Találatok a következő kifejezésre: Mikortól és jár a GYES (6 db)

Mikortól és kinek jár a GYES? Először TGYÁS majd GYED jár és utána?

Legjobb válasz: Mindkettõ annak jár akinek legalább 180 nap biztosított jogviszonya ill munkaviszonya van két éven belül. Mértékük függ a munkabér mértékétõl, mert arra kell figyelni , hogy ha a bér 70 %-a nettó kevesebb,mint 25000 ft, akkor érdemes egybõl gyed helyett gyest kérni. A tgyás van elõbb, aztán a gyed. ennél bõvebben a kincstárnál érdeklõdhetsz.

Mindkettõ annak jár akinek legalább 180 nap biztosított jogviszonya ill munkaviszonya van két éven belül. Mértékük függ a munkabér mértékétõl, mert arra kell figyelni , hogy ha a bér 70 %-a nettó kevesebb, mint 25000 ft, akkor érdemes egybõl gyed helyett gyest kérni. A tgyás van elõbb, aztán a gyed. ennél bõvebben a kincstárnál érdeklõdhetsz.
Elõbb Tgyás a gyerek 6 hónapos koráig, utánna Gyed a gyerek 2 éves koráig és utánna 3 éves koráig Gyes.(a többit az elsõ válaszló leirta) Ha nem volt esetleg bejelentett munkahelyed, akkor csak Gyes jár.

Meddig jár a gyes, és mikortól a gyed?

Legjobb válasz: A gyed a gyermek két éves koráig, a gyes pedig kétévestõl 3 éves korig, tehát az utolsó egy évben.

A gyed a gyermek két éves koráig, a gyes pedig kétévestõl 3 éves korig, tehát az utolsó egy évben.
Ha eddig GYES-t kaptál, akkor végig ezt fogod kapni. A baba születése elõtt nem volt bejelentett munkád? Vagy csak rövid ideig dolgoztál?
3 évig gyest fogsz kapni... hogy lehet valaki ennyire tájékozatlan???? ....
Ha jogosult vagy tgyásra gyedre, akkor a gyerek születéstõl 168 napig a tgyás jár, azt követõen pedig minimum 365 napig, de maximum a gyerek két éves koráig jár a gyed. A gyed lejárta után jár a gyes, a gyerek 3 éves koráig.
A kérdező hozzászólása: én gyest kaptam, most 6hós akkor innentõl jár a gyed?és a gyed összege mennyi?
A gyed munkaviszonyfüggõ ellátás, ha nem volt munkaviszonyod, akkor végig gyest fogsz kapni, az alanyi jogon jár. Feltételezem, hogy ez a helyzet, ha mostanáig gyest kaptál. Ha volt a szülés elõtt 365 nap munkaviszonyod, és igényléskor is megvan még, akkor a szülés után egybõl terhességi gyermekágyi segélyt kapsz, majd gyedet. Ha nem volt, akkor a gyerek 3 éves koráig ugyanazt a juttatást a GYES-t fogod kapni.
A kérdező hozzászólása: volt munkám 3évig dolgoztam, de közbe megszûnt a munkám, szerzõdés lejárat miatt!
Megvolt a szülés elõtt 2 éven belül a 365 nap? Ha igen, akkor jól kicsesztél magaddal, már bocs:( Igényelhettél volna álláskeresési támogatást, mert azalatt biztosítottnak számítasz, és valószínûleg kaphattál volna tgyást és gyedet is. Viszont ezt nem a gyerek 6 hónapos korában kell intézni, így ezekrõl már lecsúsztál. Kérdezz rá az OEP-nél, hogy milyen lehetõségeid lennének a gyedre, ha most megigényelnéd az álláskeresésit, és utána a gyedet.

Mikortól jár a Gyes. Gyed? Mikor vagyok rá jogosult? Külföldön voltam egy évet ott dolgoztam volt utánam fizetve minden. Most nincs munkám és szeretnék kisbabát. Jogosult vagyok e bármilyen Terhességes támogatásra vagy sem?

Legjobb válasz: Tgyáshoz illetve gyedhez két feltételt kell együttesen teljesíteni: a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap munkaviszony, illetve a szülés napján biztosítottnak kell lenni. Tehát ha jelenleg nincs illetve késõbb sem lesz munkád akkor csak az alanyi jogon járó juttatásokra leszel jogosult, függetlenül az elõzményektõl.

Tgyáshoz illetve gyedhez két feltételt kell együttesen teljesíteni: a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap munkaviszony, illetve a szülés napján biztosítottnak kell lenni. Tehát ha jelenleg nincs illetve késõbb sem lesz munkád akkor csak az alanyi jogon járó juttatásokra leszel jogosult, függetlenül az elõzményektõl.
A külföldi munkaviszony után kint fizetett járulékok nem jogosítanak itthon az egészségbiztosítás pénzbeni ellátásaira. Ha nem lesz a szülés elõtt legalább 365 napod biztosításban, akkor csak gyest és csp-t fogsz kapni, onnantól, hogy megszületett a gyerek. Elõtte semmi.


Dercember 19. én szültem, mikortol jár a családi és a gyes?

Legjobb válasz: Ha nem kaptál most januárban (gondolom az ünnepek miatt nem nagyon dolgoztak), akkor februárban megkapod egyszerre. De nem 3 havit! Ez nem tudom honnan jött, hiszen ezt nem elõre fizetik, hanem utólag!

Ha nem kaptál most januárban (gondolom az ünnepek miatt nem nagyon dolgoztak), akkor februárban megkapod egyszerre. De nem 3 havit! Ez nem tudom honnan jött, hiszen ezt nem elõre fizetik, hanem utólag!
Ja, tenyleg. kettot kapsz, nem harmat. Bocxs:)
Teljes honap jar, tehat decemberre mar jar. Februarban eselyes megkapni, tehat akkor 3 havi kellene hogy erkezzen.
Erre én kiváncsi vagyok, mert szinten dec 19-én szultem:) )
Mindkettõ a gyermek születésétõl jár. Miért gyes? A tgyás-ra, gyed-re nem vagy jogosult?

A szülés utáni Gyes, gyed és gyermekágyi segélyről szeretnék információt kérni! Mikortól jár? Aki tud kérem segítsen!

Legjobb válasz: Szóval én most dolgozom fél éve de dolgoztam tavaly is több helyen, de voltam egy fél évig munka nélküli és a TB-met a város fizette akkor még nem kaphatok segélyt????

A kérdező hozzászólása: Szóval én most dolgozom fél éve de dolgoztam tavaly is több helyen, de voltam egy fél évig munka nélküli és a TB-met a város fizette akkor még nem kaphatok segélyt????
A kérdező hozzászólása: hát most ahogy számolgattam 229 napnál járok de már tervezzük a babát vagyis próbálkozunk és ha idén összejön akkor nemtudom hogy sikerül-e dolgoznom tovább ha legalább decemberig dolgozom akkor már összejöhet a 365nap.
Ha decemberig dolgozol, utána táppénzre mennél? Mert ha igen, akkor a táppénz is beleszámít a 365 napba. A lényeg, hogy maradjon a munkaviszony.
Segélyt kaphatsz, mint írtam, az alanyi jogon jár. Ha összesen a szülés elõtti 2 év alatt megvan a 365 nap, és a munkaviszonyod meglesz még szüléskor is, akkor a tgyás és a gyed is jár majd.
A kérdező hozzászólása: hát ez a munkáltatómtól is függ de szeretnék táppénzre menni ha nem tudok tovább dolgozni!
A kérdező hozzászólása: Ha tavaly fél évig munkanélküli voltam akkor megmaradnak a napjaim vagy amikor most februárba elkezdtem dolgozni akkor újra kell számolni a 365napot????
Nem kell újraszámolni, a 2 éven belül minden nap beleszámít, plusz beleszámít az az idõ is, amikor álláskeresési támogatást kaptál.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!