Találatok a következő kifejezésre: Mikortól hall baba hangokat (2 db)

Mikortól hallja a baba a külvilágot? ( hangomat, zenét, papa hangját? )

Legjobb válasz: Pontos kort nem tudok, azt viszont igen, hogy enyémbaba a turmixgépre nagyon-nagyon összerezzent, meg tegnap a fodrásznál a hajszárítóra is, apuja hangjára meg múlt héten olyan mocorgásba kezdett, hogy csak na. :) Ilyen eddig nem volt, ezért szerintem 22-24. hét körül (én most a 24. hétben vagyok).

Pontos kort nem tudok, azt viszont igen, hogy enyémbaba a turmixgépre nagyon-nagyon összerezzent, meg tegnap a fodrásznál a hajszárítóra is, apuja hangjára meg múlt héten olyan mocorgásba kezdett, hogy csak na. :) Ilyen eddig nem volt, ezért szerintem 22-24. hét körül (én most a 24. hétben vagyok).
http://babafalva.hu/terhesseg-hetrol-hetre-22-het/ 22 hetes korra a csiga (a hallás szerve) eléri a felnõtt méretet a teljesen kifejlett belsõ fülben. A magzat egyre több hangra reagál, különbséget tesz a zajok között.
Kedves elsõ válaszoló! Nem lehet, hogy összekeverted a látást, meg a hallást. Mert a látásról vannak ilyen be nem bizonyított tézisek. Anya hangját 4-5 hónaposan tudja megkülönböztetni, persze a hallás érzékszerv elõbb alakul ki, de ekkora képes összekötni az ingereket. 7-8 hónapos korra reagál élesen a külvilágra.
Én még egyik orvosomtól sem hallottam, hogy ez ne lenne bizonyított, ennek épp az ellenkezõjét, sõt, a férjem is bõszen beszélget vele, hogy felismerje a hangját - õ is orvos, és õ is úgy tudja, hogy hallanak méhen belül. Második lennék. :)
Születése után nem sokkal. Az, hogy születése elõtt is hallja, csak feltételezés. Ezt nem lehet bebizonyítani. Elméletek ugyan vannak erre.
8 hónapos terhes voltam, akkor vettem észre, hogy a baba felébredt a telefonra reggel. Férjem minden reggelre beállította, és ha nem nyomta ki egybõl, akkor a baba 4-5 csengés után felébredt, rugdosott, mocorgott. Jó pár héten keresztül mindennap. Azokon a napokon nem, amikor 1 csengés után lenyomtuk.
22. hét körül már biztosan igen. Most 26. hétben vagyok és apuka is rendesen kommunikál vele már :) . Esténként szokott neki mondikálni, és a pici rugdos, amikor befejezi a mondandót. Következõ mondat után ugyanígy. A hangos haspuszikat is rugdosással reagálja le :)
Utolsó! :) ))A férjemnek is ez a nõgyógyászat könyv van meg, ebben jártunk utána mi is. :) )
Már sokkal a születés elött is érzékeli a hangokat - erre igen sok bizonyiték van, mégha az elözö válaszoló nem is tud róla. Gyakorlatilag a terhesség 3-4 hónapjában már hallja az anya hangját, és valamivel késöbb mßar a többit is érzékeli.
Hallás a 20. hét körül, a látás pedig..A 26. hét környékén nyílik a szemhéj, és 1-2hétb múlva már különbséget tud tenni sötétés világos között!

Mikortól hall a baba hangokat?

Legjobb válasz: Az irodalom szerint 15 hetes korától.

Az irodalom szerint 15 hetes korától.
szia!én ugy vettem észre hogy olyan 19 20 hetes terhes lehettem és akkor kezdett a hangokra össze rezzeni a hasamba!!!fõleg ugy tudtam hogy hall, oda raktam közel a pocimhoz a telefonom és zenéltem neki!!erre mindjárt reagált, elkezdett rugdosni:) !! 4 hónapos a kislányom és ha nagyon sír a zenétõl megnyugszik és szépen elalszik!! biztos emlékezteti a pocakban töltött idõre:) )!! sok boldogságot! grat a babához!!
20-22 hetes korától hallja a hangodat, meg tudja különböztetni más hangoktól.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!