Találatok a következő kifejezésre: Mikortól alakul - (66 db)

Mikortól alakul ki a babáknak véglegesen a szemük színe?

Kisfiam 3 hónapos és nagyon szép kék szeme van, szeretném ha ilyen maradna neki. Bár megvan rá az esély, mert én is kék szem? vagyok meg az apukája is. :)

Legjobb válasz: Hát akkor meg van rá az esély. :o) Egy éves korig mindenképp változhat, de van, akinek még késõbb is alakul...

Hát akkor meg van rá az esély. :o) Egy éves korig mindenképp változhat, de van, akinek még késõbb is alakul...
hat hónapos koráig ha nem változik olyan marad. Nektek is valszeg kék marad már.. a lányomnak csak hat - hét hétig volt kék a szeme aztán átváltott szürkére és nem változott utánna .
4, de legkésõbb 6 hónapos koráig változik, nállunk igy volt és nyilván a tesónak is igy lesz.már zöldes és látok néhány barna csíkot benne, ugyhogy õ is barna semû lesz.

Mikortól alakul ki a járás?

Talán hülyének hangzik a kérdés, de még nem volt kapcsolatom. Most viszont van egy srác akivel szoktam találkozni, alakulgatnak a dolgok ahogy õ mondta. Szóba került már komolyabb dolog is. Viszont így hogy lesz ebbõl kapcsolat? Egyszer csak megkérdezi, hogy akkor most járunk? Mert kicsit amúgy attól tartok, hogy nem akar õ semmi komolyat, de persze ha lenne szex azt nem vetné meg.

Legjobb válasz: Már az õskorban.

Már az õskorban.
Csók, "kézenfogva" járás stb.
A kérdező hozzászólása: Pedig ezek megvannak. Úgyhogy fogalmam sincs mit gondoljak.
Lefekvés után közvetlenül jön a járás.

Qlaira fogamzásgátló szedése esetén mikortól alakul ki a védettség?

Sokat olvasgattam keresgéltem, de mindenhol mást találtam. Valahol azt írják, hogy már az els? hét után, olvastam már 8-9 napról is, valahol az volt, hogy 15 nap de olyat is olvastam, hogy az els? levél beszedése után.

Legjobb válasz: Kérdezd meg az orvosodtól.

Kérdezd meg az orvosodtól.
a yasminelle az 1. naptol védett. ezt nem jol tudtad. amugy sztem vard ki az 1 honapot. ugy a biztos. de hol irnak még ki 4 fazisos tabikat? nem tul regi?
A kérdező hozzászólása: Nem! Ez egy teljesen új. Még alig lehet kapni. Nekem azért írták fel, mert kisebb a hormontartalma mint a Yasminelle-nek, amitõl fájt a fejem. Mivel ettõl is fáj, nem szedem tovább, csak ezt a levelet. Azért szeretném, mert, ha már kifizettem akkor, élvezhessem is a hatását. :9 Nem amúgy! Ha durván jelentkezik a mellékhatás, akkor abbahagyom, csak gondoltam, hogy ha már védett vagyok, akkor kiélvezem ezt a kis idõt. :)
nem tudom, ez 1 uj tabi. raadasul 4 fazisos, azokhoz meg nem értek. http://www.orvostudakozo.hu itt meg tudod kérdezni.
Nekem is most írta ki az orvosom, és azt mondta hogy 1 hét után alakul ki az a védetség hogy nincs szükség más fogamzásgátló modszerekre(gumi pl).

Most voltam 5 hetes u. H. A dokim a petezsákon kivül mást nem látott. A szivhang mikortol alakul ki? Aggodom mert már ment el babám.

Legjobb válasz: Szia.Nyugodj meg,teljesen természetes,hogy még nincs szivhang.Én inkább megvártam a 9.hetet.Olyan 7.hét körültõl van szivhang,de tekintettel arra,hogy nem tudjuk a pontos idejét a megtermékenyülésnek,igy inkább a 9.héten menj legközelebb,hacsak nem rendeltek vissza.Ne aggódj!Boldog Karácsonyt!

Szia.Nyugodj meg, teljesen természetes, hogy még nincs szivhang.Én inkább megvártam a 9.hetet.Olyan 7.hét körültõl van szivhang, de tekintettel arra, hogy nem tudjuk a pontos idejét a megtermékenyülésnek, igy inkább a 9.héten menj legközelebb, hacsak nem rendeltek vissza.Ne aggódj!Boldog Karácsonyt!
Pontosan ugyan ebben a cipõben járok én is 5hetes terhes vagyok és egy hete voltam UH hangon és nekem is csak a petezsákot látta a doki!De itt sokan megnyugtattak engem hogy ez normális.szóval szerintem te se aggodj!Am a szivhang a 7-8 hétben alakul ki.nekem is vissza kell mennem majd 3hét mulva!szóval nem szabad aggódni!Boldog karácsonyt és babavárást!
én is 5 hetesként voltam elsõnek visszahívtak 8 hetes koromban akkor már lehetett látni/hallani. Ne aggódj még nagyon picike!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtato válaszokat.Békés Boldog Karácsonyt kivánok mindenkinek.

Mikortól alakul ki - áll be - a kereslet - kinálat?

2 hónaposak vagyunk és még nem az igazi, néha kevesebb néha több tejcsim van.

Legjobb válasz: Mi is 2 hónaposak vagyunk. Nekem 5 nap után beállt. Én semmi mást nem adok, se tea, se víz. Igény szerint szoptatok.

Mi is 2 hónaposak vagyunk. Nekem 5 nap után beállt. Én semmi mást nem adok, se tea, se víz. Igény szerint szoptatok.
Ja, és se cumi, se cumisüveg...
Szerintem folyton változik, hiszen a babának is vannak növekedési ugrásai, az utolsó kb 6 hónaposan; aztán éjjel is egyre többet alszik (vagy nem), de ez is folyton bekavar. Aztán ahogy élénkebb lesz, ritkábban kér szopit esetleg, akkor az megint bezavar. Szerintem 3-6 hónapos kor között fog nagyjából jó lenni elõször, aztán ha már hozzátáplálsz, onnantól nekem már fel se tûnik, most kevesebb vagy több, hiszen kipótlódik egyéb étellel.
Ez így szép és jó lenne!De mit csinálsz egy éhes, sírós babával, ha kevés volt a ciciben? Hiába próbálom nyugtatni, váltogatva mellere helyezni, ha nincs benne már!Muszáj adni üvegbõl!Persze anyatejcsit.Harcolok vele elég sokat, de ha maszírozom, nyomkodom és nincs?!Kénytelen vagyok cumisüvegre szorulni!Türelmesen várnám, hogy beálljon, de már 8 nap mulva három hónapos.
Az elõttem írónak: én is kínlódtam, esténként gyakran 2 órán át szopizgattunk, de a lányom nem fogadta el még lefejve sem, se kispohárból se kanállal, se cumisüvegbõl. Aztán egy szoptatási tanácsadó mondta, hogy nem éhségbõl teszi, hanem egyszerûen ez jó neki, hogy így van a közelemben. utólag azt mondom, igaza van, bármilyen nehéz is ezt elhinni, hogy nem az éhségtõl sírdogál és szopizik.

Mikortól alakul ki a hasfájósság? Mik a jellemzői?

Legjobb válasz: Sokat sír, ok nélkül, keservesen sír, esetleg felhúzza a lábacskáit, vagy kemény lehet a pocakja. Általában egy-két hetes kortól már jelentkezik, és "normális" esetben olyan 6 hétig tart.

Sokat sír, ok nélkül, keservesen sír, esetleg felhúzza a lábacskáit, vagy kemény lehet a pocakja. Általában egy-két hetes kortól már jelentkezik, és "normális" esetben olyan 6 hétig tart.
Szia.Nálunk a 3.héten alakult ki.sajnos nem tudunk ellene mit tenni, mert nem használ semmi.ma i´rt az orvos neki kúpot.Homeopátiásat.
Az én lányom már a kórházban a 2.naptól kezdve hasfájós volt és mikor betöltötte a 3.hónapot akkor egyik napról a másikra hirtelen megszûnt.Ordított ok nélkül, görcsösen felhúzta lábacskáit, elvörösödött nem lehetett megvigasztalni.A masszírozás, tornáztatás, egy kis meleg a pocijára segít valamennyit, én 2heteskorától teáztattam emiatt.(világosra fõzött kamilla, mecsek tea).Állítólag az én tejem elég zsíros volt, nõtt is tõle rendesen, nem nagyon van mit tenni ellene.Már a kórházban ajánlották és kapta az infacolt(nem sokat ért), vannak jobb készítmények de csak nagyobb babánál.(pl.woodwater)
Arra lennék kíváncsi, hogy miért 0%-os az elsö v´lasz és az enyém is?????? Ki osztályozza ezt???
akik olvassák:) nekem 100százalékos mindkettõ, hasznos volt:) 33 hetes, örökké aggódó kismama

Mikortól adhatom gyerkőcömnek héjával együtt az almát?

Legjobb válasz: Azt, hogy mikortól lehet, nem tudom, de én nemrég kezdtem el adni héjastól a 17 hónapos kisfiamnak és megeszi. A nagytesója nem eszi meg héj nélkül és mivel mostanában mindent csak úgy hajlandó csinálni, ahogy a bátyja, így az almát is úgy eszi már :)

Azt, hogy mikortól lehet, nem tudom, de én nemrég kezdtem el adni héjastól a 17 hónapos kisfiamnak és megeszi. A nagytesója nem eszi meg héj nélkül és mivel mostanában mindent csak úgy hajlandó csinálni, ahogy a bátyja, így az almát is úgy eszi már :)
22hónapos kisfiamnk még leveszem a héját.
Fiam 10 hónaposan megette héjastól, most 16 hónaposan fuldoklik tõle, így meghámozom neki. Furi.
Tavaly nyáron (10 hónaposan) megette héjastul az édesalmát. Néha, ha olyan puha héjasat találok, akkor azt megeszi. De ha a boltban kikunyerál magának egy almát, az általában a savanyú fajta, és annak kiköpködi a héját. Általában így megpucolom, ha itthon kéri, de úgy meg nem nagyon eszi meg, csak ha köpködhet. :D 19 hónapos lurkó anyukája
Másfél éves kisfiamnak a múltkor héjastól adtam, de kiköpte a héját. Így hát lehámozom.

Inszeminácion voltam egy hete. A hasam felvan puffadva alig tudok lehajolni, fáj a derekam, szurkál a hasam alja. Lehet hogy terhes vagyok? Vagy csak beképzelem. Mikortól lehet érezni a terheségi tüneteket?

Legjobb válasz: Ha beképzeled, akkor pont ilyennek kell képzelni a terhességet. Hogy mikortól lehet érezni az szerintem egyénenként változik. Én nagyon hamar éreztem, csak az elsõ terhességemnél nem tudtam, hogy ez a terhesség jele, de a másodiknál már igen. Most 34. héten járok. Az elõzõ babánk kb 7 hetesen elment és mûteni kellett. Fémes ízt nem érzel mert az is jellemzõ. Nekem a csapvíz keserû volt :-) röhej nem? Remélem babát vársz! Szorítok!

Ha beképzeled, akkor pont ilyennek kell képzelni a terhességet. Hogy mikortól lehet érezni az szerintem egyénenként változik. Én nagyon hamar éreztem, csak az elsõ terhességemnél nem tudtam, hogy ez a terhesség jele, de a másodiknál már igen. Most 34. héten járok. Az elõzõ babánk kb 7 hetesen elment és mûteni kellett. Fémes ízt nem érzel mert az is jellemzõ. Nekem a csapvíz keserû volt :-) röhej nem? Remélem babát vársz! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat! Én 5- e körül nem várnám , hogy megjöjjön, mi is már 2 éve propálkozunk hiába. Ez a második inszememem , rettegek minden hónapban hogy megjön vagy sem , de eddig mindig csalodnom kelett sajnos.
Nekem is egy hete volt az inszemem. A kérdést akár én is írhattam volna ugyanezeket érzem én is, annyi ha nehezebbet emelek le akar szakadni a hasam. Te mikorra nem várod? Remélem mindkettõnknek sikerül.Mi már nagyon régóta várunk a picire.

Mikortól lehet a babáknak mást is adni enni, mint az anyatej, meg az üveges bébiétel? Szilárdat hogyan, milyen sorrendben és mikortól lehet adni neki? Szinte már alig van anyatej.

Legjobb válasz: Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is,a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:)Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta,(mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)

Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is, a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:) Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta, (mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm ez alapján tök jól lehet követni, hogy mikor mit lehet adni a babóknak. Plusz reggelire és vacsira én tejpépet (Milupa HA)adok 8 hós babámnak.

Kell párna a kisgyerek feje alá? Mikortól? Milyen? Toll, szivacs? Ti mikortól tettetek? 2éves múlt a lányom

Legjobb válasz: Én úgy tudom minél késsõbb kapjon párnát! Az én fiam kicsivel 4 éves kora elõtt kapott,akkor is már csak azért mert délutáni alvásnál ha együtt aludttunk a mi ágyunkba álmába mindíg ellopta az enyémet vagy teljesn ráköltözött az enyémre!Így gondoltam,hogy már igényelné! Így kapott egy antiallergén töltetût ami vékonyka tehát nincs felpockolva a feje és könnyen lehet mosni!

Én úgy tudom minél késsõbb kapjon párnát! Az én fiam kicsivel 4 éves kora elõtt kapott, akkor is már csak azért mert délutáni alvásnál ha együtt aludttunk a mi ágyunkba álmába mindíg ellopta az enyémet vagy teljesn ráköltözött az enyémre!Így gondoltam, hogy már igényelné! Így kapott egy antiallergén töltetût ami vékonyka tehát nincs felpockolva a feje és könnyen lehet mosni!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, eddig az én kicsim sem párnával aludt, de anyuméknál töltött egy éjszakát, õ tett neki egy kis vékony szivacsszerût és sokkal jobban aludt, mint otthon...
Az én kisfiam pont 2 évesen kapott kispárnát. Pont akkor jött rá, hogy oldalt fekve is lehet aludni. Mivel elég széles a kis vála, lefelé állt a kis feje. Azóta el sem lehet venni töle. Muszáj volt a bölcsibe is egyet vinni mert nem tudott aludni azon a béna fektetõn.
Kisfiam 4 éves, kislányom 1, 5. Egyikük sem alszik kispárnával. Mesét nézni az ágyunkból azon szoktak, de éjszakára nem kell nekik. Én csak akkor adok nekik ha kérik majd. :)
kb. 4 éves volt, amikor kért kispárnát. nem vastag, viszonylag lapos, már ki van feküdve ez a kispárna, de Õ ezt szereti. :) elõtte párna nélkül aludt.
2, 5 évesen kapott normális gyerek párnát (Ikea). Muszáj is volt, mert allergiás, ami miatt horkolt akkoriban, de ha párnán aludt, akkor nem.
Mi baja lesz egy vékony kispárnától? Csak mert írták, hogy minél késõbb. Oké, de mégis mi baja eshet egy vékony kispárnától?
2 évesen kapta a vékony vliessel töltött párnáját, most 3 éves, épp kimostam, szárad, de nem kérte, amikor aludni ment...lehet, nem is adom vissza, mert kiderült, hogy porallergiás, így egy porfogóval kevesebb.
3 éves is elmúlt a kisfiam, mikor elkérte az ágynemûszettek párna részét is (az a fajta, ami a baba és kisgyermekágynemûköz van, nagyon lapos kis kb. 30*40-es párnát, aminek a magassága max. 1 cm. Ha elalszik, így is kitúrja maga alól- csak azért kellett neki, hogy a kicsi krokodilja is elférjen rajta, amivel alszik :)
2 évesen kapott párnát, vékony gyapjút.
[link] Én vettem ilyen töltõ vliest és csináltam egy párnahuzatot, egy paplant és ezzel töltöttem.1 rétegben, szóval az ilúzió mint párna megvan, de abszolút lapos.2 éves az én gyerekem is.Ha nem tudsz varrni egy varrónõ vagy barátnõ kb fél óra alatt megvarja.
minél késõbb annál jobb. nem egészséges a párna. ha kéri, majd tehetsz, de amíg nem kér, addig ne tegyél a feje alá semmit :) enyémnek egy kispárna az alvókája már elég régóta, talán 9 hónapos korától. akkor még a pocakjára tette és a sarkait gyûrködte. most 4, 5 éves, talán 1 éve van az, hogy a feje alá tesz, de szerencsére éjjel lemozog róla :)
Egy éves kora után kapott egy kispárnát. Megmondom õszintén nem csináltam belõle gondot, hogy milyen márkát, fajtát, színût stb. Egy 1000 huf-os párnát kapott. Szereti.
lassan öt éves a fiam, de még mindig lapospárnán alszik nemrég tértünk át a felnõtt méretû ágynemûre, akkor varrattam neki egy felnõtt méretû lapospárnát, de csak a párnahuzat miatt szerintem minél késõbb, annál jobb

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!