Találatok a következő kifejezésre: Mikortól alusszák a (6 db)

Harom napja a babam ejszaka 5orát alszik egy huzamba, utána eszik es ujra 4orat alszik. Mikortol alusszák at az ejszakát? 1honapos babák vagyunk.

Legjobb válasz: erre nincs semmi szabaly... a kislanyom 10 honapos, megközelitöleg sem alussza at az ejszakat. Van olyan, ki 3 hetes koratol atalussza... A fiam kb 1 eves koratol... de mindkettöjüknel volt egy olyan korszak kb 2 honapos koratol 5 honapos korig, hogy ataludtak, nem tudom, miert romlottak el :)

erre nincs semmi szabaly... a kislanyom 10 honapos, megközelitöleg sem alussza at az ejszakat. Van olyan, ki 3 hetes koratol atalussza... A fiam kb 1 eves koratol... de mindkettöjüknel volt egy olyan korszak kb 2 honapos koratol 5 honapos korig, hogy ataludtak, nem tudom, miert romlottak el :)
Szia! Mi is egy hónaposak vagyunk, egyszer kelek fel hozzá éjjel.Az butaság, hogy "siettetni" kell , hogy átaludja az éjszakát. Most alakul a napirendje. Õ még nem tesz különbséget nappal és éjszaka között; ezt tanulnia kell..Szerintem még 2-3 ilyen hét áll elõttünk, aztán jöhet a nagy szundi. De én még mindig úgy vagyok vele, hogy ez az egyszeri felkelés is hatalmas elõny, hallottam olyan babáról, hogy félóránként kelt fel éjjel. Na, szerintem ott már nem táskák voltak a szülõk szemén, hanem kufferok :)
Ez nagyon változó! Az én kislányom két éves múlt, és még mindig felkel 1x- 2x.
Mit értesz az alatt, hogy átalussza az éjszakát? 6 hetes babák 5-6 óránál többet nem szoktak egyhuzamban aludni éjszaka. 4 hónapos korra ez általában kitolódik 6-8 órára. 6 hónapos kor után már a 10-11 óra is menni szokott. Persze ez sem kötelezeõ érvényû törvény, minden baba más és más. Nekem mindhárom babámnál így volt.
ÓÓÓhhh, hol van az még :) ) örülj, hogy 1 hónaosan 5 !!!!!! órát alszik egyhuzamban az enyém 9 hónapos, és mostanában kezdi végigaludni, de pl. ma éjjel is felkelt egyszer. Az egy dolog, hogy már nem eszik éjjel, de majd ezer dolog miatt fog felébredni, pl. fogzs meg iylenek! Szóval, aludj, amíg lehet :) )))
A kérdező hozzászólása: Eddig altalába 2-3óránkent ebredt fel enni, ez nagy haladás hogy ennyit alszik. köszi mindenkinek a hozzá szolást.
1 hónaos kora óta átalussza, ami általában azt jelenti, hogy 23-tól 5h-ig. Van, amikor 22-tõl 5-ig, vagy 23-tól 6-ig. A csúcs 23:30-07:30. Szóval változó, de 5 elõtt talán 3 hetente 1x kel csak fel. 11 hetes lesz csütörtökön.
15.50-es vagyok, bocsi, hogy hosszú voltam.

Mikortól alussza át az éjszakát a baba?

Most vagyunk 11 hetesek,és felidegesítettek,hogy éhes marad babó,kevés a tejem,azért kel fel még most is,pedig már nem kéne. Ok,nem mértem mennyit eszik,de rendesen növöget,hízik,kaja után mosolyog (mikor még nem elég neki,ha leveszem sikít).

Legjobb válasz: 9 honapos kisfiam meg 3x kel ejjel. Babafuggo. Legtobb ismerosomnel meg 1 eves kor utan is kelt a baba ejjel. Persze biztos irnak majd olyanok, akiknek elso naptol atalussza az ejszakat, de en ugy latom az a ritkabb. Szoval meg honapokig felkelhet!

9 honapos kisfiam meg 3x kel ejjel. Babafuggo. Legtobb ismerosomnel meg 1 eves kor utan is kelt a baba ejjel. Persze biztos irnak majd olyanok, akiknek elso naptol atalussza az ejszakat, de en ugy latom az a ritkabb. Szoval meg honapokig felkelhet!
Ma 11honapos a kislanyom és még mindig ébred éjszaka! Gyermek függõ nagyobb kislányom 5hetesen végig aludta az éjszakát!
A lányom másfél, az ikrek 3 éves koruktól alusszák át az éjszakát. VÉÉÉGREEE! :-)
szia, az én kisfiam négy és fél hónapos, az elmúlt két éjszaka felkelt fél 2 körül és fent voltunk 3-ig, elõtte-utána alszik szépen, megetetem, egy idõ után, ha elég kiköpi a cicit, nem kell neki több, hiába kínálom, szóval igen, babafüggõ, ha nem ilyen éjszakánk van, akkor általában kétszer kel, éjjel fél egy körül és hajnal négy körül
Holnap lesz 11 hetes. 5-5, 5 órát alszik egyben, a "kevés a tejed" dologra annyit tudok mondani, hogy enyém 5 és fél óra alvás után iszonyat éhesen kell, úgy habzsol hogy csak na, és nap közben is van, hogy kevesebb mint 3 óránként eszik. Ezért én is állandóan azon aggódtam, hogy kevés a tejem. Ehhez képest sose küzd a tejért, mert kb ömlik a szájába, a gyerekorvos meg kétszer tette a mérlegre mert nem hitte el, hogy ilyen sokat tud hízni a baba 11 hét alatt... Szóval vannak babák, akiknek gyakrabban van szükségük tejcire... azt mondják (remélem :) ) majd elmúlik, mert õk meg késõbb nem "akarnak" már annyira hízni, csak most az elején.
A lányom lassan 2 éves, de még mindig általában kétszer ébred, van hogy többször, hogy elalszik egész éjjel nagyon ritka.
Azaz közöld, hogy nem mindegy gyerek egyforma.
Kislányom kb fél éves volt, kisfiam 3 hetes, ikreim 3 hónaposak, amikor este 9-tõl reggel 6-7-ig átaludták az éjszakát. De a válaszokból is látod, vannak extrémebb példák is. Ha még egyzser mondják, közölogy nem minden gyerek egyforma. Mint ahogy nem egy idõben fordulnak meg, kúsznak, másznak, járnak, beszélnek, így az éjszakai alvásra sincs olyan, hogy kell. Pont. :)
Babafüggõ. A fiam 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát.
Ne hagyd magad riogatni ilyenekkel! Ha a baba elégedett szopi utàn és hízik rendesen akkor elég a tejed!! Minden baba màs. Az enyém 2 hónapos, õ is éjjel 3-4 órànként kel. De hízik is heti 250-260 grammot

3 hetes kisbabám éjszaka (is) 3 óránként felébred és enni kér. Rendesen szopizik is. Baj? Nem terheli le a gyomrát? Meddig tarthat ez? Kb. mikortól alusszák át az éjszakát?

Legjobb válasz: szia, nekem kedden lesz 4 hetes a babam, eddig csak egyszer volt olyan hogy aludt egyfolytaban 5órat, de azert mert lefekves elott sokaig fent volt, es bizonyara kifaradt. nálunk is meg ugy mukodik, hogy háromorankent enni ker ejjelente. de lefekves elott igyekszem kicist kifarasztani, jatszas , cirogatas, kifarasztom hatha tovabb fog birni aludni. szerintem meg normalis a 3 orankenti ebredes. szerintem olyan 2-3 korara fogja ataludni az ejszakt, most meg nagyon picike, torekeny...

szia, nekem kedden lesz 4 hetes a babam, eddig csak egyszer volt olyan hogy aludt egyfolytaban 5órat, de azert mert lefekves elott sokaig fent volt, es bizonyara kifaradt. nálunk is meg ugy mukodik, hogy háromorankent enni ker ejjelente. de lefekves elott igyekszem kicist kifarasztani, jatszas , cirogatas, kifarasztom hatha tovabb fog birni aludni. szerintem meg normalis a 3 orankenti ebredes. szerintem olyan 2-3 korara fogja ataludni az ejszakt, most meg nagyon picike, torekeny...
A tejet kb 50 perc alatt megemészti ezért éhesebb mint a tápszeres babák akik átalusszák az éjszakát mert le van terheve a gyomruk. Jól van ez igy ahogy nõ egyre többet alszik éjszaka.
Szia!A pici babád nagyon fiatal neki még éjszaka enni kell majd õ magától elhadja az éjszakai evést.Itt is nagyon sok a vélemény van az anyukák közt mert valaki leszoktatja és vannak olyanok akik a babára hadják a döntést, hogy magától szokjon le.Én ezen az elven vagyok.Nekem két gyermekem van a nagy volt 3éves mire átaludta az éjszakát.A kicsi 19hónapos nem kell fel éjszaka csak nyöszörög, hogy szomjas megitatom és alszik tovább.
Most képzeld el milyen pici kis gyomra van még neki. teljesen természetes a 3óránkénti evés. Na meg gondolom most a meleg miatt még szomjas is. Nyugodtan adj neki!
Szia én az elsõ babámat szoptattam 18 hónapig, és hiába evett mindent õ akkor is felébredt 4 óránként szopizni.Azok a babák akik szopiznak, 3 hónapos korráig biztos legalább 1 alkalommal kérik éjjel a didit.Most a második babám 3 hetes és éjjel 2-3óránként eszik.Szerintem ez normális, mert a tej az csak tej, hamar megemésztik.És attól is függ hogy milyen tápláló a tejed, mert nemmindig egyforma.Nálam is elõfordult hogy csak 4 óránként kérte, de volt ugy hogy 1-2 óránként.Jó babázást!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Megnyugodtam. Mindenkinek boldog babázást!


Mikortól alusszák át a babák az éjszakát?

Legjobb válasz: Ez nagyon változó! A mi fiunk egy és két hónap között volt, amikor már este 10-tõl reggel fél 7-ig aludt. (Ez már átalvásnak számít ilyen idõs babáknál.) Vannak, akik még a baba 1 éves korában is az éjszakai kelésekkel küszködnek.

Ez nagyon változó! A mi fiunk egy és két hónap között volt, amikor már este 10-tõl reggel fél 7-ig aludt. (Ez már átalvásnak számít ilyen idõs babáknál.) Vannak, akik még a baba 1 éves korában is az éjszakai kelésekkel küszködnek.
Én kisfiam 2, 5 hónapos és este 8-9tõl hajnal 3-4ig alszik, aztán eszik és alszik tovább. :) )
Nem akarlak elkeseríteni, de ezek a babák egyre rosszabb alvók.Az enyém már 4 éves de ritka ha nem kel fel valamiért.
Ez egyénileg változó.A nagyfiam 6 hetes korától, kisebbik lányom szintén, nagylányom 4 hónaposan, kisebbik fiam már 1 éves is elmúlt mire végigaludta az éjszakát.Sõt, a nagyfima hanyat nem aludta végig, mihelyt hasra tettük reggelig fel sem kelt.De ez attól is függ meddig szopik, éjjel felkel e teázni, de elvileg 4-5 hónaposan éjjelre már ennie nem kell, teázni meg gyereke válogatja:-).

Mikortol alusszak at a babak az ejszakat?

kislanyom 7 honapos.napkozben 5x eszik, kasat is adok neki,de valahogy nem teliti el egesz ejszakara. ejjel 3x szoptatom, de az utolso szoptatasnal,mar nemigen van tejem, tapszert, meg nemakar elfogadni.valami tipp,ami biztos bevalik?elore is koszi

Legjobb válasz: Ez nagyon gyerekfüggõ. Az én kisfiam is 9 hónapos már, és egyszer még felébred enni éjjel. Próbáltam már én is a Milupa jó éjszakát tápszert, nem vált be. Próbálom este minél késõbb vacsiztatni, de akkor meg elalvás elõtt nagyon kevés tápszert eszik. A patikában azt mondták a Mildibé szép álmokat tápszer a legtáplálóbb, azt eszi, de mégis felébred. Még ezt a Sinlacot nem próbáltam, de itt már többen írták, úgyhogy legközelebb veszek. Kitartás neked, majdcsak alszanak a babáink:)

Ez nagyon gyerekfüggõ. Az én kisfiam is 9 hónapos már, és egyszer még felébred enni éjjel. Próbáltam már én is a Milupa jó éjszakát tápszert, nem vált be. Próbálom este minél késõbb vacsiztatni, de akkor meg elalvás elõtt nagyon kevés tápszert eszik. A patikában azt mondták a Mildibé szép álmokat tápszer a legtáplálóbb, azt eszi, de mégis felébred. Még ezt a Sinlacot nem próbáltam, de itt már többen írták, úgyhogy legközelebb veszek. Kitartás neked, majdcsak alszanak a babáink:)
A Sinlac-ot próbáltad már? Vagy a jó éjszakát tejpépet? Amúgy szerintem ez babafüggõ. Mármint az alvás dolog. Az én kislányom sajnos tápszeres, de öt hetes kora óta végig alussza az éjszakát. Még most is pedig már fél éves és sorra bújnak ki a fogacskái. Õ is ötször eszik, de éjjel nem, mert nem kér, helyette alszik. A Sinlac viszont nagyon jó és fincsi. Próbáld ki hátha neki is ízlik. Az ismerõsi körömben még nem volt olyan baba aki ne szerette volna. Mi is azt adjuk neki az utólsó etetéskor, és ha nincs is jó étvágya egy nap, de a Sinlacot mindíg megeszi. Sok sikert.
Elõttem szólónak üzenem hogy a Sinlacot írasd fel a gyerekdokival mert úgy olcsóbb!
A kérdező hozzászólása: koszike a valaszokat.mar tobb tapszert is kiprobaltam, de azert meg megprobalhatom, amit ajanlottatok
Az én kisfiam 5 hós, és 8 hetes kora óta végig alussza az éjszakát.Este szopizik+tápszert is eszik, Milupát.És fele-fele arányba készítem tápszer/babagrízbõl.Úgy laktatóbb.

Mikortól alussza át a baba az éjszakát? Egyáltalán milyen intervallumot jelent ez?

egy 3 hónapos kisfiú mamája

Legjobb válasz: Az elsõ három hónapban a pici csecsemõk ritkán alszanak négy óránál tovább anélkül, hogy szükségük lenne táplálékra. A kicsi babáknak kicsi a pocakja. Viszont általában összesen 14-18 órát alszanak naponta. Három és hat hónapos kor között a legtöbb kisbaba megnyugszik. Napközben hosszabb idõszakokat töltenek éberen, és éjjel akár öt órát is alhatnak egyfolytában. Háromtól hat hónapos korig 1-2 éjjeli ébredésre számíthatsz. Ez egy általános leírás. Eszerint a te kisfiad is hamarosan átalussza az éjszakát.

Az elsõ három hónapban a pici csecsemõk ritkán alszanak négy óránál tovább anélkül, hogy szükségük lenne táplálékra. A kicsi babáknak kicsi a pocakja. Viszont általában összesen 14-18 órát alszanak naponta. Három és hat hónapos kor között a legtöbb kisbaba megnyugszik. Napközben hosszabb idõszakokat töltenek éberen, és éjjel akár öt órát is alhatnak egyfolytában. Háromtól hat hónapos korig 1-2 éjjeli ébredésre számíthatsz. Ez egy általános leírás. Eszerint a te kisfiad is hamarosan átalussza az éjszakát.
Nekem a lányom 6-8 hónaposan aludta át elõszõr az éjszakát, a fiam 2 hónaposan. Tehát gyereke válogatja. Jó babaázást.
Nagyon változó. Az én fiam 1 hóanpos kora óta átalussza az éjszakát, este 10-tõl reggel 6-7ig. De mindenki azt mondja, hogy örüljek, mert nagy szerencsém van vele, ezt nem szokták. Van egy barátnõm, akinek a lánya 3 éves és a mai napig felkel éjszaka, odamegy az anyjához és kér egy pohár vizet. Nem tudom, hogy azért-e mert szomjas, vagy mert hozzászokott, végülis nekik ez nem kellemetlenség, ezért nem csinálnak belõle ügyet. Azért fél évesen már le lehet szoktatni a babákat az éjszakai ébredésrõl, de hát errõl megoszlanak a vélemények.
A nyugtalan csecsemõk, akik felületesen, többszöri megszakítással alszanak nagy valószínûséggel lesznek felnõttként is nyugtalanok, akik felületesen, többszöri megszakítással alszanak. Gondoljuk csak végig a felnõttkori rossz alvás okait: éhség, magány, félelem, egy rossz nap, fájdalom, a szeretett személy hiánya, stb. Ugyanezek a tényezõk a kisbabáknál is jelen lehetnek. Az "éjszakai baglyok" reggel sokáig alszanak, késõ éjszakáig ébren maradnak, míg a korán kelõk éppen fordítva tesznek. Éppannyira nehéz az éjszakai baglyokat rávenni arra, hogy reggel korán keljenek, mint a hajnali kukorékolókat arra, hogy sokáig aludjanak, és sokáig maradjanak fenn. Erõs a gyanúm, hogy születésünktõl kezdve így vagyunk beállítva. Mindhárom gyermekemnek különbözõ alvási szokásai voltak már a megszületésük elõtt is, és ezek lényegében két évtizeddel késõbb is változatlanok maradtak, tehát jóval azután is, hogy elválasztották magukat. A csecsemõk különbözõ fejlõdési szakaszai nagyon jelentõs szerepet játszanak alvási igényeik alakításában. Az „egyensúly hiányának” évei, illetve lépcsõi mindenképpen hatással vannak az alvásra. A kisbabák nagyon gyors ütemben igyekeznek gyarapodni – ha nekünk 5 hónap alatt meg kéne dupláznunk a súlyunkat, akkor mi is éjjel-nappal ennénk. Még egy dolog. Ki állítja azt, hogy a 8 órányi magányos, megszakítás nélküli alvás (1) normális, (2) egészséges vagy egyáltalán (3) lehetséges? 52 éves vagyok, nem akarom megduplázni a súlyomat, mégis felébredek 3-4 óránként. Egy másik emberi lénnyel, egy horkoló kutyával és alkalmanként egy macskával alszom együtt. Szóval? Ez vajon azt jelenti, hogy alvásból megbuktam? Linda J. Smith, BSE, FACCE, IBCLC
szia!!az én kislányom 1 hónapos kora óta végig alusza az éjszakákat!!este megetetem 10 órakor és másnap reggel 9 óra felé kell fel!!én külön tettem 1 hónapos korában a kis szobájáb és megtanult egyedül aludni!azóta nyugodt kiegyensújozott baba!!
A kislányom 3 hetes korától 5 hónapos koráig átaludta az éjszakát. Aztán utána kezdõdtek az éjszakai ébredések. Persze utóbbiaknál hamar visszaaludt, az éjszakai szopizást, amire így öt hónap után visszaálltunk kb. 12 hónaposan hagytuk el, de utána is felébredt. Most 17 hónapos, kb. egy hónapja alussza át az éjszakát, és alighogy sikerült erre rászoktatunk, pár nappal késõbbtõl már egyedül is alszik el. Van akinek ez jóval korábban sikerül, én nem bánom, hogy így alakult, viszont nagyon élvezzük az új helyzetet. Neked is sok sikert kívánok!
3 gyermekem van, mindegyik 5-6 hetes korában aludt át elõször egyhuzamban 5 órát, aztán rohamosan nõtt ez az idõ 6-7-8-9 órára. Ehhez annyit tettem, hogy kezdettõl fogva megkülönböztettem a nappalt és éjszakát: világos-sötét, zajok-csönd, alváshoz is napközben mózesben a nappaliba aludtak, éjjel a kiságyban... éjszakai szopihoz ha nem volt muszáj, nem pelusoztunk, pici fényt gyújtottam csak... Persze ezek önmagukban nem jelentenek sikert, más is csinálja és mégsem hoz sikert. És hozzá kell tennem, a 2. és 3. gyermekem kb 6 hónaposan "elromlott", a fogzás miatt elkezdõdtek a éjszakai ébredések, legtöbbször nem kellett szopi, se víz, csak ringatás, együttlét, hetekig, mire kitört a fogacska. Most a legkisebb 11 hónapos, épp múlt éjjel voltam fenn vele 2 óra hosszat, már 2 hete kínlódunk. A nagyok alszanak, mint a bunda, õ viszont 2 óra felé mindig felriad. Viszont tudja már, hogy éjjel van, mert látszik rajta, hogy aludni szeretne, és nem kér se enni, se inni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!