Találatok a következő kifejezésre: Mikortól kell terhességi (11 db)

14 napot kell várni, és reggeli elsõ pisilésnél kell elvégezni....
nem a tabletta a legjobb megoldás
Mikortól kell elvégezni? Ha nem jött meg. Akár már a késés elsõ napján elsõ reggeli pisibõl. 99%-ban kimutatja ha terhes. De csak akkor ha nem jött meg neki. Elõtte is kimutathatja (elõtte pár nappal, nem együttlét után rögtön), de utána biztosabb. Csináljatok még egyet ha féltek, vagy irány az orvos és ha már ott vagytok gyógyszert is írassatok ki, biztos ami biztos.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat a hülye fogalmazásért :/ õ végezte el...
most akkor te végzed, vagy a barátnõd? :D mert azt irtad, h "megjött neki"..
A kérdező hozzászólása: Köszi erre vagyok kíváncsi hogy lehet e más oka. De tuti legyen elvégzek egy terhességi tesztet megint
nem értek semmit.. az együttlét után 7 nappal NEM mutat megfelelõ eredményt a teszt.. az meg h kevesebb volt neki arra is utalhat, h stresszelt.. nekem pl. vizsgaidõszak után is megjött, de kevesebb volt, aztán a következõ meg normálisan megjött..
A kérdező hozzászólása: De az a szitu hogy 7nap után elvégeztük de negatív lett (ami utóbbiakban kiderült nem biztos) de ez hó elején volt... Meg jött neki hóvégén de kevesebb volt a váladék és nem görcsölt a hasa most mi lehet szerintetek??
nem
A kérdező hozzászólása: Akkor nem tuti??
+3-4 nap múlva megint biztos ami biztos alapon
Akkor mi? Kasztráltassa magát? Tabletta. Persze nem véd a fertõzésektõl és viszonylag sok mellékhatása lehet, DE még mindig jobb mint felelõtlenül 15-16 évesen összehozni egy gyereket (gondolom kérdezõ és párja nem lehet több). Van még nagyon sok megoldás, hüvelykúp, hüvelytabletta, injekció, óvszer, pesszárium stb. Mondjuk egy pesszárium felhelyezése sem lehet könnyû, még egy velem egykorú nõnek sem (24) nemhogy egy fiatalabbnak. Hüvelykúp és társai sem túl megbízhatóak és nekem mondjuk kicsi illúzió és vágyromboló az idõzített sex, felhelyezem és utána 10 perc malmozás és na...akkor gyerünk. Idegenkedek tõle. Inkább gyógyszer. Ha normális az orvos, kivizsgál rendesen, tuti olyan gyógyszert ír ki ami nem csökkenti a libidót és nem okoz mellékhatásokat. (utolsó elõtti voltam)

Mikortól kell a terhességi cukorra odafigyelni?

32 hetes terhes vagyok, és a zsömle+tej utáni cukrom 6,7 lett, és azzal ijesztgetnek, ez már nem jó. Több helyen olvastam, 7 felett kell rá figyelni. Meg kellene ismételni glükózzal is, hogy biztos legyen az eredmény? A 26 hetes eredményem rendben volt, és az éhgyomros cukrom most is jó.

Legjobb válasz: Szerintem teljesen rendben van a cukrod. Azért figyelj oda rá, már csak 8 hetet kell kibírni és a karodban tarthatod a csöppséget. Sok sikert!

Szerintem teljesen rendben van a cukrod. Azért figyelj oda rá, már csak 8 hetet kell kibírni és a karodban tarthatod a csöppséget. Sok sikert!
nekem is pont 6, 7 lett a zsömle+tej után, engem is megijesztettek és oda kell figyelnem a szénhidrátoka
Nekem a terheléses cukvizsg. 8, 7 lett. Kajával és egy kis odafigyeléssel 7 alatt tartható. Amúgy max.7, 8 lehet. A Te eredményed tökéletes, arra figyelj még hogy ne legyen nagy az ingadozás két kaja között!!

Szülési szabadság, terhességi, gyermekágyi segély? Mit lehet tudni róla? Mikortól kell intézni ezeket?

27 hetes vagyok,táppénzen vagyok egy magánvállalkozótól.Melyikkel járok jobban pénzügyileg?(táppénz vagy szülési szabadság)

Legjobb válasz: A szabadsággal kapcsolatban nem tudok okosat mondani, de a többivel az a helyzet, hogy a baba TAJ-száma is kell majd az igényléséhez, tehát azt csak szülés után tudod intézni.

A szabadsággal kapcsolatban nem tudok okosat mondani, de a többivel az a helyzet, hogy a baba TAJ-száma is kell majd az igényléséhez, tehát azt csak szülés után tudod intézni.
Én 38hetes vagyok, magamnak intézek mindent.Úgy tudom a táppénz nem ront a jutattáson.A tgyás és szülési szabadság egy és ugyan az.Szülés elõtt 28nappal el tudod indítani-jobban jársz ha te intézed akkor tuti le van adva és idõben kifizetik.30nap a kifizetés a leadástól számítva. Én egy vállalkozónál vagyok bejelentve-kényszeresen-hogy kajak gyedet majd, mert nem volt már munkám, lejárt a szerzõdésem.. aszülés elõtt 28nappal indítottam el.Kell hozzá egy foglalkoztatói gazolás a munkáltatótól-tgyás igényléséhez, egy orvosi igazolás-háziorvos aki felvesz tgyásra-ezt õ állítja ki a szülés idõpontja kell hozzá-tehát a kiskönyved, Kell a kiskönyvebn lévõ szülés idejérõl egy másolat, hogy elhiggyék mikorra vagy kiírva..nekem egyenlõre ennyit kértek, majd ha megszületik a baba kell egy kházi igazolás a szülésrõl-ez máshová is fog kelleni majd, és a baba szül.anyakönyvije, a tajban nem vagyok biztos és kell egynyomtatvány amiben te igényleg meg a tgást-ezt nekem adta a tb.Én egy tb kirnedeltségbe járok, mert itt nagyon alaposan elmondanak mindent.ha esetleg dél pesti vagy tudok benne segíteni.Amúgy is meg tudom adni a számukat -nem tudom fogadnak e, de telefonon is segítenek , aranyosak nagyon.Szval a lényeg ha magadnak intézel mindent az a tuti, ne hagyd a munkáltatóra-nekem ezt a tbnél javasolták, mert nagyon sokaknak el sem indítják hanyagságból ki tudja..Szólj ha tudok segíteni még.Arra ügyelj, hogy a munkaviszonyod megmaradjon a szülésig minimum, mert munkanélkülivel nem adnak már gyedet 2008 jan 1 tõl.És ezt nagyon kevesen tudják csak, szval ezt a bejelentettséget tartsd meg minnél tovább-a munkáltató úgysem fizet utánnad semmi járulékot ha elmégy szül szabra.Õ csak a táppénz 1/3át fizeti..ezt is a tb mondta, ez is tuti.38hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszodat, sokat segitettél.A táppénzemet én is magamnak intéztem, mert a munkáltató nem nagyon sietett bevinni a tb ben a táppénzes papirjaimat.3 hónapig nem kaptam pénzt miatta, azóta én intézem.

A terhesség alatt felszedett kilókat mikortól kell "számítani"? A fogantatástól vagy az elsö terhesgondozási megjelenéstõl?

Azért kérdezem, mert most vagyok 22 hetes, ha a fogantatástól nézem akkor +10kg-nál tartok, de az elsõ gondozási méréskor (12 hetesen) már +6 kg voltam, így a kiskönyvem szerint még csak +4 kg-nál tartok. Én mondtam ezt a nõdokinak és a védönönek is, de nem szóltak rá semmit. Akkor most ez nem is sok, csak szerintem?

Legjobb válasz: Milyen magas vagy és hány kg? Nem mindegy...

Milyen magas vagy és hány kg? Nem mindegy...
Szerintem nézheted nyugodtan az elsõ tanácsadáshoz. Mondjuk én 8 hetesen voltam elõször a védõnõnél a szívhang után. Azért próbálj figyelni a kajára, mozgásra, mert nagyon el tud szaladni a ló, fõleg ha hajlamos vagy rá, és nem csupán esztétikailag nem lesz jó a +20 kiló, hanem szülni is sokkal nehezebb lesz rossz kondiba!
Nálam akkor került bele az elsõ súlyérték a kis könyvbe, amikor is elõször a védõnõnél jártam. Ez 7 hetesen történt. És nekem ahhoz képest nézték mindig a felszedett kilókat. Tehát a kis könyvben szerepelt súlyt nézték.
De ez bizony sok. Õk csak azt tudják rögzíteni amit láttak, mértek, de a fogantatástól szokás számolni.
A kérdező hozzászólása: 166 cm vagyok és 68 kg-ról kezdtem a fogantatás pillanantában. Húha akkor kezdjek diétázni?
Hát mindenképp oda kellene figyelned, hogy mit eszel. Különben még cukros leszel, aztán az meg már a kemény diéta kategória lesz!
Hát oda kéne figyelni, eleve nem voltál vékony. Normáls esetben 24-25 hétig nem hízik semmit az ember.

Hány hetes terhességig ajánlatos, vagy lehet fizikai munkát végezni? Mikortól kell otthon pihengetni?

Legjobb válasz: Hát, az nagyban függ attól, milyen fizikai munka. Nem mindegy, hogy rekeszek pakolgatása, emelgetése, vagy csavargyárban csapágyak összeszerelése. És a mama egészségi állapotától is függ. Ezt nem lehet így beáltalánosítani. De mivel ilyenkor a baba a legfontosabb, szerintem azt tedd, amit jónak ítélsz meg magatok számára.

Hát, az nagyban függ attól, milyen fizikai munka. Nem mindegy, hogy rekeszek pakolgatása, emelgetése, vagy csavargyárban csapágyak összeszerelése. És a mama egészségi állapotától is függ. Ezt nem lehet így beáltalánosítani. De mivel ilyenkor a baba a legfontosabb, szerintem azt tedd, amit jónak ítélsz meg magatok számára.
Miért nem kéred át magad a kasszába és ott még le is tudnál ülni.Szerintem az jobb mint a folyamatos állás:) Vagy próbálkozz olyannal aminél azért le tudsz csücsülni..mondjuk ha ki kell pakolni meg ilyenek akkor vigyél be kis széket.Szerintem a fõnök is simán megértheti és amúgy meg örülhet hogy van munkaerõ:) Persze ha nem bírod ne csináld, mert most ti vagytok a legfontosabbak nem a meló:)
Ez egyéntõl függ , én 7hónapos korig szobalánykodtam, kemény fizikai munka volt és bírtam csak a hasam mikor már nagy volt onnantól kezdve volt nehéz!:) Ha érzed bírod akkor csináld :) én is addig csináltam míg bírtam :)
Én 19 hetes vagyok szintén élelmiszer és átlag napi 4-6 raklap árut kipakolok, mellete kassza. Hálisten én és a baba bírjuk, de kb. 1 hónap múlva táppénzre fogok menni, mert én úgy érzemaddig bírom majd. Egyén függõ. Úgy tégy ahogy jól esik.
Én boltban dolgozom, ahol kell emelgetni is, meg állni is, de mióta szóltam a fõnökeimnek, hogy terhes vagyok, de dolgozni akarok, normálisak voltak, azt mondták, hogy akkor még véletlenül se emeljek, és annyiszor ülhetek le , ahányszor akarok!(9 hetes km)
A kérdező hozzászólása: Bolti eladói munkakör esetén.....nehezet nem kell emelni, állni kell sokat!! Kb.8hónapig lehet ezt bírni???
Nekem is sokat kellett állnom a munkahelyemen - 8 hónap?! hát én a 10. héten abbahagytam...már akkor elviselhetetlen volt, képetelen lettem volna 8 hónapig csinálni, az állás a legrosszabb terhesen, jönnek a visszerek, a fáradékonyság, a súly, a visszerek, nagyon megterhelõ a gerincnek, lábnak...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, vigyázni fogok....amint érzem hogy nem megy, lelépek és pihi!
tájékoztató? szerinted azt miért találták ki?? meg a keresõ is ott van, volt már sok ilyen kérdés.
Én is ezt szedek... A tájékoztatóba benne van h ha menstruációd elsõ napján veszed be akkor egybõl védet vagy... én ebben nem bíztam és az orvosom is azt mondta h mivel életemben elõször kezdem el és érdemes várni egy hónapot h h reagál a szervezetem rá és majd csak a 2. levéltõl szeretkeztem a párommal óvszer nélkül... Szerintem Te is várj ennyit... inkább egy hónap még gumiba mint egy baba...
Nézd meg, hogy mit ír a tájékoztatója! Ha benne van, hogy ha a mensid elsõ napján veszed be az elsõ szemet, akkor onnantól véd! Nem kell kételkedni benne! Az enyém is az elsõ naptól véd, és nem is védekeztünk gumival mellette az 1. hónapban, mégsem lettem terhes! Nem hiába írják rá a tájékoztatójára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Csak sokan mondják hogy várni kell vele legalább egy hónapot hogy biztos hozzászokjon a szervezet hogy biztos védjen meg hasonlókat. Csak ezért kérdeztem.

Két csíkos terhességi teszt után mi a következő lépés? Kb.5 hetes terhes lehetek. Mikortól vagyok védett a munkahelyemen? Mikor kell a védőnőhöz, nőgyógyászhoz menni?

Legjobb válasz: Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ megállapítja a terhességet ad egy igazolást róla és azzal mész a védõnõhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyved, és azzal a munkáltatónál ha bejrlented hogy terhes vagy onnéttól kezdve nem rúghst ki! Ezt tedd meg migamarabb, mert ha elmondod ennek annak és a fõnök fülébe jut hogy terhes vagy elbocsáthat míg nincs kiskönyved és nem jrlentetted be!

Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ megállapítja a terhességet ad egy igazolást róla és azzal mész a védõnõhöz, aki kiállítja a terhes kiskönyved, és azzal a munkáltatónál ha bejrlented hogy terhes vagy onnéttól kezdve nem rúghst ki! Ezt tedd meg migamarabb, mert ha elmondod ennek annak és a fõnök fülébe jut hogy terhes vagy elbocsáthat míg nincs kiskönyved és nem jrlentetted be!
Elõször is gratula a Babához! Elõször menj a nõgyógyászhoz (5 hetes és 3 napos volt a Fiúnk a terhesség megállapításakor). A nõgyógyász majd ad egy papírt, amivel igazolja, hogy babát vársz, azzal kell menned a területileg illetékes védõnõhöz. Elõtte érdeklõdd meg, hogy nála mikor van terhesgondozás (nem minden nap szokott lenni). A munkahelyeden sztem a bejelentéstõl számítva védett vagy. Nekem legalábbis nem kellett papírral igazolni, hogy várandós lettem.
a lépéseket már leírták.Tényleg onnantól vagy védett, hogy kezedben a kiskönyv és bejelented a fõnöknek. Ha van rá módod, akkor úgy jelentsd be, hogy más is hallja, legyen fültanú, így totál védve leszel, nem tudja letagadni, hogy szóltál.
Védett vagy, amint bejelented a munkahelyeden. Én is 5 hetesen voltam elõször orvosnál, de csak a 12. hét után kaptam kiskönyvet, itt ilyen a rendszer. De az orvos ad papírt a terhességrõl, védett vagy, amint teherbe esel, nem függ a kiskönyvtõl. Már mehetsz nõgyógyászhoz, õ majd megmondja, mikor hova kell menned, mikor kell védõnõhöz, stb.
6 hetes terhesen érdemes elõször orvoshoz fordulni, akkor már látszik a kezdetleges kis szív és a petezsák. Megnézi, hogy méhen belül vannak-e a dolgok, meg, hogy van-e bevérzés stb. A védõnõt pedig az orvos véleményezése után akármikor felkeresheted, ugyanis majd õ fog adni egy papírt, amiben kéri a védõnõtõl a terhesgondozásra való felvételedet. 24 hetes kismama
Én úgy tudom, hogy onnantól, hogy megfogantál védett vagy, sõt, ha elküldenek és te nem tudtad még, hogy terhes vagy, akkor vissza kell vegyenek. Ezen az oldalon láttam errõl belinkelve a pontos megfogalmazást, de sajna már nem emlékszem mikor.
Várj még pár hetet. Ha most 5 hetesen közlöd, hogy tp-re mész, és közben elmegy a baba, vagy nem fejlõdik, vagy üres marad a petezsákod, stb.., akkor vissza kell menned dolgozni, és egybõl kirúgnak. Ne haragudj a példákért! Egészséges babát kívánok!
Bakker, több, mint 3 éves kérdésre válaszoltam az elõbb!!! :D

Milyen fogamzásgátlót irnak fel szoptatás alatt? Ha elkezdem szedni mikortol véd a terhesség ellen? Hogyan kell szedni? Ha már nem szoptatok akkor is lehet tovább szedni, vagy akkor másik kell?

nem soka tejem nem tudom meddig fogok tudni szoptatni,ezért érdekel hogy célszer? e a szoptatás alattit szednem.

Legjobb válasz: A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.

A Cerazette nevû fogamzásgátló van egyedül amit szoptató anyák is szedhetnek. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni ha elfogyott 1 levél. Ha már nem szoptatsz akkor másik fajtát érdemes felíratni. A hatása két hét szedés után lesz, addig érdemesebb mással is védekezni. Az ára elég húzós arra készülj fel.
Olvastam a válaszodat és az érdekelne mennyi az a huzos összeg amibe kerül és ha már nem szoptatok hogyan lehet átálni másikra?
A nõgyógyász ír, majd fel másik fajta gyógyszert. Úgy is vissza kell menni rákszûrésre amikor már nem szoptatsz és akkor majd megbeszélitek vele. Az ára 3 havinak kb 5800-6000 ft között van. Írd be a google-ba és utána tudsz nézni.
Szokták ajánlani a Pharmatex termékeket is, idõszakos fog.gátlásra. Vény nélkül kaphatók, nem kerülnek sem a vérbe, sem a tejbe. Van kúp, krém, tabletta. Engem a tabletta csípett, de a krémmel, kúppal nem volt bajom. A krémet találtam a legjobbnak. Megpróbálhatod ezeket is, ha gondolod. Üdv: Andi
Viszont a kúpnál ha esetleg van egy gyulladásod már nem olyan hatékony! Az egyik ismerõsöm így esett teherbe, és akkor mondta a doki ezt
És a pharmatex is drága, a 6 adagos krém 3.000.- Ft. Jó, hogy az ember már azt is megfontolja, anyagi szempontból hányszor él házaséletet... Én is a tabin vacilálok, sokaknak elmegy a teje tõle, elhíznak, és teherbe esnek mellette, ezért még én sem szántam rá magam, maradt a gumi. Szoptatás után érdemes másikat iratni, mert ez nem ad tökéletes biztonságot. Az ára valóban drága ennek is. Folyamatosan kell szedni, nem kell szünetet hagyni. Nekem 10 napot mondott a doki védettségre, de én az egy levél bevételére esküszöm...
Én is most vettem Cerazette fog. gátlót, 6990 ft. volt pontosan az ára. Hát ez van, nem olcsó.

Terhesseg alatt mikor kell abahagyni a szexet? Mikortol mar nem ajanlott?

Legjobb válasz: abbahagyni nem kell esetleg csak akkor ha valami baj van és az orvos azt ajánlja hogy ne legyetek együtt!csak legyen a párod óvatosabb és csak azt csináljátok ami neked is jól esik!!

abbahagyni nem kell esetleg csak akkor ha valami baj van és az orvos azt ajánlja hogy ne legyetek együtt!csak legyen a párod óvatosabb és csak azt csináljátok ami neked is jól esik!!
Nekem az elsõ hetekben nem esett olyan jól, aztán késõbb minden ok, most vagyok a 30.hétben, és még mindig nagyon jó, szóval ameddig kívánod, addig csináld :)
Nyugi, az orvos szólni fog, ha nem szabad :)
Problémamentes terhesség esetén nem kell abbahagyni egyáltalán.
1.és3.trimeszterben nem ajánlott. a többi idõszakban is csak finoman, lehetõleg oldalrólés csak félig behatolva. az erõs orgazmus is árthat. de mindenki maga döntse el, ér e annyit egy jó szex, h tõle elmehet a baba.

Terhességem eleje ota táppénzen vagyok! Hogyan kell majd igényelni a tgyás-t vagy a gyedet? Melyik a jobb? És mikortól? (elsö babás)

19-heteske.

Legjobb válasz: Köszike!Honnan lehet tudni hogy maximális gyedre vagyok e jogosult?

A kérdező hozzászólása: Köszike!Honnan lehet tudni hogy maximális gyedre vagyok e jogosult?
Szia! Elõször 168 napig TGYÁS jár, és utána 2 éves korig GYED. A tgyást a szülés várható idõpontja elõtt négy héttel már lehet igényelni. Mint kettõ összege a kezdõnapot megelõzõ naptári év átlag keresetének 70 %-a. A Tgyásnak nincs maximuma, a maximális gyed összege 100.000 Ft körül van. lehet azt is választani, hogy csak a szülés napjától mész TGYÁS-ra. Ezt igazából akkor éri meg választani, ha maximális GYED-re vagy jogosult.
Szia! Az OEP honlapról másolom be Neked a választ: A gyermekgondozási díj a figyelembe vehetõ jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelõen a gyermekgondozási díj 2008. évi felsõ határa havi bruttó 96.600 Ft. Remélem, segített! 6 hetes kismami

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!