Találatok a következő kifejezésre: Mikortól kell a napi (31 db)

17. hétben baj ha nem érzem minden nap a baba mozgását? Mikortol kell minden nap érezni?

eddig voltak b?kések,tegnap olyan volt mintha átcsuszott volna balrol jobbra..de ma még nem éreztem...ez természetes?

Legjobb válasz: 17 hetesen még ritkán éreztem, ne izgulj, nincs gond. Most 21 hetes vagyok, kb. 1 hete érzem mindwn nap.

17 hetesen még ritkán éreztem, ne izgulj, nincs gond. Most 21 hetes vagyok, kb. 1 hete érzem mindwn nap.
Hello mi 38 hetesek vagyunk és vannak napok mikor meg se mocan a babám ugy kell kicsit macerálni néha .Biztos lesznek napok mikor neked sem mocorog malyd annyit amugy az idöjárás is nagyban befolyásolja öket.
Nincs semmi gondd, késõii fog erõsõdni a mozgása. :)

Segítség? Mikortól kell minden nap húst adni a babának? Mikor csak kóstolni kezdtük azt mondta a védőnő ne minden nap. Azóta eltelt egy hónap a babám pár napon bellül betölti a hetedik hónapját, és még mondíg nem vagyok biztos magamban?

Legjobb válasz: Szia, az én fiam 6hónapos korától napi 2szer kap fõzeléket, ebédre és vacsira. Mindkét alkalommal húsosat, úgyhogy Õ naponta 2szer eszik húst. Most 10hónapos és elképesztõen izmos, mozgékony, nagyon erõs kis vasgyúró. Szerintem naponta egyszer nyugodtan adhatsz neki!

Szia, az én fiam 6hónapos korától napi 2szer kap fõzeléket, ebédre és vacsira. Mindkét alkalommal húsosat, úgyhogy Õ naponta 2szer eszik húst. Most 10hónapos és elképesztõen izmos, mozgékony, nagyon erõs kis vasgyúró. Szerintem naponta egyszer nyugodtan adhatsz neki!
Ha már egy hónapja eszi, nyugodtan adj neki minden nap .
Naponta egyszer adhatsz neki nyugodtan! Én 8 hótól (doki mondta) napi 2x adtam neki húsos fõzeléket.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!!!
Szívesen! De úgyis jönnek mindjárt lepontozni, hogy kétszer fõzelék! :(((( Azok pontozás helyett itassák a gyereküket tápszerrel napi 8x.
Nekünk dokinéni azt mondta, hogy 7 hótol heti 4 husi.

Az én kisfiam ma volt 1 hónapos. A kórházban azt mondták, hogy nem kell ot minden nap mosdatni elég minden másnap, mert koraszulott volt. Mikortól ajánlott minden nap furdetni?

Legjobb válasz: Szerintem az, hogy koraszülött volt nem jelenti azt, hogy nem kell fürdetni minden nap. Az én babám idõben jött és kb 2 vagy 3 nap volt, hogy csak mosdattam. Most lesz 3 hónapos de már követeli a fürcsit, ha elmarad. Szerintem fürdesd nyugodtan, ha szívesen csinálod, ha õ eleinte tiltakozik is hamar megszereti majd. csak az öltöztetést nem szokták szeretni de azt fürdés nélkül is kell csinálni minden nap. És ha már pucéron van miért ne fürödhetne egyet?

Szerintem az, hogy koraszülött volt nem jelenti azt, hogy nem kell fürdetni minden nap. Az én babám idõben jött és kb 2 vagy 3 nap volt, hogy csak mosdattam. Most lesz 3 hónapos de már követeli a fürcsit, ha elmarad. Szerintem fürdesd nyugodtan, ha szívesen csinálod, ha õ eleinte tiltakozik is hamar megszereti majd. csak az öltöztetést nem szokták szeretni de azt fürdés nélkül is kell csinálni minden nap. És ha már pucéron van miért ne fürödhetne egyet?
Szerintem ezt csak te döntöd el. Mi minden nap fürdünk, egyrészt azért, mert része a napi programjának, ezután mindig tudja h evés és alvás következik, másrészt pedig azért, mert nagyon élvezi a pancsizást. mi ezért is járunk babauszira.
Szia! Nekünk is koraszülött volt a babánk, de nem mondták, hogy emiatt ne fürdethetnénk minden nap. Általában kétnaponta fürdettük, de ennek nem volt semmi különösebb oka. Egyszerûen így alakult. -Macska-
Errõl voltak itt már nagy viták. Én minden másnap fürdettem a babámat amíg nem mászott, mert nem koszolta magát, így is megszerette a fürdést, de nem volt törés a rutinban akkor se, ha kimaradt. A bõrgyógyászok pedig tényleg azt mondják, hogy szárítja a bõrüket a mindennapi fürdés. Ettõl még persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja, egyik verzióval sem lehet semmi rosszat tenni.
Én az elsõ naptól minden nap fürdetem, és a kórházban is minden nap vitték a babákat fürödni.
szerintem fürdesd minden nap mosdokenõccsel és akkor nem szárad ki a bõre sem. azért bukik, nyakába folyik a tejcsi szoval nem árt a locsi. a másik nagyon fontos hogy a baba megszok egy esti rituálét és onnan tudja h este van és utánna szopi/kajcsi és szunyálás
én minden nap fürdetem, de ha valami miatt elcsúszott a napi program (pl. fájt a poci és keveset aludt), akkor csak áttörölgetem meleg, nedves mosdókesztyûvel és irány az ágy. ha nagyon fáradt nem érdemes fürdéssel nyúzni, de a napi rutin-fürcsi egyébként nem árt.
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek a válaszokat! Már én is rááltam a mindennapos furdetésre és a picúr a vízben meg sem nyikkan csak akkor sír, ha kiveszem a vízbol.
14 napot kell várni, és reggeli elsõ pisilésnél kell elvégezni....
nem a tabletta a legjobb megoldás
Mikortól kell elvégezni? Ha nem jött meg. Akár már a késés elsõ napján elsõ reggeli pisibõl. 99%-ban kimutatja ha terhes. De csak akkor ha nem jött meg neki. Elõtte is kimutathatja (elõtte pár nappal, nem együttlét után rögtön), de utána biztosabb. Csináljatok még egyet ha féltek, vagy irány az orvos és ha már ott vagytok gyógyszert is írassatok ki, biztos ami biztos.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat a hülye fogalmazásért :/ õ végezte el...
most akkor te végzed, vagy a barátnõd? :D mert azt irtad, h "megjött neki"..
A kérdező hozzászólása: Köszi erre vagyok kíváncsi hogy lehet e más oka. De tuti legyen elvégzek egy terhességi tesztet megint
nem értek semmit.. az együttlét után 7 nappal NEM mutat megfelelõ eredményt a teszt.. az meg h kevesebb volt neki arra is utalhat, h stresszelt.. nekem pl. vizsgaidõszak után is megjött, de kevesebb volt, aztán a következõ meg normálisan megjött..
A kérdező hozzászólása: De az a szitu hogy 7nap után elvégeztük de negatív lett (ami utóbbiakban kiderült nem biztos) de ez hó elején volt... Meg jött neki hóvégén de kevesebb volt a váladék és nem görcsölt a hasa most mi lehet szerintetek??
nem
A kérdező hozzászólása: Akkor nem tuti??
+3-4 nap múlva megint biztos ami biztos alapon
Akkor mi? Kasztráltassa magát? Tabletta. Persze nem véd a fertõzésektõl és viszonylag sok mellékhatása lehet, DE még mindig jobb mint felelõtlenül 15-16 évesen összehozni egy gyereket (gondolom kérdezõ és párja nem lehet több). Van még nagyon sok megoldás, hüvelykúp, hüvelytabletta, injekció, óvszer, pesszárium stb. Mondjuk egy pesszárium felhelyezése sem lehet könnyû, még egy velem egykorú nõnek sem (24) nemhogy egy fiatalabbnak. Hüvelykúp és társai sem túl megbízhatóak és nekem mondjuk kicsi illúzió és vágyromboló az idõzített sex, felhelyezem és utána 10 perc malmozás és na...akkor gyerünk. Idegenkedek tõle. Inkább gyógyszer. Ha normális az orvos, kivizsgál rendesen, tuti olyan gyógyszert ír ki ami nem csökkenti a libidót és nem okoz mellékhatásokat. (utolsó elõtti voltam)

Hogy kell a cickafarkfű és a palástfű teát együtt használni? Mikortól kell az eggyiklet és meddig és mikortól a másikat és meddig? Hány napig? Melyik mire jó? Babát szeretnénk!

Legjobb válasz: En igy tudom: a cickafarkteat pé-ig(segiti a peteerest),a palastfuteat pedig pé-tol a nemvartig(segiti a beagyazodast)

En igy tudom: a cickafarkteat pé-ig(segiti a peteerest), a palastfuteat pedig pé-tol a nemvartig(segiti a beagyazodast)

Ha most lenne a 2. menzeszem az nem baj hogy nem jött meg? Vagy igen? és mikortól kell számtani a 28. napot?

Legjobb válasz: Nem baj egyáltalán. 1-2 évbe is beletelhet hogy beálljon . A huszonnyolc napot az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni,de ez nem szentirás,nekem pl sosem jött meg 28 napra,nekem 32-33 naposak a ciklusaim. Ha 26 nál kevesebb,vagy olyan 37-38 nál több ( akkor ha már régota menstruálsz) az nem jó,ha késõbb babát szeretnél.

Nem baj egyáltalán. 1-2 évbe is beletelhet hogy beálljon . A huszonnyolc napot az utolsó menstruációd elsõ napjától kell számolni, de ez nem szentirás, nekem pl sosem jött meg 28 napra, nekem 32-33 naposak a ciklusaim. Ha 26 nál kevesebb, vagy olyan 37-38 nál több ( akkor ha már régota menstruálsz) az nem jó, ha késõbb babát szeretnél.
Az elsõ naptól kell de nem feltétlen 28 nap 28-35nap lehet ez mindenkinél változó de az eslõ idõkben még eléggé összevissza lehet az sem probléma! Kb 6-12hónap és rendszerezõdni fog azt is tudni fogod hány napra jön meg! Pl nekem mindig 32napra sosem 28ra! Úgy hogy nyugi ez teljesen normális
Na leirtuk ugyanazt:D:D
Pontosan. Ahogy az elõzõ írta. Nekem van amikor 26 napos, van amikor pedig késik 5 napot.. (A gond az szokott lenni pl ha vki 2 héten keresztül menstruál, akkor orvoshoz kell fordulni)
Ne aggódj :) Édesanyám mesélte, hogy neki a második menzesz, fél évre jött meg az elsõtõ alkalomtól számitva.
A kérdező hozzászólása: köszi de nem egészen értem..mármint hogy mekkortól kell számítani.hogy pl.: megjött 20-tól 25.-ig. akkor 20tól vagy 25tõl kell számolni? vagy 26?

Mikortól kell számolni a 28 napot? Általában pontos? Elsõ vagy az utolsó napról?

Legjobb válasz: Elsõ naptól. Embere válogatja, mennyire pontos, van, akinél hajszálpontosan 30 nap évtizedeken keresztül, másoknál havonta változó. Általában a 28 nap jó közelítés, de 26-32 között normális. Ha 23 napnál kevesebb a ciklus, vagy 36 napnál több (természetesen nem egyedi esetként, hanem rendszeresen), érdemes orvost felkeresni. Illetve ha 32 nap után sem jön meg, tesztelni terhességre. (Ha lehetséges.)

Elsõ naptól. Embere válogatja, mennyire pontos, van, akinél hajszálpontosan 30 nap évtizedeken keresztül, másoknál havonta változó. Általában a 28 nap jó közelítés, de 26-32 között normális. Ha 23 napnál kevesebb a ciklus, vagy 36 napnál több (természetesen nem egyedi esetként, hanem rendszeresen), érdemes orvost felkeresni. Illetve ha 32 nap után sem jön meg, tesztelni terhességre. (Ha lehetséges.)
mindig az elsö naptöl mivel nem egyforma kinek milyen hosszú az elsö nap pedig fix. nekem pl 3 nap a menstruáció igy nekem ha onnan számolnánk nagyon nem annyi nap jönne ki mint annak akinek 1 hétig tart.
Elsõ naptól, nekem napra pontos!
Elsõ naptól. Nekem 3 napon belül változó.
45 napig
Az utolsó bejelentett munkanapodig, szerinted? Illetve ameddig munkanélküli segélyt kapsz.
45 napig, ha hosszabb munkaviszonyod volt. ha volt egy hosszabb és utána egy pár napos, 30 napnál kevesebb kihagyással, akkor is 45 nap ha 30 napnál rövidebb, akkor a ledolgozott napokkal egyezõ számú napig él a tb-d!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Mikortól kell/érdemes átállni a napi 5x-i etetésről 4-re?

7,5 fél hónapos a babám. Most úgy vagyunk, hogy reggel este tápszer, tízórai: gyümölcs, ebéd: husis főzelék, uzsonna: zöldség-gyümi. Elég bélpoklos a kicsim, mindig elégedetlenkedik, ha abbahagyjuk az evést. Így arra gondoltam, mi lenne, ha nagyobb adagokat kapna, és csak 4x egy nap. A reggeli tápszert elhagynánk, gyümivel indítanának, aztán ugyanaz, csak nagyobb adagok. Ez hülyeség? Foga még nincs, tejtermékeket, glutént hanyagolnám min. 1 éves koráig, tejpépet nem eszik (kiütéses lett). Köszönöm

Legjobb válasz: Az én 8 hónaposom 6x eszik egy nap...na jó, néha 5x, ha késõn kel. Most így néz ki nálunk: Reggeli tápszer Tízórai gyümi Ebéd husis fõzi uzsonna zöldség vagy gyümi (ez néha kimarad) vacsi tejpép alvás elõtt tápszer Szerintem sem kell átállnod 4xi étkezésre, az 5x-i az egészséges, a reggeli és esti tápszert hagyd meg mindenképpen

Az én 8 hónaposom 6x eszik egy nap...na jó, néha 5x, ha késõn kel. Most így néz ki nálunk: Reggeli tápszer Tízórai gyümi Ebéd husis fõzi uzsonna zöldség vagy gyümi (ez néha kimarad) vacsi tejpép alvás elõtt tápszer Szerintem sem kell átállnod 4xi étkezésre, az 5x-i az egészséges, a reggeli és esti tápszert hagyd meg mindenképpen
Semmikor nem érdemes áttérni. Még felnõtt korban is a napi 5x-i étkezés az egészséges. Egyébként is kell reggel-este tápszert adni 1 éves korig. (A glutént miért hanyagolod? Mert, ha nincs egészségügyi oka, akkor legkésõbb 7 hónapos korig ajánlott bevezetni.)
Szia! Utolsó vagyok. Nálunk a családban van sok cukros, igaz, 2-es típusúak, de elõttem is van példa bõven, látom, mit mûvel a cukorbetegség. Nagyon szerencsés az, aki az egészségügyi útvesztõkben megpróbál maga eligazodni cukorbetegként. Sajnos a ma sulykolt ún. tápanyagpiramis, amely 50-55% szénhidrát fogyasztását sulykolja az etalon a dietetikusok és az orvosok körében is. Igaz, mára eljutottunk a teljes kiõrlésû gabonák dicsõítésig, de ezen nem tudunk túllépni, véleményem szerint azok csak egy fokkal jobbak a finomítottaknál. A cukorbetegek többsége sajnos inkább agyongyógyszerezi és inzulinozza magát, csak hogy megehesse ugyanazt a szénhidrátmennyiséget, mint korábban, ahelyett, hogy életmódot váltana. Befektetik a beteget a kórházba, ott x mennyiségû szénhidráthoz beállítanak y egységnyi inzulint. Hazamegy a beteg, beadja magának az y egységnyi inzulint, és voltaképpen ahhoz eszik, mert ugye akkor már szénhidrátot kell enni, különben rosszul lesz. Fordítva ülünk a lovon: az inzulint kellene változtatni a bevitt ételmennyiséghez képest, akkor nem lenne kötelezõ evés és a hízás. Hozzátartozik, hogy az általában idõs betegek többségére nem lehetne ilyen matekozást rábízni. A glutén egy külön történet, még a nevében is benne van, hogy ragaszt, összetapaszt! Régen fehérlisztbõl és vízbõl készítették a csirizt a tapéta, stb. felragasztásához. Az szervezetünkben ugyanezt csinálja, sõt, a bélfalat is bizonyítottan áteresztõvé teszi. Én alapból furának találom, hogy egy olyan anyagot egyek, amit amihez még fiatalon, fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetemet, különben késõbb bajt okoz. ...biztos, hogy akkor arra olyan nagy szükségem van?!
A kérdező hozzászólása: Utolsó, köszönöm az értelmes, és körültekintõ választ. Sok mindenben ugyanúgy gondolkozunk. Én is olvastam az 1-es típusú cukorbetegségrõl, sõt édesanyám bele is ásta magát ebbe rendesen, mert a párja cukros. Sok féle gyógyszert szedett 20 éve, és most egy éve, megfelelõ táplálkozással (többek között glutén és tejfehérje elhagyásával) ma nem szed gyógyszert és normális vércukor értékei vannak. Így van egy élõ példa elõttem...ezért nem szeretném erõltetni ezeket a dolgokat. És igen, amúgy biztosan találkozni fog még ezzel, így valószínûleg érdemes kis mennyiségben bevezetni.
A kérdező hozzászólása: ja, és a tejpépet próbáltuk, tiszta kiütés lett mindene minden alkalommal, úgyhogy nem fog többet kapni.
A gluténra én is csak azt tudom mondani, hogy butaság volt. Nem tudod teljesen kiiktatni az életébõl, remélem ezt tudod. De azért nem feltétlenül lesz allergiás. Az 5 étkezés viszont fontos, ehhez szoknon hozzá, mert ovis korvan és késõbb is ez lesz. 7 hónaposak vagyunk: ébredéskor tápi, 9-kor gyümi, 13-kor ebéd (fõzi+husi), 5-kor uzsi (gabona vagy tejpép), 8-kor fõzelék, a déli maradéka általában és fürdés után még tápi, amennyit kér. Ébred éjjel is, de remélem lassan leáll róla.
sztem annyit adj neki amennyi jólesik neki...az én babám pl így eszik: reggeli szopi, utána 1-2 óra múlva valami kevés reggeli : kenyérke, abonett ilyesmi, utána ebéd, du szopi vagy semmi, majd 18:00körül vacsora majd 20:00-21:00 körül szopi. nem eszi meg annyira gyümölcsöket, és nem eszik ennél gyakrabban, hiába próbálom, max ilyen kiflicsücsköt, kölesgolyót vagy hasonlót amit "elszopogat"..de ezt sem mindig..
Nem érdemes áttérni, sokkal jobb, ha a napi 5 étkezést szokja meg. Reggel és este még mindenképpen kapjon tápszert, pláne, hogy azt írod, tejterméket nem akarsz neki adni 1 éves korig. Napi min. 400-500 ml (de legalább 300 ml!) tejalapú táplálék szükséges az egészséges fejlõdéshez, ha tejtermékeket nem adsz, akkor ezt a mennyiséget tápszerrel fedezd. A glutén hanyagolása pedig nagy hiba, pont hogy korán be kell vezetni, akkor is, ha van gluténérzékeny a családban. Ugyanis így kerülhetõ el a leghatékonyabban a babádnál a késõbbi gluténallergia kialakulása. Gyerekorvossal konzultáltál már ez ügyben?
A kérdező hozzászólása: Mert több gluténérzékeny is van a családban, én felnõttkorban sem tartom jó dolognak, mi sem nagyon fogyasztunk.
OFF: húú elég ijesztõ mekkora felelõsség nyomja a vállunkat...most akkor mégis mi a helyes? bevezettem én is, pont ezért, hogy ha találkozik majd vele, óvoda, iskola stb. ne okozzon gondot. de milyen gyakran adjak glutént? és tejterméket? pl mit egyen a baba reggelire? az enyém szopizik korareggel utána van egy kisebb reggelije, viszont a gyümölcspürét nem szereti, darabosan megeszik egy minimális, jelentéktelen mennyiséget, de ez nem porció..reggel-délben-este fõzelék kissé egyhangúnak tûnik...mit adjak neki? 9 hós..

Mikortól kell számolni a a ciklus első napját? Hogy jön ki a 28 nap?

Legjobb válasz: A menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elõtti napig tart egy cilkus. Ez nem mindenkinek 28 nap, tehát nem biztos hogy neked is 28 napra fog kijönni.

A menstruáció elsõ napjától a következõ menstruáció elõtti napig tart egy cilkus. Ez nem mindenkinek 28 nap, tehát nem biztos hogy neked is 28 napra fog kijönni.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Bõvítésként: állítólag 35 napig még élettaninak számít.
A kérdező hozzászólása: Mi számít élettaninak?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!