Találatok a következő kifejezésre: Mikortól kell babának már (18 db)

Mikortol kell a babaknak cipo, ami tartja a bokajat? Ha mar stabilan all, oldapazik a butorok mellett, vezetgetni kell, vagy ha mar elindult?

Legjobb válasz: Vezetgetni NEM szabad a babát sehogy! Cipõt pedig csak akkor kell ráadni, ha kiviszed a szabadba. Jobban tud közlekedni, ha nincs rajta cipõ. Sõt! Tapasztalatom szerint nagyon gyorsan leszedik a lábukról a cipõt, mert zavarja õket.

Vezetgetni NEM szabad a babát sehogy! Cipõt pedig csak akkor kell ráadni, ha kiviszed a szabadba. Jobban tud közlekedni, ha nincs rajta cipõ. Sõt! Tapasztalatom szerint nagyon gyorsan leszedik a lábukról a cipõt, mert zavarja õket.
Bentre nem kell cipõ, csak kintre. A fiam sosem szedi le a lábáról.
Az elsõ válaszolónak igaza van, vezetgetni tilos, és csak akkor adj rá cipõt, ha nagyon muszáj. Minél többet legyen mezitláb, és ha muszáj cipõt adni rá (kintre), akkor is minél puhább talpú cipõt kell választani.
A kérdező hozzászólása: Koszonom. Akkor sem szabad vezetni, ha o akar menni, csak egyedul meg nem tud?
Nem, akkor sem, akkor fog jól kifejlõdni az egyensúlyérzéke, ha szilárd tárgyakba (bútorokba) kapaszkodva lépeget, és így magától tanul meg egyedül járni, amikor kész rá. Ezt érdemes megnézni, szerintem nagyon jól elmagyarázza a doktornõ, hogy miért nem jó a vezetgetés: http://videoklinika.hu/video/lengyelzs_2013_01_25_megindul_a..

Mikortól kell a babának már egyedül megtartania a fejét?

Legjobb válasz: Szia! Ez változó. Melyik baba milyen erõs, mennyire akarja tartani. ha érdekel, nézd meg a gyerekabc.hu oldalt, ott pontosan leírják, mikor mit kell csinálni egy babának, vagy a babaszoba.hu, ahol azt is elmondják, mi ad aggodalomra okot. Az ottani vélemény szerint 2-3 hónaposan már stabilan tartják a fejüket.

Szia! Ez változó. Melyik baba milyen erõs, mennyire akarja tartani. ha érdekel, nézd meg a gyerekabc.hu oldalt, ott pontosan leírják, mikor mit kell csinálni egy babának, vagy a babaszoba.hu, ahol azt is elmondják, mi ad aggodalomra okot. Az ottani vélemény szerint 2-3 hónaposan már stabilan tartják a fejüket.

Mikortol kell a babáknak kisasztalt, kisszékkel venni? Kisfiam 1 éves. Lassan már vehetek?

Legjobb válasz: Nekünk születése óta van, 7-8 hónapos korától már használta, igaz, csak a széket tologatta, de pl. ha jöttek hozzánk nagyobb babák, jól jött. Mostanában elkezdett ráülni is, mert eddig jó részt arra használta, hogy a könyvespolchoz tolta, felállt rá és levett dolgokat a polcról :))) Szóval szerintem vegyétek meg akár most is.

Nekünk születése óta van, 7-8 hónapos korától már használta, igaz, csak a széket tologatta, de pl. ha jöttek hozzánk nagyobb babák, jól jött. Mostanában elkezdett ráülni is, mert eddig jó részt arra használta, hogy a könyvespolchoz tolta, felállt rá és levett dolgokat a polcról :) )) Szóval szerintem vegyétek meg akár most is.
Elfelejtettem írni, hogy 13 hós a fiam
A kisfiam az 1 éves szülinapjára kapott. Igaz, még picit magas a szék neki, egyedül nem tud felülni, de sokszor fel kell ültetni és eljátszik az asztalon. Az ikeában vettük neki, nagyon jó minõség és tényleg évek múltán sincs baja.
Kisfiam most karácsonyra kapott, nagy szereti, egész nap rajta ücsörögne. Nagyon jó kis bútor, vaterás, de nem használt. 1, 5 éves a kisfiam.
Szerintem nyugodtan vehetsz! 14 hós kisfiam az unokatesójáéknál mindig leül a kisasztalhoz és színez :) Így most kapnak egyet a bátyjával :)


23-án lessz 5 honapos a babám, már lassan 2 hete kostolgatunk almát, barackot és 1*ha-s tejpépet ettünk (nem izlett), mit ehetünk ezután? Meggyet mikortol és hogyan adjak, magában vagy mivel? Héjját le kell venni?

Legjobb válasz: Az orvos javaslatára kezdtem el mert már 1honapja tápszert is kell adnom mert nem elég a tejem,itt olvastam a meggyröl hogy már hamarlehet adni de én nem tudom hogy és mivel keverve.Illetve a gesztenyéröl is hallotam azt mikor és hogyan adjam?Mikkel folytassam a további kostolgatást?

A kérdező hozzászólása: Az orvos javaslatára kezdtem el mert már 1honapja tápszert is kell adnom mert nem elég a tejem, itt olvastam a meggyröl hogy már hamarlehet adni de én nem tudom hogy és mivel keverve.Illetve a gesztenyéröl is hallotam azt mikor és hogyan adjam?Mikkel folytassam a további kostolgatást?
nekünk is az alma és a barack volt az elsõ, aztán a nem gázos fõzelékek illetve a húslevesbõl kiszedett zöldségek.A tejpépekre rá van írva, hogy mikortól adhatók, de szerintem az orvosod is tudja, nyugodtan hallgass rá.:)
Elég korán elkezdted. Nálunk még a sütõtök volt az elsõkörben. Ha ezek megvoltak, akkor jött a fõzi. Meggyet én csak 7 hósan adtam lányomnak, és igen, le kell venni a héját, ahogy a szilvának és zödborsónak is -elsõ körben. Majd 8 hó után m ár nem kell levenni.

A genetikai vizsgálat után rossz eredményt kapok, akkor meddig lehet abortuszra menni, ill. , mikortól kell már megszülni a babát?

Most vagyok 13 hetes.A nyaki red? vastagsága nem jó,van aki azt mondja,hogy csak uh vizsgálat lesz,van aki azt mondja,hogy magzatvizb?l vesznek mintát.Ez fájdalmas?Ráadásul azt hallottam,veszélyes a babára nézve.

Legjobb válasz: A többi eredményed milyen lett? Csupán a nyaki redõ nem ad elég támpontot. Kombinált tesztet csináltak nálad? Milyen lett annak az eredménye? Ha biztosa akarsz menni, tényleg érdemes genetikai vizsgálatot csináltatni. De ebben a korban még elvégezhetõ a CVS is, nem kell megvárni az amniót. CVS-nél a lepénybõl vesznek mintát, és mivel azok kész sejtek és nem kell tenyészteni, hamar megvan az eredménye. Így ha baj van, még belefér az abortusz, nem kell megszülnöd. Ha megengedheted magadnak, menj el Pesten az Istenhegyi úti Géndiagnosztikai centrumba. 4 nap alatt megvan a CVS eredménye, de most még akár vérvizsgálatot is csináltathatsz, hogy többet tudj. Amúgy a szúrás nem fáj jobban, mint egy injekció, vagy még annyira sem. Tényleg van valamennyi rizikója (1% a vetélési arány), érdemes jó szakemberrel csináltatni. Drukkolok neked!!!

A többi eredményed milyen lett? Csupán a nyaki redõ nem ad elég támpontot. Kombinált tesztet csináltak nálad? Milyen lett annak az eredménye? Ha biztosa akarsz menni, tényleg érdemes genetikai vizsgálatot csináltatni. De ebben a korban még elvégezhetõ a CVS is, nem kell megvárni az amniót. CVS-nél a lepénybõl vesznek mintát, és mivel azok kész sejtek és nem kell tenyészteni, hamar megvan az eredménye. Így ha baj van, még belefér az abortusz, nem kell megszülnöd. Ha megengedheted magadnak, menj el Pesten az Istenhegyi úti Géndiagnosztikai centrumba. 4 nap alatt megvan a CVS eredménye, de most még akár vérvizsgálatot is csináltathatsz, hogy többet tudj. Amúgy a szúrás nem fáj jobban, mint egy injekció, vagy még annyira sem. Tényleg van valamennyi rizikója (1% a vetélési arány), érdemes jó szakemberrel csináltatni. Drukkolok neked!!!
Szia!nekem a kombi tesztem lett pozitív.1:100-hoz.Ugyanannyi kockázat, mint annak , hogy elvetélek az amniocentézis miatt.Vállaltam, mert eldöntöttük, hogy beteg babát nem szeretnénk vállalni.Nem fájt.Mondhatni jobban fáj, ha bevered a térded valahova. Szóval inkább az eredményre várni volt nehéz.Ha tudod, hogy nem vállalod betegen, akkor csináltasd meg.vannak sokan akik rossz nyaki redõ érték után jó amniót kaptak, majd egészséges babát.Mellesleg az orvosom szerint nagyon kevesen tudnak jól nyaki redõt mérni(azt mondta tapasztalat-oktat is egyetemen).Úgyhogy tudom nehéz, de ne add fel a reményt.És még egyszer!Nem fáj az amnio.
Utolsó vagyok.nagyon egyetértek az elõttem szólóval.Ha teheted, menj fizetõsre-megéri.Nem mindegy, hogy 3 hetet, vagy 4 napot idegeskedsz végig.Meg még a cvs esetlegesen rossz eredménye után nem kell megszülni, míg az amnio után sajnos, ha baj van, igen.-de erre ne is gondolj! Minden rendben lesz-kívánom!
Az istenhegyi úton rendel Dr Hajdú Krisztina genetikus...mi nála voltunk..nagyon rendes és profi!!! Csinál egy genetikai uh-t (ez 15 ezer ft) és utána megmondja mi a további teendõ. Ennyit szerintem megér!! tényleg érdemes oda elmenni!!!!!
Elvileg a 20. hét a határ, de a legtöbb doki humánus ilyenkor is.
Hajdú Krisztinát én is csak ajánlani tudom:) Nagyon aranyos és profi:)
Dr. Hajdú Krisztina az egyik legjobb a szakmában, én tutira adnék neki egy esélyt. Engem is szét szívattak a Sote I-en a genetikán, már bele õszültem a sok idegbe, amit ott belém raktak, aztán végül kiderült, hogy nincs akkora gáz, mint amit bezengtek. Remélem, nem lesz nálad sem baj!
Sajnos, egy barátnõm 17 hetesen kapta meg a rossz eredményt és rá egy hétre már be is feküdt és meg kellett szülnie a babát.
én akkor kezdtem, mikor a 8. fog kibújt.
Szia! Már moshatod a fogacskáit, azzal nem ártasz. Egyébként a hozzátáplálásnál kell igazán elkezdeni a fogmosást. Én 6 hónaposan kezdtem el használni a NENEDENT BABY nevû fogkrémet a hozzá tartozó kis kefével(újjra húzható). Nagyon szereti a baba.
Megkérdeztem errõl a múlt héten a gyerekfogorvosunkat. Azt tanácsolta, hogy amikor már kibújik a fogacska és elkezdõdött a hozzátáplálás, akkor legalább este de lehet evések után érdemes gézlappal vagy pelussal letörölni. Anyatejesnél még nem szükséges. Fogkrémet késõbb elég elkezdeni használni, de egyéves kortól mindenképpen. Úgy a legjobb tanítani, hogy amikor te mosod a fogad, õ is ott van és nézi. Én magyarázok is hozzá, állatira élvezi. Múltkor amíg fogat mostam, neki az ujjammal masszíroztam az ínyét, vigyorgott nagyokat. A lányom 1 hét múlva lesz 6 hónapos, csak anyatejes és most bújik kifelé az elsõ fogacskánk.

Mikortól kell cipő a babának? Ha már feláll vagy csak ha elindul?

Legjobb válasz: Ha elindult,ha áll akkor minek? Orvos azt mondta,hogy jobb ja bent nincs rajta cipõ,szandi,csak ha kimegy ,hogy ne lépjen bele semmibe, és olyat kell választani ami jól tartja a baba bokáját!

Ha elindult, ha áll akkor minek? Orvos azt mondta, hogy jobb ja bent nincs rajta cipõ, szandi, csak ha kimegy , hogy ne lépjen bele semmibe, és olyat kell választani ami jól tartja a baba bokáját!
Én úgy tudom csak akkor kell, ha már képes egyedül is lépegetni és akkor is csak utcára, otthon legjobb, ha mezítláb van. A puhatalpú a jó és olyan, ami tartja a bokáját.

Mikortól kell a babákra cipőt adni? Csak ha már járnak, vagy akkor is, ha még csak állnak? És milyen legyen az első cipő?

Az els? babám nyolc hónapos. Kb egy hónapja feláll, kapaszkodva lépdel, de természetesen még nem jár. Eddig egyáltalán nem hiányzott a cip? a lábáról, de parkban is le szoktam rakni, feláll a babakocsi mellett, a lábunk mellett, stb és most már olyan furcsa látvány, hogy csak zokni van rajta.

Legjobb válasz: Nem feltetlen kell neki még cipõ.De ha veszel,csa nagyon könnyû,puha cipõcskét vegyél.Az igazi cipõkben még nem tudnak járni,és nehéz is nekik.,és a lábuknak sem tesz jót.

Nem feltetlen kell neki még cipõ.De ha veszel, csa nagyon könnyû, puha cipõcskét vegyél.Az igazi cipõkben még nem tudnak járni, és nehéz is nekik., és a lábuknak sem tesz jót.

Mikortól kell már kettőnél többször adni szilárd ételt a babának?

Kislányom tápszeres,most 7,5 hónapos és öt hónapos korában kezdtem a hozzátáplálást. Mivel elég rossz ev?, ezért már annak is örülök, hogy két étkezést kiváltottam. Reggel tápi, 10.00-kor gyümölcs, vagy tejpép vagy a kett? vegyesen, 14.00-kor f?zelék, de üveges mert amit én csinálok azt nem hajlandó megenni, 18.00-kor tápszer, 22.00-kor Sinlac. Szerintetek jó ez így? Vagy már ki kéne váltani az este hatórás etetést is? És olajat mikortól mennyit és milyet adjak neki? Én mindent olíva olajjal készítek, kivéve amit frit?zben készítek, mert azt Vénusszal csinálom.

Legjobb válasz: Szerintem már kiválthatod az esti tápszert is fõzelékre.

Szerintem már kiválthatod az esti tápszert is fõzelékre.

Lassan 7 honaposak vagyunk mikortol kell pohárra szoktatni a babát, probálkoztam de eldobja most már odaadtam játszon vele hogy szokja és közbe láttom hogy rágja a csörét?

Legjobb válasz: én 6 hó óta, ahogy kap fõzeléket, utána mindig adok kis poharat (likõrös poharat) a kezébe, persze közben fogom. 1-2 kortyot mindig iszik.

én 6 hó óta, ahogy kap fõzeléket, utána mindig adok kis poharat (likõrös poharat) a kezébe, persze közben fogom. 1-2 kortyot mindig iszik.
A fiam 6, 5 hós .Már 5 hós kora óta iszik a csõrösbõl de olyan lendülettel szívja, hogy állandóan fuldoklik.Az Õ kedvét nem veszi ez el, de én már nem bírtam hallgatni és így elkedtük a poharazást.Élvezi nagyon de még az Õ kezébe nem lehet adni mert magára önti.Inni viszont iszik belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!