Találatok a következő kifejezésre: Mikorra gyógyul az (5 db)

Tegnap voltam kozmetikusnál aki megtisztította az arcomat a sok miteszertől meg patiktól. Mikorra gyógyul meg az arcom? Mert még ahol nyomta ott még piros. Mikorra nyugszik le a bőr?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, lesz még rosszabb is. :P Valószínûleg le is fog hámlani (legalábbis ha nagyon sok volt benne). De szerintem 4-5 napon belül rendbe jön.

Nyugodj meg, lesz még rosszabb is. :P Valószínûleg le is fog hámlani (legalábbis ha nagyon sok volt benne). De szerintem 4-5 napon belül rendbe jön.
Nekem hamarabb szokott rendbejönni, 1-2 nap után.

Levágódott egy kis darabot az ujjamból, mikorra gyógyul be szerintetek?

A helyzet az, hogy tegnap elestem, és kivágódott a jobb mutatóujjamból egy kis(az orvos szerint borsónyi méretû) hús. Kb fél óráig hideg csapvíz alá tartottam(és 10-15 percig szorítottam másik kézzel, hogy ne veszítsek sok vért), ekkorra már csak néha-néha csöpögött egy kicsi. Raktam rá gézt, és taxival mentem sürgõsségire. Ott mire sorra kerültem, elelt vagy 2 óra(ez idõ alatt se ázott át a 2 menet géz, ergo nem vérzett már). Összevarrták, fertõtlenítették, és tettek rá kötést. Azt mondta a doki, hogy 2 nap múlva menjek kötéscserére(azaz holnap), és ne ijedjek meg, ha a kötésen átüt a fertõtlenítõ. Namost, még tegnap egész végig szívmagasság fölé tartottam, nem ázott át a vértõl.Ma már lógattam, és most vettem észre, hogy picit vöröses a kötés egy helyen. Megint vérzett volna, vagy most ázott át a tegnapi vér? Valamint a varratszedés fájni fog majd(egy öltés a körmömön keresztül van)? A kötés nem ragad bele a sebbe? Ha beleragadna, akkor hogy szedik ki? Letépik, vagy mi? Mert az gondolom fáj.. Azthiszem ennyi, elõre is köszi a válaszokat..

Legjobb válasz: Ja, még azt kihagytam, hogy néha picit lüktet, meg csíp, vagy nem is tudom mi ez.. Ez normális? Eléggé be vagyok szarva..

A kérdező hozzászólása: Ja, még azt kihagytam, hogy néha picit lüktet, meg csíp, vagy nem is tudom mi ez.. Ez normális? Eléggé be vagyok szarva..
Az a fontos, hogy a seb el volt látva. Azért nem fogsz megalni, de olyan 6 hétig "nalogatni" fogod.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, ment a zõõõõõd pacsi. Voltam kötéscserén, nem nagyon volt beleragadva a cucc, azt mondta az orvos, hogy nincs vele semmi baj, és 25-én szedik ki a varratot. Az milyen érzés?

Ha kikaparnak egy szemölcsöt az fájdalmas? Mivel érzéstelenítik? És mikorra gyógyul be?

Legjobb válasz: igen, nekem szedték már ki úgy, elég rendesen fájt is, gyakorlatilag csak megpuhították, aztán kivágták egy ollóval. utána ottmaradt még sokáig a helye. másodszorra is sikerült egyszer elkapnom, ekkor felírt valami löttyöt rá a bõrgyógyász, hogy azzal kenegessem. ez egyáltalán nem fáj, és kb lerohasztja onnan. ez sokkal több idõ, viszont ha választhatsz és nem sürgõs talán jobb keresni a kikaparás helyett más megoldást rá

igen, nekem szedték már ki úgy, elég rendesen fájt is, gyakorlatilag csak megpuhították, aztán kivágták egy ollóval. utána ottmaradt még sokáig a helye. másodszorra is sikerült egyszer elkapnom, ekkor felírt valami löttyöt rá a bõrgyógyász, hogy azzal kenegessem. ez egyáltalán nem fáj, és kb lerohasztja onnan. ez sokkal több idõ, viszont ha választhatsz és nem sürgõs talán jobb keresni a kikaparás helyett más megoldást rá
hogy mikorra gyógyul be az a méretétõl függ, ha elég nagy minimum hetek akár hónapok kérdése :s
A kérdező hozzászólása: Köszi !


irj privátba kérdést, mindenre válaszolok :D
A lényeg az hogy az elsõ idõkben komolyan kell venni a kezelését.Én 2-3 óránként kentem Tetran kenõccsel és nagyon szépen gyógyult, kb fél év alatt gyógyult meg teljesen nekem.Addig nem szabad strandra menni amíg nem gyógyult meg.Oda kell figyelni, hogy ne akadjon be sehova és fürdés közben ne menjen bele a tusfürdõ vagy sampon. Ha ezekre odafigyelsz akkor nem lesz vele gond. :)

Mikorra gyógyul be az első BCG oltás helye?

Legjobb válasz: A védõnõ tájékoztatása szerint akár a gyermek 1 éves koráig is eltarthat a gyógyulás. Néha meggyûlik, esetleg kifakad, ez normális dolog.

A védõnõ tájékoztatása szerint akár a gyermek 1 éves koráig is eltarthat a gyógyulás. Néha meggyûlik, esetleg kifakad, ez normális dolog.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!