Találatok a következő kifejezésre: Mikortól kell a babáknak (101 db)

Mikortól kell a babák feje alá kispárna?

Legjobb válasz: nem kell a babák feje alá kispárna! 1 éves kor elõtt nem ajánlják, azután meg csak nagyon vékonyat ami nem emeli meg a buksiját

nem kell a babák feje alá kispárna! 1 éves kor elõtt nem ajánlják, azután meg csak nagyon vékonyat ami nem emeli meg a buksiját
Mi 9 hónapós kora óta használunk vékony baba párnát.Akkor kezdet rajta jobban aludni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kislányom 13 hónapos és most alszik. Ahogy benéztem hozzá elgondolkoztam hogy kényelemes- e úgy neki. De biztos, csak kíváncsi voltam hogy ti tesztek-e valamit a kis feje alá.
Elkobozta a mi kispárnánkat úgy egy éves kora körül, azóta azon azzal alszik.
Vékony babapárnát kb 10 hónapos korától, de csak azért, mert folyton lehúzta a rácsvédõt és azt gyûrte a feje alá? Gyakran a paplanjával is ezt teszi.
A kérdező hozzászólása: Édes kis gyerkõceitek vannak! Az én csajszim is szeret az én párnámon heverészni:) ))) Imádom mert olyankor produkálja magát, a kis huncut!
velem alszik a babam es mindig ra fekszik a parnamra hiaba fektetem le parna nelkul akkor is "felpofatlankodik"az enyemre:) ) 9 honapos
ezen már én is gondolkodtam. Az én fiam is ráfekszik a párnámra, de én lehúzom róla, mikor elalszik.

Mikortol kell a babaknak cipo, ami tartja a bokajat? Ha mar stabilan all, oldapazik a butorok mellett, vezetgetni kell, vagy ha mar elindult?

Legjobb válasz: Vezetgetni NEM szabad a babát sehogy! Cipõt pedig csak akkor kell ráadni, ha kiviszed a szabadba. Jobban tud közlekedni, ha nincs rajta cipõ. Sõt! Tapasztalatom szerint nagyon gyorsan leszedik a lábukról a cipõt, mert zavarja õket.

Vezetgetni NEM szabad a babát sehogy! Cipõt pedig csak akkor kell ráadni, ha kiviszed a szabadba. Jobban tud közlekedni, ha nincs rajta cipõ. Sõt! Tapasztalatom szerint nagyon gyorsan leszedik a lábukról a cipõt, mert zavarja õket.
Bentre nem kell cipõ, csak kintre. A fiam sosem szedi le a lábáról.
Az elsõ válaszolónak igaza van, vezetgetni tilos, és csak akkor adj rá cipõt, ha nagyon muszáj. Minél többet legyen mezitláb, és ha muszáj cipõt adni rá (kintre), akkor is minél puhább talpú cipõt kell választani.
A kérdező hozzászólása: Koszonom. Akkor sem szabad vezetni, ha o akar menni, csak egyedul meg nem tud?
Nem, akkor sem, akkor fog jól kifejlõdni az egyensúlyérzéke, ha szilárd tárgyakba (bútorokba) kapaszkodva lépeget, és így magától tanul meg egyedül járni, amikor kész rá. Ezt érdemes megnézni, szerintem nagyon jól elmagyarázza a doktornõ, hogy miért nem jó a vezetgetés: http://videoklinika.hu/video/lengyelzs_2013_01_25_megindul_a..

Mikortól kell a babának már egyedül megtartania a fejét?

Legjobb válasz: Szia! Ez változó. Melyik baba milyen erõs, mennyire akarja tartani. ha érdekel, nézd meg a gyerekabc.hu oldalt, ott pontosan leírják, mikor mit kell csinálni egy babának, vagy a babaszoba.hu, ahol azt is elmondják, mi ad aggodalomra okot. Az ottani vélemény szerint 2-3 hónaposan már stabilan tartják a fejüket.

Szia! Ez változó. Melyik baba milyen erõs, mennyire akarja tartani. ha érdekel, nézd meg a gyerekabc.hu oldalt, ott pontosan leírják, mikor mit kell csinálni egy babának, vagy a babaszoba.hu, ahol azt is elmondják, mi ad aggodalomra okot. Az ottani vélemény szerint 2-3 hónaposan már stabilan tartják a fejüket.


Októberben születő picinek kell venni kis cipőt? Mikortól kell a babának a kinti sétához cipőcske és mekkora?

Legjobb válasz: Kislányom októberi, és nem kellett neki cipõ. Max. zokni volt rajta, vagy kötött kocsicipõ (és persze jól be volt még takargatva is, ha kimentünk sétálni) vagy télen pl. lábas overallban volt, oda meg nem kell cipõ is pluszba. Igazi cipõt csak 10 hónaposan kapott, amikor elindult. Akkor 18-as volt a lába.

Kislányom októberi, és nem kellett neki cipõ. Max. zokni volt rajta, vagy kötött kocsicipõ (és persze jól be volt még takargatva is, ha kimentünk sétálni) vagy télen pl. lábas overallban volt, oda meg nem kell cipõ is pluszba. Igazi cipõt csak 10 hónaposan kapott, amikor elindult. Akkor 18-as volt a lába.
Kisfiam október végén született, sokáig overalloztunk, ahhoz nem kellett cipõ. Kapott ajándékba baba csizmát, azt kb január- február környékén adtam rá, amikor melegebb volt az idõ és nem kellett overall. Aztán tavaszra vettem neki baba cipõt. Ezek már úgy néztek ki mint egy sportcipõ, persze puha volt az egész. Az elsõ igazi cipõjét 10 hónaposan kapta, akkor indult el és szintén 18-as volt akkor a lába . :)
Kislányomnak sem volt igazi cipõje, amíg nem járt. Kocsicipõje volt, ami puha volt, inkább zoknira hasonlított, de igazi cipõ nem kellett neki. Lábfejes overallhoz meg eleve nem kellett cipõ õsszel-télen.
zokni, harisnya bõven elég..sógornõm mondjuk bebolondult ilyen téren minden ruhához kis korától kezdve megfelelõ "hozzáilõ" kiscipõt adott lányára..Én 6 hónapos korában vettem fiamnak az elsõ nike kocsicipõt, a következõt meg akkor kapta mikor elkezdett járni..közbe persze kinötte a kocsicipõt de annyira feleslegesnek tartottam ujat venni hiszen ugysem jár a földön..tök mindegy hogy vastag zokni, harisnya van rajta vagy cipõ..amugy nekem a babakocsiba is volt bundazsákom abból se lóg ki a lába..meg be is lehet takargatni..ugyhogy sztem felesleges darab!
Én nem vennék cipõt újszülöttnek. Nálunk 1 évesen kapta az elsõ cipõjét, addig olyan duci volt a lába, hogy sok kölcsön kapott cipõbe bele sem tudtam tuszakolni. Ellenben a vastag zokni, meg kis kötött cipõk nagyon jó szolgálatot tettek.
Fölösleges. Én tutyit vagy vastag zoknit húztam a lábára, ha hûvösebb volt.

Mikortol kell a babáknak kisasztalt, kisszékkel venni? Kisfiam 1 éves. Lassan már vehetek?

Legjobb válasz: Nekünk születése óta van, 7-8 hónapos korától már használta, igaz, csak a széket tologatta, de pl. ha jöttek hozzánk nagyobb babák, jól jött. Mostanában elkezdett ráülni is, mert eddig jó részt arra használta, hogy a könyvespolchoz tolta, felállt rá és levett dolgokat a polcról :))) Szóval szerintem vegyétek meg akár most is.

Nekünk születése óta van, 7-8 hónapos korától már használta, igaz, csak a széket tologatta, de pl. ha jöttek hozzánk nagyobb babák, jól jött. Mostanában elkezdett ráülni is, mert eddig jó részt arra használta, hogy a könyvespolchoz tolta, felállt rá és levett dolgokat a polcról :) )) Szóval szerintem vegyétek meg akár most is.
Elfelejtettem írni, hogy 13 hós a fiam
A kisfiam az 1 éves szülinapjára kapott. Igaz, még picit magas a szék neki, egyedül nem tud felülni, de sokszor fel kell ültetni és eljátszik az asztalon. Az ikeában vettük neki, nagyon jó minõség és tényleg évek múltán sincs baja.
Kisfiam most karácsonyra kapott, nagy szereti, egész nap rajta ücsörögne. Nagyon jó kis bútor, vaterás, de nem használt. 1, 5 éves a kisfiam.
Szerintem nyugodtan vehetsz! 14 hós kisfiam az unokatesójáéknál mindig leül a kisasztalhoz és színez :) Így most kapnak egyet a bátyjával :)

Mikortól kell a babának fogat mosni és hogyan? Nem szeretném, ha kiromlana neki :-)

Legjobb válasz: Én már az elsõ 2 fogától mostam. Nekik való fogkefével, és nenedent fogkrémmel. Ezt lenyelhetik, fluor mentes. Rendesen megmostam neki:-)

Én már az elsõ 2 fogától mostam. Nekik való fogkefével, és nenedent fogkrémmel. Ezt lenyelhetik, fluor mentes. Rendesen megmostam neki:-)
10hós kislányomnak 6 foga van, mikor már elég nagyok lettek neki, elkezdtem gézlappal mosni. Tegnap kérdeztem a védõnõt, hogy jöhet-e szerinte a fogkefe, mert féltem, nehogy felsértse az inét, de mondta, hogy ezek puha sörtéjûek, amiket a babáknak készitettek, de fogkrémet még semmiféleképp ne használjunk.
Ahogy kijött az elsõ foga (7, 5 hónaposan), onnantól mostam neki, elõször csak vízzel és puha szilikonos fogkefével. 9-10 hónapos kora körül vettünk direkt babáknak való fogkrémet, amit az elsõ is írt, a Nenedentet. Most 16 hónapos, és már pár hónapja igazi kis fogkeféje van, és nagyon szeret fogat mosni vele.
Fiamnak 4 hónaposan jöttek ki az elsõ fogai, gumis fogkefét használunk még csak, inkább csak rágja. 1 éves kora után fogok csak fogkrémet használni. Most 5 foga van, 7 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Mikortól kell a babákra cipőt adni? Csak ha már járnak, vagy akkor is, ha még csak állnak? És milyen legyen az első cipő?

Az els? babám nyolc hónapos. Kb egy hónapja feláll, kapaszkodva lépdel, de természetesen még nem jár. Eddig egyáltalán nem hiányzott a cip? a lábáról, de parkban is le szoktam rakni, feláll a babakocsi mellett, a lábunk mellett, stb és most már olyan furcsa látvány, hogy csak zokni van rajta.

Legjobb válasz: Nem feltetlen kell neki még cipõ.De ha veszel,csa nagyon könnyû,puha cipõcskét vegyél.Az igazi cipõkben még nem tudnak járni,és nehéz is nekik.,és a lábuknak sem tesz jót.

Nem feltetlen kell neki még cipõ.De ha veszel, csa nagyon könnyû, puha cipõcskét vegyél.Az igazi cipõkben még nem tudnak járni, és nehéz is nekik., és a lábuknak sem tesz jót.

Mikortol kell a babák fogát rendes fogkefével, és fogkrémmel mosni?

ja és milyen fogkrém?kisfiam 9 honapos,van már 8 foga

Legjobb válasz: ha ennyi foga van, már nyugodtan elkezdhetitek. Nem feltétlen kell fogkrém az elsõ idõkben, mert vannak olyan gumis tanulófogkefék, amivel alaposan le tudjátok tisztítani a fogacskáit. A rossmannban tuti lehet venni ilyen tanulókészletet.

ha ennyi foga van, már nyugodtan elkezdhetitek. Nem feltétlen kell fogkrém az elsõ idõkben, mert vannak olyan gumis tanulófogkefék, amivel alaposan le tudjátok tisztítani a fogacskáit. A rossmannban tuti lehet venni ilyen tanulókészletet.
egy éves kortól lehet fogkrémmel de elég egy filmréteg a kefére mert még igy is eléggé habzik majd. fogkrém: én elmexet használok jó még a nenedent meg a gabi is van rengeteg.. - bár én nem adnék édeset- pl. málnás gabi- a legtöbbnek semleges ize van.
ez félreérthetõ volt a kislányomnak használok elmexet fogmosásra. a fogkefe kisfejü és puha sörtéjü legyen.
Azóta mossuk kisfiamnak fogkefével (Amway-es Glister) és fogkrémmel (Nenedent), amióta 4 foga kint van. De az elsõ kettõt is már törölgettem neki ujjra húzható textil fogtörlõvel.

Mikortól kell a babákat vízzel, teával itatni?

Most 6 hónapos a kicsim, most kezdtük a hozzátáplálást. Eddig almát és ?szibarackot evett.

Legjobb válasz: Az én kisfiam 6 hónaposan fogadta el a vizet,teát,aztán 2 hétre rá én otthon csavartam és átszûrtem a narancslevet.Azóta ezeket issza.Adhatsz neki ha elfogadja.Ha nem kéri az sem baj,mert ha szopik még és csak gyümölcsöt evett akkor ezek fedezik a folyadék igényét.

Az én kisfiam 6 hónaposan fogadta el a vizet, teát, aztán 2 hétre rá én otthon csavartam és átszûrtem a narancslevet.Azóta ezeket issza.Adhatsz neki ha elfogadja.Ha nem kéri az sem baj, mert ha szopik még és csak gyümölcsöt evett akkor ezek fedezik a folyadék igényét.
forralt csapvízzel születése óta napjában többször megkínáltam! egy-két kortynál többet, a hozzátáplálás elkezdése óta iszik. gyümölcslevet ne adj neki innivalónak, az nem innivaló a babáknak hanem étkezés! narancs meg még allergizáló gyümölcs is, 1 éves kortól ajánlják. én víz párti vagyok, az oltja a szomjat, nem cukros és nem veszi el az étvágyát. esetleg pici teát teszek a vízbe
Nálunk már a kórházban is adtak neki vizet, ugyhogy én is születése óta adtam neki!
mi a hozzátáplálás után kezdtük vízzel itatni, amikor nagyon sûrû volt a kakija. pl.a fõzelék után megkínálom pár korty vízzel, max 3x iszik egy nap, összesen lehet fél deci.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi a válaszokat!
A Picim születése óta iszik vizet, igaz, hogy tápszeres baba, ezért, nem tudom, hogy az anyatejes babáknak mi a folyadékigénye. Szereti a vizet, nem is adok neki mást inni, csak üres hársfa teát, mikor beteg. Vigyázz a kész babateákkal és üdítõkkel, mert tele vannak cukorral, ami nemhogy felesleges, de egyenesen káros!

Mikortol ehetnek a babák sütit olyan felnötteset? Csokit mikortol adtatok, tudom hogy nem kell rászoktatni de ha mondjuk kap a rokonoktol vagy az 1. szülinapi tortábol ehet?

Legjobb válasz: Szerintem ha betölti az 1 évet, utána adhatsz neki a sütikbõl, és a tortából. De azt javaslom, hogy csak pár falatot egyen, ha olyan összetevõkbõl áll amiket még nem evett. A csokit szerintem ráér késõbb! Az én kisfiam is most volt 1 éves, és szépen lassan kóstolgatja a kajákat. A lényeg a fokozatosság! 2 gyerek anyukája

Szerintem ha betölti az 1 évet, utána adhatsz neki a sütikbõl, és a tortából. De azt javaslom, hogy csak pár falatot egyen, ha olyan összetevõkbõl áll amiket még nem evett. A csokit szerintem ráér késõbb! Az én kisfiam is most volt 1 éves, és szépen lassan kóstolgatja a kajákat. A lényeg a fokozatosság! 2 gyerek anyukája
(tudom most sokan lepontoznak) Én 8 hnaposan kóstoltattam a kislányommal a túrórudit!Az elsõ szülinapján meg még szép hogy evett a tortájából.Ha csak 1-2 falatot, de akkor is!Kimondottan csokit nem tudom mikortól, de a lányom húsvétkor volt 1.5 éves és már evett csokit.
na enegem lehet lehurogni asz én 7 hónapos babám, 4 hónapos kora ota eszik kinder csokit imádja. 5 honapos kora ota joghurtot és rudit és egy boldog egészeséges kisbaba!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!