Találatok a következő kifejezésre: Mikortól kb és honnan (2 db)

Mikortól (kb) érezzük, és honnan tudjuk, hogy mocorog a baba?

Legjobb válasz: Én a 17. héten kezdtem érezni, apró buborékszerû érzések voltak. Van aki elõbb, van aki késõbb kezdi érezni. Kb a 20. héttõl már a férjem is érezte a kezével. 25 hetes kismami

Én a 17. héten kezdtem érezni, apró buborékszerû érzések voltak. Van aki elõbb, van aki késõbb kezdi érezni. Kb a 20. héttõl már a férjem is érezte a kezével. 25 hetes kismami
Az elsõ babánál nem kell megijedni, ha a 20.hét után érzed, én is így voltam vele.Az elején nem is igazán érzésnek nevezhetõ, inkább sejtésnek, én is sokszor azt hittem, h csak beképzelem, amikor meg már egyértelmû, az semmivel nem téveszthetõ össze. Sokan mondják, h eleinte bélmozgás-szerû, bugyborékolás, vagy mintha rebegtetné valaki a hasfaladat belülrõl.
Tenyleg nagyon valtozo, de ha figyelsz a testedre erezheted. Olyan kis buborekolo erzes eloszor, aztan kesobb biztosan egyertelmu rugassa vallik. En nemreg a 13heten ereztem eloszor ezt a kis buborekolast, es azt mondtak, hogy igen ez a baba, ugyhogy vard figyelmesen, de a 20.hetig nem keso. Kellemes babavarast, es sok egeszseget nektek! 14hetes kismama

Honnan jött az az ételre vonatkozó kifejezés, hogy "kaja"? És kb. mikortól használja a magyar nyelv?

Legjobb válasz: A cigány nyelvbõl származik. http://ciganynyelv.uw.hu/nyelvtanulasrol/nyelvtanulasrol.htm Szerintem újkeletûen átvett szó, mert a klasszikus irodalomban nem emlékszem, hogy szerepelne. Ott sem, ahol helye lenne akkor, ha már bevett szó lett volna. De nem vagyok nyelvtörténész. Csak tippelek.

A cigány nyelvbõl származik. http://ciganynyelv.uw.hu/nyelvtanulasrol/nyelvtanulasrol.htm Szerintem újkeletûen átvett szó, mert a klasszikus irodalomban nem emlékszem, hogy szerepelne. Ott sem, ahol helye lenne akkor, ha már bevett szó lett volna. De nem vagyok nyelvtörténész. Csak tippelek.
Igen, cigány eredetû jövevényszó, és talán 30 éve szerepel a magyar nyelvben is, eleinte csakis a fiatalok szlengje volt, aztán késõbb már egy teljesen elfogadott és hétköznapi szó lett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!