Találatok a következő kifejezésre: Mikortól ajánlott babaúszás (2 db)

Mikortól ajánlott IGAZÁN a babaúszás? Úgy értem, amikor már tényleg élvezik ők is! Tudom, hogy 3 hós kort írnak ajánlott kezdésre. Van kifejezetten jó módszer / hely, vagy minden babaúszás megbízható?

A fürdéssel baja nincs, az jót jelent, vagy semmit igazán, mert az uszoda egy más közeg... szeretnénk menni, csak vacilálok, hogy mikor menjünk el?ször. Most 13 hetesek vagyunk!

Legjobb válasz: Szia! Én nekem azt mondták a mozgásterapeuták (õk fõként úszással, babaúszással foglalkoznak), hogy ilyen pici korban inkább ártani lehet vele, mivel a veleszületett reflexek megmaradnak. S így amíg ezek nem épülnek le, addig a magasabb szintû reflexek nem tudnak kialakulni. Úgyhogy én nem vinném ilyen kicsi korban. A babaúszás azonban nagyon jó, de inkább 1 éves kor után.

Szia! Én nekem azt mondták a mozgásterapeuták (õk fõként úszással, babaúszással foglalkoznak), hogy ilyen pici korban inkább ártani lehet vele, mivel a veleszületett reflexek megmaradnak. S így amíg ezek nem épülnek le, addig a magasabb szintû reflexek nem tudnak kialakulni. Úgyhogy én nem vinném ilyen kicsi korban. A babaúszás azonban nagyon jó, de inkább 1 éves kor után.
Szia! 3.válaszoló vagyok. Tudom, hogy sok pozitív dolgot mondanak róla, de hogy esetleg bajt csináltak vele, jóval késõbb iskolás kor körül fog kiderülni. Éppen ez az amit az elõzõ válaszoló írt, nem engedik leépülni a vízben úszás reflexét!!! Ezáltal a magasabb rendû reflex felépülése gátolt lesz! Ez súlyos tanulási zavarokhoz (pl. diszlexia)vezethet. Mivel gyógypedagógus vagyok ezért nap mint nap találkozok az ilyen gyerekekkel. Ezért is konzultáltam hrg úszásoktatókkal, hogy mikor érdemes kezdeni a baba úszást. Õk is csinálnak baba úszást, de ilyen korán nem! Biztos van ellenvélemény is, de amit mondanak teljesen logikus!
szia! nem lebeszélni akarlak, de nemrég olvastam egy cikket, miszerint nincs rá bizonyíték, hogy a babaúszást élveznék a gyerekek, sõt...belinkelném, de nem találom. Ha meglesz küldöm. Egyébként szerintem ez egy olyan dolog amit inkább a szülõ szórakoztatására találtak ki, és persze nem utolsó sorban egy jó üzlet...
elvileg 3hó és 5kiló az alsó határ. mi abbahagytuk, mert nem láttam a ragyogást az arcán-de én olvastam sok pozitiv cikket is róla.

Mikortól ajánlott a babaúszás? Mennyi idősen tanul meg egy gyerek valóban úszni?

Legjobb válasz: 3 hónapos kortól ajánlott, és pár hónap után egyedül tud úszni víz alatt is.

3 hónapos kortól ajánlott, és pár hónap után egyedül tud úszni víz alatt is.
3 hónapos kortól ajánlott, nagyon jól fejleszti a mozgását, jót tesz a baba-mama kapcsolatnak, erõsíti az immunrendszert és még sok-sok jó hatása van (nem utolsó sorban élvezik a babák:) ) . De ez nem azt jelenti, hogy valóban megtanul úszni a baba. Ha nem hagyjátok abba, hanem folymatosan jártok, 2-3 éves kora körül (nem minden baba egyforma) már el lehet kezdeni a tudatos úszástanítást, amit egy ilyen baba sokkal gyorsabban elsajátít. Amit picik csinálnak (valóban egyedül képesek dolgozni magukat elõre-felfelé a víz alatt) az még nem a tudatos úszás. A babaúszás mindenképpen hatalmas élmény babának és mamának is, mi márlassan 10hónapja járunk és nem is akarjuk abbahagyni. Csak ajánlani tudom mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!