Találatok a következő kifejezésre: Mikortól és lehet a babát és (86 db)

Mikortól lehet a babáknak mást is adni enni, mint az anyatej, meg az üveges bébiétel? Szilárdat hogyan, milyen sorrendben és mikortól lehet adni neki? Szinte már alig van anyatej.

Legjobb válasz: Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is,a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:)Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta,(mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)

Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is, a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:) Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta, (mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm ez alapján tök jól lehet követni, hogy mikor mit lehet adni a babóknak. Plusz reggelire és vacsira én tejpépet (Milupa HA)adok 8 hós babámnak.

Mikortól nézhetik meg a babát a családtagok? és mikortól lehet ki vinni az udvarra utcára közértbe?

Legjobb válasz: Ja amúgy a szûkebb család pedig szerintem bármikortól. Fõleg ha nem betegek. A sógornõm kislányát már fél naposan fogtam. Nagyon jó volt! :)s

Ja amúgy a szûkebb család pedig szerintem bármikortól. Fõleg ha nem betegek. A sógornõm kislányát már fél naposan fogtam. Nagyon jó volt! :) s
Szia! Én anno úgy tanultam hogy fokozatossan kell a levegõhöz szoktatni a kismanót. :D A szûkcsalád már eleve a kórházban megláttogat, így a rokonokra gondolva szerintem úgy illik ha kivárják a gyermekágyas idõszakot. Ez sok féle szempontból jó, mint fertõzés vagy betegség elkerülése céljából. Mondjuk engem azért zavarna a párom szülei testvére annak fia, lánya, barátja, ha szülés után 1-2 héten belül láttogatna meg. Szerintem ez az idõszak a baba ismerkedésére és mélyebb érzések elhozatalára kell kedveznie. Idõt kell hagyni mind a babának, mind a mamának és a papát se kihagyva ebbõl az örömteli idõszakból. Késõbb is jó lesz a láttogatás és nem olyan problémás. Most lehet csak én vagyok ilyen felfogású, de én ezt így gondolom. Mindenkinek úgy kell csinálnia, ahogy neki jó. Sok boldogságot!!!! 38 hetes kismama
Általában a két hetet szokták megvárni, hogy a tágabb rokonság babanézõbe menjen, de van aki a 4 hetet is simán kivárja, mert félti a babát. Ha amúgy influenzás idõszak van, akkor érdemes óvatosabbnak lenni. Szép fokozatosan hozzá szoktathatod a levegõzéshez. Mondjuk csak a nyitott ablakhoz viszed, vagy teraszra, de 4 hetesen már simán mehetsz vele boltba is!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat!!!
Van egy könyvem, ezt onnan lestem ki: Nyáron már 1-2 hetesen ki lehet vinni, télen pedig 3-4 hetesen. Kezdetben 5-10 percre, majd az idõ növelhetõ. A levegõztetéshez szokott csecsemõ -5 fokig vihetõ ki. Minél jobb idõ van, annál tovább lehet kint. Nedves, esõs idõben (max fedett helyre vagy fedett kocsiban), erõs szélben, ködös, füstös, szmogos levegõben ne vigyük ki!
Én decemberben szültem, és már két hetesen vittem sétálni. Mivel a vásárlást megtudtam oldani úgy, hogy addig anyukám vigyázott a picire, ezért elõször 6 hetesen volt velünk bevásárlóközpontban. Én nem tiltottam senkinek, hogy kézbe vegye, de elõször alapos kézmosás. Makk egészséges kissrác, holnap lesz két hónapos.

Mei Tai-ban mikortól lehet terpeszben hordozni a babát, és nem magzati lábtartásban?

Súlytól vagy életkortól vagy mitől függ? Köszönöm ha válaszoltok.

Legjobb válasz: 3 hónapos kortól ajánlják...de az én babám akkor még pici volt hozzá...5-6 hónapos korára tudta úgy terpeszbe rakni a lábát, hogy kényelmes is volt és nem sírt közbe! kb 6-7 kg-os baba már talán akkora, hogy kényelmes neki.

3 hónapos kortól ajánlják...de az én babám akkor még pici volt hozzá...5-6 hónapos korára tudta úgy terpeszbe rakni a lábát, hogy kényelmes is volt és nem sírt közbe! kb 6-7 kg-os baba már talán akkora, hogy kényelmes neki.
A kérdező hozzászólása: Nem lehet káros a babára az a nagy terpesz? Az olyan kicsavartnak tûnik. Mennyi ideig lehet benne egyhuzamban?
Elsõsorban mozgásfejlõdési fejlettségtõl függ, illetve a bab hosszától. Én laghamarabb a mászni, ülni babának tartom jónak a mei- tait, mivel ekkor már nagy valószínûséggel van olyan állapotban a cspõje, gerince, hogy nem okoz gondot az ideálisnál nagyobb terpesz. Azt nagyon jól látod:) , hogy óriási terpeszt csinál a mait tai, mivel ugye ott a hordozó személy törzse adja meg a terpesz nagyságát. Szóval ha az anyuka extra vékony, és e miatt nem spárgázik a baba, akkor oké a mei tai, de ha már normál termet, akkor mászó, ülõ kornál kisebb babát még nem tennék mei tai- ba.
Mikor belenõ fizikailag. Úgy ideális a terpesz, ha a térde alatt van megtámasztva, tehát ha a térdén túllóg akkor még nagyon, kb. fél éves kortól mondanám
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor még marad egyenlõre összecsomagolt lábakkal, úgy biztos kényelmes neki. Miért nem csinálnak olyat, amiben oldalt feküdhetne a hasamon?
Mert akkor nem lenne szimmetrikus a terhelés sem a csípõin, sem a gerincén:) . Itt egy cikk a bölcsõtartásos hordozásról, ha elolvasod, még konkréltabb választ kapsz:) : http://batyuklan.blogspot.hu/2012/01/bolcsotartasrol.html


Mikortól lehet a babát kerékpáros gyerekülésbe vinni? Az én babám már 7 hónapos elmúlt és nagyon szépen tud ülni.

Legjobb válasz: Hát szerintem sem 7 hónapos babának való a bicikli. Én akkor fogok vele menni, ha már egyedül megy, akkor már jó tartása van. Gondoljatok bele az õ gerincüket mennyire terhelik a magyar utak. Én még várnék vele a baba érdekében.

Hát szerintem sem 7 hónapos babának való a bicikli. Én akkor fogok vele menni, ha már egyedül megy, akkor már jó tartása van. Gondoljatok bele az õ gerincüket mennyire terhelik a magyar utak. Én még várnék vele a baba érdekében.
7, 5 hónapos a gyermekem, fel ül egyedül ülve játszik! Mi a hétvégén bicoztunk, nem nagy távra de volt pár ember aki megszolt hogy még nem szabad, de én ismerem a babám nagyon tetszett neki és bírta is!

Mikortól lehet Espumisan cseppeket adni a babának, és mennyit?

Két hetes kisfiam nagyon falánk és mohó, az anyatej mellé tápszert is kap, egy etetésre kb 100-130-at eszik, viszont sokat fáj a pocija. Adhatom már neki az espumisant? Minden etetésnél kell neki adni vagy elég naponta egyszer-kétszer?

Legjobb válasz: szia! igen, már adhatod neki az espumisant. minden kaja közben, vagy után kb. 1 ml-t adtam én ekkoriban a babámnak. bár nekünk ekkor még inkább az infacol segített jobban. én azt ajánlom, mindenképp nagyon kis lyukú cumival etesd, mert lehet nem enne ilyen nagy mennyiséget ha jobban meg kellene érte dolgoznia (szerintem kevésbé fájna a poci és kevesebb levegõ is maradna benn, mert pihizés közben büfiztethetnéd. aztán folytatnátok a kajcsizást), de legalábbis hosszabb idõ alatt húzná be. sok sikert!

szia! igen, már adhatod neki az espumisant. minden kaja közben, vagy után kb. 1 ml-t adtam én ekkoriban a babámnak. bár nekünk ekkor még inkább az infacol segített jobban. én azt ajánlom, mindenképp nagyon kis lyukú cumival etesd, mert lehet nem enne ilyen nagy mennyiséget ha jobban meg kellene érte dolgoznia (szerintem kevésbé fájna a poci és kevesebb levegõ is maradna benn, mert pihizés közben büfiztethetnéd. aztán folytatnátok a kajcsizást), de legalábbis hosszabb idõ alatt húzná be. sok sikert!

Amikor ultrahangoz a dokim minden alkalommal élénken mocorog a babám és mindig a fejecskéjét érinti, nem lehet h fáj neki valamije? Mikortól ézez a magzat fájdalmat?

Legjobb válasz: Nyugalom!Sok kismama számol be arról,hogy a babája élénken mocorog UH vizsgálatokkor.A hivatalos álláspont az,hogy a baba nem hallja az ultrahangot,de ebben sokan kételkednek.Fájni biztos nem fájhat.Ez a vizsgálat nagyjából olyan,mint a denevér tájékozódása. Hanghullámokkal bombázzák a pocit.A frekvencia olyan,hogy te nem hallod.De lehet õ igen,csak nem lehet megkérdezni róla.Mindenesetre,ha azt látod,hogy nem szereti,ha ultrahangozzák,akkor lehetõleg csak a szükséges vizsgálatokra járj el,és hanyagold a 4Dt. Amúgy én is hasonló cipõben járok,csak a babám akkor rugdos,ha olyan doki próbálja megvizsgálni,aki nem szimpatikus.Akkor az UH fej nem marad meg a pocimon annyira küzd ellene.

Nyugalom!Sok kismama számol be arról, hogy a babája élénken mocorog UH vizsgálatokkor.A hivatalos álláspont az, hogy a baba nem hallja az ultrahangot, de ebben sokan kételkednek.Fájni biztos nem fájhat.Ez a vizsgálat nagyjából olyan, mint a denevér tájékozódása. Hanghullámokkal bombázzák a pocit.A frekvencia olyan, hogy te nem hallod.De lehet õ igen, csak nem lehet megkérdezni róla.Mindenesetre, ha azt látod, hogy nem szereti, ha ultrahangozzák, akkor lehetõleg csak a szükséges vizsgálatokra járj el, és hanyagold a 4Dt. Amúgy én is hasonló cipõben járok, csak a babám akkor rugdos, ha olyan doki próbálja megvizsgálni, aki nem szimpatikus.Akkor az UH fej nem marad meg a pocimon annyira küzd ellene.
Nem fáj neki, nyugalom.Az UH állítólag kicsit felmelegítheti a magzatvizet, ezt nem szeretik a babák, ezért aktívabbak.De nem fájdalmas számukra.Ne aggódj!

Tejet mikortol lehet adni a babaknak es milyet?

1 eves mar megkostoltathatom vele?anyagilag nem allunk jol es a tapszert venni allandoan nem birom.szerintetek?ti mikortol itattatok vele,es milyen tejet?

Legjobb válasz: Egyes nézetek szerint 1 éves kortól lehet bevezetni a tejet, mások szerint 3 éves kortól. Ezen belül szerintem mindenki döntse el, hogy mikor szeretné. Én 1 éves kora körül kezdtem kóstoltatni, 13 hónaposan már reggel tehéntejet ivott. Többek között azért is, mert semmiféle tápszert vagy tejitalt nem ivott meg. A legjobb, ha 3,5 %-os zsírtartalmúval kezded, de legalább 2,8-assal. A 1,5-ben szinte semmi nincs, ami jó lehetne egy babának. Hígítani nem kell. Adsz neki egy picit, majd figyeled, hogy kiütés, hasmenés nem jelentkezik-e a babádnál. Ha nincs semmi, akkor lassan emelheted az adagot.

Egyes nézetek szerint 1 éves kortól lehet bevezetni a tejet, mások szerint 3 éves kortól. Ezen belül szerintem mindenki döntse el, hogy mikor szeretné. Én 1 éves kora körül kezdtem kóstoltatni, 13 hónaposan már reggel tehéntejet ivott. Többek között azért is, mert semmiféle tápszert vagy tejitalt nem ivott meg. A legjobb, ha 3, 5 %-os zsírtartalmúval kezded, de legalább 2, 8-assal. A 1, 5-ben szinte semmi nincs, ami jó lehetne egy babának. Hígítani nem kell. Adsz neki egy picit, majd figyeled, hogy kiütés, hasmenés nem jelentkezik-e a babádnál. Ha nincs semmi, akkor lassan emelheted az adagot.
Szia. mi sem állunk jol anyagilag, és mivel már 7 honapos a babám nem irja fel a doki a tápszert. õ azt mondta nekem hogy már lehet adni tejet a babának 2, 8-asat de nem higitva.
Az én lányom 8, 5 hónapos, már kap tejet ritkán, de csakis higítva, azaz feles tejet. Felforralom és így itatom vele. Ezt csináltam a nagyobbiknál is, semmi baja sem lett, most 8 éves.
Mi most voltunk december elején 1 évesek. Anyatejes még, de már adok neki bolti tejet is.Elõször 2, 8%-t adtam, de attól fájt a pocakja így inkább az 1, 5%-t adom neki. Megissza s semmi baja tõle!
13:49-nek! Hogy hogy nem ír fel a doki tápszert!Az enyém elmúlt 7 hós és még mindíg íratom de úgy tervezem, hogy 1 éves kor alatt nem akarok neki adni tejet meg akkor se boltit!Abban ki tudja mik vannak!Van isemrõs akitõl majd tudok hozatni házi tejet és az tuti jó helyrõl jön!
11:39! Azért nem ir fel a doki a babámnak már tápszert mert 6 honapig volt rá a kedvezmény.Ha valamilyen tartos betegsége lenne a babának akkor irnák fel hosszabb idõre. 1db tápszer 900ft-ba került most 1 db 2800ft-ba kerül.
Az én lányaim elmúltak már másfél évesek, de még mindig felírj a doki, még meg is kérdeztem tõle, hogy lehet e még, és mondta, persze. (humana baby fit 1-es) Most gondolkozom, hogy bevezetem a náluk a tejet, de nem vagyok benne biztos, hisz a tápszerben sokkal több vitamin van, és ha még fel is írják, szinte ugyanannyira jön ki.

A babavizet mikortól lehet adni a babáknak? És gyümölcslevet?

Legjobb válasz: Babavizet szinte születéstöl,de ha szopizik nem igazán szoktak,fõleg mivel tél van,babának való gyümölcslevet én 5 hónaposan adtam neki.

Babavizet szinte születéstöl, de ha szopizik nem igazán szoktak, fõleg mivel tél van, babának való gyümölcslevet én 5 hónaposan adtam neki.

A tejpépet mikortol lehet adni és hányszor egy nap (van ami nem tejalapu? )? Milyen rizst lehet adni a babáknak, és hogy kell rizspépet csinálni?

Legjobb válasz: A sinlac tej, és szójafehérje mentes, ill. a Milupa készíti babatejjel. Én napi 1x adok neki, kicsi zöldséggel keverve, mert csak így eszi meg a fõzeléket. Rizsbõl én a Holle bio rizspépet használom, nagyon egyszerû, csak vizet kell keverni hozzé és kész a rizspép. Ezt a gyümölcsökhöz keverve adom, hogy kicsit tartalmasabb legyen pl. 10 óraira. Rizspépet egyébként Te is készíthetsz, simán megfõzöd a rizst és leturmixolod. Csak az macera. Én tejpépet 5 hónapos korában adtam elõször, de csak 1-2 kanállal mert nyaralni voltunk és volt a szállodában a babáknak külön bababüfé. Egyébként attól függ mikor kezdted a hozzátáplálást. 6 hónapos kortól biztosan adható.

A sinlac tej, és szójafehérje mentes, ill. a Milupa készíti babatejjel. Én napi 1x adok neki, kicsi zöldséggel keverve, mert csak így eszi meg a fõzeléket. Rizsbõl én a Holle bio rizspépet használom, nagyon egyszerû, csak vizet kell keverni hozzé és kész a rizspép. Ezt a gyümölcsökhöz keverve adom, hogy kicsit tartalmasabb legyen pl. 10 óraira. Rizspépet egyébként Te is készíthetsz, simán megfõzöd a rizst és leturmixolod. Csak az macera. Én tejpépet 5 hónapos korában adtam elõször, de csak 1-2 kanállal mert nyaralni voltunk és volt a szállodában a babáknak külön bababüfé. Egyébként attól függ mikor kezdted a hozzátáplálást. 6 hónapos kortól biztosan adható.
fõzd meg simán lemosás utána rizst sima vizbe és turmixold össze én is ezt csinálom max kicsi anyatejet vagy tápszert teszek hozzá vagy gyümit

Mit lehet játszani egy 6-7 hetes babával, játszószönyeg még korai? De akkor mit tudok csinálni vele, mikortol fogja meg a játékait és mikor lessz többet ébren (most 5-6 orát van fent 1 nap ami nagyrészt evésel, pelenkázásal telik)?

Legjobb válasz: Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.

Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.
Nem baj ha most még nem tudsz vele játszani!Majd késõbb bepótolod.Két hónaposan kezdenek a kicsik kommunikálni, most fog belenézni a szemedbe, és felfedezi a környezetét.Játékokat kb 3 hónaposan fog meg.És örülj neki, hogy ilyen sokat alszik, késõbb visszasírod majd ezeket az idõket!Nekem is furi volt 2 hónapig, hogy nem nézett a szemembe a lányom, csak úgy volt magának.
Szia! Evés és pelenkázás közben játssz vele, meséld el, h épp mit csinálsz vele, mondókázz, énekelj:) Én evés után mindig(még most is), az ölembe ültetem, félig ülök az ágyon, és a felhúzott térdemre támasztom, miközben ö "ül", és mindenféle badarságot magyarázok, nagyon tetszik neki. Mondogasd neki a magánhangzókat, Á Õ Ó, meglátod egy hét és hatalmas vigyorral utánozni próbál:) Nyújtogasd a nyelved, azt is utánozni fogja.Anyu az elejétõl fogva bohóckodott a fiamnak, most három hónapos, és nyelnyújtogatva kommunikálnak:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!