Találatok a következő kifejezésre: Mikortól és van (151 db)

Fogamzásgátlást mikortől lehet szedni és vannak e mellékhatásai?

A barátnőmmel ugy döntöttünk hogy áttérünk arra a jobb élvezetért. (:

Legjobb válasz: Hogy érted hogy mikortól? Gyakori mellékhatások: hangulatváltozások,fejfájás,hasi fájdalom,pattanás,emlõ megnagyobbodás,fájdalmas menstruációs zavarok,testsúly növekedés. Nem gyakori mellékhatások: gombás fertõzés,herpesz,allergiás reakciók,étvágynövekedés,depresszió,idegesség,alvászavar,csö kkent libidó,szívritmus zavarok,hajhullás....És még sorolhatnám.

Hogy érted hogy mikortól? Gyakori mellékhatások: hangulatváltozások, fejfájás, hasi fájdalom, pattanás, emlõ megnagyobbodás, fájdalmas menstruációs zavarok, testsúly növekedés. Nem gyakori mellékhatások: gombás fertõzés, herpesz, allergiás reakciók, étvágynövekedés, depresszió, idegesség, alvászavar, csökkent libidó, szívritmus zavarok, hajhullás....És még sorolhatnám.
Egyrészt fogamzásgátlót szed és nem fogamzásgátlást. De ez mellékes. Nincs korhoz kötve, legyen rendszeres a menstruációja. El kell menni nõgyógyászhoz, õ készíttet vérvételt (muszáj csináltatni!) és ezután írja fel a gyógyszert. A mai készítményeknek már nincsenek nagyon mellékhatásai, az elsõ pár szemnél lehet reggeli émelygés, de hízni pl. nem fog tõle (valószínûleg). Viszont én a helyetekben megmaradnék az óvszernél... Az is megvéd a nem kívánt terhességtõl, sõt a különbözõ fertõzésektõl is (amitõl a fog.gátló nem). 19/L
Akkor érdemes szedni, ha rendszeresen éltek nemi életet. Szerintem nem túl jó dolog nagyon fiatalon elkezdeni szedni (15-16 évesen). A mellékhatások mindenkinél máshogy jelentkezhetnek. Nálam nem is igazán voltak, kivéve a változó kedély állapotot.
Egyénfüggõ kinek mire milyen mellékhatása lesz. Nekem a 3. fajta vált be.
Mindenkire másképp hat, de ha fontos neked a barátnõd, mindenképp csak akkor engedd meg neki, ha elõtte az orvos elvégezte a kellõ vizsgálatokat, vérvétel, stb. Azt azért tudd, hogy minden gyógyszerre rá van írva, hogy a fogamzásgátlót szedõ nõk között sûrûn kimutatták az emlõrákot és a trombózist. A fogamzásgátló szedése és a dohányzás együtt meg egyenes út a trombózishoz, egyik rokonomnak nem kevés rokkant páciense van emiatt. Én 4 hónapig szedtem, az orvos is meglepõdött, mert lógni kezdett tõle a mellem, a szõr megerõsödött, hullni kezdett a hajam. Bár elképzelhetõ, hogy nem jó gyógyszert kaptam. Jó orvoshoz menjetek el, és kérjétek a vizsgálatot!!! 20/l

A kis-vidámparkba mennyi idős kortól érdemes menni, mikortól élvezik és vannak is biztonságban a picik?

Legjobb válasz: Sztem 1 éves kortól biztosan mehettek...Nézd meg ezt: http://www.vidampark.hu/2009/hun/jatekok.php Ami zölddel van kilyelölve az pont olyan 10 éven aluli gyerekeknek van kitalálva... Aztán még a feketék közül,ezeket nézd meg:Kukomotív,Barlangvasút,Körhinta,Mesecsónak...És a narancssárgák közül nagyon sok neki való van...

Sztem 1 éves kortól biztosan mehettek...Nézd meg ezt: http://www.vidampark.hu/2009/hun/jatekok.php Ami zölddel van kilyelölve az pont olyan 10 éven aluli gyerekeknek van kitalálva... Aztán még a feketék közül, ezeket nézd meg:Kukomotív, Barlangvasút, Körhinta, Mesecsónak...És a narancssárgák közül nagyon sok neki való van...
kijavítalak. 7-22-ig. :)
7-14 14-15 legalabbis nekem szamlan ezt irja.
A kérdező hozzászólása: köszi
Munkanap 7-20 óráig.
jah, akkor bocs. én idáig abban a tudatban éltem, hogy 22-tõl, bár lehet régebben volt így, mert t-perceket használtam régebben, és emlékeztem, hogy hétköznaponként mindig 22tõl lehetett ingyenesen beszélni.

Mikortól mostátok a gyermeket fogát? 10 hónapos és van 5 foga

és hogyan csináltátok?mert az én lányom nagyon sajt kukac,valamint milyen fogkefét érdemes venni?

Legjobb válasz: 1 éves, 6 foggal. Nekünk MAM van, amit 6 hónapos kortól ajánlanak. Esténként, fürdetés közben-után mosunk, de egyelõre inkább csak játék az egész.

1 éves, 6 foggal. Nekünk MAM van, amit 6 hónapos kortól ajánlanak. Esténként, fürdetés közben-után mosunk, de egyelõre inkább csak játék az egész.
4 fogas kora óta. :) Nenedent fogkrém (dm-bõl, fluorid-mentes, ezt lenyelheti, nem baj, ha nem tudja még kiköpni), és glister gyerekfogkefe (amway). Addig csak nedves, ujjra húzható textil fogtörlõvel áttöröltem neki.
Szintén 4 fog óta, kb 2 hete! Nenedent fogkrém a DM-bõl, és Oral-B 4 hónapos kortól használható pici fogkefével. Már nagyon szépen tátja a száját fürdés közben, ha meglátja a fogkefét. A fölsõ két fogát ugyan nem mindig engedni, de az alsókat nagyon szereti ha dörzsölgetem! De nálunk is inkább játékos dolog még a fogmosás!
Szia! Én már az elsõ fogát is mostam. A Brendonban vettem Canpol Babies fogkefe szettet, 3 db fogkefe van benne (az egyik ínynyugtató, a másik akkor kell ha csak pár foga van, a harmadik rendes babafogkefe), kb. 650 Ft volt. Homéodent babafogkrémet használunk. Nagyon szereti a fogmosást (mert fini a fogkrém), már nagyon várja fürdés után. A hátán fekszik, elõstör én gyorsan megmosom neki, aztán õ is mossa magának.:) 1 éves, 6 foga van.
Pont most kérdeztem a fogorvosomtól. Azt mondta az elsõ fogak kibújásakor kell elkezdeni. Vagy a mûanyag ujjra húzhatós "fogkefével", vagy amit már elõttem is írtak fogkefeszerû rágókával. Illetve ha nem tetszik neki semelyik variáció, akkor fürdésnél egy textilpelus sarkával kicsit benyúlkálni a szájába. Mindez csak azért szükséges, hogy szokja az érzést, hogy valami történik a szájában. Persze egyenlõre, min. 1 éves korig szigorúan fogkrém nélkül.

Mikortól youngtimer egy autó, és van e ilyenre valami kedvező biztositás?

Legjobb válasz: 25-30éves korig "yt". Van rá kötelezõ biztosítás is, de úgy tudom ahoz be kell lépni egy klubba. http://www.kedvezmenyesbiztositas.hu/

25-30éves korig "yt". Van rá kötelezõ biztosítás is, de úgy tudom ahoz be kell lépni egy klubba. http://www.kedvezmenyesbiztositas.hu/

Sárga postai csekk után mikortól és mennyit kell fizetni a feladásért? Azt hallottam, hogy már érvényben is van (most 2013. júl.1-től)? Mennyi a díja?

Legjobb válasz: A postán amikor feladod, a sárga/fehér csekk után nem fizetsz semmit. Amit fizetsz az a csekkadó, amit a szolgáltatód számláz ki neked, és ír bele a fizetni való összegedbe.

A postán amikor feladod, a sárga/fehér csekk után nem fizetsz semmit. Amit fizetsz az a csekkadó, amit a szolgáltatód számláz ki neked, és ír bele a fizetni való összegedbe.
A kérdező hozzászólása: Áhá értem. Köszi!

Tésztát mikortól és milyen formában adtatok először a babátoknak? Tésztás recepteket megosztanátok velem? Babám 8 hós. Azért kérdezem mert üveges bébiételbe már 7 hós kórtól van tésztás, de a babám nem eszi csak amit én főzök.

Legjobb válasz: Az én kisfiam 10 hónapos, én múlt héten csináltam elõször neki durumtésztát, pici olajon sütöttem hozzá csirkemellet, és erre öntöttem az univer paradicsomos-burgonya bébiételt(nincs benne cukor). Persze összeturmixoltam, amennyire lehetett. Az én kisfiam nagyon szerette. De durumtésztából már te is csinálhatsz neki, ha már kóstoltattál vele pl. kekszet, kiflit, szóval lisztes dolgokat.

Az én kisfiam 10 hónapos, én múlt héten csináltam elõször neki durumtésztát, pici olajon sütöttem hozzá csirkemellet, és erre öntöttem az univer paradicsomos-burgonya bébiételt(nincs benne cukor). Persze összeturmixoltam, amennyire lehetett. Az én kisfiam nagyon szerette. De durumtésztából már te is csinálhatsz neki, ha már kóstoltattál vele pl. kekszet, kiflit, szóval lisztes dolgokat.
Én is durumtésztát adtam elõször, 8 hónaposan a kislányomnak, de én csináltam hozzá spenótot, ici-pici fokhagymával és picuri sajtot is reszeltem rá. Bekevertem egy kis anyatejjel, de szerintem lehet tápszerrel is. Én csak villával törtem össze és nagyon szerette :)
Én 7 hónaposan adtam neki elõször tojás nélküli tésztát csirke husival. Utána kapott disznó husival is olyan pörkölt félét. Most 9 hónapos és rendes tésztát szoktam neki adni amit mi is eszünk, boltit amikor nincs idõm vagy erõm gyúrni, de legtöbbször házit. Evett már túrós tésztát is. Elõször natúr joghurtot tettem rá neki tejföl helyett (a szalonnát lehagytuk róla) késõbb tejföllel ette. Brokkolis tésztát is szoktam neki adni. Kifõzöm a tésztát, a brokkolit is megfõzöm sós vízben utána az egészet egy pici margarinon megfuttatom, teszek bele egy pici zúzott fokhagymát +még sót, mixelem és így eszi. Ha nagyon sûrû akkor a brokkoli fõzõ levébõl is teszek bele. Egy másik recept a macisajtos tészta, nagyon szereti:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm az ötleteket! :)

Hogy csináljátok. Most fogok szülni és van egy westi kiskutyusunk. Mikortol szabad oda engedni illettve majd simogatni a babámnak?

Legjobb válasz: Én is kutya mellé szültem (sõt már én is úgy születtem, hogy volt kutyánk). Én mikor hazavittem a kórházból a babát engedtem a kutyának, hogy megnézze, megszaglássza. Nem akartam, hogy a kutya úgy érezze, hogy õt most hanyagolom vagy, hogy a babát valami kellemetlen dologgal kösse össze. Mindent ugyan úgy csináltam a kutyával mint elõtte, ahhoz is ragszkodtam, hogy csak ketten sétáljunk mint régen. Elsõ idõben úgyse tudja még megsimogatni a baba a kutyát. Mikor elkezdett érdeklõdni akkor már engedtem neki. De inkább csak nézte és vigyorgott neki, megsimogatni sokáig nem szerette.

Én is kutya mellé szültem (sõt már én is úgy születtem, hogy volt kutyánk). Én mikor hazavittem a kórházból a babát engedtem a kutyának, hogy megnézze, megszaglássza. Nem akartam, hogy a kutya úgy érezze, hogy õt most hanyagolom vagy, hogy a babát valami kellemetlen dologgal kösse össze. Mindent ugyan úgy csináltam a kutyával mint elõtte, ahhoz is ragszkodtam, hogy csak ketten sétáljunk mint régen. Elsõ idõben úgyse tudja még megsimogatni a baba a kutyát. Mikor elkezdett érdeklõdni akkor már engedtem neki. De inkább csak nézte és vigyorgott neki, megsimogatni sokáig nem szerette.
Nekünk cicánk van. Most 7 hós a babó, és most kezdte el érdekelni, hogy meg is fogdozza a cicát, ne csak vigyorogjon rá. Persze mindig ott vagyok vele, nehogy megtépje szegény dögit, és utána megyünk kezet mosni. Úgy akarom szoktatni, hogy mindig mosson kezet a cica-simi után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat.Tanulságos számomra:)

Mikortól és hogyan kezdjem el darabos kajához szoktatni a babám (7, 5 hós, 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, 2 foga van)?

Legjobb válasz: szerintem 8-9 hós korában megpróbálhatod. nem biztos, hogy elfogadja. az én fiamnak már egy hónapja próbálom adni, de még mindig öklendezik tõle, ha a pépesbe belekeverem neki. ha külön adok neki falatokat, akkor megeszi szívesen. próbálgasd nyugodtan. igazából kis banánfalatot fõtt krumpli darabokat már most is adhatsz a szájába, és meglátod mit kezd vele:-)

szerintem 8-9 hós korában megpróbálhatod. nem biztos, hogy elfogadja. az én fiamnak már egy hónapja próbálom adni, de még mindig öklendezik tõle, ha a pépesbe belekeverem neki. ha külön adok neki falatokat, akkor megeszi szívesen. próbálgasd nyugodtan. igazából kis banánfalatot fõtt krumpli darabokat már most is adhatsz a szájába, és meglátod mit kezd vele:-)
A kérdező hozzászólása: megpróbálom, köszönöm! elõször adjak neki rágósabbakat és utána, ha nem eszi mehet a megszokott pépes?
próbálhatod úgy, hogy a pépesbe teszel mondjuk krumplit úgy, hogy kicsit villával összenyomkodod. ez átmeneti. ha a pépes étellel együtt megeszi, akkor szép lassan hagyhatsz egyre nagyobb falatokat neki. ha így nem, akkor külön külön add neki, akár étkezés elõtt néhány falatkát, akár csak úgy napközben. én játék közben szoktam leültetni, csak úgy a földön a játékai között, és eszik néhány falatot valamibõl, mert nálunk a pépessel együtt nem megy a darabos evés még. Esetleg adhatsz neki babapiskótát vagy babakekszet, hadd majszolgassa, ismerkedjen a harapással, és nem lesz olyan idegen neki a szilárd kaja.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, megpróbálkozom velük! Köszönöm!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!