Találatok a következő kifejezésre: Mikortól ülhet a (10 db)

Mikortól ülhet a baba autós ülésbe? (Nem hordozóra gondolok)

És melyik a jó, hol és mennyiért?

Legjobb válasz: Szia, én úgy tudom, már 11 kg-tól, és ha stabilan ül. Bár olvastam, hogy akkor is olyan kis bénán ülnek még benne. A miénk is 8 hónapos és már 10 kg, én is ezen gondolkodom, hogy mikortól kéne... Bár mi Römert néztünk ki és 60 ezerbe kerül.. :(( De a férjem ragaszkodik ehhez, mert biztonsági szempontból nagyon jó, és mi sokat autózunk.

Szia, én úgy tudom, már 11 kg-tól, és ha stabilan ül. Bár olvastam, hogy akkor is olyan kis bénán ülnek még benne. A miénk is 8 hónapos és már 10 kg, én is ezen gondolkodom, hogy mikortól kéne... Bár mi Römert néztünk ki és 60 ezerbe kerül.. :(( De a férjem ragaszkodik ehhez, mert biztonsági szempontból nagyon jó, és mi sokat autózunk.
8 kilótól, ha tud ülni beletehetd ülésbe. akár 9-36 kilósba is. az a jó, aminek min. van töréstesztje. a gagyikat én spac. nem ajánlom, mert szarrá törik ha vki belétek megy. römer, stm, recaro, besafe, maxi cosi, ferrari... http://www.oamtc.at, http://www.adac.de itt is szétnézhetsz tesztügyileg.
Általában az autósülések 9-25 kg-ig vagy 9-36-ig vannak De van 15-36kg, 9-18kg ezek a fõbb kategóriák.
SZia! Most 8 hós a fiam, és már nagyon kicsi neki a hordozó (76cm volt tegnap). Egy hónapja kb stabilan ül, így vettünk neki autósülést, de olyat, ami 0-25kg-ig van. Újszülöttként nem mertem volna beletenni, de most már 8 hónapos, majdnem 8 kiló, így simán beletettük. Viszont ami pl 9 kilótól van, abba lehet, hogy még nem ültettem volna bele. mi ezt vettük: http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?shop_id=9148&cikk=unas.. Nagyon jó, már hosszabb úton is voltunk vele, és a babóm is szereti. Ha elalszik, hátra lehet dönteni, de ha ébren van, mindig felültetem. (nekem ez is fontos volt, hogy dönthetõ legyen)
A kérdező hozzászólása: Nekem már tök stabilan ül (11 hós múlt, viszont csak 8300 g :(, és már úgy utálja a hordozót. Mi is sokat autózunk azért gondoltam rá, dehát akkor még várni kell. Köszönöm.
EGy jó kis 9-18 ülés tökéletes lenne. Mi a spárba vettük (tegnap is láttam, van) 22.000ftért, dönthetõ, tökéletes:-) Imádja a lányom!
11 hósan már jó hogy utálja a hordozót. Az én fiam 7 hós korától 9-18 kg-ig használható gyerekülést használ. Stabilan ült már ekkor és nem maradt meg a hordozóban. Nem volt még 8 kg és a kora sem felelt meg a kiírásnak. De ha már kilõg a lába a hordozóból akkor váltani kell, azt mondták. Na azóta imád utazni, így sokkal jobban lát mindent.

Mikortol ülhet a babám, és mikortol tud majd magátol megülni? A kenguruba csak akkor tehetem, vagy milyen idösen?

Legjobb válasz: Pl a CHICCOO-nak olyan a kenguruja, amit o hós kortol lehet, de 3 hóskor elõtt nem ajánlott. + hósan már rövidebb utakra nyugodtan beleteheted..nem fogja bántani a gerincét, hiszen ha belegondolsz a hasadban sem egyenes háttal ült.

Pl a CHICCOO-nak olyan a kenguruja, amit o hós kortol lehet, de 3 hóskor elõtt nem ajánlott. + hósan már rövidebb utakra nyugodtan beleteheted..nem fogja bántani a gerincét, hiszen ha belegondolsz a hasadban sem egyenes háttal ült.

Mikortól ülhet a baba sport vagy esernyőre csukható babakocsiba ami nem teljesen függőleges?

Legjobb válasz: 5,5 hónapos korától utazott olyanba, ami 150 fokig dönthetõ.

5, 5 hónapos korától utazott olyanba, ami 150 fokig dönthetõ.
Az attól függ, hogy mennyire lehet hátradönteni a támlát, és mennyire tud ülni magától a baba.
Én onnantól emeltem az enyémnek, amikor már nem volt hajlandó fekve utazni, mert mindenáron ki akart nézni. Nem tudom, ez idõben mikor volt, de ez neked amúgy se segítene, mert a te babád máshogy fejlõdik, mint az enyém. :) (Ültetni pedig onnantól ültetem, amikortól képes lett megtámasztva megülni, hosszabb ideig is.)


Mikortól ülhet a baba és meddig?

5 hónapos múlt a babám és a pihen?székben állandóan húzza fel magát, ülni akar mindig. Ölben is imád ülni. Nem merem még 5-5 percnél tovább ültetni, féltem, nehogy baja legyen.

Legjobb válasz: A háttámlát megemelheted, de max. 10-15 percig, mert hamar elfárad a gerincük még ilyen kicsi korban. Ültetni viszont ne ültesd, csak ha önállóan tud ülni. Az én fiam nem is hagyta, hogy ültessem, 9 hónapos volt, amikor egyedül felült, szépen tartotta magát és nem dõlt el sosem.

A háttámlát megemelheted, de max. 10-15 percig, mert hamar elfárad a gerincük még ilyen kicsi korban. Ültetni viszont ne ültesd, csak ha önállóan tud ülni. Az én fiam nem is hagyta, hogy ültessem, 9 hónapos volt, amikor egyedül felült, szépen tartotta magát és nem dõlt el sosem.
sajnos a mai vilagban amikor az internet elott ulve mindenki "okos" lehet sok olyan dolgot teszunk vagy nem teszunk ami rossz...en sem ultettem a babamat. mindig vartam hogy mikor fog mar vegre egyedul ulni es ez nem kovetkezett be...vittem orvostol orvosig, tornara kinetora es mindenhol azt mondtak hogy ha a gyerek csipovizsgalata jo es az orvos nem tiltja meg mas okok miatt akkor 6 honaposan naponta kell ultetni egy keveset...beszelj az orvosotokkal es ha minden rendben van akkor lassan el lehet kezdeni ultetni. ha o akar akkor meg plane hagyni kell mert nem lesz semmi baj
5 honapos, muszaj ultetnem, maskepp visit a kocsiban is. Olemben ül, megtamasztva, de magatol felerolkodik, felul. Lekotni nem fogom a pihenoszekben sem. Söt, mar allasba is fel tudom huzni. Ez van, bar en nem orulok neki, mert sokat nyoszorog , ha lefektetem, hogy hogy mereszelem...
A kérdező hozzászólása: Eddig az én babám is elvolt a babakocsiban fekve, jókat aludt, de amióta üldögél, kitárult jobban a világ és nem igazán marad meg hosszabb ideig. Anyukám mondta, hogy én pont 7 hónapos voltam, amikor elõször felálltam, azt hitte káprázik a szeme.
Én emeltem a háttámlán, és nem csak pár percre. Muszáj volt. Szerintem az sem jobb, ha állandóan emelgeti/tartja a fejét.

Mikortól ülhet a baba biciklis ülésben?

Olyanra gondolok amit a szülő biciklijére szerelnek.

Legjobb válasz: Azt mondják, amikor már stabilan tud ülni. De még jobb, ha már állni és járni tud, mert az OK, hogy a bicajos ülésben elüldögél, de ha ki kell venni és egyedül vagy, nem tudod hová rakni, amíg lerakod a bringát. A Lányom 17 hós, 1 hónapja vettünk bicajos ülést, de õ már stabilan szalad:o) Nagyon élvezi a bicajozást!!!!

Azt mondják, amikor már stabilan tud ülni. De még jobb, ha már állni és járni tud, mert az OK, hogy a bicajos ülésben elüldögél, de ha ki kell venni és egyedül vagy, nem tudod hová rakni, amíg lerakod a bringát. A Lányom 17 hós, 1 hónapja vettünk bicajos ülést, de õ már stabilan szalad:o) Nagyon élvezi a bicajozást!!!!
Mi a lányomat 13 hónaposan tettük elõször bele és nagyon tetszett neki. Jól be kellett kötni, mert hajlamos volt felállni benne. Eleinte sokszor el is aludt benne. :-)
Bocs egy kicsit sok volt a "benne". :-)
Ha már stabilan ül, onnantól, de ugye ha kiveszed, nem tudod hova tenni. Szóval inkább onnantól, ha már járni tud, de legalább megállni egy helyben egy darabig.
Szia, a lányomat rövidebb (5 perc) utakra a nagyiékhoz már 6 hósan vittük ülésben, de már nagyon jól ült akkor. Nem olyan nagy gond, mert kiveszed és a csípõdre teszed, a bicajt meg letámasztod a másik kezeddel. Vagy megvárod, amíg apa kiszedi a nagyot és jön a kicsiért. :)
A kérdező hozzászólása: és a bukósisak? Lehet ilyen picikre kapni? Szoktatok rá adni?
Lehet kapni. Mi az Auchanban vettük, arra már nem emlékszem mennyiért. Mindig rá szoktam adni, biztos ami biztos.

Mikortól ülhet egyedül a baba?

Miböl látom hogy már elég erös ahoz hogy megtámasztva üldögéljen?

Legjobb válasz: Szia4 Eröltetni sosem szabad addig amíg magától fel nem ül inkább félülõ helyzetben legyen.Nekem 6 hónapos volt a lányom amikor fogta magát és felült attól kezdve karóval sem lehetett volna egyenesbe tenni,de akkor már támasz sem kellett.

Szia4 Eröltetni sosem szabad addig amíg magától fel nem ül inkább félülõ helyzetben legyen.Nekem 6 hónapos volt a lányom amikor fogta magát és felült attól kezdve karóval sem lehetett volna egyenesbe tenni, de akkor már támasz sem kellett.

Mikortol ulhet egy kisbaba? Kisfiam 3 honapos mult es allandoan maga akar ulni, huzza fel magat, mar a kisszekeben is felnyomja magat. Ez nem tesz jot a hatgerincenek ugye?

De mit csinaljak vele h ne akarjon meg ulni.eroszakos

Legjobb válasz: Hagyd próbálkozni. Amit magától tesz, az nem ért neki. Segíteni, tolni semmiképp nem szabad, megterheli a gerincét.

Hagyd próbálkozni. Amit magától tesz, az nem ért neki. Segíteni, tolni semmiképp nem szabad, megterheli a gerincét.
Szia. Tedd néha üléshordozóba vagy a babakocsi félig fekvõ állásba.Valószínûleg kukucskálna.Ilyenkor már keresik a lehetõséget, hogy jobban szét tudjanak nézelõdni.:)
A kérdező hozzászólása: hordozoben is szokott csucsulni, de most is epp a szekjeben ul es maga akar ulni a kis kezeivel nyomja fel magat.rajtam is alig van el, probalkozik allandoan.amugy nagyon ugyes a vedono szerint is a korahoz kepes, maszni probal atfordul hasrol hatra es forditva na persze azewrt nem mindig hanem mikor sikerul neki.
Annyi az egész, hogy a babaád gyorsabban fejlõdik a többi átlagos babánál. Semmi baj ezzel, amit a baba maga csinál azt lehet, de amit a szülõ erõltet azt nem. tehát ha a babád maga csinálja mindezt, akkor csinálja csak. Tudják õk azt, hogy mit tudnak! :D
akkor ülhet egy kisbaba amikor vízszintesbõl egyedül, inden segítség nélkül felül. ha kisszékben ül akkor ne segítség nélkül húzza fel magát, hanem ez a reflex és mivel ne vízszintesen van ezért képes rá, de ez árt a gerincének. hanyagold a kisszéket, hordozóban meg kösd be az övét. ha próbálkozik a mászással az nagyon jó, abból fog kiülni, de az kell, hogy megerõsödjön hozzá a gerinc izma
Autós ülésmagasító 6-12 éves korig, 130-150 cm-es magasságig.
Mi olyat vettünk aminek van háttámla része is és övterelõje, az alja egyébként pont olyan mint a magasító, szét is szedhetõ, késõbb levehetõ a háttámla, van pohártartója, nagyon praktikus. Mi olyan 3 éves korától használjuk a kisfiamnak.
Az elsõ részben jól válaszolt a kérdésre, ugyanis ülésmagasítót 135 cm-tõl lehet használni, 150 cm-es magasságig. De életkor nincs meghatározva, tehát nem igaz, hogy 6 éves kortól. Ha a gyerek már elõbb elérte a 135 centit, akkor is ülhet azon. Egyébként a lényeg, hogy a biztonsági öv ne a nyakánál menjen el, ami balesetveszélyes.

Mikortol ülhet, kell ülni a babáknak?

Legjobb válasz: Amikor már stabilan tartja a fejét, õ maga is akar ülni, és a kis hátát is ki tudja egyenesíteni üléskor. Nem esik össze. Kb 3,5-4 hónap. Ekkor még csak picit szabad így tartani, késõbb úgyis akarni fogja. Igazából 6-7 hónapos korukra tudnak stabilan ülni, bár a nagykönyv szerint csak 8-10 hós körül. (mondjuk ezeket azért írják így, hogyha addig sem ül v. csinál valamit akkor baj van. Mi anyukák meg legalább örülünk, hogy milyen ügyes gyermekük van aki hamarabb csinál mindent.) Gyógytornász anyuka

Amikor már stabilan tartja a fejét, õ maga is akar ülni, és a kis hátát is ki tudja egyenesíteni üléskor. Nem esik össze. Kb 3, 5-4 hónap. Ekkor még csak picit szabad így tartani, késõbb úgyis akarni fogja. Igazából 6-7 hónapos korukra tudnak stabilan ülni, bár a nagykönyv szerint csak 8-10 hós körül. (mondjuk ezeket azért írják így, hogyha addig sem ül v. csinál valamit akkor baj van. Mi anyukák meg legalább örülünk, hogy milyen ügyes gyermekük van aki hamarabb csinál mindent.) Gyógytornász anyuka
Az én lányom 4 hónapos lesz és pár másodpercig már ül egyedül, majd eldõl! A napokban történ meg a csoda, amikor a kismedencében a kezébe adtam egy játékot, és annyira elvonta a figyelmét a játék, hogy ülve maradt stabilan :) Mindig ülni akar egyébként, amikor ölbe veszem, húzza fel magát és a fejét is nagyon szépen tartja. Az elsõ válaszoló szépen fogalmazott, a nagykönyvben valóban úgy van írva és valóban örülünk, ha valamit hamarabb csinálnak a mi babáink :)

Mikortól (kor, magasság) ülhet előre a gyerek az "anyósülésre"?

Légzsák van elöl, így se hordozót, se gyerekülést nem tehetek oda. Magasítóval ülhet el?re, vagy csak bizonyos magasságtól?

Legjobb válasz: Magasítóval nem ülhet elöl. Vagy 150 centinél magasabb kell, hogy legyen a gyerek, vagy 12 évesnél idõsebbnek.

Magasítóval nem ülhet elöl. Vagy 150 centinél magasabb kell, hogy legyen a gyerek, vagy 12 évesnél idõsebbnek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!