Találatok a következő kifejezésre: Mikortól érdemes mesével (6 db)

Mikortól érdemes mesét felolvasni a kisfiamnak?

most 5 hetes

Legjobb válasz: èrdemes csak 3-4 éves kor felett akkor is kb egy mese egy oldalnyi. de ha te szeretnéd magad kedvedért nyugodtan olvashatsz. akkor is olvashatsz neki, ha nem figyel majd késöbb, de elvárni hogy egy rövid sztorit is meghallgasson csak 3-4 éves korban lehet.

èrdemes csak 3-4 éves kor felett akkor is kb egy mese egy oldalnyi. de ha te szeretnéd magad kedvedért nyugodtan olvashatsz. akkor is olvashatsz neki, ha nem figyel majd késöbb, de elvárni hogy egy rövid sztorit is meghallgasson csak 3-4 éves korban lehet.
Másfél éves a kisfiam, próbáltam, hát egyáltalán nem érdekelte még! 5 hetesnek semmiképp nincs értelme, inkább énekelj neki, vagy szép kedves hangon beszélj hozzá, bármirõl!

Mikortól érdemes esti mesével fektetni a kisgyerekeket?

Legjobb válasz: Az hogy "érdemes", az relatív. Sokan nem szeretnek mesélni, feleslegesnek tartják...stb. Én már a gyerekem fél éves kora óta énekeltem, meséltem neki könyv nélkül, persze csak rövideket. Tudom, hogy még nem értette, de ez egy jó kis anya-gyermek esti rituálé, a gyerek megszokja, szereti bensõségesebbé teszi a kapcsolatot. Amikor már elmúlt egy éves, akkor képes mesekönyveket olvasgattam neki, õ böngészte a képeket, én meg kitaláltam hozzá a mesét, persze csak addig, amíg meg tudott ülni velem, nem erõltettem. Azt hiszem másfél éves múlt, mikor már szépen meghallgatta a hosszabb meséket is (Boribon, Kipp-Kopp) és azóta is minden este igyekszünk olvasni. Én is élvezem, õ megkedvelte a könyveket, ismeri a betûk egy részét, és sokkal szívesebben hallgat mesét tõlem, minthogy azt kérje, kapcsoljam be neki a tv-t.(most 3,5 éves)

Az hogy "érdemes", az relatív. Sokan nem szeretnek mesélni, feleslegesnek tartják...stb. Én már a gyerekem fél éves kora óta énekeltem, meséltem neki könyv nélkül, persze csak rövideket. Tudom, hogy még nem értette, de ez egy jó kis anya-gyermek esti rituálé, a gyerek megszokja, szereti bensõségesebbé teszi a kapcsolatot. Amikor már elmúlt egy éves, akkor képes mesekönyveket olvasgattam neki, õ böngészte a képeket, én meg kitaláltam hozzá a mesét, persze csak addig, amíg meg tudott ülni velem, nem erõltettem. Azt hiszem másfél éves múlt, mikor már szépen meghallgatta a hosszabb meséket is (Boribon, Kipp-Kopp) és azóta is minden este igyekszünk olvasni. Én is élvezem, õ megkedvelte a könyveket, ismeri a betûk egy részét, és sokkal szívesebben hallgat mesét tõlem, minthogy azt kérje, kapcsoljam be neki a tv-t.(most 3, 5 éves)
En babysitter vagyok hosszu evek ota. A csaladok nagyresze olvas az en praxisomban...sot...olyan is volt, hogy kislany 3 evesen olvasott - eloszor azt gondoltam, hogy viccel az anyuka de komoly volt.... Az elottem szoloval nagyon egyetertek. Nem szamit, ha nem erti amit olvasol mert meg olyan picike...kesobb szeretni fogja a betuket es elvezni fogja az olvasast, a kepeket. Alig varom, hogy nekem is legyen kis aprosagom akinek olvashatok estenkent...!
Ismerõsömék is már nagyon korán kezdték a mesélést. Most már 2 éves a kisfiuk, és nagyon jól rászokott, hogy este a fürdés után mese van, közben megissza tejcsit, közben a szülõk (és ha van vendég, akkor õ is) úgy tesznek, mintha elaludnának, és teljesen megszokta, hogy amint elfogy a tejcsi, õ is bealszik. Azt látom, hogy megnyugszik a szülõ halk hangjától, egyfajta biztonságérzet van. A nap záró eseménye. Én is ezt fogom alkalmazni.
nálunk úgy 1, 5 éves kortól volt rendszeresítve a mese ne andersen mesékre gondolj, elõször verses mesékkel kezdtem, hisz a szöveget valóban nem érti, de ritmus megfogja

Szerintetek mikortól érdemes/lehet mesét olvasni a gyereknek?

Legjobb válasz: Mesét másfél-két éves korukban. Addig elég egy jó képeskönyv,és annak az ábráit "mesélni" el nekik. Fõleg az állatos,virágos könyveket szeretik.

Mesét másfél-két éves korukban. Addig elég egy jó képeskönyv, és annak az ábráit "mesélni" el nekik. Fõleg az állatos, virágos könyveket szeretik.
Én próbálkoztam az 1 éves lányomnak mesét olvasni elalvás elõtt, de nem igazán figyelt, szerintem csak késõbb köti le õket kb.2 évesen gondolom!
Szerintem szuletestol folyamatosan erdemes meselni, bar meg nem erti, de hozzaszokik ahhoz, hogy mesemondasra elaludjon :)
Az elso valaszoloval egyetertek. Annyit tennek meg hozza, hogy en szuletese ota mondogatok a picimnek Weores verseket, azoknak a ritmusat, "dallamat" nagyon szereti, es az elso szava amit mondott, az az volt, hogy Bobita. De amikor nezegetjuk a konyvet, tobbnyire tovabb lapoz, meg nem erti, hogy en onnan olvasok. (Igaz, mar kivulrol tudom, es ha elhajtja is tudom folytatni). Mese - szoval olyan szoveg, ami tortenetet mond el - a nagyobb fiamat csak 2 eves kor utan tudta lekotni.
én már születésétõl mondogatom a hosszabb meséket-amit majd olvasni fogok.Pl:öreg néne õzikéje, három nyúl, iciri-piciri-ezeket tudom is kivülrõl, már nevet ha elkezdem!5 hós.
Születésétõl kezdve mellé feküdtem tartottam a könyvet hogy lássa és mutattam neki az állatokat, és olvadtam neki. Mikor ült már magam mellé ültettem úgy meséltem, 1 éves korától hozza cipeli a könyveket hogy olvassak, nagyon lefoglalják ellapozgatja nézegeti maga ha nem olvasok, igaz sokat tönkretett, nem direkt csak ahogy lapozza elszakadnak stb, de most 15 hónapos és a szép képes mesekönyveket hozza olvasom neki és szépen végigüli, érdekli!
Az enyém 16 hónapos és még nem érdekli, csak lapozgat meg arra figyel ha mutogatom a könyvben, hogy mi micsoda.


Mennyi idős volt gyermeketek mikor elkezdtetek neki mesét olvasni? Mikortól érdemes?

Legjobb válasz: Én a születésektül fogva olvastam nekik.

Én a születésektül fogva olvastam nekik.
A kislányomnak mi is kb. 2 éves korába kezdtük olvasni.Most 2, 5 éves és este mindig apa olvassa neki, de csak a mese 1 oldalát ismeri utána általában elalszik :)
Születése óta. Eleinte nem is olvastam, csak kitaláltam egy egyszerû történetet.
Kb. 4 hónaposan. Aztán 7 hónapos kora körül már nem érdekelte, mert rájött, hogy õ is tud lapozni, és áttért a kemény lapos könyvekre. Aztán olyan 16 hónapos kora körül kezdtük el a Bogyó és Babóca könyvekkel. Most 20 hónapos, esténként egy egész Anna, Peti, Gergõ könyvet végig hallgat. :)
a kisfiam kb. 2 éves korátol szerette ha olvasok neki.figyeld meg hogyan reagál ha elkezdesz neki olvasni.
A kérdező hozzászólása: Még csak 2 hónapos, ma próbáltam elõször, és beszélgetett velem.Egy darabig gügyögött, aztán megunta és sírni kezdett. Ezek szerint érdemes lenne olvasnom már neki?Figyelt rám...
Az én fiamat 1 éves kora óta érdekli, ha mesét olvasok neki.

Mikortól lehet/érdemes esti mesét olvasni?

Lányom 8 hónapos.Kb 4,5 hónaps kora óta egyedül alszik el az ágyában.

Legjobb válasz: Én 7 hós kora óta minden este, sõt kb 10 hónapos kora óta napjában rengetegszer. Imádja a könyveket. Olyat válassz, ahol nagy színes képek vannak és kevés szöveg. Az fogja lekötni. Ha túl sok szöveg van egy oldalon azt hamar megunja és tovább lapoz. Legalább is nálunk így van.

Én 7 hós kora óta minden este, sõt kb 10 hónapos kora óta napjában rengetegszer. Imádja a könyveket. Olyat válassz, ahol nagy színes képek vannak és kevés szöveg. Az fogja lekötni. Ha túl sok szöveg van egy oldalon azt hamar megunja és tovább lapoz. Legalább is nálunk így van.
Napközben én is sokat olvasok 1 éves kislányomnak, de esténként nem igényli. Bár nekem nem egyedül alszik el, hanem ott kell ülni mellette.
A kérdező hozzászólása: Napközben én is szoktam neki...azaz próbálkozom, mert nem keménylapos könyvbõl (Bogyó és Babóca könyveket vettem)és nem igazán figyel arra, mit olvasok, hanem inkább nekiesik a lapoknak és gyûrné, tépné:-)
Majdnem 2 éves lányomat nem igazán érdekli, de ahogy visszamelékszem a fiamat is sokkal késõbb kezdte érdekelni.
Mi leporellót nézegetünk, aztán énekelek nki 1-2 dalt, utána alvás. könyvet mindig õ választja ki, most 17 hónapos, olyan 2-3 hónapja megy ez így.
szerintem még várhatsz a meseolvasással, inkább valamilyen altatódalt énekelj neki, vagy valami kis verset. az én lányom most múlt 1 éves, már a könyvek lapozgatása sem igen érdekli, 10 hónaposan még le lehetett vele ülni, és nézegetni, de 1 hónapja tanult meg járni, lényegében amíg össze nem esik, egyfolytában megy. szóval én még nem kezdtem el esti mesét olvasni neki, a papírt, így a könyveket tépi, hurcibálja magával, széthajigálja, és ha mégis lecsücsül nézegetni, akkor is inkább a lapozás okoz neki örömöt. még annyi idõ sincs, hogy elmodjam, mi van a képen, már lapoz is tovább.
Lányom 10 hónapos, de még nem köti le. Vagy püföli a könyvet, vagy szeretné megenni. :) Pedig már úgy várom, hogy mesét olvassak neki!
A kérdező hozzászólása: 21:56-os, ez ismerõs :-))) Gondoltam, h várnom kell vele.Egyébként azt a dallamot szoktam dúdolni neki kicsit lefektetés után, amit a zenélõ forgója játszik:-)

Mikortól lehet/érdemes kezdeni a mesenézést a kisgyerekeknél? Nem a mai, pörgős mesékre gondolok, hanem a békebeli Süsüre, Vukra stb.

Legjobb válasz: Sajnos a 21 hónapos fiamat még nem köti le. inkább a rajz, gyurma és a játék. de nem is baj, ráérünk még tv-ni.

Sajnos a 21 hónapos fiamat még nem köti le. inkább a rajz, gyurma és a játék. de nem is baj, ráérünk még tv-ni.
mennyi idõs a picid? mi most leszünk fél évesek én úgy gondoltam ha már ülni tud normálisan vagy utána akkor elkezdeném addig nem sok értelme van mert úgysem látja normlisan fekve. de lehet rosszul gondolom. amúgy én is ilyen meséket szeretnék majd, már megvan az összes magyar népmesék, meg amiken én felnõttem. remélem majd tetszeni fog neki
A kérdező hozzászólása: 11 hónapos a lányom, Süsüvel egyszer kíváncsiságból próbálkoztunk nála, de nem érdekli. Persze nem is baj. De Bob, a mester tetszett neki!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!