Találatok a következő kifejezésre: Mikortól kell a a (453 db)

Mikortól kell a bilizést elkezdeni? A kisfiam 18 hónapos, ráül, de még nem akarja ott a vécézést. Mi a tapasztalat? Mikortól kell aggódni ez ügyben?

Legjobb válasz: hát aggódni akkor kell elkezdeni, ha már 3 éves, és még mindig nem mutat hajlandóságot... :o) Jól csináljátok, üldögéljen rajta, nézegesse, szokja, aztán majd sikerül. Ha konkrétan szoktatni akarod, érdemes a nyarat megvárni vele. Én egyet nem engednék: hogy játsszon a bilivel... (fejére húzza, belepakoljon játékot, ilyesmi... Jó, ha tudja, mire való. Minden jót nektek!

hát aggódni akkor kell elkezdeni, ha már 3 éves, és még mindig nem mutat hajlandóságot... :o) Jól csináljátok, üldögéljen rajta, nézegesse, szokja, aztán majd sikerül. Ha konkrétan szoktatni akarod, érdemes a nyarat megvárni vele. Én egyet nem engednék: hogy játsszon a bilivel... (fejére húzza, belepakoljon játékot, ilyesmi... Jó, ha tudja, mire való. Minden jót nektek!
Kislányom 22hós totál szoba tiszta 2 hónapja. Aggódni még nem kell és ne is erõltesd, én azért kezdtem el mert azt mondta nem kell pelus mert nyom.Pedig 11kg és maxi plust használt.Így jött a bili, meg a wc. Mindkettõ megy attól függ melyik van közelebb.Én nem erõltettem soha neki pedig sokan mondták hogy idje lenne már. Õ döntött így és nagyon ügyes, májusba mehet oviba mert szoba tiszta egyedül eszik és beszél.De soha ne erõltesd. Majd õ jelzi. Jön már lassan a jó idõ nem lessz neki kényelmes a melegbe a pelus remélhetõleg.
Kislányom is másfél éves, mi is most kezdjük. Álalában akkor szól, hogy bibi, amikor éppen kakil. Egyszer már sikerült belekakilnia, de azért mert reggeli után ráültettem és vártunk rá úgy 15 percet. Ez kb egy hete volt, azóta semmi. Ma meg sajnos úgy alakult, hogy láttam rajta, hogy amikor a bilin ült, jött az inger, nyugtattam, hogy nyugodtan mehet a bilibe, de sajnos valamiért visszatartotta és ma egész nap nem kakilt. Úgyhogy azt hiszem néhány napig pihentetjük a témát. Lehet, hogy még korai.
szerintem ne vagy elkésve vele. 10 honaposan probáltuk ki a reggeli, déli bilizést a fiammal, 1-2 honapig szrette is, aztán abbahagytuk, mert nagyon tiltakozott, a pelusba csinálás meg nem zavarta. már bolcsi, 2 éves, még mindig pelusos. a bolcsiben ráultetik oket fix idonként, hogy szokják, így itthon is ismét, nem ellenkezik, de legszívesebben még elbujik és pelusba intézi, ha dolga van:( most már legalább utolag szol... a bolcsi novérek szerint is van még ideje, de most már érdemes probálkozni, mert elég értelmes, hogy felfogja, mirol van szo, és remélhetoleg nemsokára már elore jelez.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, tapasztalatokat! Sokat segítettetek!

Mikortól kell adni a D vitamint?

Nyáron ügye nem kell,de mikortól kezdjem megint adni?

Legjobb válasz: Nekunk nyaron is kell Az ev minden napjan.

Nekunk nyaron is kell Az ev minden napjan.
Attól függ, hogy mennyi idõs. 1 éves korig nyáron is kell adni. 1 éves kortól pedig nyárra le lehet állni. De õsztõl, azaz szeptembertõl már adni kell.
2 hetes kortól 1 éves korig minden nap, majd szeptembertõl májusig.
Szia! Mi kulfoldon elunk itt folyton Kell neki adni idojarastol fuggetlenul szoval enszerintem nyugodtan elkezdheted!
1 éves múlt, de a doki azt mondta, hogy nyáron is adjam 2 3 naponta...

Mikortól kell chippeltetni a kutyákat?

Ma született 5 kiskutyánk, mikor lehet chippeltetni ?ket, illetve hány hetes kortól kötelez??

Legjobb válasz: 4 hónapos korig kötelezõ, illetve ha gazdát cserélne akkor az új gazdihoz chippelve kell kerülnie!

4 hónapos korig kötelezõ, illetve ha gazdát cserélne akkor az új gazdihoz chippelve kell kerülnie!
2005tõl.
Elviszed szépen az állatorvoshoz, õ el fogja mondani, hogy mikor kell féreghajtózni, oltani, és chipelni.
Az elsõ válaszoló jól mondta, csak chipelve adhatjátok oda a gazdiknak, függetlenül attól, hogy pénzért vagy ingyen adjátok. Ha meg nálatok maradnak, akkor 4 hónapos kortól kötelezõ.


Mikortól kell a lázscsillapító?

38foknál már kell?

Legjobb válasz: Szerintem akkor kell, ha láthatóan megviseli. 38-nál is adtam amikor szenvedett, de ha normál közérzettel viseli akkor 39-nél adnék mindenképp.

Szerintem akkor kell, ha láthatóan megviseli. 38-nál is adtam amikor szenvedett, de ha normál közérzettel viseli akkor 39-nél adnék mindenképp.
Bár ezzel megoszlanak a vélemények, de az enyém az, hogy 38 foknál már határozottan kell lázcsillapító!! És nagyon sûrûn is kell újra mérni, mert pillanatok alatt feljebb is mehet. Jobbulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mérem fél óránként a kicsinek a lázát, és és most már 37, 8.

Hogyan, és mikortól kell takarózni a lovat?

Ha pl. egy edzés után megizzad, de rendesen le van sétáltatva akkor is rá kell tenni (ha olyan az idõjárás)? Vagy ha nagyon-nagyon megizzadt és hideg is van, akkor már a lesétáltatás elõtt érdemes rátenni? Vagy megizzad, és utána egybõl megy vissza boxba ahol viszonylag jó idõ van, akkor is kell? És mikor milyet érdemes? Meg meddig kell rajta hagyni? Köszi aki válaszol.

Legjobb válasz: Elõször is attól függ, hogy van-e nyírva a lovad. Ha van, akkor kell takarózni mindenhol. Ha nincs, akkor a lovaglás alatt nem kell, utána viszont: ha boxba megy, akkor polártakarót kell tenni rá, amíg meg nem szárad, ha karámba megy vagy félridegben van tartva, akkor nem kell, mert tud mozogni, nem fázik meg. Egyébként ha jól rémlik nemrég volt a lovasok.hu-n errõl egy cikk.

Elõször is attól függ, hogy van-e nyírva a lovad. Ha van, akkor kell takarózni mindenhol. Ha nincs, akkor a lovaglás alatt nem kell, utána viszont: ha boxba megy, akkor polártakarót kell tenni rá, amíg meg nem szárad, ha karámba megy vagy félridegben van tartva, akkor nem kell, mert tud mozogni, nem fázik meg. Egyébként ha jól rémlik nemrég volt a lovasok.hu-n errõl egy cikk.
Igen, ilyenkor télen lesétáláskor rákell tenni egy polártakarót. Érdemes addig rajtahagyni, amíg teljesen meg nem szárad, bár ha beviszed, leveszed róla a nyerget , nyereghelyen mindig nehezen szárad, érdemes visszaápolni vagy átdörzsölni szalmával. Ha esetleg nyírott, akkor állandó jelleggel takarni kell, besétáláskor is.
ha télen dolgozol vele nem árt neki munkatakaró ami a veséjét kiemelten védi viszont ló függõ :)

Mikortól kell abbahagyni a d-vitamin adagolást?

Egész nap hívom a gyerekdokit,de nem érem el. Fogalmam sincs,most,hogy gyakrabban süt a nap kell-e még adnom a 2 éves kislányomnak a d-vitamint. Sajna már nem emlékszem,hogy tavaly mikor hagytuk abba. Olyan a fejem mint a szita:( Tudnátok segíteni?

Legjobb válasz: Mindenhol mást olvasok errõl, hol 1 évig kell, hol 2 évig kell, hol 3 évig kell, hol kell szünetet tartani, hol nem. Én se értem ezt. Szóval nem tudok segíteni. De abból nem lesz baj, ha nem ma beszélsz a dokitokkal, hanem pár nap múlva. Addig add a vitamint, az nem baj.

Mindenhol mást olvasok errõl, hol 1 évig kell, hol 2 évig kell, hol 3 évig kell, hol kell szünetet tartani, hol nem. Én se értem ezt. Szóval nem tudok segíteni. De abból nem lesz baj, ha nem ma beszélsz a dokitokkal, hanem pár nap múlva. Addig add a vitamint, az nem baj.
Babám októberben született, ezen a nyáron adnom kell neki, jövõ májustól- szeptemberig nem, utána újra igen, májusig. Öreg a gyerekdokink, nagyon képben van és tapasztalt. Én biztos így csinálom. Tehát a Ti esetetekben májustól nem kell. Az én dokim szerint. :)
Szia, én védõnõ vagyok. A hivatalos és szakmailag elfogadott álláspont a következõ: 1 éves korig napi 1 csepp (évszaktól függetlenül) 1-3 éves korban csak a téli hónapokban, illetve borongós november-márciusban napi 1 csepp. Utánna el lehet hagyni teljesen. Ha csak napi 1 cseppet adsz, nem adagolhatod túl azzal, ha még áprilisban, májusban is adod a babának. De felesleges, mert ha csak rövidujjasan is 10 percet éri a nap a kis bõrét naponta, akkor is termelõdik megfelelõ mennyiségû D vitamin a szervezet számára.
Az én védõnõm, tegnap azt mondta, hogy mivel erõs napvédõ krémmel kenik a babák bõrét, így egész nyáron adhatom neki... Tavaly még nem ezt mondta... Ki érti ezt!?:)
Nekem azt mondta a védõnõnk, hogy májusban már ne adjam, most adjam oda ami még az üvegben van / de ez elég sok még, félig van/ úgyhogy inkább még most aztán jövõ hónapba már ne.
Az én fiam áprilisi (vasárnap 1 éves :-D). Tavaly nyáron is kellett adnom neki, de csak heti 5 nap, hétvégén nem. Az idei koreográfiát még nem tudom, csak a jövõ héten megyünk a dokinénihez tanácsadásra. (O)
A kérdező hozzászólása: Húúú..nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat! Azt hiszem, akkor még adom neki, és tovább hívogatom a dokit:D Viszont arra emlékszem, hogy tavaly abba kellett hagyni pár hónapra, de már nem tudom melyik hónaptól:) Hát tényleg minden doki más..ennyi válasz, és mind különbözõ:) )

Mikortól kell mosni a fogát?

Pici lányom pénteken lesz 6 hónapos, már van alul 2 fogacskája. Kell valahogy ápolni? Hogyan?

Legjobb válasz: Elvileg onnantól kezdve, hogy van foga, azt meg kell mosni. Van olyan fogkrém, ami még nagyon piciknek való, és nem baj, ha lenyeli. Ahhoz van olyan "fogkefe", ami szilikonból van, és az ujjadra kell húzni, és azzal mosod a fogait.

Elvileg onnantól kezdve, hogy van foga, azt meg kell mosni. Van olyan fogkrém, ami még nagyon piciknek való, és nem baj, ha lenyeli. Ahhoz van olyan "fogkefe", ami szilikonból van, és az ujjadra kell húzni, és azzal mosod a fogait.
Már 1 hónaposan is kéne! Van baba-fogápoló készlet a Rossmannban, DM-ben, nem fogkefe, hanem aminek ilyen szilikonos a vége. Ilyesmivel lehet nekik mosni. Van fluormentes babafogkrém. Nenedent a neve. 15 hósom már rendes Colgate fogkefével mos fogat, sima vízzel. Ezt is egyébként 0-3 éves korig lehethasználni.
Szia Én lánykámnak 4, 5 hónaposan bújt ki az alsó 2 foga azóta mosom neki azzal amit az elõttem lévõk írtak , nagyon élvezi ahogy masszírozza a kicsi ínyét :)
Ahogy az elsõ fogacska kibújik. Ha nem akarod fogkefével mosni, elég, ha az ujjadra csavarsz egy darabka nedves gézt és azzal letörölgeted a fogacskákat. Nekünk a doki azt mondta, a fogkefe elég akkor, amikor már egymás mellett kibújt legalább 4 foga a fogkrém meg akkor, amikor már ki is tudja köpni. A nagyoknál is így csináltam és nagyon szépek, egészségesek a fogaik, pedig már tinik.
A kérdező hozzászólása: közönöm a válaszokat. A bébiknek való fogkrémet fel kell iratni, vagy recept nélkül kapható?
A kérdező hozzászólása: nem közönöm, hanem köszönöm :-)
Ahogy az elsõ válaszoló megírta nenedent-baby tanulószett a neve, fogkrém+ujjra húzható szilikon fogkefe található benne, de akár külön is meg tudod venni , nenedent-baby a fogkrém neve.Kapható a patikákban, drogériákban pl a dm-be is van.Nem kell felíratni, simán megveheted mint mikor magadnak veszel.

Mikortól kell fizetni a TB-t és hogyan, amikor nincs se suli se munka?

Legjobb válasz: Iskola és munkaviszony megszûnése után még van egy idõszak, ameddig jár ingyenes ellátás, ha ez lejár, akkor kell az embernek maga után fizetni. De ha olyan a szociális helyzet, hogy nincs mibõl fizetni, akkor lehet az önkormányzatnál szociális rászorultságot intézni és onnantól fogva nem kell maga után a szociálisan rászorultnak fizetnie.

Iskola és munkaviszony megszûnése után még van egy idõszak, ameddig jár ingyenes ellátás, ha ez lejár, akkor kell az embernek maga után fizetni. De ha olyan a szociális helyzet, hogy nincs mibõl fizetni, akkor lehet az önkormányzatnál szociális rászorultságot intézni és onnantól fogva nem kell maga után a szociálisan rászorultnak fizetnie.
Attól a naptól , amkikortól otthon vagy 45 napig még érvényes a tb-d és utána kell magadnak fizetned.
Még mielõtt fizetsz, lehetõség van, hogy a helyi önkormányzat fizesse helyetted 1 évig a tb-ét. Ehhez a munkaügyi központban regisztráltatnod magad munkanélkülinek. Ha ez megvolt, el kell menni az önkormányzathoz, és kérelmezni kell, hogy fizessék helyetted a tb-det. De csak akkor adják meg, ha szociálisan rászorult vagy, az az a szüleid tartanak el és saját jövedelmed nincs. Ha nem vagy ilyen helyzetben, akkor egy bizonyos ideig a suli fizeti a tb-ét. Ezt tõlük kell megkérdezni, hogy pontosan mennyi napig. (úgy tudom minden iskola máshogy fizeti ezt)Attól naptól kezdve kell a Nav-nak befizetni.

Októberben születő picinek kell venni kis cipőt? Mikortól kell a babának a kinti sétához cipőcske és mekkora?

Legjobb válasz: Kislányom októberi, és nem kellett neki cipõ. Max. zokni volt rajta, vagy kötött kocsicipõ (és persze jól be volt még takargatva is, ha kimentünk sétálni) vagy télen pl. lábas overallban volt, oda meg nem kell cipõ is pluszba. Igazi cipõt csak 10 hónaposan kapott, amikor elindult. Akkor 18-as volt a lába.

Kislányom októberi, és nem kellett neki cipõ. Max. zokni volt rajta, vagy kötött kocsicipõ (és persze jól be volt még takargatva is, ha kimentünk sétálni) vagy télen pl. lábas overallban volt, oda meg nem kell cipõ is pluszba. Igazi cipõt csak 10 hónaposan kapott, amikor elindult. Akkor 18-as volt a lába.
Kisfiam október végén született, sokáig overalloztunk, ahhoz nem kellett cipõ. Kapott ajándékba baba csizmát, azt kb január- február környékén adtam rá, amikor melegebb volt az idõ és nem kellett overall. Aztán tavaszra vettem neki baba cipõt. Ezek már úgy néztek ki mint egy sportcipõ, persze puha volt az egész. Az elsõ igazi cipõjét 10 hónaposan kapta, akkor indult el és szintén 18-as volt akkor a lába . :)
Kislányomnak sem volt igazi cipõje, amíg nem járt. Kocsicipõje volt, ami puha volt, inkább zoknira hasonlított, de igazi cipõ nem kellett neki. Lábfejes overallhoz meg eleve nem kellett cipõ õsszel-télen.
zokni, harisnya bõven elég..sógornõm mondjuk bebolondult ilyen téren minden ruhához kis korától kezdve megfelelõ "hozzáilõ" kiscipõt adott lányára..Én 6 hónapos korában vettem fiamnak az elsõ nike kocsicipõt, a következõt meg akkor kapta mikor elkezdett járni..közbe persze kinötte a kocsicipõt de annyira feleslegesnek tartottam ujat venni hiszen ugysem jár a földön..tök mindegy hogy vastag zokni, harisnya van rajta vagy cipõ..amugy nekem a babakocsiba is volt bundazsákom abból se lóg ki a lába..meg be is lehet takargatni..ugyhogy sztem felesleges darab!
Én nem vennék cipõt újszülöttnek. Nálunk 1 évesen kapta az elsõ cipõjét, addig olyan duci volt a lába, hogy sok kölcsön kapott cipõbe bele sem tudtam tuszakolni. Ellenben a vastag zokni, meg kis kötött cipõk nagyon jó szolgálatot tettek.
Fölösleges. Én tutyit vagy vastag zoknit húztam a lábára, ha hûvösebb volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!