Találatok a következő kifejezésre: Mikortól illetve hetesen (5 db)

Mikortól illetve hány hetesen érezni az émelygést, hányingert?

Legjobb válasz: Szia!!!Mivel különbözõek vagyunk így mindenkinél máshogyan jelentkezik.Vannak olyanok is akik egész terhesség ideje alatt nem is hánynak.Én második babámat várom és mind a kettõvel már 6-ik héttõl hánytam bizonyos szagoktól(mosogatószer,cigarettafüst stb)és mióta megéreztem a baba mozgását azóta az émelygés és a hányinger is megszünt.

Szia!!!Mivel különbözõek vagyunk így mindenkinél máshogyan jelentkezik.Vannak olyanok is akik egész terhesség ideje alatt nem is hánynak.Én második babámat várom és mind a kettõvel már 6-ik héttõl hánytam bizonyos szagoktól(mosogatószer, cigarettafüst stb)és mióta megéreztem a baba mozgását azóta az émelygés és a hányinger is megszünt.

17 hetes vagyok, mikortól "érdemes" nyugtató zenéket hallgatni illetve énekelgetni neki?

Beszélni most is sokat beszélünk hozzá csak olvastam, hogy ha s?r?n hall egy bizonyos zenét, akkor mikor megszületik, nyugtató hatással lesz rá, mert felismeri majd és így biztonságérzetet is ad neki. Ez igaz?

Legjobb válasz: Állítólag igaz. 19 hetesen én úgy tudom, már hallanak, úgyhogy el is kezdheted a zenehallgatást. Nekem az éneklés nagyon bevállt(bár egyelõre még a pocimban van a babó), de ha nyugtalan, elkezdek énekelni, azonnal megnyugszik.

Állítólag igaz. 19 hetesen én úgy tudom, már hallanak, úgyhogy el is kezdheted a zenehallgatást. Nekem az éneklés nagyon bevállt(bár egyelõre még a pocimban van a babó), de ha nyugtalan, elkezdek énekelni, azonnal megnyugszik.
A kérdező hozzászólása: És tudtok ajánlani valami cd-t, ami nektek bevállt?
állítolag a babák megnyugszanak a komoly és klasszikus zenére. Szerintem a Beatles is nagyon tetszik nekik.
Az én pocaklakóm egyelõre népzenét hall sokat. De ami téged megnyugtat, az õt is megnyugtatja, nem kell feltétlenül komolyzenének lennie. És szerintem nem kell a terhesség idejére stílust váltani, mert amikor visszatérsz azokhoz a zenékhez, amit egyébként hallgattál, akkor az bizonytalanság lehet a babának. Rockszámok közt is vannak szépek és megnyugtatók :)
A kérdező hozzászólása: Ez tök jó! :) Köszi, majd akkor kipróbálom.
Az irodalom szerinta a baba 15 hetes korától már hall. Vannak kimondott babazenék, a neten rengeteget találsz, letölthetõek. Igaz én majdnem felakaszottam magam tõlük...:-( De kinem mi az izlése Szerintem is azt hallgasd, ami neked tetszik, úgyis azt fogja hallani a baba születés után is, és ismerõs lesz neki, még akkor is, ha Tankcsapdát hallgatsz és akkor is, ha babazenét.
Szia. Nekem a Babazene IV. vált be (ezen klasszikusok vannak feldolgozva, kicsit babásan), és Claydermann. Sokan írták a Bizek féle babazenét, de én attó idegbajt kaptam. A barátnõm 4 hónapos kisfiára nagyon jó hatással van, ha meghallja azt a zenét amit hallgattak a terhesség alatt. Olyat hallgass ami téged is megnyugtata és el bírod viselni, nemj mindenki szereti az ilyen típusú zenéket, és nem feltétlenül kell babazenének lenni. Üdv, 36 hetes kismama
Szia! Én minden este énekelek másfél éves kislányomnak, mielõtt elalszik. Biztos, hogy hallja a pocaklakó is, mert abban a pillanatban ficánkolni kezd, amint felhangzik az ének. Imádom érte. Biztos, hogy ha megszületik is meg fogja nyugtatni :)

Ti mikortól (a gyerek hány hetes korától ) illetve hány foktól adtatok a picire csak bady-t?

Benn a szobában nagyjából 22-24 fok van, kinn meg ( ma ) 30 fok, és most egy bady-ban és egy plüss pizsi rugiban van. De tartok t?le hogy nehogy nagyon melege legyen, és ezért már szívesen hagynánk párommal bady-ban egy vékonyabb takaróval. Viszont els? babánk! Írnátok véleményeket tanácsokat! Köszönöm el?re is! Jah és 2,5 hetes a babóka!

Legjobb válasz: Vékony pamut rugit adj rá. A 8 hónapos lányom is abban alszik, de nálunk 27fok van a szobában.

Vékony pamut rugit adj rá. A 8 hónapos lányom is abban alszik, de nálunk 27fok van a szobában.
Ez nálunk is örök probléma. Mi 3 hetesek vagyunk, de én sem tudom, hogy öltöztessem.Nálunk 25 fok van a szobába. Én egy rövid ujju bodyt és egy vékony pamut rugit adtam rá. Ha kimegyünk kap egy vékony sapit, plusz egy réteg nagyon vékony plédet ha elalszik.Ha 30 fok lesz a szobába lehet hogy csak a vékony rugit adom majd rá.
Ha legkonditok van akkor azert jo neki az a rugi meg egy ideig. Ha viszont melegebb lesz bent is, mondjuk olyan 25-26 fok akkor mar szerintem nem kell majd neki. Az enyem 3 honapos es csak body van rajta, abbol is az ujjatlan, de nalam 27 fok van most. Ha ennel is melegebb lesz akkor atterek a csak pelusra.
21-22 fokban az 1-2 hetes kisfiam rövidujjú bodyban és rugdalózóban volt, 24-25 fokban már nem volt rajta body, a fölött 26-28 fokban már csak bodyban kis vékony pelenkával betakarva, vagy napozóban, utána már néha csak pólóban pelussal, vagy csak pelusban 30 fok felett nagyon melege volt, nem fog megfázni
Nálunk 1 hónapos. Most a kertbe vagyunk. Nagy medencézik kicsi pedig body-ba fekszik és egy vékony, baba pléddel van betakarva.
1 hónapos, body-ban alszik, apuja doktor bácsi, és azt monja, hogy jobb így "hûteni", mint mondjuk nadrágban légkondival. Nálunk 26 fok van bent, ill. az õ szobájában.
Nálunk 25fok van idebenn, rövidujjú bodyban alszik és le van takarva textilpelussal. 7hetes


3 hónapos kortól ha nincs semmilyen bõrprobléma.de johnsonssal én nem vagyok megelégedve...
Nyugodtan használd csak a gyógyszertárit, szerintem az jobb mint a Johnsosns! Az én kisfiam már 13 hónapos, és még a krémet használjuk. A 6 éves nõvérével szokott fürödni, úgyhogy õ is azt használja:) A Johnsons nekem mindkét gyerekem bõrét szárította, a múltkor elfogyott a lányom samponja, és megmostam Johnsonsal. Kétszer használtuk, és tiszta sebes lett a fejbõre, és viszketett is neki. Úgyhogy sajnos ilyen is van, elég sok baba nem bírja. Nem akartalak megijeszteni, csak leírtam az én tapasztalatomat.
Elméletileg 3 hónapos kortól szabad mást használni, és ezt szerintem érdemes kivárni. A lányom 5 és fél hónapos, és mi használjuk a fürdetõkrémet, és a vízbe teszünk egy csöpp Gabi fürdetõt, csak az illata és a hab miatt. (Az illat nekem, a hab a kicsinek tetszik.) Ajándékba mindenkitõl Johnson's fürdetõt kaptunk, azt én használom, mert tényleg sokaktól hallottam rossz tapasztalatot. Egyébként szerintem a Gabi illata is jobb, ha esetleg amiatt szeretnéd használni.
Én kb.3 hetes korától Jonhsons fürdetõt használtam de már áttértem a Gabira mert tényleg sokkal jobb az illata.
Én 3hósan használtam elõször a babámnál.
Szia! Én születésétõl kezdve használtam a sárga Johnson's-t (az kifejezetten újszülötteknek készült). Bekentem a gyógyszertári fürdetõvel, és a vizébe tettem johnsont, meg a fürdetõ kesztyûre és azzal mostam le. Nálunk a kórházban is azzal fürdették az újszülötteket. Semmi baja nem volt tõle a kislányomnak. 4 hós kislány anyukája

A kisbabám 15 hetes, eddig mindig csak egy mellböl szoptattam egyszerre, mikortol kell, illetve átkell-e állnom a két mellböl való szoptatásra?

Eddig ez elég volt, de pár napja éjszaka is 3 óránként kér enni, pedig elötte már 5,6 vagy akár 7 órát is átaludt.Köszi

Legjobb válasz: Köszönöm a tanácsokat, megnyugtattak!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat, megnyugtattak!
Ne állj át egyenlõre.A 3 óránkénti evés bõven elegendõ.Még a 2 órai is elfogadott.A lényeg figyeld a babád közérzetét és, hogy gyarapodjon.
Akkor kell átállnod a 2 mellbõl szoptatásra, ha 1 mellbõl már nem tudod ellátni egy etetés alkalmával. Ha érzed, hogy teljesen kiürítette a melled, akkor kínáld meg a másikból is. Ha nem kér, akkor ugye már nem éhes. Ha kér, akkor engedd, hogy addig egyen, amíg jól nem lakik. A következõ szoptatást azzal a melleddel kezdd, amelyikbõl utoljára evett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!