Találatok a következő kifejezésre: Mikortól elég a babák (5 db)

Anyukák! Mikortól használtátok a babakocsi sport részét? 4 hónapos a babám, de nagyon unja a mózest, mert nem lát ki belőle. A sport rész elég jól dönthető, de mégse vízszintes. Ti mikortól használtátok?

Legjobb válasz: A lányom már három hónaposan nem volt hajlandó vízszintesben feküdni, nálunk fokozatmentesen állítható a háttámla, enyhén megemeltem neki, úgy teljesen rendben volt. A fiam viszont hat hónapos koráig feküdni szeretett a babakocsiban. Ez teljesen babafüggõ, de néhány fokkal magasabb háttámla nem fog semmi gondot okozni. Gondolj arra, hogy a refluxos babáknak is megemelik a kiságyat is, ha nekik nem lesz tõle bajuk, miért lenne gond egy négy hónapos babónak, napi néhány órát, amíg sétáltok?

A lányom már három hónaposan nem volt hajlandó vízszintesben feküdni, nálunk fokozatmentesen állítható a háttámla, enyhén megemeltem neki, úgy teljesen rendben volt. A fiam viszont hat hónapos koráig feküdni szeretett a babakocsiban. Ez teljesen babafüggõ, de néhány fokkal magasabb háttámla nem fog semmi gondot okozni. Gondolj arra, hogy a refluxos babáknak is megemelik a kiságyat is, ha nekik nem lesz tõle bajuk, miért lenne gond egy négy hónapos babónak, napi néhány órát, amíg sétáltok?
6 hetesen már a sportrészt használtuk (vízszintesig dönthetõ, újszülött szûkítõ is van benne), az elsõ perctõl kezdve üvöltött a mózesben
Chicco liteway vízszintesig dönthetõt kezdtünk most használni, 2 és fél hós.
10 hónapos korától. 7 hónapos volt mikor már felült, addig nekem vízszintesbe volt, csak inkább gyakran megálltunk, kivettem nézelõdtünk. Igaz nekem nagyon nyugis volt, és szerette a kocsit fekvõben is. Aztán közbe tél lett, akkor azért nem sportkocsiztunk, bár akkor már ült és a háttámlát is ülõre vettük.
Szia, nekem 5 és fél hónapos a babám, és a múlthéten tettem át a sportrészbe. Ez egészen jól ledönthetõ de mégis kilát belõle. A lényeg az, (egyeztettem a dokival és a védõnõvel), hogy ha már próbálkozik az öledben ülõ pozícióba húzni magát, akkor már kezd a hátizma erõsödni. Aztán nézd meg, hogy mennyire tudod a sportrész vállpántjait picire állítani, megtartaná-e egyáltalán a kicsit. (van olyan kocsi, ami tényleg nagy még a 4 hó körüli babák méreteihez). Amire még figyelj, hogy ha beülteted a kocsiba, akkor a háttámla és az ülõrész által bezárt szög a baba fenekénél legyen. Ha nem tudod így beültetni, mert lejjebb csúszik a baba, és a törés inkább a hátához esik, akkor kicsi még a sportrészhez, és megterhelõ lesz a hátának.
Az én babám sem szereti a mózest, most 4 hónapos. Nekünk olyan a hordozónk, hogy rá lehet tenni a babakocsivázra. Mi már kb. 1 hónapja azzal járunk minden hova, mert a sportkocsiban még nagyon lecsúszik.

Mikortól elég erős a babák gerince, ahhoz, hogy felüljenek, és megtartsák magukat gond nélkül?

3hónapos kisfiam próbálja felhúzni magát az ölemben,s?t addig huzza magát amíg nincs ül?helyzetben!Ez nem korai?

Legjobb válasz: Csatlakozom az elõttem szólóhoz, a védõnõnek nagyon nem kell hencegni vele, engem is leszólt, pedig talán kicsit jobban értek a mozgáshoz-mozgásfejlõdéshez, mint õ....Az én babám is ezt csinálja 3 hónapos kora óta. Úgy gondolom, nem épp ideális a dolog, kicsit korán kezdték, de nem igazán tudod megakadályozni. Arra kell figyelni tényleg, hogy ne órákig próbálgassa, nagyjából uyganannyi idõt fektesd hasra is, játsz vele úgy is, illetve lehet játék közben hanyattfekvésbõl oldalra fordulást gyakoroltatni vele. Egyébként nem mindig tanulnak meg elõbb oldalra fordulni, majd hasra, majd vissza, és kúszni, van, hogy kimarad egy-két állomás, láttam már babát, aki se nem forgott se nem kúszott, csak hamar felült és nem sokra rá már állt is. De nem kell megijedni, normális ez is. Nem vagyunk egyformák..:-) Jó babázást! Gyógytornász kismama

Csatlakozom az elõttem szólóhoz, a védõnõnek nagyon nem kell hencegni vele, engem is leszólt, pedig talán kicsit jobban értek a mozgáshoz-mozgásfejlõdéshez, mint õ....Az én babám is ezt csinálja 3 hónapos kora óta. Úgy gondolom, nem épp ideális a dolog, kicsit korán kezdték, de nem igazán tudod megakadályozni. Arra kell figyelni tényleg, hogy ne órákig próbálgassa, nagyjából uyganannyi idõt fektesd hasra is, játsz vele úgy is, illetve lehet játék közben hanyattfekvésbõl oldalra fordulást gyakoroltatni vele. Egyébként nem mindig tanulnak meg elõbb oldalra fordulni, majd hasra, majd vissza, és kúszni, van, hogy kimarad egy-két állomás, láttam már babát, aki se nem forgott se nem kúszott, csak hamar felült és nem sokra rá már állt is. De nem kell megijedni, normális ez is. Nem vagyunk egyformák..:-) Jó babázást! Gyógytornász kismama
De korai, voszont ha csak kicsit tornáztok így és nem órákat azzal nem ártasz neki. Az én kisfiam kb 2 hónapja csinálja és ülõ helyzetbõl felhúzza magát állásba ha fogom a kezét. Gyakorol. Ha már megtanult forogni, mászni, kúszni utána jön a sorban az ülés és állás. Nyugodtan a maga ütemében. Ja és ne mond a védõnõnek mert le fog hurrogni, hogy mit csinálsz.:) )
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat!Én is korainak éreztem egy kicsit, de a mai babák, már mindent hamarabb csinálnak!:) üdv
10 hónapos korában
14 hónaposan
15 hónapos volt.
Szintén 10 hónaposan állt át a fiam.
1. 15 hósan 2. 12 hósan
Kb.15 hónapos volt a kislányom.
13 hónaposan állt át (kislány, most 15 hónapos lesz).
Elõször olyan 7, 5 hónaposan. Aztán átállítottuk az órát, és borult az egész. Most alszik délután is, de csak 20-30 percet. Szerintem nemsokára elhagyja megint. Most lesz 9 hónapos.
Lányom is 10 hónapos volt mikor áttért az egyszeri nappali alvásra.
11-14 16:15 válaszoéó vagyok. Kb. 1 héttel a válaszom után vissza is állt a rend, most megint csak egyszer alszik, ebéd után. És jövõ héten lesz 10 hónapos.


Mikortól elég ha csak 3 szor szopizik egy nap a babám+ az éjszaka?

Mármint hány hónapos kortól?

Legjobb válasz: napi 3 szopi nekem kevésnek tûnik.

napi 3 szopi nekem kevésnek tûnik.
Lányom 8 hós kora óta csak 3X cicizik. REggel, 10-kor gyümi, 12-kor fõzi, 15-kor cici, 18-kor fõzi, 21-kor cici, és hajnali 5-kor cici.
Lányom 5.5 hónapos kb.2 hete 3x szopizik(reggel-délben este), az 5 evésbõl.Õmár átalussza az éjszakát.Mennyi idõs a babád?
A kérdező hozzászólása: 6, 5 hónapos.Éjfélkor cici, 3 kor cici, hatkor cici, 9 kor gyümi, délben fõzi, 15 kor szopi, 18 kor tejpép és 20 órakkor fürdés után szopi.Jó így?
nem. éjszaka 3x kel. estére kellene adni neki jóéjt pépet vagy valami mert akkor átaludná az éjszakát. 6, 5 hós már jó lenne. a többi oké. fürdés uán pép + cic ha kell.
elõzõ vagyok: igy jobb lenne. keléskor gyümi v. tejpép. 10 körül cici 1-2 fõz. utána cici kb. 4-5 fele. fürcsi után pép + cici. ha éhes délután még egy gyümi belefér.
10 hós, mi használunk nagyon kevés baba elmexet. szeret fogat mosni a fiam nagyon:) )
Egy két húzás bõven elég még ebben a korban, szerintem. Az enyém sem nagyon hagyja pár húzás után ellõki a kezem. Ilyenkor még a kezébe adom kicsit a fogkefét és õ is próbálkozik, bár inkább hátul, gondolom most ott jön a foga és jóesik neki a masszírozás. A fogkrémre én is kíváncsi vagyok. Biztos lesz nálunk okosabb. 11 hós baba anyuja


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!