Találatok a következő kifejezésre: Mikor visznek a (1391 db)

Ebben a hőségben mikor viszitek a babátokat sétálni?

Legjobb válasz: Én csak délután 6 felé viszem. Reggel sokáig alszik, mire felkel dög meleg van, úgyhogy késõ délután viszem, amikor már nem tûz ilyen nagyon erõsen a nap.

Én csak délután 6 felé viszem. Reggel sokáig alszik, mire felkel dög meleg van, úgyhogy késõ délután viszem, amikor már nem tûz ilyen nagyon erõsen a nap.
MI voltunk reggel is, meg du. is. Most meg a teraszon, az tetõ alatt medencéztünk.:)
Késõn kel, ezért csak késõ du.fele.
szintén
Szombaton és vasárnap is este fél 6-kor indultunk sétálni, délelõtt pedig az erkélyen (fedett), kis fefújható medencében pancsoltunk.
Késõ délután inkább.
Az utóbbi pár napban 8-kor kelt, így csak este 7 felé megyünk sétálni. Kertes családi házban lakunk, de napközben nem viszem ki, még árnyékba sem. Bent is izzad, pedig csak egy body van rajta. 3 hós Kisfiú anyukája

Ilyen melegben mikor viszitek a kutyáitokat sétálni?

Inkább kertben tartott kutyára lennék kiváncsi de mindenki irhat.

Legjobb válasz: Az enyém kertben van , valamikor látom hogy nagyon fáradt (nehezen viseli a meleget) és lusta , akkor inkább nem viszem sétálni.De tavaly nyáron én ált. 8óra fél9 felé vittem el sétálni , mert akkor már nem süt a nap de még bõven világosvan.

Az enyém kertben van , valamikor látom hogy nagyon fáradt (nehezen viseli a meleget) és lusta , akkor inkább nem viszem sétálni.De tavaly nyáron én ált. 8óra fél9 felé vittem el sétálni , mert akkor már nem süt a nap de még bõven világosvan.
Én sem kertes házban lakom, de mi reggel és este. Anyám élettársa hajnalban kel, õ akkor leviszi. Én meg este 9 körül (de tegnap pl. 11kor). Francia bulldogom van, és nagyon nehezen viseli ezt az idõt, napközben nem viszem ki, bár amúgy is fekszik olyankor most.
Én panelban lakom, szinte megkönnyebbülés a séta szegénynek. A séta idõpontja nem változik, csak annyiban, hogy délben (12:30) elvégzi a dolgát és megyünk fel (fekete bundájú a kutyám), a reggeli (4-5 óra) meg esti (6-7 óra)séták hosszabbak. Este meg a panel falak csak úgy ontják magukból a hõt! :-(
Kertes ház. Elsõ séta reggel 7-8 között. Második séta 13 órakor, akkor van az egy órás játék is. Harmadik séta este 19 órakor. Most a 13 órai sétát a kertben csináljuk, mert ha elfárad, vagy nem bírja a meleget, akkor befekszik az árnyékba, vagy iszik egy kis vizet, aztán újra játék. Amúgy benti kutya.
Társashában lakom és este 8 után.., akkor már nincs az a nagy kánikula és vidáman rohangál!Vagy reggel 8 és 11 között...
Kertes ház: este 7 után. Még világos van, egy óra futkározás a mezõn.
Mi is kertes házban élünk, és este 7-8 körül megyünk sétálni, akkor már nincs olyan hõség. Tavaly nyáron egyszer estére el kellett mennem itthonról, ezért 4 körül mentünk el, de szegénykémnek egy kínzás volt... Imád sétálni, mindig nagyon izgatott, de akkor füle farka lógott, alig kapott levegõt, vonszolta magát... Nem is tartott sokáig a séta, nagyon sajnáltam szegényt!!
Kertes ház és reggel 6.
Az enyémeknek mindegy, amúgyis a napra fekszenek mindig xD Nincs megszabva hogy mikor megyünk ki, minden nap máskor.
Én reggel(8-10) és/vagy este(6-8) szoktam.
Lakáskutya, német juhász, munkás. Amikor éppen ráérünk. Neki tök mindegy esik, fúj, vagy éppen süt:) )))

Ki mire viszi a méheket ha nincs repce?

Kedves méhész társak segitsetek !

Legjobb válasz: Én hobbiméhész vagyok (28 méhcsalád). Most nem lesz repce de nem viszem sehová sem õket (mert a munkám nem engedi). Bízom egy jó akácban és nem lesz gond. Bár azért fáj a szívem a repcemézért.

Én hobbiméhész vagyok (28 méhcsalád). Most nem lesz repce de nem viszem sehová sem õket (mert a munkám nem engedi). Bízom egy jó akácban és nem lesz gond. Bár azért fáj a szívem a repcemézért.
Mi nem visszük repcére a méheket(600 család), de az akác jónak ígérkezik és múlt évben tettünk el annyit, hogy a vevõknek elég legyen.


??????
A kérdező hozzászólása: ez a házim elég érdekes nem?? szerintem az olyasmi lehet mint a tarisznyatalán szóval élelmet visz benn vagy nem??? o.O

Miben viszitek a gyereknek az innivalót, ha kimozdultok otthonról? Csöpögésmentes és nem túl drága dolog érdekelne.

Eddig Aventes pohárban vittem a vizet, de unom, hogy szivárog a víz.

Legjobb válasz: kubu üveg

kubu üveg
Kubus üveg, ha az épp nincs, akkor sima fél literes üdítõs vagy vizes üvegben.Amíg nem tudott az üvegbõl inni, vittem hozzá egy szívószálat :) Ha mindig frissen elmosod az üveget, nagyon sokáig kitartanak.
Kubus palack vagy bármi, ami olyan.
Én is sportkupakos flakonba viszem!Mi is 2-3x használjuk majd megy a kukába!
Kubus üveg, vagy Nestlé Aquarel gyerek palack (gyerek ásv.vizes)! :) Otthon is ebbõl iszik leggyakrabban vizet, megissza az eredetit belõle, aztán néhány alkalommal még használjuk, mindig elmosom és kész. :)
Jana babavíz palackjában.
én is sportitatós üdítõs flakonban
Szintén kubus flakon.
Mi is vmi Kubus, sportkupakos, v ilyenféle üveget szoktunk vinni.Elmosom és kész.Sokáig kitart.Ha meg elhasználódott akkor kap egy újat -még örül is, h kubut ihat.

Miben viszitek a gyerekeket oviba, sportcipőbe vagy már téli bakancsba?

Már sok gyerekre ráadták a téli bakancsot, én még reggel sportcip?ben vittem, dupla zokniban.De lehet váltani kellene már bakancsra.

Legjobb válasz: Én harisnyában és bakancsban. (Bicajjal járunk.)

Én harisnyában és bakancsban. (Bicajjal járunk.)
szimpla zokni sport cipõ nem mondták h fázna a lábuk pedig kérdeztem
A héten már bakancsba viszem, de nem a télibe, hanem van egy kevésbé bélelt bakancsa is. A téli extra bundás. :)
Nekünk van egy "átmeneti" sportcipõnk. Picit magasabb a szára, a bokacsontja fölé ér éppen és vastag a talpa. Kimondottan ilyen átmeneti idõszakos cipõ. Vastagabb zoknival adtam ma is rá, mire beértünk a bölcsibe (tekerte a bicaját õ is), beleizzadt. Van vékonyabb bakancsa is, azzal váltogatom még. Ha tartósan beáll a hideg, akkor már bakancsra váltunk mi is.
Én már eltettem a sportcipõt. Most magas szárú vékonyan bélelt csizmában jár a 3 éves lányom oviba. Majd ha minusz lesz, akkor veszem elõ a téli bélelt bakancsot.
A kérdező hozzászólása: Biciklin viszem én is, de az öt perc.Az udvarra ha kimennek meg nem egy helyben állnak úgysem, hanem jönnek mennek, úgy gondoltam nem fázik még meg a lába sportcipõben.Azért is hezitáltam mert ha most már a téli bakancsot adom rá, akkor mi lesz télen, hóban, fagyban.Csak látom hogy sok gyerek már bakancsban van.
Gyalog járunk, kb 5 percre van az ovi, vastagabb sportcipõben jár. A kislánnnyal (2 éves) szoktam biciklivel menni ide-oda, neki is sportcipõje van, de egy kicsit magasabb szárú. Felénk napközben azért még 8-10 fok van, korainak találom a bakancsot.

Általában mikor viszik a kutyákat sétálni este felé?

Legjobb válasz: Itt városban mindenki 7-kor.

Itt városban mindenki 7-kor.
Amikor jó besötétedik... azért, hogy ne lássa a macskákat, mert nagyon rühelli õket!
A kérdező hozzászólása: *sétálni este
itt nálunk este 9 felé (belváros) Már nincs sok gyerek olyankor kint
én is 7 körül szoktam levinni, kivéve, ha a ZUram elmegy vele horgászni és 7kor jön vele haza. akkor már nincs több séta. Amúgy az emberek 90%-a azért viszi 7-kor, mert vége a híradónak, és még nem kezdõdtek el a sorozatok...:) :) :) figyeld a kutyádat, õ úgyis jelez mikor kell mennie.
mi este 10-kor megyünk sétálni. aztán reggel 8-kor. jobban szeretem késõn vinni, akkor kevesebb az autó, a gyalogos is, nyugisabb...

Mikor viszitek a gyereketeket orvoshoz?

A kisfiamnak 38 körüli a hõje és folyik az orra. Ti ilyenkor rögtön elviszitek az orvoshoz vagy vártok 1-2 napot, hogy javul-e? Hétvége jön...

Legjobb válasz: Az kimaradt, hogy 2 éves.

A kérdező hozzászólása: Az kimaradt, hogy 2 éves.
Mekkora a gyerek? Én hétvége elõtt inkább elviszem, pénteken úgyis kevesebben vannak a rendelésen. Hétközben várok inkább egy-két napot, mert nagyon gyakran a rendelõben csak még jobban megbetegszenek a gyerekeim.
A lányomnak éjjel kevesebb volt, de péntek lévén elvittem inkább. Kezdõdõ középfül gyulladás. Majdnem 2 éves. Jön a hétvége, inkább futnék egy kört.
Nálunk 3 napig csak lázcsillapítás van, szóval, ha ma lett lázas, akkor hétfõn vinném. Egyébként van, hogy csak betelefonálok, hogy ez a szitu, vigyem vagy ne. Na ilyenkor mindig azt mondja 3 nap múlva mehetünk.
Dehogy viszem. Én is várok 3 napot, ha sima nátha, akkor úgyis elmúlik magától. A lázcsillapítást magad is el tudod végezni, dokihoz meg ráérsz akkor vinni, ha a váladék átvált sárgás-zöldes színûvé.
Ha csak lázas, nem viszem. A gyerekorvos nálunk azt mondja, hogy három napig nincs mit tenni, csak a lázát kell csillapítani. Ha nem múlik el a láza ennyi idõ alatt, akkor rá szokott nézni. Ha köhög is, akkor érdemes vetetni rá egy pillantást.
Én is csak a hétvége miatt vittem ma el a lányt az orvoshoz. De nálunk a nagyobb is beteg, így tutira akartam menni. Mint kiderült, jó volt hogy mentünk. (3. vagyok) Elvitted végül?
A kérdező hozzászólása: A délutáni alvás után 39, 2-vel ébredt, ezért elvittem. Vírus, csak lázcsillapítást javasolt. Ma már nem volt láza és tünetei sem, de nem bántam meg, mert így vagyok nyugodt, hogy meghallgatta, a tüdejét, megnézte a torkát stb.
Miért is kellett lepontozni az ésszerû válaszom?? Mert nem vagyok paramami aki feleslegesen cipeli a lázas gyerekét ide-oda???

Reggel miben viszitek a gyermeketeket oviba?

Legjobb válasz: Amiben ott van a játszószobában, melegítõnadrág, póló, hosszú ujjú. Mostanában kabát is. Esõben esõkabát, gumicsizma. (Most zuhog.)

Amiben ott van a játszószobában, melegítõnadrág, póló, hosszú ujjú. Mostanában kabát is. Esõben esõkabát, gumicsizma. (Most zuhog.)
Farmer nadrág , rövid ujju felsö, kardigán kabát és sapka .
abban viszem õket, amiben várhatóan az udvara is kimennek majd (néha némi változtatással) pl ma a fiamon volt reggel: farmer, de vittem bentinek egy vékony mackónacit, ebbe átöltöztem amikor beadom. az udvarra menetelkor vagy átveszi a bentit a kinti farmerra, vagy ha hûvösebb van akkor rá tudja húzni. trikó, póló, hosszú póló (vékony), vékony kardigán és szélkabát volt még rajta, odabent csak trikó-pólóban szokott lenni. a lányomon volt reggel: leggins (vékonyabb ilyen harisnya-anyagú), farmernaci udvarosnak, odabentre meg kis szoknyát húzott a legginshez. trikó, póló, h. ujjú póló (vékony), vékony kardigán. õ nem szokta levenni odabentre a hosszú ujjú pólóját, rövidben fázna.
Farmernadrág, póló, vékonyabb hosszú ujjú felsõ, vékony dzseki.
100 méterre lakunk az ovitól, így abban viszem, amiben bent van, póló, vékony hosszú ujjú póló, vékony melegítõ nadrág, átmeneti kabát.amikor kimennek van kikészítve vastagabb melegítõ nadrág, pulcsi, mellény, így választhatnak, hogy mit adjanak rá, kabátot, pulcsit mellénnyel vagy anélkül ha esik gumicsizmában viszem esõkabáttal
nem értem a kérdést
Erre a lovivezetõk nem lépnek semmit? Mert ez rontja a lovarda presztízsét. Ha egy lovasról vagy lovászról kiderülne, hogy lopkod, akkor közölném vele, hogy van 2 hete másik helyet találni a lovának, mert ilyen ember nem kell oda. Ha jó a lovi, úgy is sorban állnak a bértartásos helyekért. Csak sajnos a valóságban nem így mûködik, azt mondják oldjátok meg egymás közt. Szerintem a reális az lenne, a lovi iskolalovainak lennének pucoló eszközei, bele maratva valami ismertetõ jel, a bértartók meg külön zárható szekrényben tarthatják az összes cuccukat.
Elõzõ helyen nekem is volt olyan, hogy rá volt írva az összes pucolósfelszerelésre a lovam neve, eltûnt a patakaparó, és hiába mutogattam hogy de hát az az enyém, ott a ló neve, nehezen adták vissza. El is jöttünk :)
Jah, és tõlem ne vegyenek kölcsön ezt-azt, mert az mindig eltûnik. Tök jó, mikor pucolnád a lovat, és keresgélned kell a tisztító felszerelését. Meg más ne pucolja a saját lovát az én lovam cuccaival. Ha tudsz fizetni a bértartásért, akkor tudd a saját cuccaid megvenni, és használni, ne másét vedd kölcsön. Inkább viszek egy szekrényt saját magam, mint osztozzak a felszerelésen.
Fantasztikus volt, mikor a ló nyeregben állt az egyik lovardában, és a kantárat darabonként találtam meg. Szerintem sokkal korrektebb így. Megmondták, hogy nekünk, embereknek a közös helyiségben adnak szekrényt a cuccainknak, de a lónak vigyünk valamit, amibe a cuccait tesszük. És a szekrényt meg a box közelébe tették. Amíg nem volt még, addig adtak egyet kölcsön. Voltam olyan lovardába, ahol adtak szekrényt, de olyan szekrénybe senki nem pakol szívesen... Itt pedig van helye a cuccoknak, csak nincs nekik külön épület. Az istállóban meg van a szekrények helye, és ennyi. Teljesen normális dolog. Így úgy tartom a cuccait, ahogy én akarom.
Egy jobb loviban, de még a magánistállónál is van nyerges, ahol ott tarthatod a cuccaidat. Pl van ahol mindenkinek külön, lakattal zárható szekrénye van, befér 2 nyereg kantár, egyéb szárak, pucoló eszközök, de még a lovaglásra való ruha is (kobak, csizmaszár, váltás nadrág stb). Vagy van ahol csak a ruhának és az apróságnak van szekrény és a nyergek, szerszámok pedig a nagy közösben vannak, bár ilyenkor nincs garancia arra, hogy más nem használja "titokban" õket.
Azért megnézném azt a lovardát, meg azt a közösséget, ahol egymástól elloptok cuccokat.:) Nálunk sima szekrények vannak, mindenki benthagy mindent, van nyerges, mindenkinek ott a cucca, ápolódoboz, stb. Mi is kölcsönveszünk egymástól ezt-azt, lehet, hogy elfelejtjük visszatenni, de akkor is minden megvan, és szándékosan soha senki nem lop el semmit. Azt is megnézném, hogy bértartás van, nyerges meg nincs oO Az mi, hogy ott tartod a lovad, fizetsz hogy tartsák, etetik, itatják, takarítják, de a cuccoknak nincs hely?!
Igen, másfél két órára találtunk olyan lovardát, ami megfelel az igényeinknek, a ló igényeinek, és az ára is elfogadható. Sajnos ehhez másfél, két órát kell utaznom, meg még vissza is, de megéri, bár néha nagyon nincs kedvem elindulni. :)
A kérdező hozzászólása: Olyan messze van a lovad? Én felszállok a buszra és 10perc alatt ottvagyok:D
Ha bértartásban van lovad, akkor már van hely a cuccaidnak is. Jó esetben nyerges, meg egy közös helyiség, ahova a ruháid teheted. Nálunk mondjuk nyerges nincs, mindenkinek kell vinnie szekrényt, arra meg tökéletesen megfelel egy régi ruhásszekrény, nyereg meg kantártartóval felszerelve, egy zár rá, meg egy lakat, és már senki nem tud a cuccaidhoz nyúlni. De a legtöbb helyen van nyeregtartó, ahol nyugodtan leteheted. Én elég viccesen néznék ki, ha nyereggel, kantárral, stb mennék busszal, villamossam, metróval, busszal, busszal és negyed órát gyalog. :D
Nem is igazán lopkodnak, csak kölcsönvesznek. Egy patakaparót, vagy patazsírt, amit egyébként úgyis adnék, csak elfelejtik visszarakni, elviszi a kutya, vagy elveszik. Amikor bértartásban volt a lovam, ilyenek elõfordultak.. Amikor pl. a patamosóban felejtettem a pucolós dobozomat, másnap úgy kellett összevadászni a cuccokat belõle. Sajnos ilyen is van. :/ Szerencsére jó ideje már itthon tartom a virsliket, csak a társaság hiányzik. :)
Mindent otthogyok. Kis közösség, nem ajánlatos lopni.
Lovardában lopkodnak?? Mindenkinek megvan a saját cucca. Nem tolvajok járnak oda, és nem cigányok (tisztelet a kivételnek) hogy lopkodjanak. Nálunk mindenkinek van egy külön fakkja ahova pakolhat, mindenki ismer mindenkit. Van hogy kölcsönkérjük egymástól a dolgainkat. Amikor úgy veszünk el valakitõl valamit hogy nem tudja, rendszerint visszarakjuk a helyére. Nem mennék olyan helyre ahol lopkodnak. Szerintem a lovarda nem egy olyan hely, ráadásul pillanatok alatt kiderül minden.
Utolsó, neked szerencsés helyed van, hogy nem lopkodják a cuccokat..
Eleve lovascuccban megyek és abban is maradok. A többinek: Vagy egy saját polcrészem, mint minden lovasnak ahol van nyereg tartó, zablának verek be egy szöget a falra. A futószárnak is. Ínvédõ, lótakaró, egyéb tisztítóeszközök és szerszámok mennek a polcokra. A nyeregalátéteknek szereltünk fel a plafonra egy karnist amire vállfákat akasztunk. A vállfára felcsíptetem, a nyeregalátéteket (hát ilyen nadrág vállfa) hogy száradjanak. Ennyi. Én mi a vége? Hogy csak a kobakomat viszem haza, de néha azt is ott hagyom. Hozok egy dobozt és berakom a szekrény alá.
Ha van normális, biztonságos nyerges, ott lehet hagyni mindent. (értsd, nem nyirkos, zárható, stb. ) Különben penészedik a bõr, megrágja az egér. Egyébként kocsiba befér minden, ha van. Amikor még bértartásban volt lovam, nem laktam messze, biciklivel vagy gyalog mentem le, és még otthon átöltöztem, így nem kellett lent tartani cuccot magamnak.
Normál esetben az istállóban marad a ló összes cucca, nyereg, kantár, ápolófelszerelés így én csak lovas cuccba megyek
A kérdező hozzászólása: Hajaj..Rendben elmagyarázom.. Tegyük fel valakinek van bértartásban lova. Valamiben el kell vinni a lovaglónadrágot, lovaglócsizmát. És a nyerget is, ha nem hagyjátok ott. És ezt kérdezem, hogy otthagyjátok a nyerget az istállóban vagy mindíg viszitek magatokkal?
Ismerõsnél tartom a lovam, ott is csak az enyém bértartott. Nekem minden cuccom kint van. Nem nyúlkálnak hozzá. Ha meg kell nekik valami akkor meg elkérik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!