Találatok a következő kifejezésre: Mikortól kell a (453 db)

Mikortól kell a bilizést elkezdeni? A kisfiam 18 hónapos, ráül, de még nem akarja ott a vécézést. Mi a tapasztalat? Mikortól kell aggódni ez ügyben?

Legjobb válasz: hát aggódni akkor kell elkezdeni, ha már 3 éves, és még mindig nem mutat hajlandóságot... :o) Jól csináljátok, üldögéljen rajta, nézegesse, szokja, aztán majd sikerül. Ha konkrétan szoktatni akarod, érdemes a nyarat megvárni vele. Én egyet nem engednék: hogy játsszon a bilivel... (fejére húzza, belepakoljon játékot, ilyesmi... Jó, ha tudja, mire való. Minden jót nektek!

hát aggódni akkor kell elkezdeni, ha már 3 éves, és még mindig nem mutat hajlandóságot... :o) Jól csináljátok, üldögéljen rajta, nézegesse, szokja, aztán majd sikerül. Ha konkrétan szoktatni akarod, érdemes a nyarat megvárni vele. Én egyet nem engednék: hogy játsszon a bilivel... (fejére húzza, belepakoljon játékot, ilyesmi... Jó, ha tudja, mire való. Minden jót nektek!
Kislányom 22hós totál szoba tiszta 2 hónapja. Aggódni még nem kell és ne is erõltesd, én azért kezdtem el mert azt mondta nem kell pelus mert nyom.Pedig 11kg és maxi plust használt.Így jött a bili, meg a wc. Mindkettõ megy attól függ melyik van közelebb.Én nem erõltettem soha neki pedig sokan mondták hogy idje lenne már. Õ döntött így és nagyon ügyes, májusba mehet oviba mert szoba tiszta egyedül eszik és beszél.De soha ne erõltesd. Majd õ jelzi. Jön már lassan a jó idõ nem lessz neki kényelmes a melegbe a pelus remélhetõleg.
Kislányom is másfél éves, mi is most kezdjük. Álalában akkor szól, hogy bibi, amikor éppen kakil. Egyszer már sikerült belekakilnia, de azért mert reggeli után ráültettem és vártunk rá úgy 15 percet. Ez kb egy hete volt, azóta semmi. Ma meg sajnos úgy alakult, hogy láttam rajta, hogy amikor a bilin ült, jött az inger, nyugtattam, hogy nyugodtan mehet a bilibe, de sajnos valamiért visszatartotta és ma egész nap nem kakilt. Úgyhogy azt hiszem néhány napig pihentetjük a témát. Lehet, hogy még korai.
szerintem ne vagy elkésve vele. 10 honaposan probáltuk ki a reggeli, déli bilizést a fiammal, 1-2 honapig szrette is, aztán abbahagytuk, mert nagyon tiltakozott, a pelusba csinálás meg nem zavarta. már bolcsi, 2 éves, még mindig pelusos. a bolcsiben ráultetik oket fix idonként, hogy szokják, így itthon is ismét, nem ellenkezik, de legszívesebben még elbujik és pelusba intézi, ha dolga van:( most már legalább utolag szol... a bolcsi novérek szerint is van még ideje, de most már érdemes probálkozni, mert elég értelmes, hogy felfogja, mirol van szo, és remélhetoleg nemsokára már elore jelez.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors válaszokat, tapasztalatokat! Sokat segítettetek!

Mikortól kell a lázscsillapító?

38foknál már kell?

Legjobb válasz: Szerintem akkor kell, ha láthatóan megviseli. 38-nál is adtam amikor szenvedett, de ha normál közérzettel viseli akkor 39-nél adnék mindenképp.

Szerintem akkor kell, ha láthatóan megviseli. 38-nál is adtam amikor szenvedett, de ha normál közérzettel viseli akkor 39-nél adnék mindenképp.
Bár ezzel megoszlanak a vélemények, de az enyém az, hogy 38 foknál már határozottan kell lázcsillapító!! És nagyon sûrûn is kell újra mérni, mert pillanatok alatt feljebb is mehet. Jobbulást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Mérem fél óránként a kicsinek a lázát, és és most már 37, 8.

Októberben születő picinek kell venni kis cipőt? Mikortól kell a babának a kinti sétához cipőcske és mekkora?

Legjobb válasz: Kislányom októberi, és nem kellett neki cipõ. Max. zokni volt rajta, vagy kötött kocsicipõ (és persze jól be volt még takargatva is, ha kimentünk sétálni) vagy télen pl. lábas overallban volt, oda meg nem kell cipõ is pluszba. Igazi cipõt csak 10 hónaposan kapott, amikor elindult. Akkor 18-as volt a lába.

Kislányom októberi, és nem kellett neki cipõ. Max. zokni volt rajta, vagy kötött kocsicipõ (és persze jól be volt még takargatva is, ha kimentünk sétálni) vagy télen pl. lábas overallban volt, oda meg nem kell cipõ is pluszba. Igazi cipõt csak 10 hónaposan kapott, amikor elindult. Akkor 18-as volt a lába.
Kisfiam október végén született, sokáig overalloztunk, ahhoz nem kellett cipõ. Kapott ajándékba baba csizmát, azt kb január- február környékén adtam rá, amikor melegebb volt az idõ és nem kellett overall. Aztán tavaszra vettem neki baba cipõt. Ezek már úgy néztek ki mint egy sportcipõ, persze puha volt az egész. Az elsõ igazi cipõjét 10 hónaposan kapta, akkor indult el és szintén 18-as volt akkor a lába . :)
Kislányomnak sem volt igazi cipõje, amíg nem járt. Kocsicipõje volt, ami puha volt, inkább zoknira hasonlított, de igazi cipõ nem kellett neki. Lábfejes overallhoz meg eleve nem kellett cipõ õsszel-télen.
zokni, harisnya bõven elég..sógornõm mondjuk bebolondult ilyen téren minden ruhához kis korától kezdve megfelelõ "hozzáilõ" kiscipõt adott lányára..Én 6 hónapos korában vettem fiamnak az elsõ nike kocsicipõt, a következõt meg akkor kapta mikor elkezdett járni..közbe persze kinötte a kocsicipõt de annyira feleslegesnek tartottam ujat venni hiszen ugysem jár a földön..tök mindegy hogy vastag zokni, harisnya van rajta vagy cipõ..amugy nekem a babakocsiba is volt bundazsákom abból se lóg ki a lába..meg be is lehet takargatni..ugyhogy sztem felesleges darab!
Én nem vennék cipõt újszülöttnek. Nálunk 1 évesen kapta az elsõ cipõjét, addig olyan duci volt a lába, hogy sok kölcsön kapott cipõbe bele sem tudtam tuszakolni. Ellenben a vastag zokni, meg kis kötött cipõk nagyon jó szolgálatot tettek.
Fölösleges. Én tutyit vagy vastag zoknit húztam a lábára, ha hûvösebb volt.


Mikortól kell a baba lábára cipő?

Kell szokatni hozzá miel?tt elindul?Vagy ráér akkor amikor már szükség van rá?

Legjobb válasz: Nem kell szoktatni,felesleges!Kocsicipõk?Nem is értem...!A legjobb mezitláb,vagy zokniban,ha már elindul(t).

Nem kell szoktatni, felesleges!Kocsicipõk?Nem is értem...!A legjobb mezitláb, vagy zokniban, ha már elindul(t).
Én is csak olyankor adtam rá cipõt, amikor már tényleg sétált. Amíg babakocsiban sétáltunk, addig nem. Szoktatni szerintem sem kell! :)
Elég, ha már önállóan jár.

Mikortól kell a babákra cipőt adni? Csak ha már járnak, vagy akkor is, ha még csak állnak? És milyen legyen az első cipő?

Az els? babám nyolc hónapos. Kb egy hónapja feláll, kapaszkodva lépdel, de természetesen még nem jár. Eddig egyáltalán nem hiányzott a cip? a lábáról, de parkban is le szoktam rakni, feláll a babakocsi mellett, a lábunk mellett, stb és most már olyan furcsa látvány, hogy csak zokni van rajta.

Legjobb válasz: Nem feltetlen kell neki még cipõ.De ha veszel,csa nagyon könnyû,puha cipõcskét vegyél.Az igazi cipõkben még nem tudnak járni,és nehéz is nekik.,és a lábuknak sem tesz jót.

Nem feltetlen kell neki még cipõ.De ha veszel, csa nagyon könnyû, puha cipõcskét vegyél.Az igazi cipõkben még nem tudnak járni, és nehéz is nekik., és a lábuknak sem tesz jót.
Ha ha majd lesz foga és megtudja rágni.
A kérdező hozzászólása: mert van olyan baba akinek csak 1 éves kora után jön ki a foga és annak is adnak mert állitolag erõs az inye amivel elmajszolja. nekem igy jo de többen mondják h 8 honaposan már adjak neki darabost csak ezért kérdezem
szia az én fiacskámnak még mindig nincs foga-pedig elmúlt 1 éves.sokáig pépesitettem-de most már mondta a dokinéni, h ne, nem kell, mert összepréselik azért-és dolgoztassam egy kicsit.sztem, ha nem öklendezik, lassan próbáld meg.pl egy fél -banánt adhatsz a kezébe kezdetnek.

Mikortól kell a kisfiúk kukiját vissza húzogatni, hogy ne tapadjon le?

Legjobb válasz: Nem kell húzogatni. Addig kell lehúzni, amíg le lehet húzni, annál tovább nem. Nagyon sok babának eleve le van tapadva, ami életkori sajátosság, legkésõbb 3 éves korig magától feljön a letapadt rész, akinek 3 éves korig sem jön fel, annak szokták leválasztani. Aki nekiáll és húzogatja, jobban, mint kellene, ott a szülõ könnyen apróbb berepedezéseket okozhat a babája kukacán, ami piszkosul tud fájni. Mert aki nem húzogatja örökösen, csak az esti fürdésnél amennyi nincs letapadva, azt hátrahúzza, annak a fiának is ugyanúgy magától megoldódik a letapadás, mint annál, aki húzogatja, tornáztatja, csak aki állandóan húzogatja, az lehet többet árt, mint használ.

Nem kell húzogatni. Addig kell lehúzni, amíg le lehet húzni, annál tovább nem. Nagyon sok babának eleve le van tapadva, ami életkori sajátosság, legkésõbb 3 éves korig magától feljön a letapadt rész, akinek 3 éves korig sem jön fel, annak szokták leválasztani. Aki nekiáll és húzogatja, jobban, mint kellene, ott a szülõ könnyen apróbb berepedezéseket okozhat a babája kukacán, ami piszkosul tud fájni. Mert aki nem húzogatja örökösen, csak az esti fürdésnél amennyi nincs letapadva, azt hátrahúzza, annak a fiának is ugyanúgy magától megoldódik a letapadás, mint annál, aki húzogatja, tornáztatja, csak aki állandóan húzogatja, az lehet többet árt, mint használ.
Szia! Én pont most konzultáltam egy gyermeksebésszel mert már kész voltam attól, hogy minden orvos/védõnõ mást mond. Azt mondta, hogy nem szabad erõszakosan hátrahúzni mert azzal csak árt az ember. 3 éves korig általában megoldódik a magától a dolog de van, hogy meg tudják oldani krémmel is a dolgot és nem kell feltépegetni meg mûteni.
húzogatni nem kell. és nem le fog tapadni, hanem élettanilag le van tapadva, így születnek... én kb. 4 hónapos korában kezdtem mosni rendesen a fütyit, vagyis addig húztam hátra ameddig engedte és lelötyböltem vízzel. szerencsére soha nem volt problémánk, 3 éves korától maga mossa. szerintem hülyeség, hogy a tornáztatástól feljön, nem is értem mi köze hozzá, élettanilag enged majd fel, viszont mosni kell, nehogy begyulladjon
egyébként az 1es válaszolónak nagyon igaza van. kiegészíteném azzal, hogy ha bereped és rosszul hegesedik akkor valós szûkület alakulhat ki amin csak mûtéttel segíthetnek.
3 éves koráig egyáltalán nem kell hozzányúlnod, ha nincs vele semmi gond (nem váladékozik, nem piros, és szép sugárban tud pisilni, valamint nem fújódik a fütyi végén a bõr- ha ezek közül valamelyik fennáll, SEBÉSZHEZ érdemes vinni, nem védõnõhöz meg gyerekorvoshoz, mert õk nem értenek hozzá). Ha 3 éves kor (kb. a szobatisztává válás idejére) nem oldódik a letapadás, a sebész elõször krémet ír, ez általában szteroidos, oldja a letapadást, vékonyítja a bõrt. Ha ez sem használ, akkor õk leválasztják. Ha húzogatod, szabad szemmel nem is látható mikro repedések keletkezhetnek a bõrön, amik hegesen gyógyulnak, és így még rugalmatlanabb lesz a bõr. Ha pedig vissza is sikerül erõltetni pelenkás korban, az a terület szép táptalaja lesz a kórokozóknak, és könnyen begyulladhat. Nekünk ezt tanácsolta a sebész...
Igy van, nem szabad hozza huzogatni. En hozza sem nyultam, 3 eves es minden rendben van.

Mikortól kell a kisfiúk fitymáját húzogatni?

Legjobb válasz: 4 hós kortól minden nap picit hátrébb amig a makk alá nem ér a bõr. mindennap fürdéskor és mossátok is ki a fehér váladékot. nem kell félni nem fáj nekik. kb. két hét alatt lehet a makk alá jutni onnan nem kell tovább húzni csak mindennap mosáskor kiöblíteni.

4 hós kortól minden nap picit hátrébb amig a makk alá nem ér a bõr. mindennap fürdéskor és mossátok is ki a fehér váladékot. nem kell félni nem fáj nekik. kb. két hét alatt lehet a makk alá jutni onnan nem kell tovább húzni csak mindennap mosáskor kiöblíteni.
szintén 4 hótól csináltuk. de meglepõdtem az elsõ válaszolón, 2 hét alatt??? inkább 2 év... :S

Kisfiam 1 éves tápszeres baba. Mikortol kell a tápszert FELCSERÉLNI TEJRE?

HA IGEN akkor 1 éves kor után az üzleti dobozostejet fell kell fözni vagy csak melegitteni kell ? Várom tapasztalatokat

Legjobb válasz: Nem KELL, de már lecserélheted. Én eleinte forraltam, fõleg hogy nyáron kezdtem adni, és volt rá eset, hogy összement a tej. Most 2 éves a fiam , már nem forralom.

Nem KELL, de már lecserélheted. Én eleinte forraltam, fõleg hogy nyáron kezdtem adni, és volt rá eset, hogy összement a tej. Most 2 éves a fiam , már nem forralom.
Lehet neki már kis adagokban bevezetni a rendes tejet. Ha tudsz szerezni házit, az jobb lenni. Én 30ml-vel kezdtem reggel, ha nem volt baja tõle, allergia, hasfájás..., akkor lehet duplázni az adagot. A bolti tejbõl 2, 8-as vagy annál nagyobb %-ost vegyél. Én nem forraltam, de van aki igen.
Szia. Én a kisfiamnak 1, 5 éves koráig adtam a tápszert, aztán cseréltem tejcsire, de nem a dobozosra, én alapból nem szeretem azt a fajta mûanyag tejet, sem az ízét, és kb.3 éves kora elõtt 2-3 hónappal fõztem fel neki.Utánna azért nem, mert irattam, be oviba és ott sem forralják, hát edzõdjön.:)
Mar le lehet cserelni de csak fokozatosan. En azt gondoltam nagy okosan, hogy na, akkor matol zold a piros! Erzekeny is lett kisfiam a tejre....most masfel eves a kicsim, ha tehen tejet kap csakis a legzsirosabbat de vizezem. Egyebkent meg kokusztej van a menun attol nem pirosodik be a szeme - erdekes reakcio....de ez van.

Mikortól kell a babának fogat mosni és hogyan? Nem szeretném, ha kiromlana neki :-)

Legjobb válasz: Én már az elsõ 2 fogától mostam. Nekik való fogkefével, és nenedent fogkrémmel. Ezt lenyelhetik, fluor mentes. Rendesen megmostam neki:-)

Én már az elsõ 2 fogától mostam. Nekik való fogkefével, és nenedent fogkrémmel. Ezt lenyelhetik, fluor mentes. Rendesen megmostam neki:-)
10hós kislányomnak 6 foga van, mikor már elég nagyok lettek neki, elkezdtem gézlappal mosni. Tegnap kérdeztem a védõnõt, hogy jöhet-e szerinte a fogkefe, mert féltem, nehogy felsértse az inét, de mondta, hogy ezek puha sörtéjûek, amiket a babáknak készitettek, de fogkrémet még semmiféleképp ne használjunk.
Ahogy kijött az elsõ foga (7, 5 hónaposan), onnantól mostam neki, elõször csak vízzel és puha szilikonos fogkefével. 9-10 hónapos kora körül vettünk direkt babáknak való fogkrémet, amit az elsõ is írt, a Nenedentet. Most 16 hónapos, és már pár hónapja igazi kis fogkeféje van, és nagyon szeret fogat mosni vele.
Fiamnak 4 hónaposan jöttek ki az elsõ fogai, gumis fogkefét használunk még csak, inkább csak rágja. 1 éves kora után fogok csak fogkrémet használni. Most 5 foga van, 7 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!