Találatok a következő kifejezésre: Mikortól elég a (28 db)

En 10 fok felett mar nem adok ra harisnyat.
Ma reggel nálunk 0 fok volt, harisnya+bélelt gyatya volt a fiamon. Ha már a reggeli indulásnál is min. 8 fok van (ami ugye emekedik), akkor adnék rá.
Kicsit hülyén néz ki a második mondatom: akkor adnék rá CSAK meleg nadrágot.
Amikor már én se hordok a farmer alatt harisnyát, akkor nem kap a kislányom sem. Még hideg van, így mindketten hordjuk még. 22F
Ha több órára megyünk ki mondjuk az udvarra, akkor kap még mostanában délelõtt harisnyát, plusz egy vastagabb, de nem bélelt nadrágot - fõleg mert gyakran leül, lehasal a földre. Ha autóval megyünk boltba, ide-oda, csak pár perceket vagyunk a levegõn, akkor térdzokni és bélelt nadrág.

Mikortól alhat nagyszülőknél? Ugy, hogy mi nem vagyunk ott? Mikortol eleg nagy, hogy a nagyszulok ne "rontsák meg" azzal, hogy kovetkezetlenek, stb?

Az anyós tök rendes, meg szeretem, meg minden, kivéve, ha a bébimr?l van szó. most 7 hós bébit el akarta vinni magukhoz, 50 km. még csak pedzegette, de hamarosan kérni fogja. én nem szandekozom a bebimet "odaadni", max 3-4 éves korától. olyanokat mond, hogy irigy vagyok, meg ha pl mondokatok a babanak kijavit (pl "matyas kiraly levelet irtet jatszok vele, mondom matyas kiraly levelet irt mondjuk szilagyi erzsebetnek, beszol, hogy neki biztos nem. meg ilyen kis huyesegek, de engem bantanak, amikor olyanokat mond a gyereknek, hogy en nem csinalok ezt vagy azt jol) (mi lesz ha nagyobb lesz??) meg nem akart nala lenni, sir, nyujtja a kezet hozzam, es akkor nem adja vissza, mert "nem is sir" :S

Legjobb válasz: Ez függ a szülõ hozzáállásától és a babától is.Az én babám miután már nem szopizott/4 hós volt/ Azóta ott szokott aludni a mamánál.Semmi probléma nincs vele...Megszokta és szeret ott lenni.Most lehet lepontozni!

Ez függ a szülõ hozzáállásától és a babától is.Az én babám miután már nem szopizott/4 hós volt/ Azóta ott szokott aludni a mamánál.Semmi probléma nincs vele...Megszokta és szeret ott lenni.Most lehet lepontozni!
A kérdező hozzászólása: tanár, es olyan mentalitassal. nem en fogom ot megyozni, hogy nem o tud mindent a legjobban :) csak tenyleg nem akarom, hogy az en tulerzekenysegem, vagy aggodalmam vagy nemtudom..szoval nem akarom oket szetvalasztani, meg tenyleg kedves, rendes, sose koccantunk csak babaugyben.. olvastam a kerdesed en bebim 8 hos, de meg sehol sem voltunk nelkule nem is tudnek inkabb olyan heyekre mentunk, ahova vihettem (imadja az embereket)..max 3-4orat vot tolem tavol, de akkor meg az apjaval volt.
A kérdező hozzászólása: 10%ot adtam, nekem ez is hasznos volt, miert kene lewpontozni?? koszonom a valaszt, remelem tobben valaszolnak
A kérdező hozzászólása: 100at

Anyukák! Mikortól használtátok a babakocsi sport részét? 4 hónapos a babám, de nagyon unja a mózest, mert nem lát ki belőle. A sport rész elég jól dönthető, de mégse vízszintes. Ti mikortól használtátok?

Legjobb válasz: A lányom már három hónaposan nem volt hajlandó vízszintesben feküdni, nálunk fokozatmentesen állítható a háttámla, enyhén megemeltem neki, úgy teljesen rendben volt. A fiam viszont hat hónapos koráig feküdni szeretett a babakocsiban. Ez teljesen babafüggõ, de néhány fokkal magasabb háttámla nem fog semmi gondot okozni. Gondolj arra, hogy a refluxos babáknak is megemelik a kiságyat is, ha nekik nem lesz tõle bajuk, miért lenne gond egy négy hónapos babónak, napi néhány órát, amíg sétáltok?

A lányom már három hónaposan nem volt hajlandó vízszintesben feküdni, nálunk fokozatmentesen állítható a háttámla, enyhén megemeltem neki, úgy teljesen rendben volt. A fiam viszont hat hónapos koráig feküdni szeretett a babakocsiban. Ez teljesen babafüggõ, de néhány fokkal magasabb háttámla nem fog semmi gondot okozni. Gondolj arra, hogy a refluxos babáknak is megemelik a kiságyat is, ha nekik nem lesz tõle bajuk, miért lenne gond egy négy hónapos babónak, napi néhány órát, amíg sétáltok?
6 hetesen már a sportrészt használtuk (vízszintesig dönthetõ, újszülött szûkítõ is van benne), az elsõ perctõl kezdve üvöltött a mózesben
Chicco liteway vízszintesig dönthetõt kezdtünk most használni, 2 és fél hós.
10 hónapos korától. 7 hónapos volt mikor már felült, addig nekem vízszintesbe volt, csak inkább gyakran megálltunk, kivettem nézelõdtünk. Igaz nekem nagyon nyugis volt, és szerette a kocsit fekvõben is. Aztán közbe tél lett, akkor azért nem sportkocsiztunk, bár akkor már ült és a háttámlát is ülõre vettük.
Szia, nekem 5 és fél hónapos a babám, és a múlthéten tettem át a sportrészbe. Ez egészen jól ledönthetõ de mégis kilát belõle. A lényeg az, (egyeztettem a dokival és a védõnõvel), hogy ha már próbálkozik az öledben ülõ pozícióba húzni magát, akkor már kezd a hátizma erõsödni. Aztán nézd meg, hogy mennyire tudod a sportrész vállpántjait picire állítani, megtartaná-e egyáltalán a kicsit. (van olyan kocsi, ami tényleg nagy még a 4 hó körüli babák méreteihez). Amire még figyelj, hogy ha beülteted a kocsiba, akkor a háttámla és az ülõrész által bezárt szög a baba fenekénél legyen. Ha nem tudod így beültetni, mert lejjebb csúszik a baba, és a törés inkább a hátához esik, akkor kicsi még a sportrészhez, és megterhelõ lesz a hátának.
Az én babám sem szereti a mózest, most 4 hónapos. Nekünk olyan a hordozónk, hogy rá lehet tenni a babakocsivázra. Mi már kb. 1 hónapja azzal járunk minden hova, mert a sportkocsiban még nagyon lecsúszik.


Hány hetes kortól ajánljátok a 4D-ultrahangot? Mikortól elég formás már a baba?

Kérlek irjátok meg tapasztalataitokat! 21 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia!27-héttõl már elég szép a bébi.igazi kisember formájuk van.

Szia!27-héttõl már elég szép a bébi.igazi kisember formájuk van.
Kifejezetten szakember ajánlotta 24-28 hét között. Egyrészt ez kb félidõ a 2 kötelezõ UH között (18, 32), tehát még sok idõ van a következõig. Másrészt már nagyobbacska a baba és már jobban látszik minden, illetve még nem olyan nagy, hogy ne lehetne jó alaposan megnézni. Én megfogadom a tanácsot. 23 hetes pocakos
Mar a 24-en is jo kepek keszulhetnek, de a 32. utan mar annyira nem, mert nagy.
Én a 25. hét végén voltam, jó képek lettek. A 32.héten a kötelezõ Uh-on is megmutatták egy pillanatra a 4D-sen, de ott már túl nagy volt és csak kis részletek látszottak, viszont az igaz, hogy már sokkal pufókabb volt. Én nem bántam meg, hogy korábban voltam.
nekem a 28-30. héten ajánlották... már alig várjuk:)
10 hónapos korában
14 hónaposan
15 hónapos volt.
Szintén 10 hónaposan állt át a fiam.
1. 15 hósan 2. 12 hósan
Kb.15 hónapos volt a kislányom.
13 hónaposan állt át (kislány, most 15 hónapos lesz).
Elõször olyan 7, 5 hónaposan. Aztán átállítottuk az órát, és borult az egész. Most alszik délután is, de csak 20-30 percet. Szerintem nemsokára elhagyja megint. Most lesz 9 hónapos.
Lányom is 10 hónapos volt mikor áttért az egyszeri nappali alvásra.
11-14 16:15 válaszoéó vagyok. Kb. 1 héttel a válaszom után vissza is állt a rend, most megint csak egyszer alszik, ebéd után. És jövõ héten lesz 10 hónapos.

Mikortól elég ha csak 3 szor szopizik egy nap a babám+ az éjszaka?

Mármint hány hónapos kortól?

Legjobb válasz: napi 3 szopi nekem kevésnek tûnik.

napi 3 szopi nekem kevésnek tûnik.
Lányom 8 hós kora óta csak 3X cicizik. REggel, 10-kor gyümi, 12-kor fõzi, 15-kor cici, 18-kor fõzi, 21-kor cici, és hajnali 5-kor cici.
Lányom 5.5 hónapos kb.2 hete 3x szopizik(reggel-délben este), az 5 evésbõl.Õmár átalussza az éjszakát.Mennyi idõs a babád?
A kérdező hozzászólása: 6, 5 hónapos.Éjfélkor cici, 3 kor cici, hatkor cici, 9 kor gyümi, délben fõzi, 15 kor szopi, 18 kor tejpép és 20 órakkor fürdés után szopi.Jó így?
nem. éjszaka 3x kel. estére kellene adni neki jóéjt pépet vagy valami mert akkor átaludná az éjszakát. 6, 5 hós már jó lenne. a többi oké. fürdés uán pép + cic ha kell.
elõzõ vagyok: igy jobb lenne. keléskor gyümi v. tejpép. 10 körül cici 1-2 fõz. utána cici kb. 4-5 fele. fürcsi után pép + cici. ha éhes délután még egy gyümi belefér.

Mikortól kaphat a baba olyan ételt, ami fúrt kút vizéből van? Elég vasas.

Legjobb válasz: Azért ez nem ilyen egyszerû. Nálunk a fúrt kút vize kristálytiszta, bevizsgáltattuk, és kiderült, hogy iszonyat nitrátos, és egyéb ásványi anyagok is óriási koncentrációban találhatók meg benne. Az ANTSZ vizsgálatának végeredménye, szakértõi véleménye azt tartalmazta, hogy gyerekeknek még fürdésre sem ajánlott. Tehát ha bevizsgáltatod, és fogyasztásra alkalmasnak minõsítik, akkor mehet.

Azért ez nem ilyen egyszerû. Nálunk a fúrt kút vize kristálytiszta, bevizsgáltattuk, és kiderült, hogy iszonyat nitrátos, és egyéb ásványi anyagok is óriási koncentrációban találhatók meg benne. Az ANTSZ vizsgálatának végeredménye, szakértõi véleménye azt tartalmazta, hogy gyerekeknek még fürdésre sem ajánlott. Tehát ha bevizsgáltatod, és fogyasztásra alkalmasnak minõsítik, akkor mehet.
úgy van ahogy a 2. válaszoló írta. nálunk az van, hogy gyerekek (nem babák!) sem ihatják, de felnõttek igen
Hivatalosan nem tudom, mennyibe kerül, mert nekünk ismerõs csinálta, és ingyen volt. Annyi, hogy max. 24 órával azelõtti lehet a víz, az a legjobb, ha 12 órás - teletöltesz egy másfél literes flakont, és 12 órás állás után kezdjék el vizsgálni. 3 nap után kézhez kaptuk az eredményt. Kérdezd meg az ANTSZ-t, telefonon biztos megmondják.
Ha a vizet felforralod fõzés közben, akkor bármikor.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.Eddig babavízzel fõztem neki a kis adagjait, de már elmúlt 1 éves, most már azt eszi amit mi, hordjuk a vezetékes vizet abból fõzünk.Kíváncsi voltam más hogy csinálja.A bevizsgáltatás mennyibe kerül?Sok idõ mire elvégzik?
Ha ha majd lesz foga és megtudja rágni.
A kérdező hozzászólása: mert van olyan baba akinek csak 1 éves kora után jön ki a foga és annak is adnak mert állitolag erõs az inye amivel elmajszolja. nekem igy jo de többen mondják h 8 honaposan már adjak neki darabost csak ezért kérdezem
szia az én fiacskámnak még mindig nincs foga-pedig elmúlt 1 éves.sokáig pépesitettem-de most már mondta a dokinéni, h ne, nem kell, mert összepréselik azért-és dolgoztassam egy kicsit.sztem, ha nem öklendezik, lassan próbáld meg.pl egy fél -banánt adhatsz a kezébe kezdetnek.

Meddig kell kifőzni a cumisüvegeket, kanalakat, mikortól elég csak elmosni?

Legjobb válasz: Szerintem olyan 6-8 hónapos kortól már nem kell, de kérdezd meg inkább a védõnõtõl, lehet, hogy õ jobban tudja, mint én. :-))

Szerintem olyan 6-8 hónapos kortól már nem kell, de kérdezd meg inkább a védõnõtõl, lehet, hogy õ jobban tudja, mint én. :-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!