Találatok a következő kifejezésre: Mikortól használhatok széket (1 db)

Mikortól használhatok etető széket?

Elkezdtük a gyümölcsök evését, de nagyon nehéz tartani a babát, kanalazni az ételt, fogni a kezét, hogy ne verje ki a kezemb?l a kanalat+még a kis tálkát is tartom, amib?l kanalazok. Tehetem már etet?székbe, ha még nem tud ülni? 5 hónapos.

Legjobb válasz: Az én kisfiam még magától nem tudott megülni, de ha párnát tettünk az etetõszékbe a hátához és a két oldalához ( kisebb párnákat) akkor szépen megült és így könnyebb volt etetni, meg klasszul megszokta az etetõszéket is. Ismerõseim a bébihordozót is használják, mikor a baba kanállal eszik.

Az én kisfiam még magától nem tudott megülni, de ha párnát tettünk az etetõszékbe a hátához és a két oldalához ( kisebb párnákat) akkor szépen megült és így könnyebb volt etetni, meg klasszul megszokta az etetõszéket is. Ismerõseim a bébihordozót is használják, mikor a baba kanállal eszik.
A lányom már tud ülni de az etetõszékbe még mindig nem tudom megetetni.Én a hintába etetem, ha nem otthon vagyunk akkor a babakocsiba.A hordozót csak végszükség esetén ajánlom az evéshez, legalábbis nekünk nem jött be.
Én mindkét gyerekemet a babahordózóban etettem amíg nem tudtak ülni. A lányom 7 hónaposan ült meg egyedül és csak akkor raktam be az etetõszékbe és egybõl megszokta. A fiam 8 hónapos múl, még nem ül egyedül, így még a hordozót használjuk. Ja és én azt alkalmaztam, hogy egy pelust kötöttem a nyakukba, ami alól nehézkesen bányászta ki a kezét, így nem nyúlt bele mindig a kajciba. Egy idõ után amúgy is leszoktak róla hogy hadonásszanak és akkor jött a partedli.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Két hónapos babám evés után szinte mindig nagyon sokat csuklik. Hogyan segítsek ezen?

Kicsit rutintalan vagyok még,és aggódom.Büfizni is csak kettőt szokott,azt is nagyon sokára.Próbáltam hasra is fektetni,de nem tud úgy maradni,és már nem tudom mit csináljak.

5

A 40. hetre született babáknál nagyobb az esélye, hogy rosszalvó legyen?

Hogy s korábban született babák jobb alvók, mivel a méhben el nem töltött időt kint átalusszák és ezért jobban hozzászoknak. Vagyis megtanulnak aludni.

Szerintetek?

egy 4gyermekes anyuka mondta nekem. Mint tapasztalat. Amugy egy kedves nő, egyáltalán nem akart ijesztgetni.

12

Miért húzogatja/tépi az 5 hónapos babám a fülét?

11

Ti ehhez mit szóltok? Pelus ügy!

Voltam ma a barátnőmnél.Van egy 10 hós kislánya.
Elmentünk tisztába tenni,mert pisis volt.Aztán játszott a szobába,alig telt el 10 perc és bekakilt.Kivittük újra tisztába tenni.Teljesen száraz volt még a pelus,nem volt benne pisi.A barátnőm pedig kivette csak a pelusból a kakit,ilyen golyós volt,megtörölte a fenekét,és visszacsatolta a pelenkát.Mert hogy minek vegye le róla a teljesen száraz pelust,minek dobja ki.
Ti mit szóltok ehhez?Csináltok ti ilyet?

16

Anyukák akiknek a babája kézben aludt el, ringatva azoknak mikor szokott le róla a babájuk? Hány honaposan és hogyan?

9

Julbo vagy miraflex szemüvegkeret? (1 évesnek)

3

Ti már az első kisfogát is ápoljátok a babának?

Most jött ki és nem tudom h most vegyek neki fogkefét v valamit.

11

Ha egy baba HIV fertőzött, vannak tünetei, észrevehető valami furcsaság?

12

Mit tegyek ebben a helyzetben? Kérlek adjatok minél többen tanácsot!

Két gyermekem van, 1 és 3 évesek. Imádom őket, pont ezért őrlődöm. Az apjukkal egyre rosszabb a kapcsolatunk, nincsenek hangos veszekedések, inkább csak némaságban töltött napok. Ma is délelőtt óta nem beszéltünk, mert összevesztünk valami hülyeségen. Egyértelmű, hogy ő se akar békülni, és én se, de nem hangoskodunk a gyerekek előtt. Eljátszunk velük, ha kell egymáshoz szólunk, de ennyi. Ez sajnos egyre gyakoribb. Lelkileg úgy érzem, hogy beletörök már ebbe a kapcsolatba (nem vagyunk házasok, 6 éve vagyunk együtt), úgy érzem egyedül a két gyerekkel sokkal boldogabb lennék. De félek, hogy a gyerekeknek ez mekkora törést okozna. Nyilván akkor látná őket, amikor akarja, de az mégsem ugyanaz, mint együtt élni mindkét szülővel. A fiam nagyon apás, nyilván engem is nagyon szeret, de biztos nagyon megviselné, ha különköltöznénk. Szóval mit tegyek? Én már úgy érzem nem bírom így az együttélést, gyomoridegem van, sírhatnékom, elegem van...de a gyerekek miatt muszáj lenne...akkor most mi a jobb? Amúgy anyagi részről se tudom hogy boldogulnánk, kb 170ezer ft lenne arra, hogy albérlet+rezsi+kaja+mindenre legyen pénzünk, fogalmam sincs ez elég-e budapesten...mit tennétek? kérlek írjatok minél többen! tudom, hogy helyettem senki sem hozhat döntést, de jó lenne, ha külső szemmel megírnátok, hogy mi ilyenkor a legjobb, talán az segítene a döntésben.

8

Nem fogékony az önállósára. Baj?

engeteget olvasok a gyerekekröl lehet ez is a baj.közben fórumokon is olvasok kinek milyen a gyermeke.ma olvastam+kép hogy 15 hósan önállóan eszik egy kisgyerek.és elgondolkoztam hogy lehet én csinálom rosszul.a fiam 18 hós nem eszik őnálloan ha odaadom az ételt hogy egye akkor addig tömi a szájába amig nem tud rágni és kiköpi az egészet.nem akarja megfogni a poharat vagy a csörös poharat hogy igyon.a bilit görgeti látom rajta hogy azt sem tudja mit kezdjen vele hiaba mutatom.lehet en varok sokat el töle.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!