Találatok a következő kifejezésre: Mikortól és jár (27 db)

Mikortól és kinek jár a GYES? Először TGYÁS majd GYED jár és utána?

Legjobb válasz: Mindkettõ annak jár akinek legalább 180 nap biztosított jogviszonya ill munkaviszonya van két éven belül. Mértékük függ a munkabér mértékétõl, mert arra kell figyelni , hogy ha a bér 70 %-a nettó kevesebb,mint 25000 ft, akkor érdemes egybõl gyed helyett gyest kérni. A tgyás van elõbb, aztán a gyed. ennél bõvebben a kincstárnál érdeklõdhetsz.

Mindkettõ annak jár akinek legalább 180 nap biztosított jogviszonya ill munkaviszonya van két éven belül. Mértékük függ a munkabér mértékétõl, mert arra kell figyelni , hogy ha a bér 70 %-a nettó kevesebb, mint 25000 ft, akkor érdemes egybõl gyed helyett gyest kérni. A tgyás van elõbb, aztán a gyed. ennél bõvebben a kincstárnál érdeklõdhetsz.
Elõbb Tgyás a gyerek 6 hónapos koráig, utánna Gyed a gyerek 2 éves koráig és utánna 3 éves koráig Gyes.(a többit az elsõ válaszló leirta) Ha nem volt esetleg bejelentett munkahelyed, akkor csak Gyes jár.

Mikortól használtatok járókát és milyet érdemes venni?

Vagy megteszi az utazóágy is?

Legjobb válasz: mi kölcsönbe kaptunk egy fa járókát, de csak játék-tárolónak használtuk, egy percet nem maradt meg benne soha a kisfiam de a fa mindenképpen jobb szerintem mint a hálós, mert abban meg tud kapaszkodni

mi kölcsönbe kaptunk egy fa járókát, de csak játék-tárolónak használtuk, egy percet nem maradt meg benne soha a kisfiam de a fa mindenképpen jobb szerintem mint a hálós, mert abban meg tud kapaszkodni
Mi elsö perctöl bele tettük nappal sokat. Az volt a nappaliban és oda tettem be. Fa jároka volt és emelhetö, szinte kiságyként funkcionált. aztán 3 hós korától játékokat aggaddtam fölé, és kisebb játszótér lett neki. Mi 9 hós koráig használtuk, segített a felállásban. Utazó ágy hálós az nem jó járókának, és nem állítható a szintje így hajolgatnod kell bele. Az a jó ami állítható, és fa. Ha az elejétöl nem használod már egy ülni tudod nem akar majd benne lenni.
Nekünk is fa járókánk van (még én is voltam benne anno). 3 és fél hós volt a kislányom, mikor felállítottuk neki. Akkor kezdett forgolódni. Most másfél éves és még abban alszik napközben (de ma kapja meg a nagylányos ágyát;)). Szóval mi nagyon jól ki tudtuk használni. Jól elvolt benn mindig is a kicsi. Eljátszott, olvasgatott. Mi szeretjük.
Én egy hálósat vettem használtan nagyon olcsón egy ismerõstõl. A nappaliban tartottuk és a kezdetektõl a baba ébrenléti idejében abban volt, így mindig a közelünkben lehetett. A lányom is jól elvolt benne, a fiam meg egyenesen imádta. A fa járóka nálunk azért nem volt opció, mert nagyobb helyet foglal, a hálósat könnyû volt összecsukni és becsúsztatni a szekrény mögé - akkor még jóval kisebb lakásban laktunk. Ha most a születendõ harmadiknak veszek, neki már fa lesz.
Mi egy babakarámot vettünk kb 2m2 6 szögletû, de lehet formázni, összecsukni, nagyon szereti a kisfiam, elvan benne 40-60 percet is, most 13 hónapos, és 2 éves korig használható, stabil, falhoz is hozzálehet csavarozni, van kis ajtaja.Az elején utazóágyat használtuk, de nem tetszett neki miután már kúszott, nem volt elég helye.
hálós járókánk volt, 4hós korától szoktattam bele mert azt olvastam, minél elõbb teszem, annál inkább megmarad benne, be is vált, 14hós korában nagyobb lakásba költöztünk, itt a konyhában (mint korábban) már nem fért el, így majd a 2. babónál kerül újra elõ. esetleg annyi szól a hálós mellett hogy nem estek ki belõle folyton a játékok úgy, mint a fa járókánál.

Mikortól használtatok járókát és hogy tetszett a babának?

Másik kérdés: A rácsos kiságy alját mikor vettétek lejjebb?

Legjobb válasz: A rácsoságyat 6 hónapos korában engedtük le, még épp' idõben, mert rá 3 napra a rácsokba kapaszkodva felállt, felhúzta magát... Járókánk nekünk nincs, szerencsére gurul a kiságyunk, így (ha úgy van) azt szoktam áttolni a nappaliba, és abban elvan, míg én pl. hajtogatom a ruhákat, vagy port törlök. Amúgy utazóágyunk is van, de azt nem szereti annyira, mert nem lát ki úgy belõle.

A rácsoságyat 6 hónapos korában engedtük le, még épp' idõben, mert rá 3 napra a rácsokba kapaszkodva felállt, felhúzta magát... Járókánk nekünk nincs, szerencsére gurul a kiságyunk, így (ha úgy van) azt szoktam áttolni a nappaliba, és abban elvan, míg én pl. hajtogatom a ruhákat, vagy port törlök. Amúgy utazóágyunk is van, de azt nem szereti annyira, mert nem lát ki úgy belõle.
Újszülött kortöl használtuk, állítható magasságú. Mikor már helyet változtattak, akkor már csak szükség esetén tettem be a gyerekeimet. Jó, mert napközben nem a szobájukban voltak, hanem velem a nappaliban vagy a konyhában. Volt, hogy aludtak is benne.
Ujszulottkortol hasznaltunk jarokat. Racsos agyat kb. 6 hosan vettuk lejjebb, mikor mar lattuk, hogy eselyes, hogy felhuzza magat.
Én már akkor lejjebbtettem, mikor már ülni készült. Járókát meg szintén kb fél éves kortól, amikor már mászni kezdett. Utána is jó még mert már esetleg fel mászik a kanapéra, de lemászni nem tud, így ha fõztem akkor biztonságban a járókában volt.
A járókát mindkettõ gyereknél újszülött koruk óta használtuk. Rácsos volt, gurulós/fékezhetõs, 100x100 cm-es és három magasságba állítható. Szerették, én is szerettem. Segítség volt nekem, nekik meg biztonságos, tágas játszóhely. A rácsos ágyat a második fokozatra akkor tettük le, mikor már próbálták felhúzni magukat, próbáltak felülni.


Ti mikortól hagytátok a gyereket egyedül, felügyelet és járóka nélkül játszani?

Kisfiam 15 hónapos, de egy másodpercre nem merem magára hagyni ha nincs a járókában vagy a kiságyban. Viszont mástól meg hallom, hogy ilyen korú gyereke bent teszi a dolgát a szobában aután amikor úgy gondolja kibandukol anyukához a konyhába. Én vagyok túl parás? Állandóan attól félek hogy felmászik valahova aztán leesik ga nem vagyok ott, beveri a fejét a radiátorba, stb. Túlzásba viszem az aggòdást?

Legjobb válasz: Túlzásba viszed nagyon. 9hós kora óta mászik a fiam, elvan magában is, persze a fél szememet mindig rajta tartottam. Nem voltam folyton a nyomában, hagyni kell neki is szabad teret, mellesleg így nem haladsz semmivel sem. Hagyd érvényesülni egy kicsit.

Túlzásba viszed nagyon. 9hós kora óta mászik a fiam, elvan magában is, persze a fél szememet mindig rajta tartottam. Nem voltam folyton a nyomában, hagyni kell neki is szabad teret, mellesleg így nem haladsz semmivel sem. Hagyd érvényesülni egy kicsit.
Nem értem ki pontozza le itt a válaszokat. Tök jó válaszokat kaptál. Igen, paramami vagy. Az én fiam 13 hós most tanul járni. És esni is szegénykém... De így tanul. Én is simán hagyom, hogy szabadon másszon a lakásban. Minden el van pakolva magasra, ami veszélyes lenne neki, a többit meg pakolhatja. Sokszor elvan a szobájában is, nézegeti a könyveit. Nincs mindig mellettem, de fél szemmel mindig figyelek rá. És ha fejjel elõre indul meg, akkor dobj egy összehajtott pokrócot az ágy mellé, az tompítja a koppanást, de szerintem abból is megtanulja, hogy az nem jó játék.
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztam le a válaszokat, én eddig még nem is pontoztam, most nyomok mindenkinek zöldet. az a bajom nekem is hogy azonnal bajba keveredik ha nem vagyok mellette. hihetetlen dolgokra képes :-) de megpróbálok visszavenni. pont ezért kérdeztem hogy másnál ez hogy mûködik. nekem elsõ ba bám lehet hogy picit ezért vagyok ilyen. nem esek kétségbe ha elesik, mert ügyesen lehuppan a popóra, csak imád ide oda felmászni. képes odatolni valamit és rááll arra ha nem éri el :-/ elég ha egyszer nem figyelek és ott lehet a baj :-( de valószínûleg tényleg kicsit túlzásba estem ha ennyien mondjátok !
16 -os nem érted az anyukákat, de ezek szerint csak te is ott hagytad a gyerekekt, ha ilyeneket megcsinált. Kérdezõ én is kicsit paramaminak gondolom magam, de hozzás képest nem vagyok az :) Nálunk gyerekbiztos a lakás és ott hagyom õket, persze nemórákra, de csinálok mellettük mindent.
Lol, egy izgõ-mozgó rosszcsontot miért nem hagysz egyedül a szobában, de ha a 6 hónapos még semmi veszélyeset nem csináló baba alszik és leviszed a szemetet 4-5 perc alatt, már egy szemét vagy, aki veszélyezteti a gyerekét (azt is itt válaszolják és elsöprõ többséggel) Ez egy vicc.
16-osnak A felügyelet nélkül hagyás, itt nem azt jelenti, hogy leteszem a gyereket, azt átmegyek a szomszédba teázni. Kedves utolsó! Semmilyen baba/kisgyerek mellõl nem ajánlatos akár a szemetet levinni!El is mondom h miért.Mert hiába nem mozog még annyira pl egy 6 hónapos baba, de miközben a szülõ elhagyja a lakást, és valami baja lesz (kitöri a lépcsõn a nyakát, betörõ leüti/leszúrja, rosszul lesz..stb) a gyerekkel mi lesz a lakásban??Ordít amíg rá nem törik az ajtót?? Nem...boltba se ugrunk el, hiába alszik a gyerek..ugyan ezen okokból, csak még kiegészíteném azzal, hogy ebben az esetben még egy autó is elütheti az embert..
Na utolós jól lelettél pontozva, pedig amit írsz én is nagyon egyetértek vele.
Nem baj!Már megszoktam! :) A nulla pontos! :D
hm, nekünk nem volt nagynál se meg most se járókánk, földön, szõnyeg azon pléd :-) amikor már kúszott mászott bababiztossá tettük a helyiségeket, néha ránéztem ha akart kijött utánam és azokat a helyiségeket ami olyan volt becsuktam.most a pici 8 hónapos lesz gurulva közlekedik, nem õrzöm kb 4 hós kora óta lent van, ha megunja beteszem kiságyba vagy pihenõsékbe, ritkán etetõszékbe, babakocsiba.van hogy vele vagyok vagy nõvére ott van van hogy viszem magammal konyhába. 5 éves és 8 hós anyuka
21-es, akkor ha a kertes házatok emeletes, akkor se fel, se le ne menj, ha a gyerek a másik szinten van, mert mi van, ha leesel, mikor wc-re mégy, mi lesz a gyerekkel? De magaddal se vidd, mert mi van, ha vele együtt esel le? A legjobb az, ha az alsó szintre cuccoltok még mielõtt teherbe esel, mert hát terhesen is lépcsõzni, az is veszélyes ám... Az ajtókat is szereltesd le, mert mi van, ha bemégy mondjuk a kamrába egy kiló cukorért és a huzat rádcsapja és beszorulsz? De a postáshoz se menj ki a kiskapuig, mert amíg átveszed a levelet/csomagot, mi van, ha rádesik egy cserép? Azért túlzásokba ne essél már. Kakálni se menj el, mert mi van, ha addig történik valami, amíg ott ülsz? Sõt zenét se kapcsolj, mert a végén nem hallod meg, ha kigyulladt a tévé míg berakod a mosást... stb.
Amúgy ott se kell hagyni a gyereket, mert lehet félrenyelsz egy meggymagot, vagy strokeot vagy infarktust kapsz miközben ülsz a kisággyal szemben és figyeled, nehogy baja legyen.
Nekem ugyanezek jutottak eszembe Utolsó, csak lusta voltam leírni. Köszi, hogy megtetted helyettem is.
Gratulálok a primitív gondolkozásodhoz. A kérdést töröltem a válaszolt kérdéseim közül..egyszerûen felesleges ilyen nagy tudású emberekkel társalogni..
15 hónapos gyerek nem olyan nagy még, hogy néha ne lehetne a járókában, nálunk 18 hónapos korig üzemelt, de mindig csak a konyhában -ott volt helye- és néha kimondottan jót játszott benne. A szobában a szõnyegen kúszott-mászott, úgy kell kialakítani ha lehet, hogy ne érhesse baj. Beszélni hozzá folyamatosan, esetlen egy extrém helyzetet kipróbálni vele, hogy igy jársz, ha ide, vagy oda felmászol. meg fogja érteni, egyébként mire felnõ éri egypár baleset, amit úgyse tudunk kivédeni.
Nekem nagyon fura, hogy itt az anyukák többsége simán felügyelet nélkül hagy egy ekkora gyereket. És itt nem csak az elesés, beverésrõl van szó, ezek a picik még olyanokat csinálnak, ami az ember fejében meg sem fordul. Pl. Leherap egy játékból, vagy bármibõl egy kis darabot, leszippantja, félrenyeli, orrába, fülébe dugja, stb. ha nem látod, azt sem tudod, mi baja van. Én nem hagytam felügyelet nélkül, mégis elõfordult, hogy arra lettem figyelmes, hogy épp egy ásványvizes palack kupakjától öklendezik, és szedtem ki a szájából apró üvegdarabot is, amit a hûtõ alól kotort elõ valahogy, pedig nagyon alaposan próbáltam mindig eltakarítani, ha összetört valami. És akkor is megállt az ütõ bennem, amikor térült fordult, és hozta nekem a villanykörtét, amit az ágy fölötti olvasólámpából csavart ki. Álmomban eszembe nem jutott volna, hogy erre is már képes, és marhára örültem, hogy nem nyúlt be a helyére, azóta is kihúzva tartom a zsinórját, és izzót sem tettem bele. Szóval irtó leleményesek, ha veszélyforrásról van szó, egyszerûen képtelenség mindent kiiktatni. Szóval én azt gondolom, felelõtlenség egy ekkora gyereket felügyelet nélkül hagyni, de ez csak az én véleményem. Azt meg nem tudom, hogy kinél mit jelent a "fél szemem rajta van", mert ha a gyerek egy tök másik helyiségben van, akkor még ha kaméleon az anyuka, akkor sem lát rá sehány szemmel, tehát egyedül van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a jótanácsokat:-) igyekszem lazítani kicsit:-) egyébként le tud tolatni, mindenhonnan úgy mászik le hogy letolat, azért ennyire nem vagyok klinikai eset, csak valamiért szeret a karfán hintázni elõre hátra, a nagy elõrehintázásból meg lendül fejjel lefelé :-/ majd megtanítom neki hogy ez nem jó játék.
Túlparázod!10 hónaposan indult el a lányom.Azóta bejárja az egész lakást.Nem vagyok vele egész nap.Sõt mosok, fõzök, teregetek, takarítok, vasalok stb. õ addig arra játszik amerre akar.Ha egész nap vele lennék, másra nem jutna idõ!Ha akar, ugyis megtalál.Néha oda jön, ahol épp vagyok, máskor meg máshol játszik. Hagyj neki életteret, had legyen egyedül.Tanuljon meg önállóan játszani, ne ülj mindig mellette. :)
Szerintem abszolút nem parázod túl, én sem hagynék egyedül egy 15 hónapos babát egyedül a szobában úgy, hogy nem látok rá. Pontosan azokért amikert írtál.
A kérdező hozzászólása: egyébként hagyom érvényesülni, ügyes önálló baba. 2 órát os el van a járókában egyedül, szóval nincs a szoknyám mellett állandóan, de csak úgy "szabadon"nem merem otthagyni egy pillanatra se:-/
Nagyon túlzás. 9-10 hónapos korától (mióta mászik) én nem õrzöm a fiam. Elõtte sem ültem mellette non-stop, azóta pedig csinálom a dolgom, ha akar valamit, akkor utánam jön. Akkor nézek be, ha túl nagy a csend, mert az sok jót nem jelent. Már 2 éves, önálló, magát elfoglalni tudó gyerek.
Egyébként hogy marad meg a járókában 2 órán át egy 15 hónapos kisgyerek (már régen nem baba)? Az én fiam egész nap jött ment már ebben a korban is, megõrült volna, ha bezárom órákra ekkora helyre.
Igen.Para mami vagy. És ha beveri a fejét a radiátorba akkor mi van?Oda mész, megpuszilgatod, megszeretgeted és kész.Én ilyenkor elszoktam dádá-zni az adott tárgyat! :D Az enyémek már borultak ágyról, székbõl, fejeltek le falat, estek el betonon és még sincs semmi bajuk. Másként hogy tanulnák meg mi a veszélyes, mit kell kerülni, mi a nem jó...stb.Ha lehet ezt mondani, a nagy esésekbõl is tanulnak, illetve ebben a korban fõleg abból tanulnak..
Te komolyan 2 órára beleteszed a járókába???És hogy bírja?? Bezárod egy 1x1 méteres rácsos ágyba?? Neki nem az már a dolga!Hanem, hogy felfedezze a környezetét.Azt, hogy milyen a külvilág. És mi van akkor ha néha elesik, leesik, megüti magát?Semmi!Megtanulja, hogy azt nem szabad. Túlfélted, óvod õt!Hidd el, ez nem tesz jót neki! Az enyém 16 hónapos és egy örökmozgó! 2-es voltam
A kérdező hozzászólása: na szép :-( akkor asszem valahogy helyre kell tenni magamat fejben... de az a baj , hogy a kedvenc szórakozása delmászni a kanapè karfájára, aztán megpróbálni fejjel elõre lelandolni róla :-/ amúgy ilyen hatszögletû alj nélküli járókája van, kb 4 m2, simán elfér benne a játékaival együtt, meg szeret is benne lenni.
Persze, még 3 évesen is el fog férni, mégsem fogod beletenni órákra mert nem fog benne megmaradni. Nyugodtan hagyd ott valahol, beszélj hozzá, figyeld hogy ne lásson. Amikor fel akar mászni rászólsz, elmagyarázod, hogy nem szabad. 1.5 évesen nehogy már egy járókába legyen bezárva, mert félsz hogy leesik. Az utcán is cipeled, fel ne bukjon? Nem szabad ennyire félteni azért.
15 hónaposan fejjel lefelé indul meg?Na látod, a túlféltésed eredménye.Már rég meg kellett volna neki tanítani, hogy hogy kell lemászni róla.Az én lányom 1 évesen tanulta meg, hogy hogy másszon le, és nem fejjel indul meg.
5. és 6. válaszoló vagyok. Elhiszem, hogy el van benne, ha ezt szokta meg, de neki már régen nem ott kellene tölteni az idejét. Egy ekkora gyereknek menni, szaladni kell, fel kell fedezni mindent, pakolni, rosszalkodni és igen, esni is. Tedd el azt a járókát szerintem és vedd egy kicsit lazábban a dolgot.
enyém soha nem volt járókában és már a kezdetektõl mindent megcsináltam mellette segítség híján. viszonylag biztonságossá tettem a lakást. veszélyesek magasra, konnektorba védõ, pici dolgok elrakva, szekrények lezárva ha olyan van benne, stb. már 7 hónapos korában is kúszott mászott a lakásban míg fõztem, persze ránéztem gyakran, de hát a 4, 5 évesemre is ránézek pár percenként ;) ezt a lemászás dolgot meg meg kell tanítani. olyan okosak! enyém 10 hónaposan bukfencezett le a kanapéról, akkor 2 órán keresztül gyakoroltuk a letolatást, azóta nem próbálkozott fejjel elõre. egyébként ennyi idõsen szerintem is picit sok a 2 óra. inkább a lakást próbáld biztonságosabbá tenni, pár hónap múlva már ki fog mászni a mászókából, jobb lenne szépen lassan hozzászokni inkább a szabadságához :)
nekünk nem is volt soha jarokank...amíg még nem mocorgott az agyaba tettem, mikor meg ficeregni kezdett, mi is kapásból a tolatassal kezdtük, ezt megtanulta kb.8-9 hónapos korára, onnan meg oda ment a lakásban, ahová akart, raneztem sokszor, de hagytam szabadon. .valóban meg kell tanulniuk esni is...hidd el késõbb rosszabbul jartok, ha nem tanul meg magára is vigyazni, esest tompitani, ilyesmik. .
De buta emberek vannak...olyanról még nem hallottál , h. bababiztonságos helység?Ha a kanapéról akar leugrálni , miért nem raksz köré párnát , had huppanjon arra , még élvezni is fogja amellett , h. baja sem esik...konektorokra , sarkokra , élekre is lehet venni védõcuccokat...másrészt lehet venni valami karámféleséget , ami nagyobb mint egy kiságy vagy egy járóka ...te alakítod ki akkorára amekkora csak elfér a lakásban...ott van helye játszani meg szaladgálni , már ha elég tágas...és mégsem lesz baja...amúgy arról nem hallottatok , h. egy anyuka nagyobbik fiának az autóját elvette a kisebbik tesó és másodperceken belül a torkán akadt az egyik kereke még mielõtt az anyuka eltudta volna tõle kobozni és megfulladt szegény...?szörnyû , de ez is szinte kikerülhetetlen...õ nem a kisebbiknek vette , mert tudta , h. neki még veszélyes nyílván a nagyobbik fiának akart örömet szerezni, viszont arról sem tehetett , h. kierõszakolta a nagyobbiktól és betuszkolta pillanatok alatt a szájába...Ha ott van is vele valaki napi 24 órában akkor is megtörténhet a baj...szerintem legjobb megoldás , h. ha a lehetõ legbiztonságosabb környezetben hagyjuk egyedül játszani a gyereket...mondjuk hiába ez adott nálunk még így is néha kúszás közben beveri a fejét...mert háth ugye még csak fejnehéz...:Dkikerülhetetlen...azért ugye még , ha az ember az ajtóba is magával viszi a gyereket ha csengetnek tök oké...na de nagywécéshez ...az már...húzós...

Mikortól és meddig használtátok a járókát? Melyik jobb a rácsos fa vagy a hálós?

Aki tud linkelhetne képet. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem a hálós, egyesek szerint a fa. Számomra a hálós kevesebb veszélyt rejt, mint a fa, mellesleg ha elesik sem üti meg magát a gyerkõc.5-6 hós korától használtuk, amikor már nem akart egy helyben maradni. Kb. 1 éves koráig.

Szerintem a hálós, egyesek szerint a fa. Számomra a hálós kevesebb veszélyt rejt, mint a fa, mellesleg ha elesik sem üti meg magát a gyerkõc.5-6 hós korától használtuk, amikor már nem akart egy helyben maradni. Kb. 1 éves koráig.
Kb. 4 hónapos kortól 1, 5 éves korig használtuk mindkét fiamnál. Vagyis a nagynál kevesebb ideig, mert az hálós volt és abból ki tudott mászni. Rájött, hogy ha rátámaszkodik a szélére, akkor az meghajol annyira, hogy a lábát át tudja vetni rajta és már ki is mászott :) A rácsossal ilyen nem történhet, hiszen az merev fa. És szerintem szebb is egy fa bútor, mint egy mûanyag. Nekünk 120x120-as volt, 2 gyerek is kényelmesen elfért benne.
Nekünk ilyen volt, ezt a fajtát nem ajánlom, nem tud hova kapaszkodni, ha nekidõl a hálónak, elcsúszik, és azt is mondják, h nem tesz jót a szemének ez a sûrû háló. A teret is kicsinyíti, h befelé áll a háló. http://www.google.hu/imgres?q=h%C3%A1l%C3%B3s+j%C3%A1r%C3%B3..
Kisfiam csak éjszakára használja a rácsos ágyat, nappal pedig a járókát, ezt: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=162011037&pnr=10001&foto=1 13 hós, még mindig használja!
Nekünk volt mindkettõ! Kölcsönöztük, így nem jelentett gondot az ára. A lányom akkoriban tanult meg felállni, amikor a fa járókát elkezdtük használni. Meg tudott kapaszkodni, az igaz, és nem dõl el, de más elõnyét nem láttam. Egy életre megbántam a fa járókát. Össze-vissza esett benne, hol az alján koppant a feje, hol a rácsokon, fel sem tudom sorolni, hányszor esett el benne, pedig nem volt sokat benne egyáltalán...Aztán kihozta anyukám a hálósat a kölcsönzõbõl, és onnantól nem volt gond. Összesen 3 hónapot használtunk járókát (fa+hálós), szóval jó, hogy nem kellett megvenni. Már a doktor néni is furán nézett, hogy miért puklis állandóan össze-vissza a feje a gyereknek. Komolyan, én már attól féltem, hogy valami baja lesz...a mai napig fura a fejformája. Szóval, ha nagyon járókát akarsz, akkor hálósat! Nem lesz egész nap benne, gondolom, akkor nem fogja annyira bántani a szemét. Ilyen volt a fa: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/32421?storetype=s.. És ilyen a hálós: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/27832?storetype=s..
Nekunk Lindam Playpen van. Par hetes korban elkezdtuk hasznalni, es meg nincs tervben, hogy elpakoljuk. Hamar ossze lehet rakni vagy szetszedni, formalhato az alakja, igy helytakarekos is, ha kell. 16 honapos a lanyom es amiota elkezdett jarni, ezzel valasztottuk le a nappalit es a konyhat.

Kb. mikortól járnak biztosabban és beszélnek, illetve mikortól tudják hogy mit szabad és mit nem? Attól függetlenül, hogy az ember egész életén át csinál olyat, amit nem szabad!

Legjobb válasz: Hogy mikortól járnak biztosan, az nagyon változó, átlagosan 12-15 hónaposan indulnak el, de 9-18 hónap között szórhat, az elsõ lépések után, gondolom, pár hét. Hogy tudják-e, mit szabad mit nem? Azt nem tudom, az tuti, hogy a 13 hónaposom érti, hogy nem, csak épp nem érdekli. Ha rászólok, huncut arcot vág. :) Azt nem hiszem, hogy elõre tudná még.

Hogy mikortól járnak biztosan, az nagyon változó, átlagosan 12-15 hónaposan indulnak el, de 9-18 hónap között szórhat, az elsõ lépések után, gondolom, pár hét. Hogy tudják-e, mit szabad mit nem? Azt nem tudom, az tuti, hogy a 13 hónaposom érti, hogy nem, csak épp nem érdekli. Ha rászólok, huncut arcot vág. :) Azt nem hiszem, hogy elõre tudná még.

A családi kedvezményről szeretnék néhány infót. Kinek és mikortól jár, van-e valamilyen min. Vagy max. Bér amitől érvényesíthető, vagy mindenkinek jár?

Legjobb válasz: A magzat 91 napos korától addig jár, amig családit is kapsz utána. A gyerek vele élõ szülõjének, vagy mostohaszülõjének jár (csak az egyszerûség kedvéért...), onnantól, amikor igényli. Min. bér annyi, hogy legyen adód, hiszen az adódból kapod vissza. Max. a gyerekek számától függõ összeghatárt tudod igényleni, tehát ha annál több lenne az adód, akkor azt az adót már tényleg meg kell fizetni.

A magzat 91 napos korától addig jár, amig családit is kapsz utána. A gyerek vele élõ szülõjének, vagy mostohaszülõjének jár (csak az egyszerûség kedvéért...), onnantól, amikor igényli. Min. bér annyi, hogy legyen adód, hiszen az adódból kapod vissza. Max. a gyerekek számától függõ összeghatárt tudod igényleni, tehát ha annál több lenne az adód, akkor azt az adót már tényleg meg kell fizetni.

Angliában fogok szülni, de nem sokat tudok az ottani rendszerről. Első gyermekünk lesz. Milyen nemzetiségű lesz a babánk? Mikortól lehet szabira menni és mennyi pénz jár?

Legjobb válasz: Huuu, elso valaszolo ezt en is szivbol koszonom!!! Nyomok is egy zoldet neked. :) Kedves kerdezo:En igazan arra tudok valaszolni neked, hogy milyen nemzetisegu lesz a babad. Ha a ferjed/parod is magyar akkor a gyereketek magyar allampolgar lesz, de ha 10 evig tartozkodik Angliaba akkor megkapja az angol allampolgarsagot is. Ez a 10 ev azt jelenti, hogy 190 napnal tovabb nem hagyja el az orszagot. Angliaban a gyerek mindenkeppen az anyja allampolgarsagat kapja kiveve ha a ferjed angol. Elettarsi viszony nem eleg hozza. Kuldok neked egy linket is ha, tudsz angolul akkor itt utanna olvashatsz. Az aljan valamelyik almenube van ez leirva (azt hiszem children born in the United Kingdom): http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibi.. Mi is a ferjemmel most tervezunk babat es Angliaba elek, ha jol tudom akkor jar: Statutory maternity pay ezt az elso valaszolo gyonyoruen leirta Ezenkivul van child tax credit (ez ado kedvezmeny) Aprilistol egy egyszeri 190 fontos osszeg amit vitaminpenznek hivnak A neve pregnancy healt grant ezt a terhesseged 25-dik hetetol lehet felvenni Child benefit ezt a gyerek 16 eves koraig kapod de ha tanul a gyerek akkor tovabb is. Sajnos nem jut eszembe a Magyar megfeleloje. Sure start maternity grant, ez egy egyszeri 500 fontos segely amit a baba szuletese elott 11 hettel a baba harom eves koraig lehet felvenni. Az otthoni anyasagi segelyhez hasonliatnam. Kuldok neked egy oldalt itt minden megvan es a nyomtatvanyokat is letoltheted: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxC..

Huuu, elso valaszolo ezt en is szivbol koszonom!!! Nyomok is egy zoldet neked. :) Kedves kerdezo:En igazan arra tudok valaszolni neked, hogy milyen nemzetisegu lesz a babad. Ha a ferjed/parod is magyar akkor a gyereketek magyar allampolgar lesz, de ha 10 evig tartozkodik Angliaba akkor megkapja az angol allampolgarsagot is. Ez a 10 ev azt jelenti, hogy 190 napnal tovabb nem hagyja el az orszagot. Angliaban a gyerek mindenkeppen az anyja allampolgarsagat kapja kiveve ha a ferjed angol. Elettarsi viszony nem eleg hozza. Kuldok neked egy linket is ha, tudsz angolul akkor itt utanna olvashatsz. Az aljan valamelyik almenube van ez leirva (azt hiszem children born in the United Kingdom): http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibi.. Mi is a ferjemmel most tervezunk babat es Angliaba elek, ha jol tudom akkor jar: Statutory maternity pay ezt az elso valaszolo gyonyoruen leirta Ezenkivul van child tax credit (ez ado kedvezmeny) Aprilistol egy egyszeri 190 fontos osszeg amit vitaminpenznek hivnak A neve pregnancy healt grant ezt a terhesseged 25-dik hetetol lehet felvenni Child benefit ezt a gyerek 16 eves koraig kapod de ha tanul a gyerek akkor tovabb is. Sajnos nem jut eszembe a Magyar megfeleloje. Sure start maternity grant, ez egy egyszeri 500 fontos segely amit a baba szuletese elott 11 hettel a baba harom eves koraig lehet felvenni. Az otthoni anyasagi segelyhez hasonliatnam. Kuldok neked egy oldalt itt minden megvan es a nyomtatvanyokat is letoltheted: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxC..
Szatok Majiusba koltoztunk ki a paromal Angliaba es juniusba keztunk kell dolgozni es ugy dontottunk hogy babat szeretnenk de atol felunk hogy nem kappjuk meg a tamogatasokat mert nem dolgozok 6 honapja meg atol hogy mi ugynoksegen keresztul dolgozunk es nem szeretnem hogy elkuldjenek vagy le offoljanak mert terhes vagyok kerlek segitsetek hogy mitt csinaljunk vagy hova kell fordulnunk a tamogatasok miatt valaszotokat elore is koszonom.( bocsi hogy ekezet nelkul itam csak Angol gepem van )
Én is írtam ki egy hasonló kérdést, ha tudtok, kérlek segítsetek megválaszolni!Szeptemberben költözünk, novemberben szülök, de sem én, sem a párom nem igazán beszéljük még a nyelvet.Neki másnaptól lesz m, unkahelye, és egy albérletben leszünk az elején!

Gyerekágyi segély mikortól van, és mennyi az összege? És meddig jár?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy a szülési szabadság után jár és az átlagfizetésed 75 %-a és 180 napig kapod.Aztán jön a gyed.A mi az átlagkereset 70%-a.

Én úgy tudom hogy a szülési szabadság után jár és az átlagfizetésed 75 %-a és 180 napig kapod.Aztán jön a gyed.A mi az átlagkereset 70%-a.
Én úgy tudom a szülési szabi és a gyás ugyanaz. Megigényelheted a kiírt idõpont elõtt 4 héttel v. a szülés napjától, és 168 napig tart. A fizetés 70%-a.
terhességi gyermekágyi segély a szülési szabadság idõtartamára jár, összesen 168 napra. Ezt a szülõ nõ kérésére a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal már meg lehet kezdeni. Az összege már kicsit bonyolultabb, fõ szabály szerint, ha folyamatos a biztosításod és volt az elõzõ évben legalább 180 bérezett napod, vagy közvetlenül a szülést megelõzõen 180 napod akkor annak a jövedelmednek a 70 %-a. Ha 180 naptól kevesebbnyi béred volt, akkor kicsit másképp kell számolni. De ami biztos az a 70 %. Ebbõl járulékot nem vonnak, csak adót. (ha szükséges)

Ha 2010 szeptember 16. -án szültem mikor jár le a TGYÁS és mikortól kezdődik a Gyed? Mikor lehet legkorábban megigényelni a GYED-et?

Legjobb válasz: Ha a szülés idõpontjától kérted, akkor 168 napig jár a TGYÁS és amikor lejár, vagyis a 169. naptól a GYED.

Ha a szülés idõpontjától kérted, akkor 168 napig jár a TGYÁS és amikor lejár, vagyis a 169. naptól a GYED.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, jól értem, hogy a hétvégéket is bele kell számolnom a 168 napba?
A kérdező hozzászólása: Ó de jó, most végre pontos dátumot tudok. Mégegy kérdés , legkorábban mikor igényelhetem meg majd a GYED-et?
A gyedet akár most is megigényelheted, mert bele kell írnod a folyósítás kezdõ idõpontját. Vagyis nem kell megvárnod hogy lejárjon a tgyás, az igénylést beadhatod, így legalább folyamatosan jön a pénz. A munkahelyednek is ki kell tölteni a saját példányt, plusz kérned kell fizetés nélküli szabit is:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!