Találatok a következő kifejezésre: Mikortól és lehet (356 db)

A K és D vitamint mikortol és mennyit kell adni a picinek? Mikortol lehet öt utcára vinni? 1 hetesek vagyunk! Hasfájás ellen mit tegyek?

Legjobb válasz: elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...

elõzõ, biztos nem hetente kell a K-vitaminból, hanem havonta, heti az már elég túladagolás :D D-vitamin viszont napi 1 általában, 6 hetes kortól HA AZ ORVOS ÚGY ÍRTA KI!!!! a legtöbb babának ennyi de ha valami probléma van több-kevesebb kell. nekem annyira durva egyébként, hogy ennyire fontos dolgokat itt kérdezel! ezeket túl lehet adagolni, nem véletlenül vény köteles, nem is értem hogy gondolod, hogy megszavaztatod!!!! kicsit legyél már felelõsségteljesebb, ha elfelejtetted mit mondott a dokitok akkor hétfõn hívd fel, de nem itt kérdezgesd az egy hetes babád gyógyszer adagját! látod, az elsõ válaszoló is másképp emlékezett, ennyi az egész, máris meglehet a baj...
a k vitamint úgy tudom hetente egyszer ha szopizik ha tápszeres akkor nem kell, hetente egy ampulla.D vitamin napi egy csepp.
Ilyen fontos dolgokat nem mond el a védõnõ?? Igen a D vitaminból naponta egy cseppet kell adni a K vitaminból havonta egy ampulla.
Vitaminokat nem írt az orvos? Nem mondta el hogyan kell? Érdekes orvos lehet. :O No: K-vitamin: ha anyatejes HAVONTA (nem hetente) egy alkalommal kell 1 ampulla Konkion-t adni a picinek. Általában javasolják, hogy hónapfordulón add, akkor nem felejted el. :) Az újabb csomagolásúak már fecskendõt is tartalmaznak, így nagyon egyszerû a beadása. Ha tápszeres: nem kell adni, a tápszerben van. D-vitamin: Általában napi 1csepp Vigantol-t írnak a babáknak (bizonyos esetekben kettõt), kanálba 1csepp+pár csepp anyatej (vagy tápszer), be a szájába. :) Szerintem nyugodtan kiviheted már egy kis idõre, olyan gyönyörû napsütés van. :) Hasfájásos tapasztalatom nincs (szerencsére). Szép napot!
Két hetes kortól lehet kivinni a babát (vagy felöltözteted éd szellõztetsz), ha jó idõ van. Elõször csak rövid idõre aztán fokozatosan emelve a levegõn töltött idõt. A Vigantol csepp adagja normális esetben két hetes kortól, napi egy csepp. A konakionból havonta egy ampulla szükséges, de csak addig amíg kizárólag anyatejet kap a csecsemõ. Régen konakion port adtak, amibõl hetente egyet kellett anyatejben elkeverve adni a babáknak.
Változó hogy a doki a K vitaminra mit mond!Elsõ hónapban hetente is adathatják de van aki havonta adatja.A d-vitamint napont 1szer kivéve ha az orvos máshogy nem írja.

Mikor lesz ebben az évben a pótfelvételi azt mikortól és meddig lehet leadni?

Legjobb válasz: A pótfelvételit július 24. után néhány nappal hirdeti ki az oktatási hivatal, tehát akkor tudod megnézni, hogy milyen szakokra lehet jelentkezni és kb. augusztus közepéig lehet majd jelentkezni. Csak egy szakra, és mindenképpen csak fizetõs képzésre lehet majd jelentkezni, a jelentkezési díj 5000 Ft, a pótfelvételi ponthatár húzás pedig augusztus legvégén lesz, akkor derül ki, hogy kit vettek fel pótfelvételin.

A pótfelvételit július 24. után néhány nappal hirdeti ki az oktatási hivatal, tehát akkor tudod megnézni, hogy milyen szakokra lehet jelentkezni és kb. augusztus közepéig lehet majd jelentkezni. Csak egy szakra, és mindenképpen csak fizetõs képzésre lehet majd jelentkezni, a jelentkezési díj 5000 Ft, a pótfelvételi ponthatár húzás pedig augusztus legvégén lesz, akkor derül ki, hogy kit vettek fel pótfelvételin.

Mikortól (és meddig) lehet jelentkezni a májusi érettségire?

Legjobb válasz: Már lehet.Asszem december 15-étõl lehet.Az biztos,hogy február 15-ig lehet jelentkezni.

Már lehet.Asszem december 15-étõl lehet.Az biztos, hogy február 15-ig lehet jelentkezni.
A kérdező hozzászólása: kösz


6 hetes terhes vagyok es az erdekelne hogy mikortol es meddig lehet terhestornara jarni?

Legjobb válasz: 37 hetes vagyok, és a terhesség eleje óta folyamatosan tornázok a mai napig. Nekem nagyon jól esik, nem is fáj a derekam se, nem is vizesedek, tök jól vagyok. A lényeg, hogy ne erõltesd meg magadat, semmiképpen ne csinálj hasizom-gyakorlatokat, ne melegedj túl, és kérdezz rá az orvosodnál, hogy neked lehet-e, hogy rendben vagy-e!!!

37 hetes vagyok, és a terhesség eleje óta folyamatosan tornázok a mai napig. Nekem nagyon jól esik, nem is fáj a derekam se, nem is vizesedek, tök jól vagyok. A lényeg, hogy ne erõltesd meg magadat, semmiképpen ne csinálj hasizom-gyakorlatokat, ne melegedj túl, és kérdezz rá az orvosodnál, hogy neked lehet-e, hogy rendben vagy-e!!!
szia.en mult heten (9hetesen) voltam elöször, ezen a heten is megyek, de aztän csak januärtol.vannak ott 37hetesek is, de te döntöd el meddig akarsz menni.mindenesetre nekem nagyon tetszik, es jo ez a pici mozgäs...:)
Az elozo vlaszolotol kerdeznem, hogy o mit tornazik? Valami elore osszeallitott feladatsorra, DVD-re, vagy csak ami eszebejut? Vagy hogy csinalja? Ne hari, hogy itt kerdezem, de szerettem volna tole kerdezni, mivel neki az eleje ota bejott de nincs privire lehetoseg vele.
Szia! én 6 hetes terhes korunkig futottam, utána csak szobabicikli és úszás kb. a 20. hétig. De ha kifejezetten tornázni akarsz, a Rubint Réka-féle kismamatornát az elejétõl lehet csinálni. Nálunk kismamatornára csak a 12. héttõl lehet menni, viszont van, aki még a 41. héten is tornázott. Viszont tényleg ne csinálj csak úgy akármilyen gyakorlatokat, mert nem tudhatod, mivel árthatsz a babának. Menj sétálni, az biztosan jót tesz és nem árt. Egyébként az elsõ 12 hétben nem javasolt a torna a vetélés nagyobb kockázata miatt. Boldog babavárást! 30 hetes kismami

Mikortól és hogyan lehet passzív félévre menni?

Ti milyen okot irtatok?

Legjobb válasz: Bármikor, amennyiben nem volt elõtte két passzív féléved egymás után. (más szóval: egymás után a legtöbb intézményben maximum kettõ passzív féléved lehet). Ok a legtöbb helyen nem kell, csak passzívra mész, és kész.

Bármikor, amennyiben nem volt elõtte két passzív féléved egymás után. (más szóval: egymás után a legtöbb intézményben maximum kettõ passzív féléved lehet). Ok a legtöbb helyen nem kell, csak passzívra mész, és kész.

Mikortól lehet enni a babának sós ételeket? 11 hónaposan már igen, és lehet e adni neki Xilitet a teába?

Legjobb válasz: Az én kislányom 2,5 éves, de kifejezetten sós ételeket nem kap. Természetesen abból eszik, amit fõzök, de plusszban nem sózok, és a fõzésnél is igyekszem minimalizálni a só felhasználást. Ha megissza a teát édesítõ nélkül, szerintem ne rakj bele késõbb sem. Megszokja a természetes ízt, így késõbb sem lesz szükség plussz édesítésre.

Az én kislányom 2, 5 éves, de kifejezetten sós ételeket nem kap. Természetesen abból eszik, amit fõzök, de plusszban nem sózok, és a fõzésnél is igyekszem minimalizálni a só felhasználást. Ha megissza a teát édesítõ nélkül, szerintem ne rakj bele késõbb sem. Megszokja a természetes ízt, így késõbb sem lesz szükség plussz édesítésre.
11 hónaposan már bõven lehet adni sót és cukrot is. Persze mértékkel. Xilitet én hanyagolnám.
Igazából minél késõbb, annál jobb. Ha nem szokja meg a sós és édes ízeket, akkor késõbb sem az lesz, hogy cukros dolgokat iszik például, és vizet nem. De 11 hósnak elvben tehetsz. Mi Hipp és Milumil gyerek teákat veszünk, ezeket nem kell cukrozni. Sót már elég korán tettem a fiam ételébe, de csak nagyon picit.
xilitet minek? nem kell hozzászoktatni a túl édes ízhez, az anyatej természetesen édes, azt megszokta, ha szopizott, az édes íz úgyis egy genetikailag kódolt szükséglet, nem kell azt még fokozni. én teát sem adtam soha, csak sima vizet.

Mit lehet enni mikortól és hogyan?

Mindennap cidny-re tornázok 45 percet. Reggelizek és ebédelek de nem sokat és nem vacsorázok.

Legjobb válasz: Túl ritkán eszel, mert egy nap két kaja az kevés a normáls anyagcseréhez. A lényeg, h elhagyni a finomított lisztet, cukrot, sót minimálisra csökkenteni.Pl.: Reggeli: teljes kiõrlésû kenyér sovány sonkával, uborkával, paradicsommal (szénhidrát leginkább csak reggel) Tízórai: gyümölcs (pl. mandarin, narancs) Ebéd: sovány hús párolva, vagy grillezve (hal, csirke) barnarizzsel, vagy zöldsalátával Uzsonna: energiaszegény joghurt Vacsora: csak fehérje - pl. túró sovány sonkával És persze sok folyadék, lehetõleg víz, vagy tea, de cukor nélkül. Napi 3 liter! Fontos, hogy gyakrabban egyél, mert az anyagcsere csak így lesz kellõen gyors, és ez alapfeltétel a fogyáshoz. Meg persze a mozgás (abból pedig valami cardio vagy aerob forma, pl futás, biciklizés, vagy aerobic) Sok sikert és kitartást!!!

Túl ritkán eszel, mert egy nap két kaja az kevés a normáls anyagcseréhez. A lényeg, h elhagyni a finomított lisztet, cukrot, sót minimálisra csökkenteni.Pl.: Reggeli: teljes kiõrlésû kenyér sovány sonkával, uborkával, paradicsommal (szénhidrát leginkább csak reggel) Tízórai: gyümölcs (pl. mandarin, narancs) Ebéd: sovány hús párolva, vagy grillezve (hal, csirke) barnarizzsel, vagy zöldsalátával Uzsonna: energiaszegény joghurt Vacsora: csak fehérje - pl. túró sovány sonkával És persze sok folyadék, lehetõleg víz, vagy tea, de cukor nélkül. Napi 3 liter! Fontos, hogy gyakrabban egyél, mert az anyagcsere csak így lesz kellõen gyors, és ez alapfeltétel a fogyáshoz. Meg persze a mozgás (abból pedig valami cardio vagy aerob forma, pl futás, biciklizés, vagy aerobic) Sok sikert és kitartást!!!
ne fogyni akarj, hanem formálódni, mert alapjában véve a súlyodnak baja az nincs
A kérdező hozzászólása: Igen de ha mindent reggeltõl estig akkor nem fogok formálódni xd
A kérdező hozzászólása: eszek szó kimaradt :D

Terhesség alatt meddig lehet vagy meddig ajánlott a szeretkezés és mikortol nem lehet?

Legjobb válasz: bármeddig, amíg az orvos nem tiltja ettõl nem lesz baja a babának és a szülést is csak akkor indítja be a spermiumban található prosztaglandin, ha a baba már elég érett rá

bármeddig, amíg az orvos nem tiltja ettõl nem lesz baja a babának és a szülést is csak akkor indítja be a spermiumban található prosztaglandin, ha a baba már elég érett rá
Ha nincs gond, akkor végig... Bár nekem az elsõ babámmal 7 hónaptól elvonást javasolt a doki. Ilyenkor már a sperma beindíthatja a szülést.
Végig, kivéve, ha az orvos megtiltja. Mi mind a 4 gyerekkel az utolsó napig együtt voltunk. Mindegyik baba idõre született. A sperma csakis akkor indítja be a szülést, ha a baba már amúgy is jönni akar.
Mi végig szexeltünk, igaz a végén már ritkábban, mert mindenhogy kényelmetlen volt. :)
Mi is végig szexeltünk, feltankoltunk az ínséges hetekre:)

Hogy fözitek meg a babátoknak a brokkolit, csak a rozsáit vagy a szárát is meg lehet enni? Még soha nemcsináltam. Mikortol és mivel adjátok a babátoknak?

Legjobb válasz: Én megfõzöm a szárának azt a részét is, ami még gyengébb. Egyébként krumplival és csirkehusival adom és imádja. Én úgy tudom, padlizsánt 1 éves kortól lehet adni

Én megfõzöm a szárának azt a részét is, ami még gyengébb. Egyébként krumplival és csirkehusival adom és imádja. Én úgy tudom, padlizsánt 1 éves kortól lehet adni
Szia! Én csak a rózsáját fõzöm meg. Az általam kijegyzetelt táblázat szerint ( :-) ), betöltött 7 hótól lehet a brokkolit adni, a padlizsánt pedig betöltött 10 hótól. Pont ma volt brokkoli, és rizzsel kapta a drága.
A kérdező hozzászólása: Esetlegmég haat meg tudnátok irni hogy a padnizsánt mikortol és hogyan lehet adni a babáknak?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!