Találatok a következő kifejezésre: Mikortól hall baba (5 db)

Mikortól hallja a baba a külvilágot? ( hangomat, zenét, papa hangját? )

Legjobb válasz: Pontos kort nem tudok, azt viszont igen, hogy enyémbaba a turmixgépre nagyon-nagyon összerezzent, meg tegnap a fodrásznál a hajszárítóra is, apuja hangjára meg múlt héten olyan mocorgásba kezdett, hogy csak na. :) Ilyen eddig nem volt, ezért szerintem 22-24. hét körül (én most a 24. hétben vagyok).

Pontos kort nem tudok, azt viszont igen, hogy enyémbaba a turmixgépre nagyon-nagyon összerezzent, meg tegnap a fodrásznál a hajszárítóra is, apuja hangjára meg múlt héten olyan mocorgásba kezdett, hogy csak na. :) Ilyen eddig nem volt, ezért szerintem 22-24. hét körül (én most a 24. hétben vagyok).
http://babafalva.hu/terhesseg-hetrol-hetre-22-het/ 22 hetes korra a csiga (a hallás szerve) eléri a felnõtt méretet a teljesen kifejlett belsõ fülben. A magzat egyre több hangra reagál, különbséget tesz a zajok között.
Kedves elsõ válaszoló! Nem lehet, hogy összekeverted a látást, meg a hallást. Mert a látásról vannak ilyen be nem bizonyított tézisek. Anya hangját 4-5 hónaposan tudja megkülönböztetni, persze a hallás érzékszerv elõbb alakul ki, de ekkora képes összekötni az ingereket. 7-8 hónapos korra reagál élesen a külvilágra.
Én még egyik orvosomtól sem hallottam, hogy ez ne lenne bizonyított, ennek épp az ellenkezõjét, sõt, a férjem is bõszen beszélget vele, hogy felismerje a hangját - õ is orvos, és õ is úgy tudja, hogy hallanak méhen belül. Második lennék. :)
Születése után nem sokkal. Az, hogy születése elõtt is hallja, csak feltételezés. Ezt nem lehet bebizonyítani. Elméletek ugyan vannak erre.
8 hónapos terhes voltam, akkor vettem észre, hogy a baba felébredt a telefonra reggel. Férjem minden reggelre beállította, és ha nem nyomta ki egybõl, akkor a baba 4-5 csengés után felébredt, rugdosott, mocorgott. Jó pár héten keresztül mindennap. Azokon a napokon nem, amikor 1 csengés után lenyomtuk.
22. hét körül már biztosan igen. Most 26. hétben vagyok és apuka is rendesen kommunikál vele már :) . Esténként szokott neki mondikálni, és a pici rugdos, amikor befejezi a mondandót. Következõ mondat után ugyanígy. A hangos haspuszikat is rugdosással reagálja le :)
Utolsó! :) ))A férjemnek is ez a nõgyógyászat könyv van meg, ebben jártunk utána mi is. :) )
Már sokkal a születés elött is érzékeli a hangokat - erre igen sok bizonyiték van, mégha az elözö válaszoló nem is tud róla. Gyakorlatilag a terhesség 3-4 hónapjában már hallja az anya hangját, és valamivel késöbb mßar a többit is érzékeli.
Hallás a 20. hét körül, a látás pedig..A 26. hét környékén nyílik a szemhéj, és 1-2hétb múlva már különbséget tud tenni sötétés világos között!

Mikortól hall a baba bennt a pocakban?

Legjobb válasz: 20.-23. hét környékén

20.-23. hét környékén
15-16 hetesen már hallja a hangokat, ha korog a gyomrod és a szívdobogást is.
A kérdező hozzászólása: Szóval a "benti" zajokat már a 15. hét környékén, a külvilágot a 20. után..??
Szia! Ezt a linket találtam neked a neten.Nagyon jó kis oldal én minden héten megnézem mekkora már a babám. 26+2 km boldog babavárást. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=15
Amit most írok, az lehet, hogy fura lesz, de egy pár hetes (4-5) embrió is érzékeli már a hangokat. Na persze nem hall, a szó szoros értelmében, de az ún. magzati bõr képes a hang, sõt a fény ingerek érzékelésére is. Ezt csirke embriókon bizonyították elõször. Szerintem érdekes.

Mikortól hall a baba hangokat?

Legjobb válasz: Az irodalom szerint 15 hetes korától.

Az irodalom szerint 15 hetes korától.
szia!én ugy vettem észre hogy olyan 19 20 hetes terhes lehettem és akkor kezdett a hangokra össze rezzeni a hasamba!!!fõleg ugy tudtam hogy hall, oda raktam közel a pocimhoz a telefonom és zenéltem neki!!erre mindjárt reagált, elkezdett rugdosni:) !! 4 hónapos a kislányom és ha nagyon sír a zenétõl megnyugszik és szépen elalszik!! biztos emlékezteti a pocakban töltött idõre:) )!! sok boldogságot! grat a babához!!
20-22 hetes korától hallja a hangodat, meg tudja különböztetni más hangoktól.


Mikortol lehet erezni hogy a baba megugrik mikor hangos neszt hall es megijed?

Legjobb válasz: Elvileg a babák a 20.-22. héttõl hallanak,és egyre jobban meg tudják különböztetni a mama,vagy más idegen hangokat.Nekem kimondottan a30. héttõl reagált erõsebb rúgással a hangosabb hangokra, de ez lehet elõbb is.

Elvileg a babák a 20.-22. héttõl hallanak, és egyre jobban meg tudják különböztetni a mama, vagy más idegen hangokat.Nekem kimondottan a30. héttõl reagált erõsebb rúgással a hangosabb hangokra, de ez lehet elõbb is.
Nekem mondjuk konrét megugrás nem volt.Szerintem ne úgy képzeld el mint amikor te megijedsz....
nekem a 26. héten kezdett el kalimpálni, mikor epiláltam. pedig körbetekertem a hasam törölközõvel. úgy látszik, ez is mindenkinél más.

Mikortól lehet érezni a baba mozgását úgy, hogy az a hasfalon szemmel látható legyen? Most 20 hetes vagyok, eddig a bugyborékolás volt. Jelent valamit, ha 1-1 nap nem hallok bugyborékolást?

Legjobb válasz: Szia én 24hetes vagyok és már elég rendesen érezni ha a hasamra teszem a kezem hogy rugdos. Sõt a párom is érzi. Hogy látszik e nem tudom,még nem néztem. A buborékolás volt már hogy nálam is kimaradt pár napig,fõleg mikor elöször bejött a rossz idõ. Azóta szerencsére elég rendesen beindult.

Szia én 24hetes vagyok és már elég rendesen érezni ha a hasamra teszem a kezem hogy rugdos. Sõt a párom is érzi. Hogy látszik e nem tudom, még nem néztem. A buborékolás volt már hogy nálam is kimaradt pár napig, fõleg mikor elöször bejött a rossz idõ. Azóta szerencsére elég rendesen beindult.
30. hért körül már a pocid is rendesen beleremeg ha babód bulizik :D 36h km :)
Szia, nálam 18 hetesen mozdult meg a babácska - olyan bugyborékolással kezdõdött, 20 hetesen már éreztem hogy kis aranyosan rugdos, mocorog, jobbra balra fickándozik, és láttam is én is, párom is, barátnõim is, hogy a pocak melyik részén mozgolódik a kicsi. A védõnõ mondjuk azt mondta, hogy elég ritka, hogy ilyen korán ennyire érezni és látni fõleg látni is lehet már a mozgást. Azt is mondta, lehet, hogy azért, mert olyan kis vékonyka vagyok. Még nem jelent semmit, ha nem hallassz minden nap bugyborékolást, vagy nem érzed mindíg a mozgást. Ez pár hét múlva megváltozik, akkor már minden nap többször is érezni fogod. boldog babavárást 22 hetes kismama
Mi pont ma képedtünk el a párommal ahogy a kis sarkát végig húzta a pocimon. Totál kidudorodott a bõröm, nagyon édes volt. A popsiját meg folyamatosan kinyomja azt meg tenyérbe lehet simogatni, ilyenkor a hasam furcsa alakot is ölt :-))) 37. hétben járunk
Szia! Nekem olyan 21-22 hetesen amikor lefeküdtem csak úgy hullámzott!! Próbáld ki tök jó! 9 hónapos kisfiú anyukája
Szia! Képzeld én még nem voltam 18 hetes, amikor már a kezemmel is éreztem. Ez egy csütörtöki nap volt. Vasárnap már apát is rúgdosta rendesen..azóta folyamatosan megy a buli odabent :) . Elõszõr iszonyatosan furcsa volt, de mostmár hozzászoktam és imádom :) ! Szerintem te is fogod hamarosan, bármelyik nap már. Nekem elõtte nem volt mindenapos a bugyborékolás, nem is voltam benne biztos, hogy ez most tényleg õ volt, csak amikor már kívülrõl is éreztem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! nagyon várom már!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!