Találatok a következő kifejezésre: Mikortól és lehet a (243 db)

Mikortól lehet a babáknak mást is adni enni, mint az anyatej, meg az üveges bébiétel? Szilárdat hogyan, milyen sorrendben és mikortól lehet adni neki? Szinte már alig van anyatej.

Legjobb válasz: Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is,a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:)Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta,(mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)

Szia! Mi 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást.Gyümivel kezdtük alma, banán, barack , fokozatosan. De vannak dobozosok is, a Frutapura nagyon bejött a lányomnak:) Majd jöhettek a fõzelékek: sütõtök, krumpli, cékla, répa. Majd a husi és brokkoli, zeller, saláta, (mi 10 hónaposak vagyunk). Üvegeset is kóstoltathatsz vele, azokra rávan írva mikortól ehetik. Nekem a lányom nagyon szerette az elején, de mostmár nem eszi meg:) jobban szereti , amit mi eszünk, illetve, amit készítek neki. Boldog babázást:)
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm ez alapján tök jól lehet követni, hogy mikor mit lehet adni a babóknak. Plusz reggelire és vacsira én tejpépet (Milupa HA)adok 8 hós babámnak.

Mikortól lehet a baba fürdővízébe babafürdetőt tenni? És mikortól lehet babaolajjal kenni?

El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: Én csak mosdókencsõt használok.Az olajat már 1 perctõl fogva használhatod.A fejbõrön a koszmó ellen is nagyon jó.

Én csak mosdókencsõt használok.Az olajat már 1 perctõl fogva használhatod.A fejbõrön a koszmó ellen is nagyon jó.
Mi is fürdõkrémet használunk, csak 7 hónapos korában volt, hogy elfogyott, és nem tudtam iratni ezért Johnson's fürdetõt raktam a vízbe. Nem lett tõle semmi baja. Egyébként amikor a lányom volt picibaba(most 6 éves), akkor még nem volt ez a fürdõkrém, akkor mi a Gabit használtuk, és jó volt. Babaolajat az elsõ naptól lehet használni, van aki esküszik rá. Én egyik gyereknél sem használtam. Ezt te döntöd el, ahogy jónak látod.
Szia! Mi kb. 1-2 hétig használtuk csak azt a fürdetõ krémet amit a doki irt fel mert akkor jöttünk rá hogy az üti ki a bõrét.. piros pöttyök jöttek ki a kislányom mellkasán. Azóta a Nivea baby fürdetõt használjuk. A baba olajat meg amióta hazahoztuk én azóta azzal masszirozom és a hajlatait is azzal szoktam bekenni.

A K és D vitamint mikortol és mennyit kell adni a picinek? Mikortol lehet öt utcára vinni? 1 hetesek vagyunk! Hasfájás ellen mit tegyek?

Legjobb válasz: elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...

elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...
a k vitamint úgy tudom hetente egyszer ha szopizik ha tápszeres akkor nem kell, hetente egy ampulla.D vitamin napi egy csepp.
Ilyen fontos dolgokat nem mond el a védõnõ?? Igen a D vitaminból naponta egy cseppet kell adni a K vitaminból havonta egy ampulla.
Vitaminokat nem írt az orvos? Nem mondta el hogyan kell? Érdekes orvos lehet. :O No: K-vitamin: ha anyatejes HAVONTA (nem hetente) egy alkalommal kell 1 ampulla Konkion-t adni a picinek. Általában javasolják, hogy hónapfordulón add, akkor nem felejted el. :) Az újabb csomagolásúak már fecskendõt is tartalmaznak, így nagyon egyszerû a beadása. Ha tápszeres: nem kell adni, a tápszerben van. D-vitamin: Általában napi 1csepp Vigantol-t írnak a babáknak (bizonyos esetekben kettõt), kanálba 1csepp+pár csepp anyatej (vagy tápszer), be a szájába. :) Szerintem nyugodtan kiviheted már egy kis idõre, olyan gyönyörû napsütés van. :) Hasfájásos tapasztalatom nincs (szerencsére). Szép napot!
Két hetes kortól lehet kivinni a babát (vagy felöltözteted éd szellõztetsz), ha jó idõ van. Elõször csak rövid idõre aztán fokozatosan emelve a levegõn töltött idõt. A Vigantol csepp adagja normális esetben két hetes kortól, napi egy csepp. A konakionból havonta egy ampulla szükséges, de csak addig amíg kizárólag anyatejet kap a csecsemõ. Régen konakion port adtak, amibõl hetente egyet kellett anyatejben elkeverve adni a babáknak.
Változó hogy a doki a K vitaminra mit mond!Elsõ hónapban hetente is adathatják de van aki havonta adatja.A d-vitamint napont 1szer kivéve ha az orvos máshogy nem írja.


használati utasításon szerepel minden
Kengut fekvõ helyzetben elvileg 0 hótól használhatod, de csak nagyon rövid idõre tedd, mert ez nem kemény, vizszintes felület, árt a hátának! A mózes nagyon jó dolog, abban órákat is sétálhattok, aludhat benne. Jobban jársz, ha abba szoktatod, nem a kenguruba, mert késõbb 7-8 kilósan nem fogod már birni órákig cipelni a kocsiban meg orditani fog hosdzabb ideig , az biztos. A hordozó rész kocsira tétele nem arra való, hogy abban sétáljatok, a felülete szintén messze van a vizszintestõl! Az akkor jó, ha kocsival mész valahova és nincs ott a mózes, akkor betolhatod mndjuk vele a boltba, vagy dokihoz menet is okés, de nem sétára, pihenésre!
Szia! Ha ilyen kengurud van akkor újszülõtt kortól lehet a babádat bele tenni, de fektetve, bár az én használati útmutatom nem mutatta, hogy kell úgy megkötni, hogy feküdjön a baba benne:(. http://brendon.hu/ProductSearch/viewer.aspx?mainmenu=uton&su.. Mondjuk én amikor megvettem akkor már fél éves volt a kislányom! Boldog babázást kíván egy éves anyuka!

Az együttlét után mikortól lehet észlelni a terhesség tüneteit és mikortól mutatja ki a teszt a terhességet?

1,5 hete voltam együtt a barátommal védekezés nélkül.2-3 napja terhességi tüneteim vannak.terhes vagyok, vagy valami más bajom van?a mensimnek hónap végén kell megjönnie

Legjobb válasz: Mindenkinél más, van aki már másnap állítja, hogy tüneteket érez, de 10 nap a beágyazódás, állítólag ez alatt nem jellemzõ. Sokan csak a mensi elmaradását észlelik, néhányan mensi elõtt 1 héttel már produkálnak tüneteket. EGyéni. TEsztet csinálhatsz, már mensi elõtt is lehet +, de inkább a mensi elmaradása után 4-5 nappal, a reggeli vizeletbõl. Ha együtt voltatok és nem védekeztetek, miért ne lehetnél terhes? Ha nem akarsz babát, védekezz!! Ha nem jön meg, menj orvoshoz.

Mindenkinél más, van aki már másnap állítja, hogy tüneteket érez, de 10 nap a beágyazódás, állítólag ez alatt nem jellemzõ. Sokan csak a mensi elmaradását észlelik, néhányan mensi elõtt 1 héttel már produkálnak tüneteket. EGyéni. TEsztet csinálhatsz, már mensi elõtt is lehet +, de inkább a mensi elmaradása után 4-5 nappal, a reggeli vizeletbõl. Ha együtt voltatok és nem védekeztetek, miért ne lehetnél terhes? Ha nem akarsz babát, védekezz!! Ha nem jön meg, menj orvoshoz.
Még korai lenne a terhességi tünet.Hiszen még a beágyazodás folyamata sem zárult le, pedig csak utána jöhetnek a tünetek, de akkor sem mind.Várj még a mensi elsõ napjáig, akkor tesztelj, lehet már kimutatja h + vagy, ha tényleg az vagy!sok sikert!
Szia, ha nem védekezel és szexelsz, terhes bármikor lehetsz.Nem mindenki ovulál hónap közepén, a nõk 35 %a mensi közben, mensi elõtt közvetlenül, lehet ilyen.Terhességi tünetek még nagyon nagyon koraiak nálad, sztem inkább csak bebeszéled magadnak.A teszttel én is legalább 4-5 napot várnék mensi kimaradás után, mert más is okozhatja a kimaradást, és meg is jöhet közben.Én voltam terhes is, úgy hogy megvolt a mensim, de már voltam álterhes, és közben kimaradt pár napra.De a te döntésed.Egy (24 éves)öreg róka

Mikortól nézhetik meg a babát a családtagok? és mikortól lehet ki vinni az udvarra utcára közértbe?

Legjobb válasz: Ja amúgy a szûkebb család pedig szerintem bármikortól. Fõleg ha nem betegek. A sógornõm kislányát már fél naposan fogtam. Nagyon jó volt! :)s

Ja amúgy a szûkebb család pedig szerintem bármikortól. Fõleg ha nem betegek. A sógornõm kislányát már fél naposan fogtam. Nagyon jó volt! :) s
Szia! Én anno úgy tanultam hogy fokozatossan kell a levegõhöz szoktatni a kismanót. :D A szûkcsalád már eleve a kórházban megláttogat, így a rokonokra gondolva szerintem úgy illik ha kivárják a gyermekágyas idõszakot. Ez sok féle szempontból jó, mint fertõzés vagy betegség elkerülése céljából. Mondjuk engem azért zavarna a párom szülei testvére annak fia, lánya, barátja, ha szülés után 1-2 héten belül láttogatna meg. Szerintem ez az idõszak a baba ismerkedésére és mélyebb érzések elhozatalára kell kedveznie. Idõt kell hagyni mind a babának, mind a mamának és a papát se kihagyva ebbõl az örömteli idõszakból. Késõbb is jó lesz a láttogatás és nem olyan problémás. Most lehet csak én vagyok ilyen felfogású, de én ezt így gondolom. Mindenkinek úgy kell csinálnia, ahogy neki jó. Sok boldogságot!!!! 38 hetes kismama
Általában a két hetet szokták megvárni, hogy a tágabb rokonság babanézõbe menjen, de van aki a 4 hetet is simán kivárja, mert félti a babát. Ha amúgy influenzás idõszak van, akkor érdemes óvatosabbnak lenni. Szép fokozatosan hozzá szoktathatod a levegõzéshez. Mondjuk csak a nyitott ablakhoz viszed, vagy teraszra, de 4 hetesen már simán mehetsz vele boltba is!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat!!!
Van egy könyvem, ezt onnan lestem ki: Nyáron már 1-2 hetesen ki lehet vinni, télen pedig 3-4 hetesen. Kezdetben 5-10 percre, majd az idõ növelhetõ. A levegõztetéshez szokott csecsemõ -5 fokig vihetõ ki. Minél jobb idõ van, annál tovább lehet kint. Nedves, esõs idõben (max fedett helyre vagy fedett kocsiban), erõs szélben, ködös, füstös, szmogos levegõben ne vigyük ki!
Én decemberben szültem, és már két hetesen vittem sétálni. Mivel a vásárlást megtudtam oldani úgy, hogy addig anyukám vigyázott a picire, ezért elõször 6 hetesen volt velünk bevásárlóközpontban. Én nem tiltottam senkinek, hogy kézbe vegye, de elõször alapos kézmosás. Makk egészséges kissrác, holnap lesz két hónapos.

Mikortól (és meddig) lehet jelentkezni a májusi érettségire?

Legjobb válasz: Már lehet.Asszem december 15-étõl lehet.Az biztos,hogy február 15-ig lehet jelentkezni.

Már lehet.Asszem december 15-étõl lehet.Az biztos, hogy február 15-ig lehet jelentkezni.
A kérdező hozzászólása: kösz

Mikortól lehet a Vadászgörényeket fürdetni? Hogyan lehet őket? És mivel? Meg kell utána száríttani?

Legjobb válasz: Úgyérted h mennyi ídõs kortól?Ha igen, már 3 hónaposan fürdetni lehet, szigorúan csak görénysamponnal, (ne panzissal, volt ami belehalt). És ha nagyon muszály akkor is max 3 havonta szabad! Minél többet fürdeted annál több faggyút termelnek, és ez szagos.És milyen görényd van? :D MEnnyi idõsek? Sok makogós,szép életet neki ;)

Úgyérted h mennyi ídõs kortól?Ha igen, már 3 hónaposan fürdetni lehet, szigorúan csak görénysamponnal, (ne panzissal, volt ami belehalt). És ha nagyon muszály akkor is max 3 havonta szabad! Minél többet fürdeted annál több faggyút termelnek, és ez szagos.És milyen görényd van? :D MEnnyi idõsek? Sok makogós, szép életet neki ;)
Nekem azt mondták kutyasamponnal is lehet... Hát az enyémnek nem tetszett, és meghalt:S:( Pedig barátom is azzal fürdette és az övének semmi baja nem volt(amúgy a göri 1 éves volt és elsõ fürdése volt kb 3 hete volt nálam) Barátom görije szereti a fürdetést, õ szokott kupakokat rakni neki a kis kádjába és azzal játszik, nagyon ari:) Nem tudom merre laksz, de szerintem a tehéntej(igazi tehéntej, nem bolt sza*) is megteszi, ha azt könnyebb beszerezned. Sok sikert hozzá!
az én görim már 3 éves és sose fürdettem meg, sztem elég akkor ha pl összesározza magát v. ilyesmi (fõleg ha fehérbundájú :D)
szárítani nem jó, mert az a bõrét is kiszárítja, és ez is csak fokozza a faggyútermelést...fürdés után csomagold egy puha törölközõbe, és tedd a hordozójába...csukd rá az ajtót, mert vizesen nagyon szeretnek mindenbe belehemperedni...és magát szépen felszárítja majd...
Örülök hogy a göritartást választottad hobbiként:D (én vagyok az elsõ)Igen, a macseksampon is jó. És meg is szárítottam fürcsi után, de nincs rá szükség. ! hetes? tényleg nagyon picike még, nehogy megfördeds, adj neki sok cicatejet, ahogy már mondták elõttem kalciumot, és ha picit cseperedik, akkor jöhet a paszta, minden göritartó fegyvere.Ha nem tudnád, hogy ez mi, hát Gimpet cicapaszta, vam multi vitaminos, sajtos, meg babapaszta, de babapasztát vegyél ha veszel, ez + kálciumot tartalmaz.Hát remélem ilyen picin nem lesz baja, nagyon vigyázz rá, akár egy megfázásba is belehalhat, nem nem elég erõs a csöppség! Millió puszi
A kérdező hozzászólása: Értem, nekem a csaj mondta, hogy elhozható ilyen korában.
mert a 4 hetes még nagyon fiatal a mamája mellet lenne még a helye. az enyémek hát Mini szereti Manó pedig nem ez görénytõl függ
A kérdező hozzászólása: Igen 4 hetes. Macskatejpótlót minek? Te is adtál neki? A tiednek tetszett a fürdés? Ki lesz hívva hozzá a doki :)
4 hetes?? adj neki sok kalciumot és macskatejpótlót vidd el dokihoz féregtelenítésre és hogy egészséges-e? cica samponnal is fürdetheted az is jó :D és szerintem már lehet 2 hónapos kortól is , de én nekem van egy 1 éves és csak 1x fürdettem meg amikor a kakijába bele hemperget. és télleg nagyon ritkán fürdesd és a szõrét nem kell meg szárítani mivel magától megszárad.
A kérdező hozzászólása: 4 hetes, kislány vadas színû :) Ha vadászgörény samponnal fürdetem akkor nem döglik bele?? Köszönöm a választ :D
tudom, hogy már régi kérdés, de a legtöbb görény laktózérzékeny és ha tejet akarsz neki adni akkor cicatejet max...

Mikortól lehet a babát rászoktatni az éjszakai alvásra? És hogyan lehet? A kislányom (1 hónapos) napközben sokat alszik (4-5 órát), éjszaka, viszont felébred 2-3óránként. Jó lenne, ha ez felcserélődne.

Tudom, hogy még nagyon kicsi, van id?nk átszokni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy egy picit felcserélte az éjszakát és a nappalokat. Próbáld meg napközben 3 óránként felébreszteni megetetni, és etetés után ,ha többet nem is tudod, de legalább 5-10 percet ébren tartani. Éjszaka pedig ne tedd tisztába, csak,ha muszáj, és teljes hang-, vizuális inger kizárása mellett próbáld etetni, aztán rögtön irány az ágy! Jó babázást.

Lehet, hogy egy picit felcserélte az éjszakát és a nappalokat. Próbáld meg napközben 3 óránként felébreszteni megetetni, és etetés után , ha többet nem is tudod, de legalább 5-10 percet ébren tartani. Éjszaka pedig ne tedd tisztába, csak, ha muszáj, és teljes hang-, vizuális inger kizárása mellett próbáld etetni, aztán rögtön irány az ágy! Jó babázást.
nekem azóta alszik éjszaka a babóm, amióta kialakítottuk az esti rutint. Fürdés, öltözés, krémezés, hintõporozás, evés, egy estimese (egészen pici kortól), aztán babazene és éjszakai fény be, villany le és alvás. Éjszaka még felébred enni 1x, de alszik is vissza rögtön, én kimegyek inni valamit, mire visszamegyek a szobába már alszik is.
Szia! Az én fiam 1 hós kora óta vigigalussza az éjszakákat, azóta alszi hason.
Meg tenyleg nagyon pici a babad, meg nem kell neki ataludnia az ejszakat. A babak attol nonek es fejlodnek, hogy esznek es alszanak, az elso hetekben nem is kell, hogy mas dolguk legyen. A fiam het hetes lesz es most jutottunk el odaig, hogy napkozben tobbmeta van ebren, oramu pontossaggal 3 orankent enni ker, ejszaka is eszik, de mar negy orankent. Szoval tudom, hogy faraszto az ejszakazas, de oruljunk annak, hogy ket etetes kozott ejjel alszanak es nem ringatni kell oket, mert olyan is lesz. Szerintem en megvarom, amig a baba magatol eljut odaig, hogy ejszaka nem ker enni, hanem aludni szeretne. Legalabbis nehany honapig meg turelmes leszek es kitarto. Egyebkent egy baratnom egy hetes babajat sikeresen raszoktatta arra, hogy vegig aludja az ejszakat. O cukros teat itatott vele nehany napig ejjel, ha a baba enni kert. A kolyok hamar rajott szerintem, hogy feleslegesen ker enni es egy ido utan inkabb aludt. Egyebkent tapszeres baba es nem ertettem egyett ezzel a modszerrel (a gyermekorvosa sem), ugyanis kis sullyal szuletett (2200 gramm), szoval lett volna mit fejlodnie es nem is nagyon hozott be azota sem semmit ebbol a lemaradasbol. Mar fel eves es most akkora a baba, mint az en fiam. Hosszu, de vekony. Nem hiszem, hogy genetika, mert a szulok is eleg nagyok. A doki szerint koze van ennek ahhoz, hogy a nap feleben nem kap enni. Hat igen, a gyermekgondozasban nem nagyon ertunk egyet. Szoval turelmet es szep egeszseges fejlett babat kivanok!

Mikor lesz ebben az évben a pótfelvételi azt mikortól és meddig lehet leadni?

Legjobb válasz: A pótfelvételit július 24. után néhány nappal hirdeti ki az oktatási hivatal, tehát akkor tudod megnézni, hogy milyen szakokra lehet jelentkezni és kb. augusztus közepéig lehet majd jelentkezni. Csak egy szakra, és mindenképpen csak fizetõs képzésre lehet majd jelentkezni, a jelentkezési díj 5000 Ft, a pótfelvételi ponthatár húzás pedig augusztus legvégén lesz, akkor derül ki, hogy kit vettek fel pótfelvételin.

A pótfelvételit július 24. után néhány nappal hirdeti ki az oktatási hivatal, tehát akkor tudod megnézni, hogy milyen szakokra lehet jelentkezni és kb. augusztus közepéig lehet majd jelentkezni. Csak egy szakra, és mindenképpen csak fizetõs képzésre lehet majd jelentkezni, a jelentkezési díj 5000 Ft, a pótfelvételi ponthatár húzás pedig augusztus legvégén lesz, akkor derül ki, hogy kit vettek fel pótfelvételin.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!