Találatok a következő kifejezésre: Mikortól és jár a (22 db)

Mikortól és kinek jár a GYES? Először TGYÁS majd GYED jár és utána?

Legjobb válasz: Mindkettõ annak jár akinek legalább 180 nap biztosított jogviszonya ill munkaviszonya van két éven belül. Mértékük függ a munkabér mértékétõl, mert arra kell figyelni , hogy ha a bér 70 %-a nettó kevesebb,mint 25000 ft, akkor érdemes egybõl gyed helyett gyest kérni. A tgyás van elõbb, aztán a gyed. ennél bõvebben a kincstárnál érdeklõdhetsz.

Mindkettõ annak jár akinek legalább 180 nap biztosított jogviszonya ill munkaviszonya van két éven belül. Mértékük függ a munkabér mértékétõl, mert arra kell figyelni , hogy ha a bér 70 %-a nettó kevesebb, mint 25000 ft, akkor érdemes egybõl gyed helyett gyest kérni. A tgyás van elõbb, aztán a gyed. ennél bõvebben a kincstárnál érdeklõdhetsz.
Elõbb Tgyás a gyerek 6 hónapos koráig, utánna Gyed a gyerek 2 éves koráig és utánna 3 éves koráig Gyes.(a többit az elsõ válaszló leirta) Ha nem volt esetleg bejelentett munkahelyed, akkor csak Gyes jár.

Mikortól jár a Gyes. Gyed? Mikor vagyok rá jogosult? Külföldön voltam egy évet ott dolgoztam volt utánam fizetve minden. Most nincs munkám és szeretnék kisbabát. Jogosult vagyok e bármilyen Terhességes támogatásra vagy sem?

Legjobb válasz: Tgyáshoz illetve gyedhez két feltételt kell együttesen teljesíteni: a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap munkaviszony, illetve a szülés napján biztosítottnak kell lenni. Tehát ha jelenleg nincs illetve késõbb sem lesz munkád akkor csak az alanyi jogon járó juttatásokra leszel jogosult, függetlenül az elõzményektõl.

Tgyáshoz illetve gyedhez két feltételt kell együttesen teljesíteni: a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap munkaviszony, illetve a szülés napján biztosítottnak kell lenni. Tehát ha jelenleg nincs illetve késõbb sem lesz munkád akkor csak az alanyi jogon járó juttatásokra leszel jogosult, függetlenül az elõzményektõl.
A külföldi munkaviszony után kint fizetett járulékok nem jogosítanak itthon az egészségbiztosítás pénzbeni ellátásaira. Ha nem lesz a szülés elõtt legalább 365 napod biztosításban, akkor csak gyest és csp-t fogsz kapni, onnantól, hogy megszületett a gyerek. Elõtte semmi.

Mikortól jár a diákkedvezmény vonatokon és buszokon, ha felvesznek felsõoktatási intézménybe?

Jelenleg nincs diákigazolványom, félévig dolgoztam. A héten kiderül, hogy felvesznek-e az egyetemre. Egyik ismerõsöm azt állította, hogy amint kiértesítenek, kérhetek errõl igazolást, amivel jogosult vagyok a kedvezményre. Bizony jól jönne, hiszen többször fel kell utaznom Pestre albérletet intézni. Valóban így van, vagy csak szeptembertõl lesz jogosultságom?

Legjobb válasz: suliban kell megkérdezni. nem tudom biztosra mondani, ha adnak papírt, akkor igen, ha nem akkor csak szeptembertõ.

suliban kell megkérdezni. nem tudom biztosra mondani, ha adnak papírt, akkor igen, ha nem akkor csak szeptembertõ.
Az ismerõsöd nagyon okos, mondhatom. Amíg nem iratkoztál be az intézménye, addig nem vagy a tanulója, tehát hallgatói jogviszonyod sincsen, nincs mirõl igazolást kiadni. Mert ugye ki tudja, hogy egyáltalán beiratkozol-e? Akkor meg feleslegesen fizetné az állam az utazásaid felét. A megoldás: október 31-ig érvényes a régi diákod, azzal utazhatsz albit intézni. Miután beiratkoztál, kérhetsz un. ideiglenes diákigazolványt (NEM iskolalátogatási papírt, az nem jó!!!)), ami egy a/4-es lap, két hónapig érvényes és azzal vehetsz vonatjegyet, BKK bérletet, amíg meg nem jön az új.
jah, igen ez kimaradt az én válaszomból, hogy gondolom mész be beíratkozni, és ezek után vagy adnak vagy nem, de szvsz sincs idõhöz kötve, hogy mondjuk csak szeptember 1-tõl vagy jogosult rá, hanem miután be vagy íratkozva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Valóban így logikus. Egyébként azt említettem a kérdésben, hogy nincs diákom, mert dolgoztam. Így húzós lesz intézni az albérletet... na mindegy. :)
Amikortól van diákigazolványod vagy ideiglenes diákod. Az, hogy felvesznek, az csak egy dolog. Viszont ajánlanám a telekocsis dolgokat, ugyan arra a viszonylatra a vonat-busz 4600 minimum, és még nincs beleszámolva az ic pótjegy, meg ki tudja mivel húznak még le.(persze ez a teljes ár, hisz azt kell megvenned) telekocsival elvisznek 2500-3000 forintból, aztán gyorsabb mint a vonat. Érdemes még a facebookon is nézegetni, hátha mennek fel ismerõsök. csütörtök-péntek, vasárnap-hétfõre mindig találok ismerõst aki menne fel kocsival, szintén ilyen árért, aztán nem is idegen mellé kell beülnöd.


Dercember 19. én szültem, mikortol jár a családi és a gyes?

Legjobb válasz: Ha nem kaptál most januárban (gondolom az ünnepek miatt nem nagyon dolgoztak), akkor februárban megkapod egyszerre. De nem 3 havit! Ez nem tudom honnan jött, hiszen ezt nem elõre fizetik, hanem utólag!

Ha nem kaptál most januárban (gondolom az ünnepek miatt nem nagyon dolgoztak), akkor februárban megkapod egyszerre. De nem 3 havit! Ez nem tudom honnan jött, hiszen ezt nem elõre fizetik, hanem utólag!
Ja, tenyleg. kettot kapsz, nem harmat. Bocxs:)
Teljes honap jar, tehat decemberre mar jar. Februarban eselyes megkapni, tehat akkor 3 havi kellene hogy erkezzen.
Erre én kiváncsi vagyok, mert szinten dec 19-én szultem:) )
Mindkettõ a gyermek születésétõl jár. Miért gyes? A tgyás-ra, gyed-re nem vagy jogosult?

Ti mikortól hagytátok a gyereket egyedül, felügyelet és járóka nélkül játszani?

Kisfiam 15 hónapos, de egy másodpercre nem merem magára hagyni ha nincs a járókában vagy a kiságyban. Viszont mástól meg hallom, hogy ilyen korú gyereke bent teszi a dolgát a szobában aután amikor úgy gondolja kibandukol anyukához a konyhába. Én vagyok túl parás? Állandóan attól félek hogy felmászik valahova aztán leesik ga nem vagyok ott, beveri a fejét a radiátorba, stb. Túlzásba viszem az aggòdást?

Legjobb válasz: Túlzásba viszed nagyon. 9hós kora óta mászik a fiam, elvan magában is, persze a fél szememet mindig rajta tartottam. Nem voltam folyton a nyomában, hagyni kell neki is szabad teret, mellesleg így nem haladsz semmivel sem. Hagyd érvényesülni egy kicsit.

Túlzásba viszed nagyon. 9hós kora óta mászik a fiam, elvan magában is, persze a fél szememet mindig rajta tartottam. Nem voltam folyton a nyomában, hagyni kell neki is szabad teret, mellesleg így nem haladsz semmivel sem. Hagyd érvényesülni egy kicsit.
Nem értem ki pontozza le itt a válaszokat. Tök jó válaszokat kaptál. Igen, paramami vagy. Az én fiam 13 hós most tanul járni. És esni is szegénykém... De így tanul. Én is simán hagyom, hogy szabadon másszon a lakásban. Minden el van pakolva magasra, ami veszélyes lenne neki, a többit meg pakolhatja. Sokszor elvan a szobájában is, nézegeti a könyveit. Nincs mindig mellettem, de fél szemmel mindig figyelek rá. És ha fejjel elõre indul meg, akkor dobj egy összehajtott pokrócot az ágy mellé, az tompítja a koppanást, de szerintem abból is megtanulja, hogy az nem jó játék.
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztam le a válaszokat, én eddig még nem is pontoztam, most nyomok mindenkinek zöldet. az a bajom nekem is hogy azonnal bajba keveredik ha nem vagyok mellette. hihetetlen dolgokra képes :-) de megpróbálok visszavenni. pont ezért kérdeztem hogy másnál ez hogy mûködik. nekem elsõ ba bám lehet hogy picit ezért vagyok ilyen. nem esek kétségbe ha elesik, mert ügyesen lehuppan a popóra, csak imád ide oda felmászni. képes odatolni valamit és rááll arra ha nem éri el :-/ elég ha egyszer nem figyelek és ott lehet a baj :-( de valószínûleg tényleg kicsit túlzásba estem ha ennyien mondjátok !
16 -os nem érted az anyukákat, de ezek szerint csak te is ott hagytad a gyerekekt, ha ilyeneket megcsinált. Kérdezõ én is kicsit paramaminak gondolom magam, de hozzás képest nem vagyok az :) Nálunk gyerekbiztos a lakás és ott hagyom õket, persze nemórákra, de csinálok mellettük mindent.
Lol, egy izgõ-mozgó rosszcsontot miért nem hagysz egyedül a szobában, de ha a 6 hónapos még semmi veszélyeset nem csináló baba alszik és leviszed a szemetet 4-5 perc alatt, már egy szemét vagy, aki veszélyezteti a gyerekét (azt is itt válaszolják és elsöprõ többséggel) Ez egy vicc.
16-osnak A felügyelet nélkül hagyás, itt nem azt jelenti, hogy leteszem a gyereket, azt átmegyek a szomszédba teázni. Kedves utolsó! Semmilyen baba/kisgyerek mellõl nem ajánlatos akár a szemetet levinni!El is mondom h miért.Mert hiába nem mozog még annyira pl egy 6 hónapos baba, de miközben a szülõ elhagyja a lakást, és valami baja lesz (kitöri a lépcsõn a nyakát, betörõ leüti/leszúrja, rosszul lesz..stb) a gyerekkel mi lesz a lakásban??Ordít amíg rá nem törik az ajtót?? Nem...boltba se ugrunk el, hiába alszik a gyerek..ugyan ezen okokból, csak még kiegészíteném azzal, hogy ebben az esetben még egy autó is elütheti az embert..
Na utolós jól lelettél pontozva, pedig amit írsz én is nagyon egyetértek vele.
Nem baj!Már megszoktam! :) A nulla pontos! :D
hm, nekünk nem volt nagynál se meg most se járókánk, földön, szõnyeg azon pléd :-) amikor már kúszott mászott bababiztossá tettük a helyiségeket, néha ránéztem ha akart kijött utánam és azokat a helyiségeket ami olyan volt becsuktam.most a pici 8 hónapos lesz gurulva közlekedik, nem õrzöm kb 4 hós kora óta lent van, ha megunja beteszem kiságyba vagy pihenõsékbe, ritkán etetõszékbe, babakocsiba.van hogy vele vagyok vagy nõvére ott van van hogy viszem magammal konyhába. 5 éves és 8 hós anyuka
21-es, akkor ha a kertes házatok emeletes, akkor se fel, se le ne menj, ha a gyerek a másik szinten van, mert mi van, ha leesel, mikor wc-re mégy, mi lesz a gyerekkel? De magaddal se vidd, mert mi van, ha vele együtt esel le? A legjobb az, ha az alsó szintre cuccoltok még mielõtt teherbe esel, mert hát terhesen is lépcsõzni, az is veszélyes ám... Az ajtókat is szereltesd le, mert mi van, ha bemégy mondjuk a kamrába egy kiló cukorért és a huzat rádcsapja és beszorulsz? De a postáshoz se menj ki a kiskapuig, mert amíg átveszed a levelet/csomagot, mi van, ha rádesik egy cserép? Azért túlzásokba ne essél már. Kakálni se menj el, mert mi van, ha addig történik valami, amíg ott ülsz? Sõt zenét se kapcsolj, mert a végén nem hallod meg, ha kigyulladt a tévé míg berakod a mosást... stb.
Amúgy ott se kell hagyni a gyereket, mert lehet félrenyelsz egy meggymagot, vagy strokeot vagy infarktust kapsz miközben ülsz a kisággyal szemben és figyeled, nehogy baja legyen.
Nekem ugyanezek jutottak eszembe Utolsó, csak lusta voltam leírni. Köszi, hogy megtetted helyettem is.
Gratulálok a primitív gondolkozásodhoz. A kérdést töröltem a válaszolt kérdéseim közül..egyszerûen felesleges ilyen nagy tudású emberekkel társalogni..
15 hónapos gyerek nem olyan nagy még, hogy néha ne lehetne a járókában, nálunk 18 hónapos korig üzemelt, de mindig csak a konyhában -ott volt helye- és néha kimondottan jót játszott benne. A szobában a szõnyegen kúszott-mászott, úgy kell kialakítani ha lehet, hogy ne érhesse baj. Beszélni hozzá folyamatosan, esetlen egy extrém helyzetet kipróbálni vele, hogy igy jársz, ha ide, vagy oda felmászol. meg fogja érteni, egyébként mire felnõ éri egypár baleset, amit úgyse tudunk kivédeni.
Nekem nagyon fura, hogy itt az anyukák többsége simán felügyelet nélkül hagy egy ekkora gyereket. És itt nem csak az elesés, beverésrõl van szó, ezek a picik még olyanokat csinálnak, ami az ember fejében meg sem fordul. Pl. Leherap egy játékból, vagy bármibõl egy kis darabot, leszippantja, félrenyeli, orrába, fülébe dugja, stb. ha nem látod, azt sem tudod, mi baja van. Én nem hagytam felügyelet nélkül, mégis elõfordult, hogy arra lettem figyelmes, hogy épp egy ásványvizes palack kupakjától öklendezik, és szedtem ki a szájából apró üvegdarabot is, amit a hûtõ alól kotort elõ valahogy, pedig nagyon alaposan próbáltam mindig eltakarítani, ha összetört valami. És akkor is megállt az ütõ bennem, amikor térült fordult, és hozta nekem a villanykörtét, amit az ágy fölötti olvasólámpából csavart ki. Álmomban eszembe nem jutott volna, hogy erre is már képes, és marhára örültem, hogy nem nyúlt be a helyére, azóta is kihúzva tartom a zsinórját, és izzót sem tettem bele. Szóval irtó leleményesek, ha veszélyforrásról van szó, egyszerûen képtelenség mindent kiiktatni. Szóval én azt gondolom, felelõtlenség egy ekkora gyereket felügyelet nélkül hagyni, de ez csak az én véleményem. Azt meg nem tudom, hogy kinél mit jelent a "fél szemem rajta van", mert ha a gyerek egy tök másik helyiségben van, akkor még ha kaméleon az anyuka, akkor sem lát rá sehány szemmel, tehát egyedül van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a jótanácsokat:-) igyekszem lazítani kicsit:-) egyébként le tud tolatni, mindenhonnan úgy mászik le hogy letolat, azért ennyire nem vagyok klinikai eset, csak valamiért szeret a karfán hintázni elõre hátra, a nagy elõrehintázásból meg lendül fejjel lefelé :-/ majd megtanítom neki hogy ez nem jó játék.
Túlparázod!10 hónaposan indult el a lányom.Azóta bejárja az egész lakást.Nem vagyok vele egész nap.Sõt mosok, fõzök, teregetek, takarítok, vasalok stb. õ addig arra játszik amerre akar.Ha egész nap vele lennék, másra nem jutna idõ!Ha akar, ugyis megtalál.Néha oda jön, ahol épp vagyok, máskor meg máshol játszik. Hagyj neki életteret, had legyen egyedül.Tanuljon meg önállóan játszani, ne ülj mindig mellette. :)
Szerintem abszolút nem parázod túl, én sem hagynék egyedül egy 15 hónapos babát egyedül a szobában úgy, hogy nem látok rá. Pontosan azokért amikert írtál.
A kérdező hozzászólása: egyébként hagyom érvényesülni, ügyes önálló baba. 2 órát os el van a járókában egyedül, szóval nincs a szoknyám mellett állandóan, de csak úgy "szabadon"nem merem otthagyni egy pillanatra se:-/
Nagyon túlzás. 9-10 hónapos korától (mióta mászik) én nem õrzöm a fiam. Elõtte sem ültem mellette non-stop, azóta pedig csinálom a dolgom, ha akar valamit, akkor utánam jön. Akkor nézek be, ha túl nagy a csend, mert az sok jót nem jelent. Már 2 éves, önálló, magát elfoglalni tudó gyerek.
Egyébként hogy marad meg a járókában 2 órán át egy 15 hónapos kisgyerek (már régen nem baba)? Az én fiam egész nap jött ment már ebben a korban is, megõrült volna, ha bezárom órákra ekkora helyre.
Igen.Para mami vagy. És ha beveri a fejét a radiátorba akkor mi van?Oda mész, megpuszilgatod, megszeretgeted és kész.Én ilyenkor elszoktam dádá-zni az adott tárgyat! :D Az enyémek már borultak ágyról, székbõl, fejeltek le falat, estek el betonon és még sincs semmi bajuk. Másként hogy tanulnák meg mi a veszélyes, mit kell kerülni, mi a nem jó...stb.Ha lehet ezt mondani, a nagy esésekbõl is tanulnak, illetve ebben a korban fõleg abból tanulnak..
Te komolyan 2 órára beleteszed a járókába???És hogy bírja?? Bezárod egy 1x1 méteres rácsos ágyba?? Neki nem az már a dolga!Hanem, hogy felfedezze a környezetét.Azt, hogy milyen a külvilág. És mi van akkor ha néha elesik, leesik, megüti magát?Semmi!Megtanulja, hogy azt nem szabad. Túlfélted, óvod õt!Hidd el, ez nem tesz jót neki! Az enyém 16 hónapos és egy örökmozgó! 2-es voltam
A kérdező hozzászólása: na szép :-( akkor asszem valahogy helyre kell tenni magamat fejben... de az a baj , hogy a kedvenc szórakozása delmászni a kanapè karfájára, aztán megpróbálni fejjel elõre lelandolni róla :-/ amúgy ilyen hatszögletû alj nélküli járókája van, kb 4 m2, simán elfér benne a játékaival együtt, meg szeret is benne lenni.
Persze, még 3 évesen is el fog férni, mégsem fogod beletenni órákra mert nem fog benne megmaradni. Nyugodtan hagyd ott valahol, beszélj hozzá, figyeld hogy ne lásson. Amikor fel akar mászni rászólsz, elmagyarázod, hogy nem szabad. 1.5 évesen nehogy már egy járókába legyen bezárva, mert félsz hogy leesik. Az utcán is cipeled, fel ne bukjon? Nem szabad ennyire félteni azért.
15 hónaposan fejjel lefelé indul meg?Na látod, a túlféltésed eredménye.Már rég meg kellett volna neki tanítani, hogy hogy kell lemászni róla.Az én lányom 1 évesen tanulta meg, hogy hogy másszon le, és nem fejjel indul meg.
5. és 6. válaszoló vagyok. Elhiszem, hogy el van benne, ha ezt szokta meg, de neki már régen nem ott kellene tölteni az idejét. Egy ekkora gyereknek menni, szaladni kell, fel kell fedezni mindent, pakolni, rosszalkodni és igen, esni is. Tedd el azt a járókát szerintem és vedd egy kicsit lazábban a dolgot.
enyém soha nem volt járókában és már a kezdetektõl mindent megcsináltam mellette segítség híján. viszonylag biztonságossá tettem a lakást. veszélyesek magasra, konnektorba védõ, pici dolgok elrakva, szekrények lezárva ha olyan van benne, stb. már 7 hónapos korában is kúszott mászott a lakásban míg fõztem, persze ránéztem gyakran, de hát a 4, 5 évesemre is ránézek pár percenként ;) ezt a lemászás dolgot meg meg kell tanítani. olyan okosak! enyém 10 hónaposan bukfencezett le a kanapéról, akkor 2 órán keresztül gyakoroltuk a letolatást, azóta nem próbálkozott fejjel elõre. egyébként ennyi idõsen szerintem is picit sok a 2 óra. inkább a lakást próbáld biztonságosabbá tenni, pár hónap múlva már ki fog mászni a mászókából, jobb lenne szépen lassan hozzászokni inkább a szabadságához :)
nekünk nem is volt soha jarokank...amíg még nem mocorgott az agyaba tettem, mikor meg ficeregni kezdett, mi is kapásból a tolatassal kezdtük, ezt megtanulta kb.8-9 hónapos korára, onnan meg oda ment a lakásban, ahová akart, raneztem sokszor, de hagytam szabadon. .valóban meg kell tanulniuk esni is...hidd el késõbb rosszabbul jartok, ha nem tanul meg magára is vigyazni, esest tompitani, ilyesmik. .
De buta emberek vannak...olyanról még nem hallottál , h. bababiztonságos helység?Ha a kanapéról akar leugrálni , miért nem raksz köré párnát , had huppanjon arra , még élvezni is fogja amellett , h. baja sem esik...konektorokra , sarkokra , élekre is lehet venni védõcuccokat...másrészt lehet venni valami karámféleséget , ami nagyobb mint egy kiságy vagy egy járóka ...te alakítod ki akkorára amekkora csak elfér a lakásban...ott van helye játszani meg szaladgálni , már ha elég tágas...és mégsem lesz baja...amúgy arról nem hallottatok , h. egy anyuka nagyobbik fiának az autóját elvette a kisebbik tesó és másodperceken belül a torkán akadt az egyik kereke még mielõtt az anyuka eltudta volna tõle kobozni és megfulladt szegény...?szörnyû , de ez is szinte kikerülhetetlen...õ nem a kisebbiknek vette , mert tudta , h. neki még veszélyes nyílván a nagyobbik fiának akart örömet szerezni, viszont arról sem tehetett , h. kierõszakolta a nagyobbiktól és betuszkolta pillanatok alatt a szájába...Ha ott van is vele valaki napi 24 órában akkor is megtörténhet a baj...szerintem legjobb megoldás , h. ha a lehetõ legbiztonságosabb környezetben hagyjuk egyedül játszani a gyereket...mondjuk hiába ez adott nálunk még így is néha kúszás közben beveri a fejét...mert háth ugye még csak fejnehéz...:Dkikerülhetetlen...azért ugye még , ha az ember az ajtóba is magával viszi a gyereket ha csengetnek tök oké...na de nagywécéshez ...az már...húzós...

Mikortól használtatok járókát és hogy tetszett a babának?

Másik kérdés: A rácsos kiságy alját mikor vettétek lejjebb?

Legjobb válasz: A rácsoságyat 6 hónapos korában engedtük le, még épp' idõben, mert rá 3 napra a rácsokba kapaszkodva felállt, felhúzta magát... Járókánk nekünk nincs, szerencsére gurul a kiságyunk, így (ha úgy van) azt szoktam áttolni a nappaliba, és abban elvan, míg én pl. hajtogatom a ruhákat, vagy port törlök. Amúgy utazóágyunk is van, de azt nem szereti annyira, mert nem lát ki úgy belõle.

A rácsoságyat 6 hónapos korában engedtük le, még épp' idõben, mert rá 3 napra a rácsokba kapaszkodva felállt, felhúzta magát... Járókánk nekünk nincs, szerencsére gurul a kiságyunk, így (ha úgy van) azt szoktam áttolni a nappaliba, és abban elvan, míg én pl. hajtogatom a ruhákat, vagy port törlök. Amúgy utazóágyunk is van, de azt nem szereti annyira, mert nem lát ki úgy belõle.
Újszülött kortöl használtuk, állítható magasságú. Mikor már helyet változtattak, akkor már csak szükség esetén tettem be a gyerekeimet. Jó, mert napközben nem a szobájukban voltak, hanem velem a nappaliban vagy a konyhában. Volt, hogy aludtak is benne.
Ujszulottkortol hasznaltunk jarokat. Racsos agyat kb. 6 hosan vettuk lejjebb, mikor mar lattuk, hogy eselyes, hogy felhuzza magat.
Én már akkor lejjebbtettem, mikor már ülni készült. Járókát meg szintén kb fél éves kortól, amikor már mászni kezdett. Utána is jó még mert már esetleg fel mászik a kanapéra, de lemászni nem tud, így ha fõztem akkor biztonságban a járókában volt.
A járókát mindkettõ gyereknél újszülött koruk óta használtuk. Rácsos volt, gurulós/fékezhetõs, 100x100 cm-es és három magasságba állítható. Szerették, én is szerettem. Segítség volt nekem, nekik meg biztonságos, tágas játszóhely. A rácsos ágyat a második fokozatra akkor tettük le, mikor már próbálták felhúzni magukat, próbáltak felülni.

Meddig jár a gyes, és mikortól a gyed?

Legjobb válasz: A gyed a gyermek két éves koráig, a gyes pedig kétévestõl 3 éves korig, tehát az utolsó egy évben.

A gyed a gyermek két éves koráig, a gyes pedig kétévestõl 3 éves korig, tehát az utolsó egy évben.
Ha eddig GYES-t kaptál, akkor végig ezt fogod kapni. A baba születése elõtt nem volt bejelentett munkád? Vagy csak rövid ideig dolgoztál?
3 évig gyest fogsz kapni... hogy lehet valaki ennyire tájékozatlan???? ....
Ha jogosult vagy tgyásra gyedre, akkor a gyerek születéstõl 168 napig a tgyás jár, azt követõen pedig minimum 365 napig, de maximum a gyerek két éves koráig jár a gyed. A gyed lejárta után jár a gyes, a gyerek 3 éves koráig.
A kérdező hozzászólása: én gyest kaptam, most 6hós akkor innentõl jár a gyed?és a gyed összege mennyi?
A gyed munkaviszonyfüggõ ellátás, ha nem volt munkaviszonyod, akkor végig gyest fogsz kapni, az alanyi jogon jár. Feltételezem, hogy ez a helyzet, ha mostanáig gyest kaptál. Ha volt a szülés elõtt 365 nap munkaviszonyod, és igényléskor is megvan még, akkor a szülés után egybõl terhességi gyermekágyi segélyt kapsz, majd gyedet. Ha nem volt, akkor a gyerek 3 éves koráig ugyanazt a juttatást a GYES-t fogod kapni.
A kérdező hozzászólása: volt munkám 3évig dolgoztam, de közbe megszûnt a munkám, szerzõdés lejárat miatt!
Megvolt a szülés elõtt 2 éven belül a 365 nap? Ha igen, akkor jól kicsesztél magaddal, már bocs:( Igényelhettél volna álláskeresési támogatást, mert azalatt biztosítottnak számítasz, és valószínûleg kaphattál volna tgyást és gyedet is. Viszont ezt nem a gyerek 6 hónapos korában kell intézni, így ezekrõl már lecsúsztál. Kérdezz rá az OEP-nél, hogy milyen lehetõségeid lennének a gyedre, ha most megigényelnéd az álláskeresésit, és utána a gyedet.

Mikortól és meddig használtátok a járókát? Melyik jobb a rácsos fa vagy a hálós?

Aki tud linkelhetne képet. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem a hálós, egyesek szerint a fa. Számomra a hálós kevesebb veszélyt rejt, mint a fa, mellesleg ha elesik sem üti meg magát a gyerkõc.5-6 hós korától használtuk, amikor már nem akart egy helyben maradni. Kb. 1 éves koráig.

Szerintem a hálós, egyesek szerint a fa. Számomra a hálós kevesebb veszélyt rejt, mint a fa, mellesleg ha elesik sem üti meg magát a gyerkõc.5-6 hós korától használtuk, amikor már nem akart egy helyben maradni. Kb. 1 éves koráig.
Kb. 4 hónapos kortól 1, 5 éves korig használtuk mindkét fiamnál. Vagyis a nagynál kevesebb ideig, mert az hálós volt és abból ki tudott mászni. Rájött, hogy ha rátámaszkodik a szélére, akkor az meghajol annyira, hogy a lábát át tudja vetni rajta és már ki is mászott :) A rácsossal ilyen nem történhet, hiszen az merev fa. És szerintem szebb is egy fa bútor, mint egy mûanyag. Nekünk 120x120-as volt, 2 gyerek is kényelmesen elfért benne.
Nekünk ilyen volt, ezt a fajtát nem ajánlom, nem tud hova kapaszkodni, ha nekidõl a hálónak, elcsúszik, és azt is mondják, h nem tesz jót a szemének ez a sûrû háló. A teret is kicsinyíti, h befelé áll a háló. http://www.google.hu/imgres?q=h%C3%A1l%C3%B3s+j%C3%A1r%C3%B3..
Kisfiam csak éjszakára használja a rácsos ágyat, nappal pedig a járókát, ezt: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=162011037&pnr=10001&foto=1 13 hós, még mindig használja!
Nekünk volt mindkettõ! Kölcsönöztük, így nem jelentett gondot az ára. A lányom akkoriban tanult meg felállni, amikor a fa járókát elkezdtük használni. Meg tudott kapaszkodni, az igaz, és nem dõl el, de más elõnyét nem láttam. Egy életre megbántam a fa járókát. Össze-vissza esett benne, hol az alján koppant a feje, hol a rácsokon, fel sem tudom sorolni, hányszor esett el benne, pedig nem volt sokat benne egyáltalán...Aztán kihozta anyukám a hálósat a kölcsönzõbõl, és onnantól nem volt gond. Összesen 3 hónapot használtunk járókát (fa+hálós), szóval jó, hogy nem kellett megvenni. Már a doktor néni is furán nézett, hogy miért puklis állandóan össze-vissza a feje a gyereknek. Komolyan, én már attól féltem, hogy valami baja lesz...a mai napig fura a fejformája. Szóval, ha nagyon járókát akarsz, akkor hálósat! Nem lesz egész nap benne, gondolom, akkor nem fogja annyira bántani a szemét. Ilyen volt a fa: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/32421?storetype=s.. És ilyen a hálós: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/27832?storetype=s..
Nekunk Lindam Playpen van. Par hetes korban elkezdtuk hasznalni, es meg nincs tervben, hogy elpakoljuk. Hamar ossze lehet rakni vagy szetszedni, formalhato az alakja, igy helytakarekos is, ha kell. 16 honapos a lanyom es amiota elkezdett jarni, ezzel valasztottuk le a nappalit es a konyhat.

Mikortól jár a kismama csomag, várandós, és baba csomag?

Azt tudom hogy a babacsomagot a korházba,meg egy csomagot a 30,hét körül,de az els?t mikor és ki adja? Én már 28 hetes pocakos vagyok,de senki nem mondott semmit.Véd?n?nél is már 3x voltam.csak azért furcsa mert az egyik ismer?söm 7 hetes pocakos,és tegnap megkapta az els? gondozáson már,és abba a csomagba volt egy kupon amivel 30.hét után veheti fel a következ?t.

Legjobb válasz: Kaptál a védõnõdtõl egy Felicitas-os könyvet, amiben mféle jótanácsok vannak. Annak a végén van a lap, amit ki kell töltened, és beváltanod a kijelölt üzletek vmelyikében. (Lista szintén a könyvben) A kh-ban kapod a 2. csomagot, a 3.-hoz meg regisztrálnod kell a Felicitas honlapján, postán kiküldik a papírt, kitöltöd, majd a kijelölt boltban beváltod a baba 4 hós kora után. Az egyik csomagban van 1 Hipp kártya is, azt is be tudod váltani, azt a Rossmann-ban kell, szintén 4 hó betöltése után.

Kaptál a védõnõdtõl egy Felicitas-os könyvet, amiben mféle jótanácsok vannak. Annak a végén van a lap, amit ki kell töltened, és beváltanod a kijelölt üzletek vmelyikében. (Lista szintén a könyvben) A kh-ban kapod a 2. csomagot, a 3.-hoz meg regisztrálnod kell a Felicitas honlapján, postán kiküldik a papírt, kitöltöd, majd a kijelölt boltban beváltod a baba 4 hós kora után. Az egyik csomagban van 1 Hipp kártya is, azt is be tudod váltani, azt a Rossmann-ban kell, szintén 4 hó betöltése után.
Attól, hogy a könyv lejárt, a kupont be lehet váltani. Nekem is 2008 õsz/tél-i kiadványom van, de a kupont még beváltják, már megkérdeztük.
Én 3 hónapja kaptam a feleicitas könyvet, de abban az utolsó trimesztert írják a beváltás idõpontjának.
Szia, sajna én is már lejárt kuponos könyvecskét kaptam. :(
Sziasztok!Én olyan könyvecskét kaptam, amiben a kupon 2008. télen lejárt, úgyhogy az enyémet be sem váltják majd szerintem.:(
Az elsõ "csomag", amit a védõnõ ad az elsõ gondozáson, prospektusokat, magazinokat, kis könyvecskéket tartalmaz. Az enyémben volt Felicitas: Várandós Mamák tanácsadója c. könyvecske, abban 3 kupon van. 1. Pocak kártya, ezzel a gyerek 3 éves koráig részt veszel minden hónapban a Felicitas nyereményjátékokon 2. Olcóvasói kártya, ezzel szintén részt vehetsz a nyereményjátékokon, és még más termékekrõl is kaphatsz információs anyagokat (pl. Johnson's baby, Brendon babaáruház, Védõoltások, Libero pelenkák..., meg még fel van sorolva egy pár) 3. ingyenes ajándékcsomag kupon, ezt a 3. trimeszterben lehet beváltani a könyvben szereplõ lista beváltóhelyein. A következõ csomagot elvileg a kórházban adják, bár azt még nem tudom (22 hetes vagyok), csak a védõnõ mondta.
Én csak a Felicitas csomagról tudok. http://felicitas.qwertynet.hu/ A védõnõtõl kaptam egy Felicitas tájékoztató/reklám füzetecskét, amiben található egy szelvény, amit ha kitöltesz, akkor bizonyos baba üzletekben be lehet váltani. A csomagban termékminták és prospektusok vannak. A kupont csak a 3. trimeszterben lehet beváltani. Én csak errõl tudok.
Én is voltam már 3-szor és nem kaptam semmit, csak elsõ alkalommal egy könyvet: Babavárás kettesben címmel. Nem volt benne semmilyen kupon vagy reklámanyag. Én a köv. alkalommal rá fogok kédezni, tedd ezt Te is! A fejünket csak nem veszik le érte...
Kaposváron semmilyen csomagot nem adnak, nem is tudnak róla.Sõt, szülés után a kórházban sem kapnak a kismamák semmit.
Lányok! Azért van ez a nagy eltérés abban, hogy ki kap ilyen könyvet és ki nem, mert nem mindenhol van jelen az országban a Felicitas Kft. Van ahol más a "szolgáltató". Ezt onnan tudom, hogy egy olyan cég marketing osztályán dolgozom, ahol mi is adtunk bele régebben ajándékot és tájékoztattak mindig minket, hogy most éppen hol vannak Õk és hol mások. Az ország nagy része az övék, de nem minden település!
Én most voltam hétfõn a védõnõnél, ez volt az elsõ találkozásunk, 10 hetes vagyok. Megkaptam a felicitas könyvet, az utolsó oldalon lévõ kupont még hazamenet beváltottam a várandós csomagra. Két évvel ezelõtt mikor a fiammal voltam várandós, akkor a felicitas könyvben olyan kupon volt, amit csak a 3. trimeszterben lehetett beváltani. A védõnõdtõl meg kellett volna kapnod ezt a könyvecskét a legelsõ találkozáskor.
A kérdező hozzászólása: Én már 3x voltam nála, de semmit nem kaptam egy müanyag pisi poháron kívül.....
Én is kaptam Felicitas könyvecskét az elsõ beszélgetés alkalmával a védõnõtõl.A zt írják a 3.trimeszterben vehetõ át:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!