Találatok a következő kifejezésre: Mikortól aludják a (8 db)

Hogyan és mikortól aludjon egyedül egy eddig a szülővel együtt alvó gyermek?

3 éves. Azt mondom, hogy itt a vége, elég volt apa nélkül. Vennék neki egy neki tetsző ágyat. Szeretném, ha mostmár abban aludna. Igazam van vagy meg kell várni, míg egyedül akar aludni magától? Hogy eddig miért alakult így abba ne menjünk bele.

Legjobb válasz: Már korábban is lehetett volna. Tehát: hajrá!

Már korábban is lehetett volna. Tehát: hajrá!
Kislányom mindig velünk aludt egy ágyba (rossz szokás) 2, 5 éves elmúlt amikor úgy döntöttem most már külön a helye...féltem ám az átszoktatástól mert nem csak az ágyunkból került ki hanem saját szobát kapott és altatásnál is mindig valakinek ott kellet mellette feküdni... 2 hónapja alszik külön és számomra nagyon meglepõ volt, hogy semmi gondot nem okozott neki a külön szoba a külön ágy és az egyedül elalvás...szépen elmagyaráztuk neki a dolgot nah meg az õ kívánsága szerint csináltuk meg a szobát így szeretett ott játszani tévézni majd aludni is.

Mikortól aludják át a babák az éjszakát?

Gondolom változó!

Legjobb válasz: Nagyon változó. Az enyém már 3 hetesen átaludta, ha egyszer-egyszer fel is ébred (mondjuk havonta egyszer) akkor is csak szomjas.

Nagyon változó. Az enyém már 3 hetesen átaludta, ha egyszer-egyszer fel is ébred (mondjuk havonta egyszer) akkor is csak szomjas.
szia!az én kislányom 1 hónapos koraóta végig alszik éjszaka! utóljára este 10-kor adok neki enni és reggel olyan 8-óra felé kell fel!!de egyénenként ez is változó!! mennyi idõs a picikéd??
Az elöttem válaszolóknak nagyon jó. Az én kisfiam egy éves lesz s talán háromszor aludta végig az éjszakát.Így szerintem tényleg nagyon változó.
A lányom két hónaposan átaludta. A fiam most 5 hónapos, de kb.2-3 órától változó rendszerességgel felkel. Nem éhes, csak nem jó alvó.
Két fiam van. Az elsõ 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát, a kicsi 10 hónapos koráig 1-1, 5 óránként szopizott éjjel, most 18 hónapos, és már elõfordul, hogy nem kel föl inni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Az én picim 2, 5 hetes tudom hogy még soká lesz hosszú éjszakánk csak kíváncsi voltam!Mert most még eléggé alvajáró üzemmódban vagyok!De ugyabár Anyu mindent kibír! :-)))

Mikortól aludjon rendes ágyban a rácsos helyett? Vagy kezdésnek elég, ha a 3 kivehető rácsot kiveszem? Mivel jobb a leesésgátlós ágy ennél?

Legjobb válasz: Köszi! Nekünk is 70x140-es, átalakíthatós kisággyá, de amíg rácsos, ki is vehetõ belõle 3 rács középen....õ eléggé forgolódós...

A kérdező hozzászólása: Köszi! Nekünk is 70x140-es, átalakíthatós kisággyá, de amíg rácsos, ki is vehetõ belõle 3 rács középen....õ eléggé forgolódós...


Mikortol alhat a babám rendes ágyon? (Mennyi idösen? ) Meddig birja a sulyát a kiságy? Hogyan lehet átszoktatni nagy ágyra, eljön az idö hogy ő akar ott aludni vagy én mondjam hogy ott aludjon? Mikor vegyük meg az uj (nagy) ágyat?

Szeretnénk második babát jo lenne addig átszoktatni de nem akarom hogy azt éreze a teso miatt kell máshol aludnia.

Legjobb válasz: Attól függ mennyi idõs a pici, vagy hát a nagy. Nekem a nagy fiam 3 éves koráig aludt a kiságyban. Akkor kapott új ágyat és úgy szokott át,hogy õ akart az új ágyban aludni. Volt amikor az éjszaka közepén vissza költözött a kiságyba. De kb 1 hónap alatt megszokta. Mindenképp olyan ágyat vegyél amit akár 18 éves koráéig tud használni. Ha egyik kicsi másik pici akkor viszont szükséged lesz még egy darabig 2 kiságyra.

Attól függ mennyi idõs a pici, vagy hát a nagy. Nekem a nagy fiam 3 éves koráig aludt a kiságyban. Akkor kapott új ágyat és úgy szokott át, hogy õ akart az új ágyban aludni. Volt amikor az éjszaka közepén vissza költözött a kiságyba. De kb 1 hónap alatt megszokta. Mindenképp olyan ágyat vegyél amit akár 18 éves koráéig tud használni. Ha egyik kicsi másik pici akkor viszont szükséged lesz még egy darabig 2 kiságyra.
Nekem fél éves volt, mikor már nem tudott aludni a kiságyba.Nagyon végigaludta az éjszakát.A leesés problémát úgy oldottam meg, hogy egy felnõtt takarót feltekertem, és azt tettem a szélére.

Aludj jól gyermekem c. könyvvel kapcsolatban aki használta, mik a tapasztalatok? Mikortól kezdtétek el használni?

Legjobb válasz: Szia! Ajánlotta itt egy anyuka,de nekünk nem vált be.Viszont érdemes elolvasni mert tényleg vannak benne hasznos dolgok.Kicsit talán késõn kezdtük (11 hósan)de sebaj! megoldottuk másképp.

Szia! Ajánlotta itt egy anyuka, de nekünk nem vált be.Viszont érdemes elolvasni mert tényleg vannak benne hasznos dolgok.Kicsit talán késõn kezdtük (11 hósan)de sebaj! megoldottuk másképp.
1 éves volt a baba, amikor rátaláltam. Sajnálom, hogy nem hamarabb. Azóta alszunk, mint a bunda! :-) Csak ajánlani tudom. 3 nap alatt "beálltunk" az alvásra. Ám a legfontosabb az elhatározás! Sok sikert! Csak ajánlani tudom.
Én még a terhességem alatt olvastam el, így az elsõ pillanattól kezdve ez alapján alakítottam ki a gyerkõcök napirendjét. Nálunk nagyon bevált, az elalvás nem probléma se nappal, se éjjel. 5 hónapos ikrek anyukája

Kb mikortól lehet rászoktatni a babákat hogy éjjel aludjon? Melyik az a leghamarabbi időpont?

Legjobb válasz: 2-3 hónapos kortól már átaludták az éjszakákat.Nem kell õket eteni,legfeljebb ha nagyon nyûgös,teáztatni.És nem kell felvenni az ágyából,csak megsímogatni,és halkan beszélni hozzá,míg elnem alszi.

2-3 hónapos kortól már átaludták az éjszakákat.Nem kell õket eteni, legfeljebb ha nagyon nyûgös, teáztatni.És nem kell felvenni az ágyából, csak megsímogatni, és halkan beszélni hozzá, míg elnem alszi.
Nekünk bejött hogy lefeküdtem magamra tettem hasra, és paskoltam a popsiját.Jól betakarózva persze.Ez ment kb 3 hétig, aztán szépen beszokott az ágyba.Nehéz megnyugtatni Õket, mert hihetetlen fel tudják magukat spanolni.Próbáld ki, aztán ha nem megy írj.2 fiúcska anyukája.
ne hagyd sírni! durva lenne, ha sokkot kapna, ezt azért nem szabad hagyni! ennyi idõs baba nem hisztizik, biztos valami nem jó neki! Vágyik a közelségedre, próbáld meg, hogy ha veled alszik, sikerül-e megnyugtatni, nincs túl meleg/hideg, biztos van-e tejed. Tessék próbálkozni, tudom nehéz, én bébim 1 hónapos, még mindig gyakori, hogy éjjel 3 órát kell rázni, de akkor fáj a pocakja!
A kérdező hozzászólása: Az oké hogy nem alussza át az éjszakát mert ugye sürün kell ennie 2-3 oránként! Csak azt nem értem hogy evés után miért nem nyugszik meg? Este csend van meg semmi fény de ha nem veszem fel a kisányából nem hadja abba a bömbölést és ha sokáig sír a baba sokkos állapotba is kerülhet! Igy kénytelen vagyok rázni a seggét de az közben is 2 percig csendbe van utána fél perc rinya utána megint csend.. Nem értem:P de azért szeretjük!
1 hetes babát ne akarj irányítani!és fõleg ne várd, hogy átalussza az éjszakát, még nagyon pici a gyomra. viszont ne kapcsolj lámpát, ne pelusozd át és ne hanoskodj, nappal pedig csináj mindent úgy ahogy kell és rá fog érezni.de tényleg ne várj csodát, még sokáig fogtok virrasztani, legalább a gyermekágyból nõjjetek ki
szia, szerintem nem zene kell neki, hanem tudatosítani kell benne, hogy éjszaka van. éjszaka senki nem hallgat zenét. alig legyen fény, ne beszélj hozzá, csak akkor pelenkázd át, ha nagyon szükséges. az enyém 6 hetes kora óta alussza át az éjszakát. az elsõ hat hétben 2x keltem hozzá szoptatni. aztán egyik napról a másikra mindkettõt elhagyta. ne ringasd, egyszerûen rakd vissza, és nézd meg a reakciót.
A kérdező hozzászólása: Esetleg valami nyugtató zene?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Csak az a baj hogy éjjel hiába etetem meg utána kb a következõ etetésig patáliázik pedig tiszta a pelus meg sztem a hasa se fáj ezért nem értem! Enne oszt aludna tovább!1 hetes a baba!
szerintem ez úgy van hogy ha magától átalussza akár már pár hetesen is az tökjó akkor nincs teendõd:) ha utána is ébred ugyanugy akkor nyilván éhes vagy szomjas vagy akármi én addig tuti nem erõltetném hogy leszoktassam az éjjeli kelésrõl. Meg nem is erõltetem. A fiam 5 hósan hagyta el az éjjeli szopit, a lányom 2 hós még bõszen szopizik éjjel. Szerintem várd meg mig spontánul átalussza. Ha nem éhes, nem szomjas nem fog kelni. Ha meg éjjel ébred ugyan (már 6 hónapos kora után is) de nem kér se inni se szopizni nem akar akkor jöhetnek csak szerintem az altatós trükkök.
Az én fiam 1-2 hónaposan kelt éjjel enni, aztán csak kelt, de nem evett hanem visszaaludt, majd már fel se kelt. 5 hónaposan pedig ismét elkezdett kelni éjjel, hogy õ éhes. Szóval úgyis úgy lesz ahogyan õ akarja :-) Ha magától nem ébred fel enni, akkor ne is keltsd fel! BUÉK!
Ez babafüggõ. A kislányom 6 hetes kora óta átalussza az éjjelt, nagyon ritka ha felkel. Nem szoktattam rá, magától teszi. De szerintem amíg éjjel felkel mert éhes, akkor szoptasd meg vagy adj tápszert (attól függ mit eszik), és ne teát. De ez csak az én véleményem. Minden jót! 3 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Az biztos pillanat alatt fehuzza magát! Ha nem kap idöben enni ilyenek! De fájt a pocija neki azert sirt de megoldottam! Most nyugodtabban aludt! kösz a válaszokat!

Mikortól aludhat NEM a kiságyban? Milyen ágyon aludjon?

Sziasztok!

Legjobb válasz: 13 hónapos a lányom már elgondolkoztam rajta, sõt már ki is néztem az ágyat amire lecseréljük hamarosan a rácsos ágyat.Már kínlódás neki az ágyában aludni nappal még elmegy de éjszaka össze vissza üti magát ahogy forog!Mi olyan kis kanapét néztünk neki amit szét lehet hajtani és mintha szivacs lenne nem tud leesni róla csak legurul és akkor sem üti meg magát ,még én is oda tudok bújni mellé!

13 hónapos a lányom már elgondolkoztam rajta, sõt már ki is néztem az ágyat amire lecseréljük hamarosan a rácsos ágyat.Már kínlódás neki az ágyában aludni nappal még elmegy de éjszaka össze vissza üti magát ahogy forog!Mi olyan kis kanapét néztünk neki amit szét lehet hajtani és mintha szivacs lenne nem tud leesni róla csak legurul és akkor sem üti meg magát , még én is oda tudok bújni mellé!
A kérdező hozzászólása: tudnál képet belinkelni?
Mi a második szülinapja elõtt költöztünk új lakásba, és oda már rendes ágyat vettünk neki. Fenyõ ágy, több méretre szerelhetõ össze, és van oldalmagasítója. Hála, õ nagyon jó alvó volt, szeretett a kiságyában is aludni, és az új ágy is bejött neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Hanyadik napon aludt ott a bölcsiben a gyerkőc illetve mikortól kellett hogy ott aludjon, hogy viselte?

Legjobb válasz: Mi 2 hete kezdtük a beszoktatást. Pénteken aludt volna ott elõször, de lebetegedett. Szerintem nem lesz gond. A többiek le se teszik a fejüket, már alszanak.

Mi 2 hete kezdtük a beszoktatást. Pénteken aludt volna ott elõször, de lebetegedett. Szerintem nem lesz gond. A többiek le se teszik a fejüket, már alszanak.
Kb. másfél hét után aludt ott elõször, elõször furcsa volt neki, de nem sirt, és elaludt szépen, csak nem sokat (45 perc kb).
Az én fiam is másfél hét után aludt elõször a bölcsiben. Az elsõ ottalvós nap katasztrófa volt. 20 perc intenzív üvöltés után, kiadták, haza kellett vigyem. A második nap csak 10 percig sírt, aztán szépen a következõ hét közepére elmaradt minden sírás. Simán alszik 3 órát benn, általában õ az utolsó, aki felébred.
A kérdező hozzászólása: 2 hetünk lesz a beszoktatásra.
A kérdező hozzászólása: illetve 2 hét a beszoktatás.
Szia! Nálunk is két hét volt a beszoktatás. A második hét közepétõl lehetett ott altatni. Bár ha rajta múlt volna az elsõ naptól kezdve ott aludt volna. Elsõ nap amikor még ott voltam vele ebéd közben készítették ki a gyerekeknek az ágyat, õ pedig fogta magát és már feküdt is bele. Az elsõ pár nap 1- 1, 5 órát aludt, most pedig már ébreszteni kell mindig. Sokkal jobb alvó lett itthon is a bölcsi óta, mélyebben alszik nem zavarják zajok. Korábban minden kis zajra felébredt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!