Találatok a következő kifejezésre: Mikorra kell, a (92 db)

32. hetet töltöttem be sajnos a férjemmel mostanában sok a vitánk árthat ez a kislányomnak? Mikor hanyadik héttől van a 9. hónap? 33. hét? Vagy ezt nem igy kell számolni? Mikorra kell a babának befordulnia?

Legjobb válasz: én egész terhességem alatt "kaptam az ívet",nagyon sokat idegeskedtem,én is féltem hogy lesz vmi baja a babámnak,nekem koraszülött lett,de ettõl eltekintve a korához képest sokkal jobban fejlõdik ,nagyon is elégedett vagyok,egyáltalán nem problémás,jobb gyerekem nem is lehetne.Azt viszont nem tudom hogy hogy a késõbbi lelki világába milyen nyomokat hagyhatott ez ha hagyott,és az sem biztos hogy az idegeskedések miatt született korábban

én egész terhességem alatt "kaptam az ívet", nagyon sokat idegeskedtem, én is féltem hogy lesz vmi baja a babámnak, nekem koraszülött lett, de ettõl eltekintve a korához képest sokkal jobban fejlõdik , nagyon is elégedett vagyok, egyáltalán nem problémás, jobb gyerekem nem is lehetne.Azt viszont nem tudom hogy hogy a késõbbi lelki világába milyen nyomokat hagyhatott ez ha hagyott, és az sem biztos hogy az idegeskedések miatt született korábban
Szia! A vitatkozás nem tesz jót se neked, se a babának. A 9.hónap a 36.héttõl van a 40.hétig. A baba akár-mikor befordulhat, nincs héthez kötve.Nekem az elsõ baba befordult a 26.héten és úgy is maradt.Keveset mozgolódott a feszült hangulatom miatt.Néha nem is éreztem.Ezért vess véget a vitának, fõleg ha értelmetlen. Sok boldogságot, kevés veszekedést!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek!

Mikorra kell a fiúk fütyijén teljesen feljönnie a bőrnek?

Legjobb válasz: Én úgy tudom,hogy egy éves kor elött semmiképpen nem szabad felhúzni a bõrt.És ha jól értesültem akkor legkésõbb kb 2-3 éves korára.

Én úgy tudom, hogy egy éves kor elött semmiképpen nem szabad felhúzni a bõrt.És ha jól értesültem akkor legkésõbb kb 2-3 éves korára.

Amit szülés után adnak a babáknak injekció, mikorra kell bepirosodnia? Mi van ha nem pirosodik be?

Legjobb válasz: Az a BCG nevû oltás, a TBC betegség ellen. Mindegy mikorra pirosodik be, de az új elvek alapján ha nem pirosodik be, akkor sem kell újraoltani

Az a BCG nevû oltás, a TBC betegség ellen. Mindegy mikorra pirosodik be, de az új elvek alapján ha nem pirosodik be, akkor sem kell újraoltani
Fiamnak 2 hónapos korára szép nagy volt a BCG oltás helye.
Az enyémnek 5 hónapos korától 10 hónapos koráig gennyedzett. Akkora ûr volt sokszor a vállán amikor kifakadt (fürdéskor), rossz volt nézni. Akar hányszor mentünk orvoshoz mindig megmutattam, és az orvos csak annyit mondott, hogy ez így rendben van, ne foglalkozzak vele. Aztán szépen begyógyult.


Holnapig kell feladni!:)
A kérdező hozzászólása: persze...
Június elseje a határidõ! De azthiszem július 7-ig lehet pótolni az elmaradásokat.
A jelentkezési lap benyújtását követõen megszerzett dokumentumokat (így különösen a középiskolai bizonyítványt) a gyorsabb feldolgozás érdekében 2011. június 1-ig be kell küldeni. http://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/felveteli..
Persze:) tényleg holnap:) még mindig 1.válaszoló
tényleg holnapig kell.
Bemásolom ide is, amit írtam egy ugyanilyen jellegû kérdésre: "Bla-bla-bla, ez csak egy felvi-rizsa, július 7-ig el fognak mindent fogadni. Azért van ez a köztes "határidõ", mert nem akarnak egyszerre annyit dolgozni, de 9000-ért ugyan tegyék már meg. Én tavaly július elején küldtem be a bizonyítványt, legfõképpen azért, mert meg sem kaptuk az érettségi végéig. Persze ha már ott van nálad kéznél, akkor nem nagy fáradság beszkennelni és feltölteni."

Mikorra kell visszavinnem a könyvet?

A suliban kikölcsönöztem pár könyvet. Beszélgettem a könyvtárossal, elég szétszórt is vagyok, egyikőnk se ejtett szót erről. Beírta a gépbe, lepecsételte és ennyi. Nyilván az a legbiztosabb, ha megkérdezem. Meg is fogom, ha alkalmam lesz rá csak még nem olyan biztos, hogy lesz.:) Vagy ilyenkor az a kézenfekvő, hogy másnap viszem vissza?

Legjobb válasz: Általában 1-2 hétre szokták kiadni a könyveket legrosszabb esetben is, szóval nem kell másnap visszavinni, de ha nem kell már, akkor jobb minél hamarabb visszavinni.

Általában 1-2 hétre szokták kiadni a könyveket legrosszabb esetben is, szóval nem kell másnap visszavinni, de ha nem kell már, akkor jobb minél hamarabb visszavinni.
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor még idõben visszakerül. Remélem, bár egy iskolai könyvtárban nem hiszem, hogy napokon múlna. Köszönöm!
Volt olyan eset, nem is egyszer, hogy az évzárón nem adták ki a bizonyítványt, mert tartozása volt a könyvtárban a diáknak. Akkor év közben nem igen zargatták miatta:)
A kérdező hozzászólása: Most rákérdeztem, hogy mûködik. Azt mondta, hogy kikölcsönzöm, õ beírja a rendszerbe és akkor viszem vissza amikor akarom tulajdonképpen. Nyilván egy éven belül. Õ látja, hogy nálam van és, ha nem viszem vissza akkor megkeres.
Erre is jó a számítógépes nyilvántartás:)

Missed ab utáni műtét után mikorra kell visszaállnia a ciklusnak? Kinek mikor lett újra legalább annyira pontos, mint előtte?

Akinek összevissza jött meg utána, annak mit mondott az orvos?

Legjobb válasz: Nekem mûtét után kb. 4 héttel jött meg, ugyanúgy beállt rögtön, ahogyan elõtte volt (általában 26-28 napra jött/jön).

Nekem mûtét után kb. 4 héttel jött meg, ugyanúgy beállt rögtön, ahogyan elõtte volt (általában 26-28 napra jött/jön).
A kérdező hozzászólása: Nekem egyre hamarabb jön meg, most már 1 héttel elõbb jött. Elõtte pontos volt.

Reggel mikorra kell legkésőbb bevinni a gyereket az óvodába?

Nyolc? Fél kilenc? Hogy működik ez?

Legjobb válasz: nálunk nincs ilyen kikötés nagycsoportig. 9ig van reggeli, tehát aki szeretné, hogy ott reggelizzen a gyerek, akkor azelõtt viszi. egy gyerek van csak aki f10re jár be, mert anyukája 10-tõl dolgozik és így nem kell 2x elindulnia :) nagycsoportosoknak meg 9-tõl vannak a foglalkozások (logopédus, iskola elõkészítõ, stb...) enyémet f9re viszem mert 9re megyek dolgozni, õ az egyik utolsó, többség ugye f8-8 körül megy

nálunk nincs ilyen kikötés nagycsoportig. 9ig van reggeli, tehát aki szeretné, hogy ott reggelizzen a gyerek, akkor azelõtt viszi. egy gyerek van csak aki f10re jár be, mert anyukája 10-tõl dolgozik és így nem kell 2x elindulnia :) nagycsoportosoknak meg 9-tõl vannak a foglalkozások (logopédus, iskola elõkészítõ, stb...) enyémet f9re viszem mert 9re megyek dolgozni, õ az egyik utolsó, többség ugye f8-8 körül megy
Azt nem szokták szeretni, ha pont reggeliztetés alatt értek be, ami fél óra, és ovitól függhet, hogy mikor van. Tehát vagy elõtte vagy utána.
Nálunk ez megbeszélés kérdése, a lényeg, hogy ahhoz kell akkor tartani magunkat. Óvónõ vagyok és például a beszoktatós gyerekeknél fel szoktuk ajánlani, hogy jöhetnek akkor reggeli után, vagy aki nem kér reggelit, az is jöhet utána. Közben nem szeretjük, hogyha érkeznek, akkor meg szoktuk kérni a szülõket, hogy várják meg a reggeli végét, mivel addig a gyerkõc unatkozna, és mivel mi kiszolgálunk, nem is tudunk a beszoktatósokkal úgy foglalkozni, ahogy kéne. Szóval érdeklõdj az adott oviban, egyeztesd le az óvónénikkel! Van, ahol kérik, hogy legkésõbb fél 9-re legyen ott a gyerkõc, még ha nem is eszik.
elsõ vagyok. látod, ez is akkor mindenhol máshogy van. nálunk reggeli 8-9-ig van. ki van rakva az asztalra, svédasztalos, aki beér, megfogja a tányérját, szed magának amit szeretne és leül enni. ha végzett, mehet játszani. 8 elõtt meg ügyelet van, 1 csoportban van mindenki és csak 1 óvónõ van az egész oviban
Nálunk fél 9-ig be kell érni, 9-ig még lehet ott vacakolni, aztán bezárják a kapukat ebéd utánig (majd visszazárják és alvás után újra kinyitják).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Azt tudom hogy itt nálunk az ovikban folyamatos reggeliztetés van, tehát amikor épp megéheznek/megérkeznek a gyerekek, csak azt nem tudom hogy meddig lehet beérkezni. De akkor gondolom max fél 9-9. Hamarosan úgyis szülõi lesz, úgyhogy kiderül. Köszönöm a válaszokat!
Nálunk sincs kikötés, de ha reggeli után érkezik, akkor már nem kap reggelit. Folyamatos a reggeliztetés itt is, és kb fél 9-kor tolják be a kocsit. De a szülõin ezt el fogják mondani biztosan.
Háromnegyed nyolcra, mert nyolckor kezdõdnek a foglalkozások.

Mikorra kell az iskoláknak nyilvánosságra hozniuk az idei listát a felvett diákokról?

Nekem már több időpontot mondtak. Április 25. Május 25 de nem tudom így igazából. Aki tudjon pls. segítsen.! :) előre is köszii.!
2 órát javasolnak.
A kérdező hozzászólása: Nem csak akkor, ha még hátravan a csekkolás?
2 órával elõtte érdemes, de másféllel minimum.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm, akkor kimegyek 1, 5 órával elõtte:)

Mikorra kell kb elfogynia a Vignatolnak?

Legjobb válasz: 6 hónap.

6 hónap.
3-4 hónap. Én 3 cseppet adok neki.
Ja és igazad van én is így számoltam ki!
Nekem 9 hónapos még van az elsõben most kell majd íratnom! De tényleg nem 6 hónap mert napi 1 csepp kell!
A kérdező hozzászólása: Ha 300 csepp van benne és ált.napi 1 csepp akkor hogy hogy 6hónap alatt kell elfogynia?
pont ma néztem meg az oldalát :) 300 cseppet tartalmaz, ahhoz képest hogy 3 hónapos és napi 1-et adok neki, már nekünk is a fele elfogyott. De csak mert megy mindenhova, már a szemében is volt... sajtkukac :)
4 hónapos a fiam és most fogyott el. Igaz elsõ hónapban egy cseppet kellett naponta, utána kettõt, aztán hármat, mivel nagy baba. Ezért fogyott ilyen hamar.
A kérdező hozzászólása: Uhhhh akkor jó.mert valaki azt irta egy hozzä szólásba hogy 12hónap.a babám 3, 5 hóbapos és fél üveg van.
fél év, de nekem még van belõle :) 7 hónapos
6 hónapos és meg van benne kicsi. Napi egy cseppet kap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!