Találatok a következő kifejezésre: Mikor vizsgálnak kézzel (8 db)

Mikor vizsgálnak meg kézzel?

33 hetes vagyok és még egyszer sem ellen?rizték pl. azt, hogy nem nyílt-e ki a méhszájam. Gondolom más egyebet is ki lehetne tapintani, de engem eddig még senki nem vizsgált ilyen módon.

Legjobb válasz: Szia! Engem elõször 18 hetesen vizsgált meg, mert akkor volt a rákszûrésem, és akkor már meg is vizsgált. Utána 26 hetesen, mert kicsit fájdogált a hasam (egyébként nem tudom, mikor vizsgált volna, ha nincs semmi panaszom). Azóta rendszeresen vizsgál, de azért mert kicsit problémás lettem (megrövidült a méhszájam).

Szia! Engem elõször 18 hetesen vizsgált meg, mert akkor volt a rákszûrésem, és akkor már meg is vizsgált. Utána 26 hetesen, mert kicsit fájdogált a hasam (egyébként nem tudom, mikor vizsgált volna, ha nincs semmi panaszom). Azóta rendszeresen vizsgál, de azért mert kicsit problémás lettem (megrövidült a méhszájam).
Engem minden alkalommal megvizsgal finoman kezzel, csak annyira, h kitapintsa a mehszajat, h zart-e. Ebbol semmit sem erzek :) Cska a hideg zselet :) Es minden alkalommal megnezi uh-on a babat, csak egy fel percre ugyan, de rakukkant, h megfelelo utemben fejlodik-e, es az uh-gal megnezi, h a belso mehszaj is zart-e. Szerintem ezek az alap vizsgalatok, kulonben ha nem nyul be, es nem nezi meg uh-on, honnan tudna, felpuhult.e a mehszaj, megrovidult-e a mehnyak, nyilik-e, stb. A baba meg h jol van-e, no-e.
Nekem mindkét gyereknél havonta ellenõrizte a dokim a méhszáj állapotát és beírta a kiskönyv erre szolgáló rovatába. Mondjuk nem rajongtam a dologért, de biztos, ami biztos. Csodálkozom, hogy neked még nem nézték meg. Sztem különösebb panasz nélkül is illene néha ellenõrizni. Sztem kérdezz rá a dokinál, ha nyugtalanít a dolog!
szia, én 38.hétben járok és még nem nézte a méhszájat nekem sem.reméljük nem azért mert hanyag, hozzáteszem fogadott orvosom
Szia! Nõgyógyászati vizsgálat a várandósság alatt- ha volt érvényes rákszûréslelet- nem feltétlenül indokolt.Panasz esetén igen. Pl. keményedik a pocak, görcsölget az alhas.Az ultrahangvizsgálatok alkalmával is figyelemmel kísérhetõ/ ellenõrízhetõ a méhszáj állapota.
Szia! Én még csak 20 hetes vagyok, de engem is nyugtalanított, hogy nem volt még manuális vizsgálatom. Csomó kismamát megkérdeztem, a védõnõmet is, akik tejesen megnyugtattak, hogy nem is baj, mert a terhesség végéig, ha pnszmentes vagy, nem kötelezõ az effajta vizsgálat. A védõnõm mondta, hogy a terhesség elsõ felében nem is ajánlott. UH-val is látni a méhszáj állapotát. Most fogok a 23. héten menni az orvosom magánrendelõjébe, kíváncsi vagyok, meg fog -e vizsgálni kézzel. Én megbízom benne. Úgyhogy ha nincs panaszod, ne aggódj, vagy ha legközelebb mész dokihoz, kérdezz rá.

Mit jelent a kézi vizsgálat, és milyen a hüvelyi uh?

Legjobb válasz: A doki több dolgot is néz. Gondolom az elsö vizsgálatra vagy kivácsi. Elöször is kézzel megnézi a méhszájat, hogyan helyeszkedik el a méh, megnyomkodja a petefészkeidet az alhasadat. Méhszájnak zárva és feszesnek kell lennie, a petefészekben meg esetleges cisztákat keres. Aztán vesz rákszüréshez kenetet. Ès megnézi hüvelyivel(van néhány akinek vagy nincs hüvelyije vagy nagyon jó a sima ) Uh-al hova agyazódott be, és mekkora a magzat.

A doki több dolgot is néz. Gondolom az elsö vizsgálatra vagy kivácsi. Elöször is kézzel megnézi a méhszájat, hogyan helyeszkedik el a méh, megnyomkodja a petefészkeidet az alhasadat. Méhszájnak zárva és feszesnek kell lennie, a petefészekben meg esetleges cisztákat keres. Aztán vesz rákszüréshez kenetet. Ès megnézi hüvelyivel(van néhány akinek vagy nincs hüvelyije vagy nagyon jó a sima ) Uh-al hova agyazódott be, és mekkora a magzat.
A kérdező hozzászólása: Csak mert nálam úgy volt, hogy hüvelyi uh-t csinált és azt mondta, hogy nem vagyok terhes, ez mellé áll még két negatív teszt is, de még se vagyok biztos a dologba.
És mióta nem jött meg a menzeszed? Mibõl gondolod, hogy terhes vagy? A hüvelyi uh nagyon pontos. Mindenkinél azzal állapítják meg a terhességet. Teljes mértékben belelátnak a méhedbe. Ha terhes lennél, a hüvelyi uh mutatná. A tesztek pedig szintén megbízhatóak. Szóval ezek alapján 100% hogy nem vagy terhes. Azért kérdezem, hogy mi miatt gondolod ennek ellenére másképpen?.:-)
ha voltál hüvelyi u.h.-on, akkor miért kérdezted hogy milyen..? ha ott nem láttak semmi terhességre utaló jelet akkor-nem hiszem hogy terhes vagy

Meddig rágcsálnak olyan nagyon-nagyon a gyerekek? Mikor kez alábbhagyni az, hogy mindent a szájukkal vizsgálnak meg? Meddig tart az orális szakasz a gyakorlatban? Mi a tapasztalatotok?

A kisfiunk egyéves, de mást sem csinál, csak rágcsál. A könyvet is megeszi.

Legjobb válasz: Nagyon változó ez is, minden annyi más dolog a gyerekekkel kapcsolatban. 2 éves lányom már egy évesen is nagyon ritkán vett bármit a szájába. Ezzel szemben a nõvére 10 évesen mindig rágcsált valamit. Hol a ceruzáit, hol a telefonom töltõjének a zsinórját. De gondolom ez már extrém eset.

Nagyon változó ez is, minden annyi más dolog a gyerekekkel kapcsolatban. 2 éves lányom már egy évesen is nagyon ritkán vett bármit a szájába. Ezzel szemben a nõvére 10 évesen mindig rágcsált valamit. Hol a ceruzáit, hol a telefonom töltõjének a zsinórját. De gondolom ez már extrém eset.
Általában másfél éves korig. Az én elsõ gyerekem soha nem rágott semmit, soha semmit nem vett a szájába (míg az ismerõs gyerekek mind kavicsot, bogarat, ezt-azt bezabálgattak az utcán). Na most a második triplán adja vissza, õ 13 hós, és mindent megkajál, amit talál, akár itthon, akár az utcán. Itthon megy négykézláb, és közben szedeget a szõnyegrõl és bekapja, majd továbbkeresgél. Lent a játszótéren is ez van, inkább telerakom a kezeit homokozójátékkal, hogy ne a homokot egye. Egyébként is egész nap eszik: rendesen a fõtt kaját, gyümölcsöt, közben pogit, pufikukit, kenyeret... Mint egy kis tengerimalac, egész nap rág. Ez tuti nem fog elmúlni másfél éves korra :(
Másfél és 2 év között hagyta el kb.
2 éves a fiam, fél éve már semmit nem vett a szájába. Aztán tegnap óta ismét elkezdte, mert bújnak a rágófogai. Mondjuk sosem csinálta durván, mert csak a játékait rágja, homokot vagy kavicsot, bogarakat ilyesmiket soha nem vett a szájába.
Nálunk olyan 11 hós koráig tartott az, hogy a szájával is megvizsgál minden ismeretlent. Most kb. másfél éves, csak akkor harap rá szinte bármire, ami kéznél van, ha épp jön a foga, de ez már más indok :)

Az, hogy mi okozza a depressziót nálam, kimutatható a "beszélgetésen" kívül más módszerrel is? Vérvétel, vagy más vizsgálat, ami az eredménye kézzel fogható?

Azért kérdezem, mert elegem van abból, hogy már három féle antidepresszánst beszedetett velem az orvosom, de egyiktől sem éreztem túl rózsásan magam. Kérdeztem a pszichiáteremet erről, hogy valahogy ki lehet-e mutatni hogy melyik hormon hiánya, vagy milyen más probléma okozza a betegségemet és beszélt valamiről, de nevetett és azt mondta, hogy itthon erre nincs pénz; meg egyébként sem szokás annyira...

Legjobb válasz: A vérbõl aligha. De próbáld megnézni ezt a videót. http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=5b5fd8806 http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=daea2939f

A kérdező hozzászólása: "[...], aminek az eredménye kézzel fogható?
nagyon köszi, nagyon hasznos
A kérdező hozzászólása: Akkor az elsõ válaszoló szerint mégiscsak ki lehet mutatni a vérbõl is akár, mert a vér segítségével jut az agyba a glutén... Van lehetõség arra, hogy kimutatható legyen pl a kandida vagy glutén mennyisége?
Egy jó tipp! ha hallgatsz rám Sportolj :) + Nem kevés Omega 3 + napi 350-400 mg magnézium + egy kis b6 vitamin is kell ide!
A kérdező hozzászólása: Sportolással teljes mértékben egyet értek (tapasztaltam pozitív hatását), viszont az Omega 3 túlzott bevitelével kevésbé. Én is próbálkoztam vele, nagy mértékben szedtem (felbuzdulva a Szendi féle szcientológus agytúrkász írásain), de egyáltalán nem használt. Késõbb olvastam is, hogy nem mindenkinek használ, sõt. Van akinek egyenesen káros. Mindez egyénfüggõ. Egyébként szedek multivitamint, amiben 50 mg B6, 350 mg magnézium és 1200 mg halolaj (azon belül 216 mg EPA és 144 mg DHA) van. Mindenesetre ennyi idõ után is köszönöm a hozzászólást. A kérdésemre viszont még mindig várom a választ, mivel valami nem stimmel.

Ma lett pozitív a terhességi tesztem (31. ciklusnap). Mikor menjek orvoshoz? Ultrahanggal vizsgál vagy kézzel?

Ha az orvosomnál nincs ultrahang, akkor hogy állapítja meg a terhességet?

Legjobb válasz: Elküld a kórháza ultrahangra- ott hüvelyi ultrahanggal megvizsgálnak és megmondják hány hetes vagy. Gratulálok :) 34hkm

Elküld a kórháza ultrahangra- ott hüvelyi ultrahanggal megvizsgálnak és megmondják hány hetes vagy. Gratulálok :) 34hkm
Varj ket hetet, es akkor mar valoszinuleg latszani fog a baba is, meg lesz szivpulzalasa is:) ha hamarabb mesz, akkor csak petezsak lesz, es vissza fog hivni az orvos, izgulhatsz, hogy kovetkezore lesz e szivpulzalas. Igy eg a csak ket het mulva esz, akkor mar lesz:) )) Gratulalok! Csinal huvelyi ultrahangot, meg kezzel s megvizsgal:) 23 hetes kismami
Szerintem is várj még. Én mikor már 2 hetet késett és már megundorodtam a kávétól akkor teszteltem pozitívat és 22.re kaptam idõpontot. Doki nem is foglalkozott velem egybõl átküldött uh-ra. És ott kiderült hogy már 7hetes 3napos voltam szívhanggal. :)
7+2 hetesen voltam elõször, akkor a doki csak kérdezett, majd közölte hogy 2 nap múlva jöjjek vissza UH-ra. akkor volt 7+4 hetes a pici, már szívhangot is hallgathattam :) akkor már 5 hete hogy késett a mensim

Ha valakinek hátrahajló méhe van, azt érzi az orvos kézi vizsgálattal is vagy csak ultrahang után? És mit is jelent ez pontosan? A terhesség előtt is hátrahajló, akinek az?

Legjobb válasz: Szia. 16 éves voltam amikor azt mondta a doki,hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe. Hát 19 évesen én bizony ott álltam a võlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elõ,hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:)Na õ lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe,DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam,hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz,mert egyébként a doki emelte volna elõre.Azóta van még egy kisfiam:)és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:)) Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légbõl kapta az orvosom,hogy nehezebb teherbe esni valószínûleg többeknél így is van,de nem törvényszerû.

Szia. 16 éves voltam amikor azt mondta a doki, hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe. Hát 19 évesen én bizony ott álltam a võlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elõ, hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:) Na õ lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe, DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam, hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz, mert egyébként a doki emelte volna elõre.Azóta van még egy kisfiam:) és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:) ) Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légbõl kapta az orvosom, hogy nehezebb teherbe esni valószínûleg többeknél így is van, de nem törvényszerû.
Az enyém hátrahajló, terhesség elõtt is, után is az volt. Az orvos érezte amikor vizsgált és õ mondta. Négy gyermeket hordtam ki és szültem. Elvileg nehezebb teherbe esni. Én ez részemrõl cáfolom, nagyon hamar fogantak a babáim. Terhesség közben nekem mindig kiegyenesedett így nálam ez sem volt gond (a hátrahajló méh az esetek 99%-ában terhesség alatt elõrehajlik a maradék 1%ban az orvos segíti rendes pozícióba). Elvileg az elsõ három hónapban nagyobb a vetélés arány a hátrahajló méhû nõknél, így jobban kell kímélni magad. Nekem hál' istennek ezt sem kellett megtapasztalnom, négy terhességbõl négyszer szültem idõre. Ezen kívül erõsebbek lehetnek a mensis görcsök. Nekem semmilyen hátrányom nem volt belõle.
Nekem is hátrahajló méhem van, mindkétszer könnyen terhes lettemA lányommal 4 hónap után, a pocaklakóm egyetlen védekezés nélküli alkalomkor fogant :)
Második vagyok. A harmadik gyermekem egyszeri alkalomból fogant és a negyedik is. Jó lenne, ha még írnának néhányan, mert kezdem azt hinni, hogy nem is fogan nehezebben a baba ha hátrahajló a méh, hanem inkább könnyebben.
Szia Nekem is hátrahajló, mégis mindhárom gyermekem az elsõ próbálkozós hónapban összejött. Nekem sem kellett jó pozícióba állítani, magától beállt, szülés után meg vissza :-D Szerintem semmi hátránya nincs, legalábbis én nem tapasztaltam. Vetélésem sem volt.
SziA! Nekemis hátrahajló méhem van!Nekünk azt tanácsolta a doki, ha babátakarunk hátulról szeretkezzünk! Mindkét lányunk elsõ hónapban fogant!igaz betartottuk az orvos javaslatát! Azelsõvel voltak vérzések azelején...De megmaradt! :) Amásodiknál nem volt ilyen probléma... 2 éves kislány és 38 hetes pocakcsajszi anyuja
Nekem az elsõ gyerek nem volt tervezve, a második elsõre sikerült Hála Istennek. Nekem viszont késõbb voltak gondok az elsõ babám 34 hétre született a második 28 hetesen akart világra jönni de vissza tudták tartani és 9 hetet kórházban voltam, végül 40+2napra született a fiam. A dokim nem tudja az okát hogy miért vagyok koraszülésre hajlamos, de a hátrahajló méh is befolyásolhatja. Mondjuk ez csak találgatás, lehet hogy kicsi a méhem rossz a méhszáj, fertõzés stb

Terhes vagyok és kezd barnás folyásom lenni, de nem erősen, mi lehet ez? Ugye nem fogok elvetélni? Tegnap voltam először nőgyógyásznál és nagyon fájt a vizsgálat, lehet hogy attól valami?

Legjobb válasz: Lehetséges mert tegnap vett kenetet améhszájból egy szövetet, és lehet most van egy kis méhszájsebed. èn az elsö 12 hétben sokat barnáztam. 2x voltunk megnézetni, és a méhszáj olyan érzékeny volt hogy pl egy erösebb pukitol elkezdtem barnázni. Azt mondta az orvos míg barna és nem piros nincsen semmi baj. 12-ik hét után elmúlt, majd az utolsó trimeszterben vissza jött. Most a másodikat várom, még csak 7 hetes vagyok, remélem nem fogok barnázni, mert nagyon félelmetes dolog, pedig ugye semmi gond, csak mint egy enyhe orrvérzés.

Lehetséges mert tegnap vett kenetet améhszájból egy szövetet, és lehet most van egy kis méhszájsebed. èn az elsö 12 hétben sokat barnáztam. 2x voltunk megnézetni, és a méhszáj olyan érzékeny volt hogy pl egy erösebb pukitol elkezdtem barnázni. Azt mondta az orvos míg barna és nem piros nincsen semmi baj. 12-ik hét után elmúlt, majd az utolsó trimeszterben vissza jött. Most a másodikat várom, még csak 7 hetes vagyok, remélem nem fogok barnázni, mert nagyon félelmetes dolog, pedig ugye semmi gond, csak mint egy enyhe orrvérzés.
bocs, nem 12 napig, hanem 1-2 napig!
Akár lehet a vizsgálat miatt is, de az max 12 napig tarthat! Ilyen korai terhességnél attól is lehet barnázni, hogy kevés a progeszteron hormon a szervezetben. Erre szoktak adni pótlást. Mert lehet ettõl vetélés is. Én is barnáztam, a doki egybõl felírt utrogestant, attól még aznap meg is szûnt. Szerintem mindenképpen beszélj a dokiddal!
Szerintem ne aggódj mert azzal viszont sokat ártasz ha stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: állítólag 5-6 hetes, mert már 1 hete nem jött meg és utoljára okt. 3-án volt, az orvos tegnap nem talált semmit, de elküldött vérvételre. Szokott fájni a hasam vagy a fejem, a mellem érzékeny és néha az is fáj, esténként elfog a fáradtság már annyira hogy lefekszem az ágyba, de gyakori vizelés meg hányingerem nincs.
hány hetes vagy? nekem 26. hét körül volt ilyen, csak megsérült a méhszájon egy hajszálér és az lehetett, mert semmit nem látott a doki uh-n. el is múlt 1 nap alatt. én rohantam amúgy a dokihoz, hogy most mi van... :) , de szerencsére nem lett semmi. nem is fájt és nem volt nagy mennyiség.
A kérdező hozzászólása: nem tudom, magnézium pezsgõtablettát kell szednem amugy is a lábamra, és szedek vashiányra is gyógyszert
szerintem nem lesz semmi baj. szedjél magnéziumot, és azért pihenyj ha tudsz. de nekem még pihenést sem írtak ki. a vicces az volt, hogy 2x rohantunk az ügyeletre, és semmit nem láttak. onnan gondolták, hogy méhszáj mert a hüvelyi UH véres volt, de belül semmi vérnek nem volt nyoma. ezért is volt csak barnázás. én is rettegtem a vetéléstöl. iszonyat rossz érzés. de most másképp állok hozzá, gondolom mert itt a kislányom. ne idegeskedj, ha gondolod menj el orvoshoz, de szerintem ez csak egy méhszáj érzekenység, lehet minden nap fogsz barnázni.
A kérdező hozzászólása: én nagyon megilyedtem, és nagyon félek a vetéléstõl is, nem akarom, annál szörnyûbb nincs remélem nem lesz semmi baj se, mert a nõgyógyász eléggé durva volt velem...
A kérdező hozzászólása: most elmúlt, csak reggel volt egy nagyon kicsi, remélem nem lesz több már

Mikor nézi először az orvos, hogy rendben van-e a méhszáj? 11+3 hetes vagyok és még kézzel sose vizsgált meg. Hüvelyi uh volt, meg rákszűrés is. Akkor látta volna ha valami nincs rendben odabent?

Legjobb válasz: Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.

Hüvelyi uh-n látszik a méhszáj zártsága, nyitottsága, sõt, még a méhnyak hossza is, szóval látta volna, ha valami gond lenne, ne aggódj. Egyébként orvosa válogatja.. engem csekkoltak minden alkalommal a nyolcadik héttõl, valakinek csak a huszadik környékén nézik, esetleg késõbb.
Szia! Engem az egész terhesség alatt nem vizsgált meg csak egyszer amikor panaszom volt, vagyis jóslóim voltak a 34. héten.Azóta se nézett meg újból.Mondjuk nem is bánom hogy nem nyulkált. Orvosa válogatja. 38 hetes km.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!