Találatok a következő kifejezésre: Mikortól kell babának (111 db)

Hogy kell a cickafarkfű és a palástfű teát együtt használni? Mikortól kell az eggyiklet és meddig és mikortól a másikat és meddig? Hány napig? Melyik mire jó? Babát szeretnénk!

Legjobb válasz: En igy tudom: a cickafarkteat pé-ig(segiti a peteerest),a palastfuteat pedig pé-tol a nemvartig(segiti a beagyazodast)

En igy tudom: a cickafarkteat pé-ig(segiti a peteerest), a palastfuteat pedig pé-tol a nemvartig(segiti a beagyazodast)

Mikortol kell a babaknak cipo, ami tartja a bokajat? Ha mar stabilan all, oldapazik a butorok mellett, vezetgetni kell, vagy ha mar elindult?

Legjobb válasz: Vezetgetni NEM szabad a babát sehogy! Cipõt pedig csak akkor kell ráadni, ha kiviszed a szabadba. Jobban tud közlekedni, ha nincs rajta cipõ. Sõt! Tapasztalatom szerint nagyon gyorsan leszedik a lábukról a cipõt, mert zavarja õket.

Vezetgetni NEM szabad a babát sehogy! Cipõt pedig csak akkor kell ráadni, ha kiviszed a szabadba. Jobban tud közlekedni, ha nincs rajta cipõ. Sõt! Tapasztalatom szerint nagyon gyorsan leszedik a lábukról a cipõt, mert zavarja õket.
Bentre nem kell cipõ, csak kintre. A fiam sosem szedi le a lábáról.
Az elsõ válaszolónak igaza van, vezetgetni tilos, és csak akkor adj rá cipõt, ha nagyon muszáj. Minél többet legyen mezitláb, és ha muszáj cipõt adni rá (kintre), akkor is minél puhább talpú cipõt kell választani.
A kérdező hozzászólása: Koszonom. Akkor sem szabad vezetni, ha o akar menni, csak egyedul meg nem tud?
Nem, akkor sem, akkor fog jól kifejlõdni az egyensúlyérzéke, ha szilárd tárgyakba (bútorokba) kapaszkodva lépeget, és így magától tanul meg egyedül járni, amikor kész rá. Ezt érdemes megnézni, szerintem nagyon jól elmagyarázza a doktornõ, hogy miért nem jó a vezetgetés: http://videoklinika.hu/video/lengyelzs_2013_01_25_megindul_a..

Mikortól kell kenni a babák bőrét naptejjel? 8 hónapos. Nyári nagy melegben járni még nem tudó babára kell valami kiscipőnvagy mezítláb?

Legjobb válasz: És mégegy:) megbizhatók a piacon vagy pl. Ázsia centerben vehetõ naptejek?kb negyed áron vannak,de nem nagyon bízom benne.

A kérdező hozzászólása: És mégegy:) megbizhatók a piacon vagy pl. Ázsia centerben vehetõ naptejek?kb negyed áron vannak, de nem nagyon bízom benne.
8 hónapos a kisfiam én már pár napja kenem az arcát fél órával azelõtt mielõtt kimegyünk. Ázsiában én is sok mindent veszek általában, de lehet naptejet nem vennék. A DM és Rossman saját márkásai is azon az áron vannak.
Én csak nyáron fogom kenni, illetve ha strandon vagyunk vagy magas az uv. Jó minõségû naptejjel.
Mivel a kisbabák bõre nagyon érzékeny, és csak megbízható terméket vennék. Lehet, hogy kicsit drágább, de nagyon sokáig kitart. 50 faktoros alattit sem vennék. A másik kérdésedre: én nem adtam rá kocsicipõt, szerintem ez nyáron felesleges. Lehet mezítláb, vagy ha kicsit hûvösebb van, zokniban.
Én Nivea Baby-t vettem neki tavaly 50 faktorosat, tavasztól kora õszig használtuk, elég volt egy flakon, igaz 4000 forint, de majdnem fél évre azért nem olyan drága. Kiscipõt én sem adtam rá, max zoknit, ha hûvösebb volt.
En mar tavaly is kentem, akkor 2-3 honapos volt. En a biodermaban bizom.


Mikortól kell a babák feje alá kispárna?

Legjobb válasz: nem kell a babák feje alá kispárna! 1 éves kor elõtt nem ajánlják, azután meg csak nagyon vékonyat ami nem emeli meg a buksiját

nem kell a babák feje alá kispárna! 1 éves kor elõtt nem ajánlják, azután meg csak nagyon vékonyat ami nem emeli meg a buksiját
Mi 9 hónapós kora óta használunk vékony baba párnát.Akkor kezdet rajta jobban aludni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kislányom 13 hónapos és most alszik. Ahogy benéztem hozzá elgondolkoztam hogy kényelemes- e úgy neki. De biztos, csak kíváncsi voltam hogy ti tesztek-e valamit a kis feje alá.
Elkobozta a mi kispárnánkat úgy egy éves kora körül, azóta azon azzal alszik.
Vékony babapárnát kb 10 hónapos korától, de csak azért, mert folyton lehúzta a rácsvédõt és azt gyûrte a feje alá? Gyakran a paplanjával is ezt teszi.
A kérdező hozzászólása: Édes kis gyerkõceitek vannak! Az én csajszim is szeret az én párnámon heverészni:) ))) Imádom mert olyankor produkálja magát, a kis huncut!
velem alszik a babam es mindig ra fekszik a parnamra hiaba fektetem le parna nelkul akkor is "felpofatlankodik"az enyemre:) ) 9 honapos
ezen már én is gondolkodtam. Az én fiam is ráfekszik a párnámra, de én lehúzom róla, mikor elalszik.

Meddig kell éjszaka tápszerrel kínálni a babát? Most 5 és fél hós és mikortól kell csak vízzel?

Legjobb válasz: Az én fiam már 1 éves, én még adok neki éjjel tápszert. Próbáltam már, hogy csak igyon, de akkor ordított, szóval éhes volt. Egyébként is vékony(8200 gramm), így ha már éjjel nem enne, talán ennyi sem lenne a súlya. Megpróbálhatod már a vizet, ha gondolod, lehet, hogy a te babád elfogadja. Nincs korhoz kötve a dolog. 2 gyerekes anyuka

Az én fiam már 1 éves, én még adok neki éjjel tápszert. Próbáltam már, hogy csak igyon, de akkor ordított, szóval éhes volt. Egyébként is vékony(8200 gramm), így ha már éjjel nem enne, talán ennyi sem lenne a súlya. Megpróbálhatod már a vizet, ha gondolod, lehet, hogy a te babád elfogadja. Nincs korhoz kötve a dolog. 2 gyerekes anyuka
Az én lányom most 19 hónapos.3 hónapos korától kizárólag csak tápszert kapott.Azóta nem eszik éjjel semmit.Szerintem teljesen a baba étvágyától függ.Ha nappal sokat eszik éjjel ki is lehet már akár 3 hónapos kortól hagyni az éjszakai evést!

Mikortól kell a babának már egyedül megtartania a fejét?

Legjobb válasz: Szia! Ez változó. Melyik baba milyen erõs, mennyire akarja tartani. ha érdekel, nézd meg a gyerekabc.hu oldalt, ott pontosan leírják, mikor mit kell csinálni egy babának, vagy a babaszoba.hu, ahol azt is elmondják, mi ad aggodalomra okot. Az ottani vélemény szerint 2-3 hónaposan már stabilan tartják a fejüket.

Szia! Ez változó. Melyik baba milyen erõs, mennyire akarja tartani. ha érdekel, nézd meg a gyerekabc.hu oldalt, ott pontosan leírják, mikor mit kell csinálni egy babának, vagy a babaszoba.hu, ahol azt is elmondják, mi ad aggodalomra okot. Az ottani vélemény szerint 2-3 hónaposan már stabilan tartják a fejüket.

A genetikai vizsgálat után rossz eredményt kapok, akkor meddig lehet abortuszra menni, ill. , mikortól kell már megszülni a babát?

Most vagyok 13 hetes.A nyaki red? vastagsága nem jó,van aki azt mondja,hogy csak uh vizsgálat lesz,van aki azt mondja,hogy magzatvizb?l vesznek mintát.Ez fájdalmas?Ráadásul azt hallottam,veszélyes a babára nézve.

Legjobb válasz: A többi eredményed milyen lett? Csupán a nyaki redõ nem ad elég támpontot. Kombinált tesztet csináltak nálad? Milyen lett annak az eredménye? Ha biztosa akarsz menni, tényleg érdemes genetikai vizsgálatot csináltatni. De ebben a korban még elvégezhetõ a CVS is, nem kell megvárni az amniót. CVS-nél a lepénybõl vesznek mintát, és mivel azok kész sejtek és nem kell tenyészteni, hamar megvan az eredménye. Így ha baj van, még belefér az abortusz, nem kell megszülnöd. Ha megengedheted magadnak, menj el Pesten az Istenhegyi úti Géndiagnosztikai centrumba. 4 nap alatt megvan a CVS eredménye, de most még akár vérvizsgálatot is csináltathatsz, hogy többet tudj. Amúgy a szúrás nem fáj jobban, mint egy injekció, vagy még annyira sem. Tényleg van valamennyi rizikója (1% a vetélési arány), érdemes jó szakemberrel csináltatni. Drukkolok neked!!!

A többi eredményed milyen lett? Csupán a nyaki redõ nem ad elég támpontot. Kombinált tesztet csináltak nálad? Milyen lett annak az eredménye? Ha biztosa akarsz menni, tényleg érdemes genetikai vizsgálatot csináltatni. De ebben a korban még elvégezhetõ a CVS is, nem kell megvárni az amniót. CVS-nél a lepénybõl vesznek mintát, és mivel azok kész sejtek és nem kell tenyészteni, hamar megvan az eredménye. Így ha baj van, még belefér az abortusz, nem kell megszülnöd. Ha megengedheted magadnak, menj el Pesten az Istenhegyi úti Géndiagnosztikai centrumba. 4 nap alatt megvan a CVS eredménye, de most még akár vérvizsgálatot is csináltathatsz, hogy többet tudj. Amúgy a szúrás nem fáj jobban, mint egy injekció, vagy még annyira sem. Tényleg van valamennyi rizikója (1% a vetélési arány), érdemes jó szakemberrel csináltatni. Drukkolok neked!!!
Szia!nekem a kombi tesztem lett pozitív.1:100-hoz.Ugyanannyi kockázat, mint annak , hogy elvetélek az amniocentézis miatt.Vállaltam, mert eldöntöttük, hogy beteg babát nem szeretnénk vállalni.Nem fájt.Mondhatni jobban fáj, ha bevered a térded valahova. Szóval inkább az eredményre várni volt nehéz.Ha tudod, hogy nem vállalod betegen, akkor csináltasd meg.vannak sokan akik rossz nyaki redõ érték után jó amniót kaptak, majd egészséges babát.Mellesleg az orvosom szerint nagyon kevesen tudnak jól nyaki redõt mérni(azt mondta tapasztalat-oktat is egyetemen).Úgyhogy tudom nehéz, de ne add fel a reményt.És még egyszer!Nem fáj az amnio.
Utolsó vagyok.nagyon egyetértek az elõttem szólóval.Ha teheted, menj fizetõsre-megéri.Nem mindegy, hogy 3 hetet, vagy 4 napot idegeskedsz végig.Meg még a cvs esetlegesen rossz eredménye után nem kell megszülni, míg az amnio után sajnos, ha baj van, igen.-de erre ne is gondolj! Minden rendben lesz-kívánom!
Az istenhegyi úton rendel Dr Hajdú Krisztina genetikus...mi nála voltunk..nagyon rendes és profi!!! Csinál egy genetikai uh-t (ez 15 ezer ft) és utána megmondja mi a további teendõ. Ennyit szerintem megér!! tényleg érdemes oda elmenni!!!!!
Elvileg a 20. hét a határ, de a legtöbb doki humánus ilyenkor is.
Hajdú Krisztinát én is csak ajánlani tudom:) Nagyon aranyos és profi:)
Dr. Hajdú Krisztina az egyik legjobb a szakmában, én tutira adnék neki egy esélyt. Engem is szét szívattak a Sote I-en a genetikán, már bele õszültem a sok idegbe, amit ott belém raktak, aztán végül kiderült, hogy nincs akkora gáz, mint amit bezengtek. Remélem, nem lesz nálad sem baj!
Sajnos, egy barátnõm 17 hetesen kapta meg a rossz eredményt és rá egy hétre már be is feküdt és meg kellett szülnie a babát.

Mikortol kell a babáknak kisasztalt, kisszékkel venni? Kisfiam 1 éves. Lassan már vehetek?

Legjobb válasz: Nekünk születése óta van, 7-8 hónapos korától már használta, igaz, csak a széket tologatta, de pl. ha jöttek hozzánk nagyobb babák, jól jött. Mostanában elkezdett ráülni is, mert eddig jó részt arra használta, hogy a könyvespolchoz tolta, felállt rá és levett dolgokat a polcról :))) Szóval szerintem vegyétek meg akár most is.

Nekünk születése óta van, 7-8 hónapos korától már használta, igaz, csak a széket tologatta, de pl. ha jöttek hozzánk nagyobb babák, jól jött. Mostanában elkezdett ráülni is, mert eddig jó részt arra használta, hogy a könyvespolchoz tolta, felállt rá és levett dolgokat a polcról :) )) Szóval szerintem vegyétek meg akár most is.
Elfelejtettem írni, hogy 13 hós a fiam
A kisfiam az 1 éves szülinapjára kapott. Igaz, még picit magas a szék neki, egyedül nem tud felülni, de sokszor fel kell ültetni és eljátszik az asztalon. Az ikeában vettük neki, nagyon jó minõség és tényleg évek múltán sincs baja.
Kisfiam most karácsonyra kapott, nagy szereti, egész nap rajta ücsörögne. Nagyon jó kis bútor, vaterás, de nem használt. 1, 5 éves a kisfiam.
Szerintem nyugodtan vehetsz! 14 hós kisfiam az unokatesójáéknál mindig leül a kisasztalhoz és színez :) Így most kapnak egyet a bátyjával :)

Mikortól kell/lehet mosni a babák fogát?

Kisfiamnak 2 db fogacskája van kint eddig, az alsó kett?. Már ezeket is szükséges mosni?

Legjobb válasz: Helló! Bizonyám,hogy szükséges mosni,egyrészrõl mert 2 fog is fog,és legyenek egészségesek másrészrõl,mert evvel megtanulja a babád is a fogmosás rendszerességét és hamar õ is fogja mosni a fogacskáit egyedül. Ajánlom az Oral B gyermekfogkrémet és gyermekfogkefét.

Helló! Bizonyám, hogy szükséges mosni, egyrészrõl mert 2 fog is fog, és legyenek egészségesek másrészrõl, mert evvel megtanulja a babád is a fogmosás rendszerességét és hamar õ is fogja mosni a fogacskáit egyedül. Ajánlom az Oral B gyermekfogkrémet és gyermekfogkefét.
én is mosom puha sörtéjû kefével azt a kettõt, de egyelõre csak vízzel. de most már szerzek valami babafogkrémet. :)
Egyelõre elég, ha az ujjadra egy kis darab vizes gézt tekersz és azzal megdörzsölöd a fogacskákat. Fogkrém még nem muszáj. Fogkefére is inkább akkor lesz szükség, mikor már 4 foga lesz egymás mellett (fogorvos mondta). Lehet kapni ujjra húzható babafogkefét, szilikonosat együtt a Nenedent fogkrémmel. Ebben a fogkrémben nincs fluor, amit ha lenyel gondot okozhat (elraktározza a szervezet, nem ürül ki), hanem xilit van benne, amit ha le is nyel, nem okoz gondot.
én akkor kezdtem, mikor a 8. fog kibújt.
Szia! Már moshatod a fogacskáit, azzal nem ártasz. Egyébként a hozzátáplálásnál kell igazán elkezdeni a fogmosást. Én 6 hónaposan kezdtem el használni a NENEDENT BABY nevû fogkrémet a hozzá tartozó kis kefével(újjra húzható). Nagyon szereti a baba.
Megkérdeztem errõl a múlt héten a gyerekfogorvosunkat. Azt tanácsolta, hogy amikor már kibújik a fogacska és elkezdõdött a hozzátáplálás, akkor legalább este de lehet evések után érdemes gézlappal vagy pelussal letörölni. Anyatejesnél még nem szükséges. Fogkrémet késõbb elég elkezdeni használni, de egyéves kortól mindenképpen. Úgy a legjobb tanítani, hogy amikor te mosod a fogad, õ is ott van és nézi. Én magyarázok is hozzá, állatira élvezi. Múltkor amíg fogat mostam, neki az ujjammal masszíroztam az ínyét, vigyorgott nagyokat. A lányom 1 hét múlva lesz 6 hónapos, csak anyatejes és most bújik kifelé az elsõ fogacskánk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!