Találatok a következő kifejezésre: Mikortól alakul a (55 db)

Mikortól lehet a babáknak mást is adni enni, mint az anyatej, meg az üveges bébiétel? Szilárdat hogyan, milyen sorrendben és mikortól lehet adni neki? Szinte már alig van anyatej.

Legjobb válasz: Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is,a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:)Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta,(mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)

Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is, a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:) Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta, (mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm ez alapján tök jól lehet követni, hogy mikor mit lehet adni a babóknak. Plusz reggelire és vacsira én tejpépet (Milupa HA)adok 8 hós babámnak.

Két kérdés, szülés utáni tampon használat és mikortól kóstoltathatom a babámmal az almát, banánt?

13 hete szültem és már másodjára jött meg a menstruációm, elég kényelmetlen a betét jobb lenne a tampon ,de nem tudom, hogy lehet-e használni. Ha valaki tud kérem segítsen ebben, hogy mikortól lehet újra használni? a másik meg a babával kapcsolatos, édes anyukám ma mondta, hogy kóstoltassam meg vele az almát, én korainak tartom, de ? azt mondja, hogy nem az. Nem hiszem, hogy rosszat akarna de egy kicsit tartok ett?l a kóstoltatástól. Akinek van tapasztalata az kérem írja le. Ki mennyi id?sen adott a babájának almát banánt?

Legjobb válasz: 3-4 hónapos kor körül szokták adni elsõként az almát, aztán már banánt is kaphat.

3-4 hónapos kor körül szokták adni elsõként az almát, aztán már banánt is kaphat.
A tamponról nem tudok nyilatkozni, mert mindig is utáltam, mert fáj tõle a hasam, meg meghosszabítja a mensimet! Kóstoltatás: Ha tápszeres a babád, akkor réársz 4 hónaposan elkezdeni.Ha anyatejes, akkor 4-6 hónaposan.4 hónapos kora elõtt teljesen felesleges, mert a emésztõ rendszere még nem érett! Én 4 hósan kezdtem el, és nem bántam, mert 6 hónapos korára a lányom gyönyörûen evett. Szerintem felesleges még hasfájást okozni a babának.
A kérdező hozzászólása: anyatejes, van is bõven tejem kicsit attól is félek hogy hasfájós lesz megint
szia! A tamponról én sem tudok nyilatkozni sajnos! A másik kérdés: nekem is volt bõven tejem, én 6 hónapos kora elõtt 2 héttel kezdtem adni neki almát és répát! Ha van tejcsi szerintem felesleges elkapkodni! Az enyém 6 hónaposan fújjolt az almára, most 1 éves és imádja! Szóval nem attól függ, hogy az adott ételt mikor kezded neki bevezetni, h késõbb szeretni fogja-e! A banánnal én fõleg várnék!
tampont nem tudom, bár nekem sokáig fájt, én biztos nem használtam volna, 3, 5hónaposan evett almát és barackot, banánt 4, 5 hónaposan, most 7 hónapos, nagyon sok mindent eszik, szeret is enni, és nem volt semelyikkel gond, mondjuk õ 3 hónapos korától tápszeres
Én úgy tudom, hogy a 2. mensestõl már lehet tampont hazsnálni. Alma 4 hónapos kortól kóstoltatható, a banánról megoszlanak újabban a vélemények, nálunk az elsõk közt szerepelt az is :)

Mikortól alakul ki a babáknak véglegesen a szemük színe?

Kisfiam 3 hónapos és nagyon szép kék szeme van, szeretném ha ilyen maradna neki. Bár megvan rá az esély, mert én is kék szem? vagyok meg az apukája is. :)

Legjobb válasz: Hát akkor meg van rá az esély. :o) Egy éves korig mindenképp változhat, de van, akinek még késõbb is alakul...

Hát akkor meg van rá az esély. :o) Egy éves korig mindenképp változhat, de van, akinek még késõbb is alakul...
hat hónapos koráig ha nem változik olyan marad. Nektek is valszeg kék marad már.. a lányomnak csak hat - hét hétig volt kék a szeme aztán átváltott szürkére és nem változott utánna .
4, de legkésõbb 6 hónapos koráig változik, nállunk igy volt és nyilván a tesónak is igy lesz.már zöldes és látok néhány barna csíkot benne, ugyhogy õ is barna semû lesz.

Mikortól kell a babák feje alá kispárna?

Legjobb válasz: nem kell a babák feje alá kispárna! 1 éves kor elõtt nem ajánlják, azután meg csak nagyon vékonyat ami nem emeli meg a buksiját

nem kell a babák feje alá kispárna! 1 éves kor elõtt nem ajánlják, azután meg csak nagyon vékonyat ami nem emeli meg a buksiját
Mi 9 hónapós kora óta használunk vékony baba párnát.Akkor kezdet rajta jobban aludni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A kislányom 13 hónapos és most alszik. Ahogy benéztem hozzá elgondolkoztam hogy kényelemes- e úgy neki. De biztos, csak kíváncsi voltam hogy ti tesztek-e valamit a kis feje alá.
Elkobozta a mi kispárnánkat úgy egy éves kora körül, azóta azon azzal alszik.
Vékony babapárnát kb 10 hónapos korától, de csak azért, mert folyton lehúzta a rácsvédõt és azt gyûrte a feje alá? Gyakran a paplanjával is ezt teszi.
A kérdező hozzászólása: Édes kis gyerkõceitek vannak! Az én csajszim is szeret az én párnámon heverészni:) ))) Imádom mert olyankor produkálja magát, a kis huncut!
velem alszik a babam es mindig ra fekszik a parnamra hiaba fektetem le parna nelkul akkor is "felpofatlankodik"az enyemre:) ) 9 honapos
ezen már én is gondolkodtam. Az én fiam is ráfekszik a párnámra, de én lehúzom róla, mikor elalszik.

Azt a vékony kispárnát amit pici babáknak való ágynemű szettel lehet együtt kapni mikortól lehet a baba feje alá tenni?

Tudjátok,rácsvéd?,paplan,párna,baldachin

Legjobb válasz: 3 évesem azzal alszik, de nem a feje alatt van hanem öleli :) amíg nem muszáj, ne tedd alá. eleinte a fulladásveszéyl miatt, olyan 9-10 hónapos korig, aztán meg a gerince miatt nem ajánlott a párna, mondjuk ez persze nem okoz gondot, annyira vékony, de amíg nem igényli ne rakd be neki az ágyába, felesleges

3 évesem azzal alszik, de nem a feje alatt van hanem öleli :) amíg nem muszáj, ne tedd alá. eleinte a fulladásveszéyl miatt, olyan 9-10 hónapos korig, aztán meg a gerince miatt nem ajánlott a párna, mondjuk ez persze nem okoz gondot, annyira vékony, de amíg nem igényli ne rakd be neki az ágyába, felesleges
Min. egyéves korig nem szabad párnát alátenni!
Amikor hazahoztuk a kórházból úgy aludt + rátettem egy pelust. Ha véletlenül bukna nem kell az egész ágyat szétszednem minden nap.
Már újszülött kortól a feje alá lehet tenni, mivel abban annyira minimális a töltet, hogy abszolút nem emel a fején semmit (ezáltal a gerincét sem terheli).Én rátettem még egy textil pelust, hogy ha büfizik, az felfogja.
A húgom nem használ párnát, most négy és fél hós a picurja. Mikor nálunk vendégeskedtek, a picur felavatta a kiságyat, én bekészítettem neki ezt a fajta kispárnát is. Nem tiltakozott a húgom ellene, a picur is elvolt vele. Sõt, mondták, jó a szoba csíje, mert életében elõször aludt el hason, ráadásul 3 teljes órát aludt. Utána is szépen elvolt, nézegette a párna mintáját. :) Hozzá kell tennem, a húgom nagyon-nagyon fél mindentõl, amiben veszélyt lát. 33+3 hkm
11 hós a kisfiam, a napokban adtam oda neki. Szuper jókat alszik rajta és piszkálgatja míg el nem alszik rendesen. Szinte nincs is benne töltet, nem emeli meg a fejét, én nem hiszem, hogy gondot okozna...

Kispárnát mikortól tehetek a baba feje alá?

most 5 hónapos,szerintem kényelmesebb lenne neki egy vékony kispárnával aludni,de nem tudom,nem ártok-e a gerincének?

Legjobb válasz: Én is kérdeztem a védõnõtõl, mert nekem a baba a feje alá gyûri a rácsvédõt,gondoltam ha lenne vékony baba párnája, kkor nem tenné. Szóval nekem azt mondta 1 éves kor urán lehet, de inkább késõbb.

Én is kérdeztem a védõnõtõl, mert nekem a baba a feje alá gyûri a rácsvédõt, gondoltam ha lenne vékony baba párnája, kkor nem tenné. Szóval nekem azt mondta 1 éves kor urán lehet, de inkább késõbb.
A kisfiam 4 éves, de még mindig csak egy vékony (szinte csak a huzat) kispárnája van. Tegyél a feje alá egyet és nézd meg oldalról a hátát...tuti ki fogod utána venni a párnát, ha meglátod hogy áll a gerince.
A babáknak arányait tekintve még nagy a buksijuk a testükhöz képest, de még egy kisgyereknek is. 5 hónaposnak a gerincferdülésen kívül fulladást is okozhat egy kispárna. Szerintem akkor tegyél a feje alá kispárnát, amikor már megnõtt akkorára, hogy szüksége legyen rá - szóval ha így lesz egyenesben a háta, gerince.
A kérdező hozzászólása: én kipróbáltam párna nélkül, hát mit ne mondjak, nagyon nem volt jó..nekik nem nyomódik el a fejük, ilyen kemény matracon?Én nem tudnék így aludni, gondoltam õ is ezért nem alszik rendesen.
1-es vagyok: csatlakozom az elõttem írtakhoz: ugyis lemészik róla. nekem 11 hósan sose ugy alszik ahogy az ágy van. Neki meg még tényleg felesleges a párna. Mi se adtunk neki aztán végülis.
Anatómiailag egy 5 hónaposnak még nincs szüksége kispárnára. Viszont ennyi idõs korban úgyis össze-vissza forog álmában, nem úgy alszik, mint mi, felnõttek, hogy leteszi a fejét a párnára és alszik. A mi lányunk 3-4 hónapos kora körül kapott egy játék kispárnát, azóta minden elalváskor azzal alszik el. "Nem rendeltetésszerûen" használja, hanem magához öleli és mindig így alszik el. Szóval adhatsz neki egy kispárnát, úgyis 2 pillanat alatt lemászik róla. Viszont valószínûleg megszereti és jó elalvós játék lesz belõle.
A saját felnõtt testarányaidat ne mérd a kisbabáéhoz... hacsak nem abnormálisan nagy a bucid. :)
A kérdező hozzászólása: Hát akkor nem adok még neki, kis alvós ronggya már van, de a feje egy kicsit deformálódik a kemény matracon.
A lányom 19 hónapos, és még mindig nem alszik párnán. Néha megpróbáljuk, de mindig az a vége, hogy 20 másodperc alatt le mászik róla.

Mikortól alakul ki a járás?

Talán hülyének hangzik a kérdés, de még nem volt kapcsolatom. Most viszont van egy srác akivel szoktam találkozni, alakulgatnak a dolgok ahogy õ mondta. Szóba került már komolyabb dolog is. Viszont így hogy lesz ebbõl kapcsolat? Egyszer csak megkérdezi, hogy akkor most járunk? Mert kicsit amúgy attól tartok, hogy nem akar õ semmi komolyat, de persze ha lenne szex azt nem vetné meg.

Legjobb válasz: Már az õskorban.

Már az õskorban.
Csók, "kézenfogva" járás stb.
A kérdező hozzászólása: Pedig ezek megvannak. Úgyhogy fogalmam sincs mit gondoljak.
Lefekvés után közvetlenül jön a járás.

Mikortól fogtok a nadrág alá harisnyát adni bölcsis gyereketekre?

Legjobb válasz: szia, majd ha annyira hideg lesz, hogy magamon is két réteget viselek el!! viszont nálunk az oviban le is vetik az egyiket nap közben, mert meleg van bent, amikor már harisnyás idõk járnak :) Ági

szia, majd ha annyira hideg lesz, hogy magamon is két réteget viselek el!! viszont nálunk az oviban le is vetik az egyiket nap közben, mert meleg van bent, amikor már harisnyás idõk járnak :) Ági
én sosem adtam rá a bölcsibe, mert ott nagyon meleg van, és ahogy beérünk vetkõzni kéne. én télen egy vastagabb nadrágot adok a melegítõre, úgy megyünk. ott csak azt lekapom róla, és mehet is játszani.
Kb. novemberben, amikor már tényleg hideg lesz, hogy kell a nadrág alá harisnya is, amúgy benn biztos leveszi majd és csak harisnyában lesz, de ha bejön a nagyon hideg, akkor meg olyan meleg (decathlonos) overállja van hogy az alá is csak egy harisnya kell, a bölcsiben meg gondolom meleg lesz, így bentre is elég lesz csak az.
Nekem is azt mondták a gondozónõk, hogy októbertõl február végéig harisnyába vannak bent a gyerekek.De azt is, hogy nagyon meleg van bent a csoportszobába télen.28-29 fok szokott bent lenni télen is a legnagyobb hidegbe. Sajnos ez nekünk valószínûleg probléma lesz...mert itthon a fiam nem viseli el egyáltalán magán a harisnyát pláne ilyen melegbe.Nem tudom mi lesz.

Ki, mikortól ad almát a babájának, és milyen formában?

Legjobb válasz: 5 hónapos + 1 hetes volt, mikor elkezdtük almalével, majd reszelt almával. Csak anyatejes.

5 hónapos + 1 hetes volt, mikor elkezdtük almalével, majd reszelt almával. Csak anyatejes.
5 és fél hónapos volt, mikor elõször almapürét kapott...
4 hós elmúlt a kisfiam, amikor almapürét kapott.Tápszeres volt.
4hós tejcsis
6 hó, reszelt alma, anyatejes baba.
4 hó reszelt/párolt ( ízletesebb mindenkinek ajánlom-kuktában párolva )alma szopott is és tápszert is kapott már
6 hónapos korában banánnal
4 hónap után, elõször a levét, utána pépet. Egyelõre magában eszi. Tápszeres, 4 és fél hós.
A kérdező hozzászólása: köszi

Qlaira fogamzásgátló szedése esetén mikortól alakul ki a védettség?

Sokat olvasgattam keresgéltem, de mindenhol mást találtam. Valahol azt írják, hogy már az els? hét után, olvastam már 8-9 napról is, valahol az volt, hogy 15 nap de olyat is olvastam, hogy az els? levél beszedése után.

Legjobb válasz: Kérdezd meg az orvosodtól.

Kérdezd meg az orvosodtól.
a yasminelle az 1. naptol védett. ezt nem jol tudtad. amugy sztem vard ki az 1 honapot. ugy a biztos. de hol irnak még ki 4 fazisos tabikat? nem tul regi?
A kérdező hozzászólása: Nem! Ez egy teljesen új. Még alig lehet kapni. Nekem azért írták fel, mert kisebb a hormontartalma mint a Yasminelle-nek, amitõl fájt a fejem. Mivel ettõl is fáj, nem szedem tovább, csak ezt a levelet. Azért szeretném, mert, ha már kifizettem akkor, élvezhessem is a hatását. :9 Nem amúgy! Ha durván jelentkezik a mellékhatás, akkor abbahagyom, csak gondoltam, hogy ha már védett vagyok, akkor kiélvezem ezt a kis idõt. :)
nem tudom, ez 1 uj tabi. raadasul 4 fazisos, azokhoz meg nem értek. http://www.orvostudakozo.hu itt meg tudod kérdezni.
Nekem is most írta ki az orvosom, és azt mondta hogy 1 hét után alakul ki az a védetség hogy nincs szükség más fogamzásgátló modszerekre(gumi pl).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!