ciklusom, 28 napos, es mondjuk a 14.napon megfogant a terhesseg, akkor kb harom het mulva mar tesztelhetek?Nekem ket het telt el az esemeny ota.
A mensi elsõ napján már tesztelhetsz. Amúgy nekem a hasszurka, szédülés, hányinger már most a mensi elõtt vannak. Remélem a babától:)

Mikortól kezd már rendesen gügyögni? és puszit adni? : ) 1 hónapos pici anyuja

Legjobb válasz: :D Nem vársz picit sokat attól a picurkától? Igazi Puszit majd legkorábban 8-9hónap múlva, visszafeleselni 3hónap múlva kezd majd:) Addig élvezd a maszatmentes csendet:D

:D Nem vársz picit sokat attól a picurkától? Igazi Puszit majd legkorábban 8-9hónap múlva, visszafeleselni 3hónap múlva kezd majd:) Addig élvezd a maszatmentes csendet:D
Lányom 3 hónaposan kezdett igazán gügyögni. Elõtte csak az "E" betû volt a menõ. Most 11 hónapos és még nem ad igazi puszit. Olyat csinált már, hogy a tátott száját hozzányomta az arcomhoz. Én puszinak vettem :) ))
Puszit az én fiam 11 hónaposan kezdett el adni, azóta igazi puszi gép lett belõle, a képeket, játékokat, stb., mindent amit szeret megpuszil ha épp olyanja van. Gügyögni kb 3-4 hónaposan kezdett.
gügyögni nem sokára meg nagyokat vigyorogni..(1-2 hónap és hallhatsz babahangokat:) ) puszi ügyben nem tudoma 17 hós fiam még csak a levegõbe cuppog de oda nem nyomna egyet az arcomra:)

Hisztizhet egy 7 és fél hónapos kisfiú? Mikortól kezd akaratos lenni? Felvegyem, vagy hagyjam sikítozni, nyüsszögni? Néha olyan, mintha raplizna, ha nem kap meg valamit.

Nagyon értelmes a kisfiam, sokat van vele foglalkozva. Nem s?r?n veszem fel, csak ha már tényleg rázendít. Szoktam neki magyarázni, hogy mit csinál anya, hová megy, stb. és megérti, egy darabig, utána síkítással kezdi és sírás lesz a vége...

Legjobb válasz: Hisztizhet. Kb fél éves kora körül van egy idõszak amikor elkezdhet tudatosabban viselkedni, tehát már teljesen ösztönbõl reagál. (Ezek a tudati változások általánosságban 6 havonta következnek be 3 éves koráig, tehát félévente kezdõdik egy új szakasz.)

Hisztizhet. Kb fél éves kora körül van egy idõszak amikor elkezdhet tudatosabban viselkedni, tehát már teljesen ösztönbõl reagál. (Ezek a tudati változások általánosságban 6 havonta következnek be 3 éves koráig, tehát félévente kezdõdik egy új szakasz.)
Most 9 hónapos kisfiam kb 1 hónapja kezdte a hisztit.Pelenkázáskor csinálja, illetve akkor, amikor nem engedem meg neki, hogy gengszerkedjen.Ilyenkor befeszíti magát, nyöszörög, sikít, sokszor pityereg is:o).Én általában keresek neki más elfoglaltságot, vagy körbevezetem a lakáson, énekelek neki.Többé-kevésbé megnyugtatja.Remélem hamarosan elmúlik ez a korszak...
igen, hisztizhet! kb 6 hónapos kor után már tudatos náluk a dolog, mert nagyon figyelik, hogy mire mi a szülõ reakciója. nagyon tudják, hogy mi az amivel ölbe lehet kerülni, vagy éppen kikerülni a kiságyból:-) az én fiam 7 hós, rettentõen tudja, hogy vetesse ölbe magát. olyan sírásokat produkál, hogy néha már ijesztõ. aztán mikor ölbe kerül, elhallgat. már rájöttem, hogy a könny nélküli sírás az a hiszti:-) ha tényleg fáj valamilye, akkor ölben is folytatja a sírást. felveszem, ha abbahagyja, azonnal teszem le és mindig mondom neki, hogy nem szép dolog átverni az anyát:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, arik vagytok. Figyelem a reakcióit, de most is sír, valószínû a fogzás is rájátszik. Most tör át a második foga, az elsõ is csak negyedig van kint. Ha fájdalomcsillapitó után is sír és ölben van csak el, akkor az hiszti, ugye?

Mikortol kezd egy kisbabba a nevere hallgatni? Mit kell tudjon egy 2 es fel honapos kisbaba?

Legjobb válasz: Ennyi idõsen általában már megtartják a fejüket, hason kinyomják magukat, és megjelennek az elsõ gõgicsélõ hangok. A nevükre még nagyon sokáig nem hallgatnak. :)

Ennyi idõsen általában már megtartják a fejüket, hason kinyomják magukat, és megjelennek az elsõ gõgicsélõ hangok. A nevükre még nagyon sokáig nem hallgatnak. :)
Ne haragudjatok, de szerintem nem a nevére figyel egy ilyen pici baba, hanem a szülõk (közeli hozzátartozók) hangját/hanglejtését ismeri fel. Ha egy vad idegen mondaná, hogy "Péter", valószínûleg nem figyelne, vagy azért figyelne, mert a hang irányába néz/figyel. Lehet, hogy nincs igazam, de így logikus szerintem... De azt is ki lehet próbálni, hogy ugyanazzal a hanglejtéssel mondotok egy másik nevet, és kiderül, hogy figyel-e vagy sem. Pl. Bálint helyett "Dávid", szerintem arra is figyelni fog...
nekem 8 hónapos a fiam kb most vettem észre hogy figyel a nevére
A fejét kell szerintem már ilyenkor tartania. A fiam olyan 6 hónapos korától figyel, ha meghallja a nevét.
Kisfiam 5 hónaposan figyelt a nevére. 3 hónaposan ügyesen fogott tárgyakat, de nem emelte a fejét és fõként nem nyomta ki magát. Találsz oldalakat, ahol le van írva, hogy mikor mit "kell" tudniuk.
Bocsi, de igenis a nevére figyel! Miért kell már egybõl azt gondolni hogy hülyeség amit írunk, ha a Te gyereked nem csinálta... Biztos van olyan is amit õ csinált korábban a társainál....
Nem kell így mellre szívni :o) Amúgy engem sosem izgattak ezek a "versenyek", hogy mit mikor csináltak a gyerekeim... Majd próbáld ki amit írtam...
Ezen az oldalon részletesen hónapról-hónapra le van írva mit kellene tudnia és mi az amit már némelyik baba tud az adott korban. http://www.babaszoba.hu/kalkulatorok/mit_tud_a_baba?month=2 Egyébként a lányom ennyi idõsen hason kinyomta magát, tartotta a fejét, nem hosszú percekig természetesen és az oldalára is tudott már fordulni.

Hány hónapos kortól lesz tudatosabb a babák kéz- és lábmozgása? Mikortól nem csak kalimpálnak velük?

Legjobb válasz: Szia! Írd be a keresõbe, hogy "az egészséges csecsemõ fejlõdése", és az informed oldalra kattints.Ott részletesen leírja hónapra lebontva a babák fejlõdését.

Szia! Írd be a keresõbe, hogy "az egészséges csecsemõ fejlõdése", és az informed oldalra kattints.Ott részletesen leírja hónapra lebontva a babák fejlõdését.
Szia! Azt hogy a láb mozgás mikor lesz tudatos azt nem tudom, szerintem majd akkor ha elkezd felállni, járni. Viszont a kéz már akkor tudatosan mozog amikor elkezd játékok, tárgyak után nyúlni. Kb 3, 5 hónapos volt a fiam amikor elõször a csörgõért nyúlt. Most 5 hónapos már minden napos a játék dobálás.
meglepõ, de a lábmozgásukat hamarabb tudják koordinálni, mint a kézmozgásukat. Az Embergyerek c. sorozatban láttam pár napja, és visszaemlékezve tényleg ügyesebben, tudatosabban érintette a babám anno a lábával a kifüggesztett csörgõt, mint a kezével. Valamikor 3 hónapos kora körül, úgy rémlik.
A lányom most 4 hónapos, kb. két hete feküdt egy játszóasztalon, és azzal foglalatoskodott vagy tíz percig, hogy a lábával rugdalt egy rikító rózsaszínû elefántot. Magam is meglepõdtem, mert a nagyobbik lányom nem csinált ilyesmit ennyi idõs korában... A kezeivel meg csak néhány napja próbál megfogni dolgokat, úgy, hogy rendesen utánuk nyúl, elõtte csak ha éppen a kezébe akadt valami (odaadtuk neki), akkor fogta meg. De szerintem mindemellett a "kalimpálás" is még egy jó darabig megmarad, aztán szép lassan, fokozatosan "tûnik majd el".
Lányom 4 hónapos, és mindenhol azt olvasom, hogy nézegetni kéne már a kezét. Sok baba már ekkor ezt teszi. Állítólag. Nálunk nem így van, egy hónapja nézegeti ugyan, a lábát:) . Ezt viszont tudatosan teszi, majdnem kiesik a hordozóból annyira elõrehajol, hogy lássa ahogy a lábfeje mozog:) .
Igen, az enyém is elõször a lábát nézegette, le is van fotózva az elsõ alkalom, annyira cuki. És emlékszem is, hogy õ is ült a hordozóban, mozgatta a kis lábacskáit, közben pedig feszülten figyelt.:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nálunk a nézegetés már megy egy ideje, nagyon koncentrál olyankor, olyan aranyos.

Mikortól fognak és tartanak a kezükben a babák (pl. csörgőt, játékot)?

Legjobb válasz: Az én kisfiam 2 és fél hónaposan rövid ideig fogott tárgyakat,de egyik kézbõl a másikba venni dolgokat csak rá 1 hónapra sikerült neki.

Az én kisfiam 2 és fél hónaposan rövid ideig fogott tárgyakat, de egyik kézbõl a másikba venni dolgokat csak rá 1 hónapra sikerült neki.
Azt olvastam, hogy általában a harmadik hónaptól tudják. De szerintem ez is baba függõ.
Nálunk is 2, 5 hónaposan fogta meg szándékosan a játékokat.

Mikortól kezd el hatni, és miért?

A rezia fogamzásgátlóm használati útmutatójában az van, hogy ha a menzesz első napján kezdem el szedni, akkor azonnal hatásos... ez tényleg így van? és miért?:DD - már lassan 1 hónapja szedem, csak biztosra akarok menni..-

Legjobb válasz: Hát ha ráírták gondolom így van, de jól tetted, hogy vártál, biztos ami biztos.:) Hogy miért, nem tudom.

Hát ha ráírták gondolom így van, de jól tetted, hogy vártál, biztos ami biztos.:) Hogy miért, nem tudom.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!