Találatok a következő kifejezésre: Mikortól és jár (24 db)

Mikortól és kinek jár a GYES? Először TGYÁS majd GYED jár és utána?

Legjobb válasz: Mindkettõ annak jár akinek legalább 180 nap biztosított jogviszonya ill munkaviszonya van két éven belül. Mértékük függ a munkabér mértékétõl, mert arra kell figyelni , hogy ha a bér 70 %-a nettó kevesebb,mint 25000 ft, akkor érdemes egybõl gyed helyett gyest kérni. A tgyás van elõbb, aztán a gyed. ennél bõvebben a kincstárnál érdeklõdhetsz.

Mindkettõ annak jár akinek legalább 180 nap biztosított jogviszonya ill munkaviszonya van két éven belül. Mértékük függ a munkabér mértékétõl, mert arra kell figyelni , hogy ha a bér 70 %-a nettó kevesebb, mint 25000 ft, akkor érdemes egybõl gyed helyett gyest kérni. A tgyás van elõbb, aztán a gyed. ennél bõvebben a kincstárnál érdeklõdhetsz.
Elõbb Tgyás a gyerek 6 hónapos koráig, utánna Gyed a gyerek 2 éves koráig és utánna 3 éves koráig Gyes.(a többit az elsõ válaszló leirta) Ha nem volt esetleg bejelentett munkahelyed, akkor csak Gyes jár.

Mikortól használtatok járókát és milyet érdemes venni?

Vagy megteszi az utazóágy is?

Legjobb válasz: mi kölcsönbe kaptunk egy fa járókát, de csak játék-tárolónak használtuk, egy percet nem maradt meg benne soha a kisfiam de a fa mindenképpen jobb szerintem mint a hálós, mert abban meg tud kapaszkodni

mi kölcsönbe kaptunk egy fa járókát, de csak játék-tárolónak használtuk, egy percet nem maradt meg benne soha a kisfiam de a fa mindenképpen jobb szerintem mint a hálós, mert abban meg tud kapaszkodni
Mi elsö perctöl bele tettük nappal sokat. Az volt a nappaliban és oda tettem be. Fa jároka volt és emelhetö, szinte kiságyként funkcionált. aztán 3 hós korától játékokat aggaddtam fölé, és kisebb játszótér lett neki. Mi 9 hós koráig használtuk, segített a felállásban. Utazó ágy hálós az nem jó járókának, és nem állítható a szintje így hajolgatnod kell bele. Az a jó ami állítható, és fa. Ha az elejétöl nem használod már egy ülni tudod nem akar majd benne lenni.
Nekünk is fa járókánk van (még én is voltam benne anno). 3 és fél hós volt a kislányom, mikor felállítottuk neki. Akkor kezdett forgolódni. Most másfél éves és még abban alszik napközben (de ma kapja meg a nagylányos ágyát;)). Szóval mi nagyon jól ki tudtuk használni. Jól elvolt benn mindig is a kicsi. Eljátszott, olvasgatott. Mi szeretjük.
Én egy hálósat vettem használtan nagyon olcsón egy ismerõstõl. A nappaliban tartottuk és a kezdetektõl a baba ébrenléti idejében abban volt, így mindig a közelünkben lehetett. A lányom is jól elvolt benne, a fiam meg egyenesen imádta. A fa járóka nálunk azért nem volt opció, mert nagyobb helyet foglal, a hálósat könnyû volt összecsukni és becsúsztatni a szekrény mögé - akkor még jóval kisebb lakásban laktunk. Ha most a születendõ harmadiknak veszek, neki már fa lesz.
Mi egy babakarámot vettünk kb 2m2 6 szögletû, de lehet formázni, összecsukni, nagyon szereti a kisfiam, elvan benne 40-60 percet is, most 13 hónapos, és 2 éves korig használható, stabil, falhoz is hozzálehet csavarozni, van kis ajtaja.Az elején utazóágyat használtuk, de nem tetszett neki miután már kúszott, nem volt elég helye.
hálós járókánk volt, 4hós korától szoktattam bele mert azt olvastam, minél elõbb teszem, annál inkább megmarad benne, be is vált, 14hós korában nagyobb lakásba költöztünk, itt a konyhában (mint korábban) már nem fért el, így majd a 2. babónál kerül újra elõ. esetleg annyi szól a hálós mellett hogy nem estek ki belõle folyton a játékok úgy, mint a fa járókánál.

Mikortól és meddig használtátok a járókát? Melyik jobb a rácsos fa vagy a hálós?

Aki tud linkelhetne képet. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem a hálós, egyesek szerint a fa. Számomra a hálós kevesebb veszélyt rejt, mint a fa, mellesleg ha elesik sem üti meg magát a gyerkõc.5-6 hós korától használtuk, amikor már nem akart egy helyben maradni. Kb. 1 éves koráig.

Szerintem a hálós, egyesek szerint a fa. Számomra a hálós kevesebb veszélyt rejt, mint a fa, mellesleg ha elesik sem üti meg magát a gyerkõc.5-6 hós korától használtuk, amikor már nem akart egy helyben maradni. Kb. 1 éves koráig.
Kb. 4 hónapos kortól 1, 5 éves korig használtuk mindkét fiamnál. Vagyis a nagynál kevesebb ideig, mert az hálós volt és abból ki tudott mászni. Rájött, hogy ha rátámaszkodik a szélére, akkor az meghajol annyira, hogy a lábát át tudja vetni rajta és már ki is mászott :) A rácsossal ilyen nem történhet, hiszen az merev fa. És szerintem szebb is egy fa bútor, mint egy mûanyag. Nekünk 120x120-as volt, 2 gyerek is kényelmesen elfért benne.
Nekünk ilyen volt, ezt a fajtát nem ajánlom, nem tud hova kapaszkodni, ha nekidõl a hálónak, elcsúszik, és azt is mondják, h nem tesz jót a szemének ez a sûrû háló. A teret is kicsinyíti, h befelé áll a háló. http://www.google.hu/imgres?q=h%C3%A1l%C3%B3s+j%C3%A1r%C3%B3..
Kisfiam csak éjszakára használja a rácsos ágyat, nappal pedig a járókát, ezt: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=162011037&pnr=10001&foto=1 13 hós, még mindig használja!
Nekünk volt mindkettõ! Kölcsönöztük, így nem jelentett gondot az ára. A lányom akkoriban tanult meg felállni, amikor a fa járókát elkezdtük használni. Meg tudott kapaszkodni, az igaz, és nem dõl el, de más elõnyét nem láttam. Egy életre megbántam a fa járókát. Össze-vissza esett benne, hol az alján koppant a feje, hol a rácsokon, fel sem tudom sorolni, hányszor esett el benne, pedig nem volt sokat benne egyáltalán...Aztán kihozta anyukám a hálósat a kölcsönzõbõl, és onnantól nem volt gond. Összesen 3 hónapot használtunk járókát (fa+hálós), szóval jó, hogy nem kellett megvenni. Már a doktor néni is furán nézett, hogy miért puklis állandóan össze-vissza a feje a gyereknek. Komolyan, én már attól féltem, hogy valami baja lesz...a mai napig fura a fejformája. Szóval, ha nagyon járókát akarsz, akkor hálósat! Nem lesz egész nap benne, gondolom, akkor nem fogja annyira bántani a szemét. Ilyen volt a fa: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/32421?storetype=s.. És ilyen a hálós: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/27832?storetype=s..
Nekunk Lindam Playpen van. Par hetes korban elkezdtuk hasznalni, es meg nincs tervben, hogy elpakoljuk. Hamar ossze lehet rakni vagy szetszedni, formalhato az alakja, igy helytakarekos is, ha kell. 16 honapos a lanyom es amiota elkezdett jarni, ezzel valasztottuk le a nappalit es a konyhat.


Kb. mikortól járnak biztosabban és beszélnek, illetve mikortól tudják hogy mit szabad és mit nem? Attól függetlenül, hogy az ember egész életén át csinál olyat, amit nem szabad!

Legjobb válasz: Hogy mikortól járnak biztosan, az nagyon változó, átlagosan 12-15 hónaposan indulnak el, de 9-18 hónap között szórhat, az elsõ lépések után, gondolom, pár hét. Hogy tudják-e, mit szabad mit nem? Azt nem tudom, az tuti, hogy a 13 hónaposom érti, hogy nem, csak épp nem érdekli. Ha rászólok, huncut arcot vág. :) Azt nem hiszem, hogy elõre tudná még.

Hogy mikortól járnak biztosan, az nagyon változó, átlagosan 12-15 hónaposan indulnak el, de 9-18 hónap között szórhat, az elsõ lépések után, gondolom, pár hét. Hogy tudják-e, mit szabad mit nem? Azt nem tudom, az tuti, hogy a 13 hónaposom érti, hogy nem, csak épp nem érdekli. Ha rászólok, huncut arcot vág. :) Azt nem hiszem, hogy elõre tudná még.

A családi kedvezményről szeretnék néhány infót. Kinek és mikortól jár, van-e valamilyen min. Vagy max. Bér amitől érvényesíthető, vagy mindenkinek jár?

Legjobb válasz: A magzat 91 napos korától addig jár, amig családit is kapsz utána. A gyerek vele élõ szülõjének, vagy mostohaszülõjének jár (csak az egyszerûség kedvéért...), onnantól, amikor igényli. Min. bér annyi, hogy legyen adód, hiszen az adódból kapod vissza. Max. a gyerekek számától függõ összeghatárt tudod igényleni, tehát ha annál több lenne az adód, akkor azt az adót már tényleg meg kell fizetni.

A magzat 91 napos korától addig jár, amig családit is kapsz utána. A gyerek vele élõ szülõjének, vagy mostohaszülõjének jár (csak az egyszerûség kedvéért...), onnantól, amikor igényli. Min. bér annyi, hogy legyen adód, hiszen az adódból kapod vissza. Max. a gyerekek számától függõ összeghatárt tudod igényleni, tehát ha annál több lenne az adód, akkor azt az adót már tényleg meg kell fizetni.

Angliában fogok szülni, de nem sokat tudok az ottani rendszerről. Első gyermekünk lesz. Milyen nemzetiségű lesz a babánk? Mikortól lehet szabira menni és mennyi pénz jár?

Legjobb válasz: Huuu, elso valaszolo ezt en is szivbol koszonom!!! Nyomok is egy zoldet neked. :) Kedves kerdezo:En igazan arra tudok valaszolni neked, hogy milyen nemzetisegu lesz a babad. Ha a ferjed/parod is magyar akkor a gyereketek magyar allampolgar lesz, de ha 10 evig tartozkodik Angliaba akkor megkapja az angol allampolgarsagot is. Ez a 10 ev azt jelenti, hogy 190 napnal tovabb nem hagyja el az orszagot. Angliaban a gyerek mindenkeppen az anyja allampolgarsagat kapja kiveve ha a ferjed angol. Elettarsi viszony nem eleg hozza. Kuldok neked egy linket is ha, tudsz angolul akkor itt utanna olvashatsz. Az aljan valamelyik almenube van ez leirva (azt hiszem children born in the United Kingdom): http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibi.. Mi is a ferjemmel most tervezunk babat es Angliaba elek, ha jol tudom akkor jar: Statutory maternity pay ezt az elso valaszolo gyonyoruen leirta Ezenkivul van child tax credit (ez ado kedvezmeny) Aprilistol egy egyszeri 190 fontos osszeg amit vitaminpenznek hivnak A neve pregnancy healt grant ezt a terhesseged 25-dik hetetol lehet felvenni Child benefit ezt a gyerek 16 eves koraig kapod de ha tanul a gyerek akkor tovabb is. Sajnos nem jut eszembe a Magyar megfeleloje. Sure start maternity grant, ez egy egyszeri 500 fontos segely amit a baba szuletese elott 11 hettel a baba harom eves koraig lehet felvenni. Az otthoni anyasagi segelyhez hasonliatnam. Kuldok neked egy oldalt itt minden megvan es a nyomtatvanyokat is letoltheted: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxC..

Huuu, elso valaszolo ezt en is szivbol koszonom!!! Nyomok is egy zoldet neked. :) Kedves kerdezo:En igazan arra tudok valaszolni neked, hogy milyen nemzetisegu lesz a babad. Ha a ferjed/parod is magyar akkor a gyereketek magyar allampolgar lesz, de ha 10 evig tartozkodik Angliaba akkor megkapja az angol allampolgarsagot is. Ez a 10 ev azt jelenti, hogy 190 napnal tovabb nem hagyja el az orszagot. Angliaban a gyerek mindenkeppen az anyja allampolgarsagat kapja kiveve ha a ferjed angol. Elettarsi viszony nem eleg hozza. Kuldok neked egy linket is ha, tudsz angolul akkor itt utanna olvashatsz. Az aljan valamelyik almenube van ez leirva (azt hiszem children born in the United Kingdom): http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibi.. Mi is a ferjemmel most tervezunk babat es Angliaba elek, ha jol tudom akkor jar: Statutory maternity pay ezt az elso valaszolo gyonyoruen leirta Ezenkivul van child tax credit (ez ado kedvezmeny) Aprilistol egy egyszeri 190 fontos osszeg amit vitaminpenznek hivnak A neve pregnancy healt grant ezt a terhesseged 25-dik hetetol lehet felvenni Child benefit ezt a gyerek 16 eves koraig kapod de ha tanul a gyerek akkor tovabb is. Sajnos nem jut eszembe a Magyar megfeleloje. Sure start maternity grant, ez egy egyszeri 500 fontos segely amit a baba szuletese elott 11 hettel a baba harom eves koraig lehet felvenni. Az otthoni anyasagi segelyhez hasonliatnam. Kuldok neked egy oldalt itt minden megvan es a nyomtatvanyokat is letoltheted: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxC..
Szatok Majiusba koltoztunk ki a paromal Angliaba es juniusba keztunk kell dolgozni es ugy dontottunk hogy babat szeretnenk de atol felunk hogy nem kappjuk meg a tamogatasokat mert nem dolgozok 6 honapja meg atol hogy mi ugynoksegen keresztul dolgozunk es nem szeretnem hogy elkuldjenek vagy le offoljanak mert terhes vagyok kerlek segitsetek hogy mitt csinaljunk vagy hova kell fordulnunk a tamogatasok miatt valaszotokat elore is koszonom.( bocsi hogy ekezet nelkul itam csak Angol gepem van )
Én is írtam ki egy hasonló kérdést, ha tudtok, kérlek segítsetek megválaszolni!Szeptemberben költözünk, novemberben szülök, de sem én, sem a párom nem igazán beszéljük még a nyelvet.Neki másnaptól lesz m, unkahelye, és egy albérletben leszünk az elején!

Gyerekágyi segély mikortól van, és mennyi az összege? És meddig jár?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy a szülési szabadság után jár és az átlagfizetésed 75 %-a és 180 napig kapod.Aztán jön a gyed.A mi az átlagkereset 70%-a.

Én úgy tudom hogy a szülési szabadság után jár és az átlagfizetésed 75 %-a és 180 napig kapod.Aztán jön a gyed.A mi az átlagkereset 70%-a.
Én úgy tudom a szülési szabi és a gyás ugyanaz. Megigényelheted a kiírt idõpont elõtt 4 héttel v. a szülés napjától, és 168 napig tart. A fizetés 70%-a.
terhességi gyermekágyi segély a szülési szabadság idõtartamára jár, összesen 168 napra. Ezt a szülõ nõ kérésére a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal már meg lehet kezdeni. Az összege már kicsit bonyolultabb, fõ szabály szerint, ha folyamatos a biztosításod és volt az elõzõ évben legalább 180 bérezett napod, vagy közvetlenül a szülést megelõzõen 180 napod akkor annak a jövedelmednek a 70 %-a. Ha 180 naptól kevesebbnyi béred volt, akkor kicsit másképp kell számolni. De ami biztos az a 70 %. Ebbõl járulékot nem vonnak, csak adót. (ha szükséges)

Ha 2010 szeptember 16. -án szültem mikor jár le a TGYÁS és mikortól kezdődik a Gyed? Mikor lehet legkorábban megigényelni a GYED-et?

Legjobb válasz: Ha a szülés idõpontjától kérted, akkor 168 napig jár a TGYÁS és amikor lejár, vagyis a 169. naptól a GYED.

Ha a szülés idõpontjától kérted, akkor 168 napig jár a TGYÁS és amikor lejár, vagyis a 169. naptól a GYED.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, jól értem, hogy a hétvégéket is bele kell számolnom a 168 napba?
A kérdező hozzászólása: Ó de jó, most végre pontos dátumot tudok. Mégegy kérdés , legkorábban mikor igényelhetem meg majd a GYED-et?
A gyedet akár most is megigényelheted, mert bele kell írnod a folyósítás kezdõ idõpontját. Vagyis nem kell megvárnod hogy lejárjon a tgyás, az igénylést beadhatod, így legalább folyamatosan jön a pénz. A munkahelyednek is ki kell tölteni a saját példányt, plusz kérned kell fizetés nélküli szabit is:)

Mikortól jár a Gyes. Gyed? Mikor vagyok rá jogosult? Külföldön voltam egy évet ott dolgoztam volt utánam fizetve minden. Most nincs munkám és szeretnék kisbabát. Jogosult vagyok e bármilyen Terhességes támogatásra vagy sem?

Legjobb válasz: Tgyáshoz illetve gyedhez két feltételt kell együttesen teljesíteni: a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap munkaviszony, illetve a szülés napján biztosítottnak kell lenni. Tehát ha jelenleg nincs illetve késõbb sem lesz munkád akkor csak az alanyi jogon járó juttatásokra leszel jogosult, függetlenül az elõzményektõl.

Tgyáshoz illetve gyedhez két feltételt kell együttesen teljesíteni: a szülést megelõzõ két évben legalább 365 nap munkaviszony, illetve a szülés napján biztosítottnak kell lenni. Tehát ha jelenleg nincs illetve késõbb sem lesz munkád akkor csak az alanyi jogon járó juttatásokra leszel jogosult, függetlenül az elõzményektõl.
A külföldi munkaviszony után kint fizetett járulékok nem jogosítanak itthon az egészségbiztosítás pénzbeni ellátásaira. Ha nem lesz a szülés elõtt legalább 365 napod biztosításban, akkor csak gyest és csp-t fogsz kapni, onnantól, hogy megszületett a gyerek. Elõtte semmi.

Jár már a komp Tiszadobnál? És ha nem, mikortól fog?

Legjobb válasz: Nem sûrûn járok arra pedig ott lakok a közeli faluban:D

Nem sûrûn járok arra pedig ott lakok a közeli faluban:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!