Találatok a következő kifejezésre: Mikortól fog már (39 db)

Mikortol fog hallani a babam? Mikortol no a hasam? 8 hetes vagyok. Talan mintha elkezdett volna mar.

Volt 7 honapja egy s.vetelesem.

Legjobb válasz: Szia!A kicsik a pocakon belül már 26 hetes koruktól hallanak,egy könyvben olvastam róla!A has növekedésérõl pedig mindenki mást tapasztal,így én is.Sok dologtól függ...a testalkatod is befolyásolja,bár ilyenkor még csak a puffadás miatt tûnik nagyobbnak.:( Üdv

Szia!A kicsik a pocakon belül már 26 hetes koruktól hallanak, egy könyvben olvastam róla!A has növekedésérõl pedig mindenki mást tapasztal, így én is.Sok dologtól függ...a testalkatod is befolyásolja, bár ilyenkor még csak a puffadás miatt tûnik nagyobbnak.:( Üdv
A 24. héttõl már hallanak a kicsik. A pocak meg változó, hogy kinek mikor nõ. Ilyenkor még a méhed egy citrom nagyságú, nagy változást a puffadás miatt tapasztalhatsz, mert terhesen rosszabbodik a kismama emésztése. Nekem a 17. héten kezdett el lassan-lassan, de nõni a pocak. Amíg van helye a méhnek a medencében, addig látványosan nem fogod látni a növekedését.

Mikortól nem fog már annyit sírni mindenért?

Gondolok itt ha éhes üvölt,ha unatkozik,üvölt,mikor lesz el egy kicsit jobban egyedül?Már meg?rülök hogy mindent kapkodva kell csinálnom,meg ideges vagyok a kisfiamra ? 4 éves,hogy gyorsan mert üvölt a tesó!Mikortól lesz jobb most 6 hetes a kiscsajunk

Legjobb válasz: Hát 6 hetesen még biztos nem, nagyon pici még ahhoz. Amikor majd kúszik-mászik fog kevesebbet igényelni titeket, mert akkor már minden érdekes.

Hát 6 hetesen még biztos nem, nagyon pici még ahhoz. Amikor majd kúszik-mászik fog kevesebbet igényelni titeket, mert akkor már minden érdekes.
Nekem most 3 hónapos a kicsim, és elég sokat elvan. Igaz, van is mit nézni, a nagyobb tesókat, amint tesznek-vesznek. De erõsen babafüggõ szerintem, hogy melyik mennyit játszik el egyedül, késõbb is...
Ó kedves kérdezõ hát mi 8 hónaposak vagyunk és még most is ez a helyzet csak kontrába még nyüszög is hozzá!Így stimulál, hogy ugyan vegyél már fel!És mivel tud mászni és felállni ott van a sarkamban és cibálja a nadrágomat :) De szerintem ahol 2 gyerek van ez hamarabb megoldódik, mert a nagyobb olykor-olykor elszórakoztatja a kicsit, legalább is a környezetünkben ez jellemzõ!Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, ezt sokan mondták hogy minden baba más!
Nekem a nagyobb 22 hónapos (fiú), a kisebb 3 hós (lány), de sajnos még mindig ugyanolyan sírós a pici, mint születése óta. Én is azt vártam/várom, hogy hátha jobb lesz. Van olyan nap, hogy le sem tudom tenni, ilyenkor a nagyobbam is "szobafogságba" van kényszerítve, mert még a játszótérre sem jutunk le. Ha pedig véletlenül megyünk, akkor is a picit közben dajkálnom kell (csak egyféle pózban lehet pár percre elhallgattatni-alkaromon hason fektetve, míg van kedve nézelõdni, de ha megunja, kezdõdik elölrõl), mert van, hogy hordozókendõben sincs el, ott is torkaszakadtából üvölt (sokszor még levegõt sem vesz). Pedig a játszótéren is kellene a nagyobbal foglalkoznom, segíteni neki pár helyen, mert õt még nem tudom szabadjára engedni, a múltkor is majdnem fejre esett a csúszdáról! És igen, én is sokszor ingerült vagyok, már úgy kezdem a papot, hogy megint mi vár ránk... A férjem hajnaltól-estig dolgozik, sokszor hétvégén is, persze vele is ingerült vagyok az ilyen napok után. Segítségem nagyon ritkán volt, de mostantól kezdve még annyi sem lesz sajnos. Szóval én úgy érzem megbuktam anyaságból, túl sok nekem a két gyerkõc. /Nem érdekel, ha lepontoznak, akkor is jólesett kisírni magam valakinek./ Minden napon a túlélésért küzdünk. Szerettünk volna még egy babát, de ezek után NEM LESZ több, csak ezt bírjuk ki úgy, hogy a nagyobbam ne sérüljön, hogy nem tudok vele megfelelõen foglalkozni! Meg persze a kicsivel sem, mert mikor végre pár percet elvan, akkor rögtön a nagyobbammal kell lennem... Szóval remélem nálatok megoldódik és nem lesz ilyen gond a késõbbiekben, de legalábbis nem napi szinten. Annyi, hogy neked a nagyobb nem lesz otthon napközben, mert gondolom ovis, így talán "élhetõbbek" a hétköznapok. (Annak meg én iszom a levét, hogy bevállaltam a kis korkülönbséget, a családi napközit pedig nem tudjuk finanszírozni a nagyobbnak sajnos, mert még az lett volna talán megoldás). Kitartást kívánok!
Szerintem a sírósabb babák 6 hetesen még mindenért sírnak és ez csak hónapok múlva fog változni valamicskét. Talán lehet nevelni is majd (de még nem most) hogy késõbb ne legyen annyira hisztis.
Hát az az igazság szerintem hogy amelyik baba hisztisen kezdi az egészen másfél éves koráig az is marad.Mikor én szültem nagyon hasfájós volt éjjel nappal üvöltött.Mire ez elmúlt jönni kezdet a foga akkor azért bõgött.Mindenki az mondta na majd ha mászik akkor leköti magát, akkor is ép úgy üvöltött.Akkor meg majd amikor feláll, hát akkor még rosszabb lett a helyzet mert nem értette miért mondom hogy ezt se szabad azt se szabad, akkor azért üvöltött.Amikor kezd neki esze lenni de még nem tudott beszélni, akkor azon hergelte fel magát....szóval van ilyen baba is.Nem mondom voltak jobb napok is, de ebbõl volt kevesebb.Ennek ellenére egy ritka gyöngyszem az életemben!

Mikortól fog védeni már a gyógyszer?

A mestruáció 5. napján fogom bevenni az els? szem gyógyszert (Balera).Most fogok el?ször fogamzásgátlót szedni!A papíron az van hogy 1 hét után már véd de ahhoz van írva ha els? naptól kezdve szedem!

Legjobb válasz: Ne hallgass az elõttem lévõre! Ha a mensid 5. napján veszed be, akkor 7 napig kell csak gumival védekeznetek! De miért nem veszed be a mensid 1. napján? Akkor már az elsõ szemtõl védene! Nyugodtan megbízhatsz a tablettában, védeni fog! Akkor kell kivárni az egy hónapot, ha nem veszed be a mensid elsõ öt napjának valamelyikén!

Ne hallgass az elõttem lévõre! Ha a mensid 5. napján veszed be, akkor 7 napig kell csak gumival védekeznetek! De miért nem veszed be a mensid 1. napján? Akkor már az elsõ szemtõl védene! Nyugodtan megbízhatsz a tablettában, védeni fog! Akkor kell kivárni az egy hónapot, ha nem veszed be a mensid elsõ öt napjának valamelyikén!
az elöttem lévöre ne hallgass.. A te bogyod olyan, hogyha az elsö napon veszed be akkor véd a hetedik naptol. Szval ha az ötödik napon veszed be nyilván nem fog egy hét mulva védeni. Bár proba szerencse. te dolgod. Én ugy szedném ahoyg a lapon van
akkor ne az ötödik napon vedd be hanem az elsön.. Igy nem véd az elsö naptol, gumit is hazsnáljatok az elsö honapban.. szval pocsékba menne várd meg a köveketzö mensid elsö napját és vedd be akkor
szia! Rengeteg ilyen kérdét tettek már itt fel és sok különbözõ válasz született, szerintem a dokidat kellett volna megkérdezni vagy a papír szerint szedni. Mindenki mond mindent, de én ebben az esetben kivárnám az egy hónapot gumival és csak utánna szeretkeznék szabadon. Természetesen a te döntésed, de azért mert más nem lett terhes, te még lehetsz és jobb a biztosra menni. Valamint a hatás a gyógyszertõl is függ.
Ez van a betegtájékoztatójában: "A fogamzásgátló hatás kifejlõdéséhez legalább 1 heti folyamatos adagolás szükséges. Ha menstruációja már elkezdõdött vegye be az elsõ filmtablettát a menstruáció 5 napján függetlenül attól, hogy a vérzés már megszûnt vagy fennáll. Ebben az esetben azonban más fogamzásgátló módszert is kell alkalmazni a filmtablettaszedés elsõ 7 napjában ( 7 napos szabály ). Nem tudom az elõttem lévõk mit nem értenek ezen!

Mikortól nem fog már egyáltalán bepisilni, játék közben sem?

2 hete kezdtük el a szobatisztaságra szokást.

Legjobb válasz: Majd ha sajat maga jon ra, hogy mi is az a pisilesi inger. 2 hete kezdtetek el, jol haladtok, 2 eves 4 honapos a gyerek. Hova ez a rohanas? Neki a jatek fontosabb, mint a pisiles. Hogy mikor fog szolni? Egyedi. Szerintem amikor rajon, hogy mi az, hogy pisilni kell, es rajon, hogy ha nem szol, akkor bizony becsurog.

Majd ha sajat maga jon ra, hogy mi is az a pisilesi inger. 2 hete kezdtetek el, jol haladtok, 2 eves 4 honapos a gyerek. Hova ez a rohanas? Neki a jatek fontosabb, mint a pisiles. Hogy mikor fog szolni? Egyedi. Szerintem amikor rajon, hogy mi az, hogy pisilni kell, es rajon, hogy ha nem szol, akkor bizony becsurog.
Majd ha megérett rá. Ami akkor fog megtörténni, ha érzi az ingert. Ezt onnan tudod észrevenni, hogy pl. bepisilés elõtt megáll-e, csinál-e bármit, vagy csak megy tovább, mintha nem is lenne semmi? Úgyhogy ez még nem szobatisztaság.
Nem megy egyik hétrõl a másikra. Én bugyipelust adtam ilyenkor az enyémre, ha pisilnie kellett és eszébe jutott, szaladt a bilihez és letolta, de ha nem jött össze, és bepisilt, akkor szólt és kicseréltük. Még azt teheted, hogy játék közben megkérdezed tõle, hogy kell-e pisilnie. Én gyakran ezt csináltam (amikor eszembe jutott), mondta, hogy de, igen, és elszaladt bilizni. Amikor már az esti pelenkáról szoktattam le, akkor is felkeltettem éjjel, és kimentünk pisilni, így nem pisilt be. Legyél vele türelmes! 24N
Legyél türelmesebb!
Az én fiam 3 hete teljesen szobatisztának mondható, szól is magától, de még mindig naponta többször elõfordul, hogy a pisi eleje becsurog, mert lusta/nem ér rá idõben szólni, csak amikor már nem bírja tartani. Akkor aztán fut, nagy része a wc-be megy, de mindig bugyit kell cserélni. Nem tudom ez mikor múlik el, de már várom.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Pont az a furcsa, hogy sokszor elõre tudom, hogy be fog pisilni, mert hiába akarom biliztetni, nem akar jönni. Utána kb 5 perc, és látom, hogy áll, nézi a lábát, hogy mindjárt ott fog csurogni a pisi. Ha nem elmélyülten játszik, akkor látom, hogy pisilnie kell. Játék közben meg csak azt, hogy 2 másodperc, és bepisil. (Kb azt látom, hogy most nyitja kis a csapot :) ) Nem vagyok türelmetlen, csak tapasztalatlan, nem tudom hogyan megy ez. Amikor adtam rá pelust, az visszaesés volt. mert úgy gondolta, bármi van rajta, abba belepisilhet. Nappali alváskor nincs már pelenka, nem is pisil be. Még egyszer köszi!

15. hétben vagyok, azt olvastam, hogy mostantól hallanak már bennünket a babák a pociban. Ti is beszéltek hozzá? Van értelme ennyi idősen? Mikortól fog reagálni?

Legjobb válasz: Úgy tudom a 20. héttõl hallanak, de mindegy, én azóta beszélek neki, hogy tudom, hogy megfogant a kislányom. Amikor a fiammal voltam terhes, délután mikor lefeküdtem pihenni mindig ugyanazt a mesét meséltem neki, amit késõbb csecsemõkorában is szívesen hallgatott és könnyebben elaludt rá. Kérdésedre válaszolva, szerintem mindenképpen van értelme, beszélni hozzájuk, én azt is elmondom neki, hogy mit fogunk csinálni aznap. Konkrétan reagálni rá nem tudom, hogy tudnak-e, de az anya hangja mindenképpen kellemes nekik. Boldog babavárást! 33 hetes kismama.

Úgy tudom a 20. héttõl hallanak, de mindegy, én azóta beszélek neki, hogy tudom, hogy megfogant a kislányom. Amikor a fiammal voltam terhes, délután mikor lefeküdtem pihenni mindig ugyanazt a mesét meséltem neki, amit késõbb csecsemõkorában is szívesen hallgatott és könnyebben elaludt rá. Kérdésedre válaszolva, szerintem mindenképpen van értelme, beszélni hozzájuk, én azt is elmondom neki, hogy mit fogunk csinálni aznap. Konkrétan reagálni rá nem tudom, hogy tudnak-e, de az anya hangja mindenképpen kellemes nekik. Boldog babavárást! 33 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod. Én is beszélek hozzá, csak még mindíg furcsa egy picit, hogy szinte nem is látszik a pocak és mégis van ott valaki. Kellemes babavárást!
Szia, én énekelni szoktam neki, a beszéd nekem nem megy annyira, egyszerûen nem tudom mit mondjak neki:) apával szoktunk hozzá beszélni, de csak poénkodni szoktunk, de szerintem neki ez is tetszik! Amúgy én is úgy hallottam hogy 20.héttõl alakul ki a hallásuk, de ez nem azt jelenti hogy elõtte nem lenne értelme velük kommunikálni! Boldog Babavárást! 23 hetes kismami
mindenkinél más és más!pár hét és a párod is érezni fogja!
szia, Bármilyen hihetetlen nálunk párom hamarabb érezte a kislányom mozgását mint én, már a 14. héten. Próbáljátok úgy, hogy nyugodtan lefekszel a hátadra, mondjuk pancsi után, és párod ráteszi a hasadra a tenyerét, vagy a fülét (az én párom sokat hallgatózott...:) )). Várjatok türelmesen, és lehetõleg legyen csend, hogy mindenre rendesen tudjatok koncentrálni. Biztosan fog jelentkezni..:) ) Sok sikert.. Boldog babavárást kívánok.
Én is a 17.héttõl érzem a babámat, a férjem viszont a 20.héttõl. Még egy kis türelem :) Üdv, 30 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már alig várom, hogy kívülrõl is lehessen érezni, látni!
Már kettõvel is! Az kb. 7 hósan volt.
Az enyémnek még nincs foga, de pár napja minden szopizásnál megharapja és eléggé fáj.3, 5 hós
1-2 foggal is tud harapni, ha épp arról van szó. Sõt, már fog nélkül is, ha a feszülõ, kemény ínyét összezárja. Nem gondolom, hogy emiatt abba kellhet hagyni a szoptatást, maximum akkor, ha a baba minden figyelmeztetés és próbálkozás ellenére sem hagy fel a rágcsálással. De általában ennek is meg szokott lenni az orvosolható! oka. - Engem pl. akkoriban harapdált a lányom, amikor nem vettem észre, hogy már gyorsabban és rövidebb idõ alatt kiszopizik és tovább tukmáltam neki a mellem. Szegénykém más mód híján így közölte velem, hogy köszöni, de elég volt neki annyi is. Nem tartott sokáig, míg rájöttem, mit akar. :) Egyébként a szoptatás maga soha nem vált emiatt kellemetlenné, pedig már az összes foga kint van és egyébként is elég mókuska-fajta...
2 eves fiam meg szopizik.Soha nem harapott nem kellemetlen a szoptatas.
Az elsõ fogaknál le lehet és kell is szoktatni a harapdálásról. Ha nem harap, nem is érzed a fogait. Két gyereket szoptattam 3 éves koráig.
A kislányom még 20 foggal se harapta meg a cicit!

Mikortól fog menni a Dear John a mozikban? Annyira várom már: )

Legjobb válasz: Már megy.Egyébként nagyon jó film csak semmi köze nincs a könyvhöz :( pedig a Kedvesem a keedvenc könyvem(:

Már megy.Egyébként nagyon jó film csak semmi köze nincs a könyvhöz :( pedig a Kedvesem a keedvenc könyvem(:
április 8-tól már megy a mozikban feliratosan.

Ez már a babám? Lent érzem a hólyagomnál, olyan mintha egy kis kukac mozogna, de igazi rugásokat még nem érzek. Mikortol fogom erősebben érezni?

18 hetes vagyok

Legjobb válasz: az már biztos a babád, nekem olyan volt, mintha remegett volna a hasam.

az már biztos a babád, nekem olyan volt, mintha remegett volna a hasam.
Ha már most érzed a kis "kukacodat", akkor bizony hamarosan erõsebben is érezheted. Még gyûjti az erejét, még igen gyengécske, ilyenkor még kb 20 deka! Szépen erõsödik. Én a 17. héten éreztem elõször, de a 18. héttõl folyamatosan. Erõsebb rúgásokat pedig úgy a 20. héttõl. Most viszont hát nem panaszkodhatok. Nagyon erõs és van, hogy egyszerre üt-rúg! Pár hét és te is néha könyörögni fogsz, hogy kicsit kíméljen! :) 25 hetes kismami

Meddig lehet fogat tömni és mikortól kell már kihúzni?

Legjobb válasz: Egy picit konkrétabban?

Egy picit konkrétabban?
A kérdező hozzászólása: Kilyukadt a fogam, és már kezd egy kicsit fájni, érzékenyebb lenni.
Ez attól, függ, hogy mekkora lyuk van rajta. De húzni mindig csakis és kizárólag csak legvégsõ esetben szoktunk. Ha a fognak a koronája nagyon leépült akkor gyökérkezeljük a fogat, majd a tömésbõl fel lehet építeni a korona hiányzó részét. Ha a gyökér jó állapotban van és a korona teljesen eltûnik akkor gyökérkezeljük és arra teszünk pótlást. Vannak lehetõségek...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!