Találatok a következő kifejezésre: Mikortól alussza a baba az (2 db)

Mikortól alussza át a baba az éjszakát? Egyáltalán milyen intervallumot jelent ez?

egy 3 hónapos kisfiú mamája

Legjobb válasz: Az elsõ három hónapban a pici csecsemõk ritkán alszanak négy óránál tovább anélkül, hogy szükségük lenne táplálékra. A kicsi babáknak kicsi a pocakja. Viszont általában összesen 14-18 órát alszanak naponta. Három és hat hónapos kor között a legtöbb kisbaba megnyugszik. Napközben hosszabb idõszakokat töltenek éberen, és éjjel akár öt órát is alhatnak egyfolytában. Háromtól hat hónapos korig 1-2 éjjeli ébredésre számíthatsz. Ez egy általános leírás. Eszerint a te kisfiad is hamarosan átalussza az éjszakát.

Az elsõ három hónapban a pici csecsemõk ritkán alszanak négy óránál tovább anélkül, hogy szükségük lenne táplálékra. A kicsi babáknak kicsi a pocakja. Viszont általában összesen 14-18 órát alszanak naponta. Három és hat hónapos kor között a legtöbb kisbaba megnyugszik. Napközben hosszabb idõszakokat töltenek éberen, és éjjel akár öt órát is alhatnak egyfolytában. Háromtól hat hónapos korig 1-2 éjjeli ébredésre számíthatsz. Ez egy általános leírás. Eszerint a te kisfiad is hamarosan átalussza az éjszakát.
Nekem a lányom 6-8 hónaposan aludta át elõszõr az éjszakát, a fiam 2 hónaposan. Tehát gyereke válogatja. Jó babaázást.
Nagyon változó. Az én fiam 1 hóanpos kora óta átalussza az éjszakát, este 10-tõl reggel 6-7ig. De mindenki azt mondja, hogy örüljek, mert nagy szerencsém van vele, ezt nem szokták. Van egy barátnõm, akinek a lánya 3 éves és a mai napig felkel éjszaka, odamegy az anyjához és kér egy pohár vizet. Nem tudom, hogy azért-e mert szomjas, vagy mert hozzászokott, végülis nekik ez nem kellemetlenség, ezért nem csinálnak belõle ügyet. Azért fél évesen már le lehet szoktatni a babákat az éjszakai ébredésrõl, de hát errõl megoszlanak a vélemények.
A nyugtalan csecsemõk, akik felületesen, többszöri megszakítással alszanak nagy valószínûséggel lesznek felnõttként is nyugtalanok, akik felületesen, többszöri megszakítással alszanak. Gondoljuk csak végig a felnõttkori rossz alvás okait: éhség, magány, félelem, egy rossz nap, fájdalom, a szeretett személy hiánya, stb. Ugyanezek a tényezõk a kisbabáknál is jelen lehetnek. Az "éjszakai baglyok" reggel sokáig alszanak, késõ éjszakáig ébren maradnak, míg a korán kelõk éppen fordítva tesznek. Éppannyira nehéz az éjszakai baglyokat rávenni arra, hogy reggel korán keljenek, mint a hajnali kukorékolókat arra, hogy sokáig aludjanak, és sokáig maradjanak fenn. Erõs a gyanúm, hogy születésünktõl kezdve így vagyunk beállítva. Mindhárom gyermekemnek különbözõ alvási szokásai voltak már a megszületésük elõtt is, és ezek lényegében két évtizeddel késõbb is változatlanok maradtak, tehát jóval azután is, hogy elválasztották magukat. A csecsemõk különbözõ fejlõdési szakaszai nagyon jelentõs szerepet játszanak alvási igényeik alakításában. Az „egyensúly hiányának” évei, illetve lépcsõi mindenképpen hatással vannak az alvásra. A kisbabák nagyon gyors ütemben igyekeznek gyarapodni – ha nekünk 5 hónap alatt meg kéne dupláznunk a súlyunkat, akkor mi is éjjel-nappal ennénk. Még egy dolog. Ki állítja azt, hogy a 8 órányi magányos, megszakítás nélküli alvás (1) normális, (2) egészséges vagy egyáltalán (3) lehetséges? 52 éves vagyok, nem akarom megduplázni a súlyomat, mégis felébredek 3-4 óránként. Egy másik emberi lénnyel, egy horkoló kutyával és alkalmanként egy macskával alszom együtt. Szóval? Ez vajon azt jelenti, hogy alvásból megbuktam? Linda J. Smith, BSE, FACCE, IBCLC
szia!!az én kislányom 1 hónapos kora óta végig alusza az éjszakákat!!este megetetem 10 órakor és másnap reggel 9 óra felé kell fel!!én külön tettem 1 hónapos korában a kis szobájáb és megtanult egyedül aludni!azóta nyugodt kiegyensújozott baba!!
A kislányom 3 hetes korától 5 hónapos koráig átaludta az éjszakát. Aztán utána kezdõdtek az éjszakai ébredések. Persze utóbbiaknál hamar visszaaludt, az éjszakai szopizást, amire így öt hónap után visszaálltunk kb. 12 hónaposan hagytuk el, de utána is felébredt. Most 17 hónapos, kb. egy hónapja alussza át az éjszakát, és alighogy sikerült erre rászoktatunk, pár nappal késõbbtõl már egyedül is alszik el. Van akinek ez jóval korábban sikerül, én nem bánom, hogy így alakult, viszont nagyon élvezzük az új helyzetet. Neked is sok sikert kívánok!
3 gyermekem van, mindegyik 5-6 hetes korában aludt át elõször egyhuzamban 5 órát, aztán rohamosan nõtt ez az idõ 6-7-8-9 órára. Ehhez annyit tettem, hogy kezdettõl fogva megkülönböztettem a nappalt és éjszakát: világos-sötét, zajok-csönd, alváshoz is napközben mózesben a nappaliba aludtak, éjjel a kiságyban... éjszakai szopihoz ha nem volt muszáj, nem pelusoztunk, pici fényt gyújtottam csak... Persze ezek önmagukban nem jelentenek sikert, más is csinálja és mégsem hoz sikert. És hozzá kell tennem, a 2. és 3. gyermekem kb 6 hónaposan "elromlott", a fogzás miatt elkezdõdtek a éjszakai ébredések, legtöbbször nem kellett szopi, se víz, csak ringatás, együttlét, hetekig, mire kitört a fogacska. Most a legkisebb 11 hónapos, épp múlt éjjel voltam fenn vele 2 óra hosszat, már 2 hete kínlódunk. A nagyok alszanak, mint a bunda, õ viszont 2 óra felé mindig felriad. Viszont tudja már, hogy éjjel van, mert látszik rajta, hogy aludni szeretne, és nem kér se enni, se inni.

Mikortól alussza át az éjszakát a baba?

Most vagyunk 11 hetesek,és felidegesítettek,hogy éhes marad babó,kevés a tejem,azért kel fel még most is,pedig már nem kéne. Ok,nem mértem mennyit eszik,de rendesen növöget,hízik,kaja után mosolyog (mikor még nem elég neki,ha leveszem sikít).

Legjobb válasz: 9 honapos kisfiam meg 3x kel ejjel. Babafuggo. Legtobb ismerosomnel meg 1 eves kor utan is kelt a baba ejjel. Persze biztos irnak majd olyanok, akiknek elso naptol atalussza az ejszakat, de en ugy latom az a ritkabb. Szoval meg honapokig felkelhet!

9 honapos kisfiam meg 3x kel ejjel. Babafuggo. Legtobb ismerosomnel meg 1 eves kor utan is kelt a baba ejjel. Persze biztos irnak majd olyanok, akiknek elso naptol atalussza az ejszakat, de en ugy latom az a ritkabb. Szoval meg honapokig felkelhet!
Ma 11honapos a kislanyom és még mindig ébred éjszaka! Gyermek függõ nagyobb kislányom 5hetesen végig aludta az éjszakát!
A lányom másfél, az ikrek 3 éves koruktól alusszák át az éjszakát. VÉÉÉGREEE! :-)
szia, az én kisfiam négy és fél hónapos, az elmúlt két éjszaka felkelt fél 2 körül és fent voltunk 3-ig, elõtte-utána alszik szépen, megetetem, egy idõ után, ha elég kiköpi a cicit, nem kell neki több, hiába kínálom, szóval igen, babafüggõ, ha nem ilyen éjszakánk van, akkor általában kétszer kel, éjjel fél egy körül és hajnal négy körül
Holnap lesz 11 hetes. 5-5, 5 órát alszik egyben, a "kevés a tejed" dologra annyit tudok mondani, hogy enyém 5 és fél óra alvás után iszonyat éhesen kell, úgy habzsol hogy csak na, és nap közben is van, hogy kevesebb mint 3 óránként eszik. Ezért én is állandóan azon aggódtam, hogy kevés a tejem. Ehhez képest sose küzd a tejért, mert kb ömlik a szájába, a gyerekorvos meg kétszer tette a mérlegre mert nem hitte el, hogy ilyen sokat tud hízni a baba 11 hét alatt... Szóval vannak babák, akiknek gyakrabban van szükségük tejcire... azt mondják (remélem :) ) majd elmúlik, mert õk meg késõbb nem "akarnak" már annyira hízni, csak most az elején.
A lányom lassan 2 éves, de még mindig általában kétszer ébred, van hogy többször, hogy elalszik egész éjjel nagyon ritka.
Azaz közöld, hogy nem mindegy gyerek egyforma.
Kislányom kb fél éves volt, kisfiam 3 hetes, ikreim 3 hónaposak, amikor este 9-tõl reggel 6-7-ig átaludták az éjszakát. De a válaszokból is látod, vannak extrémebb példák is. Ha még egyzser mondják, közölogy nem minden gyerek egyforma. Mint ahogy nem egy idõben fordulnak meg, kúsznak, másznak, járnak, beszélnek, így az éjszakai alvásra sincs olyan, hogy kell. Pont. :)
Babafüggõ. A fiam 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát.
Ne hagyd magad riogatni ilyenekkel! Ha a baba elégedett szopi utàn és hízik rendesen akkor elég a tejed!! Minden baba màs. Az enyém 2 hónapos, õ is éjjel 3-4 órànként kel. De hízik is heti 250-260 grammot


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!