Találatok a következő kifejezésre: Mikor vigyem az ujszülött babámat (3 db)

Mikor vigyem majd sétálni az ujszülött babámat? Szeptember közepére várjuk gondolom 1 hetesen már kivihetem kicsit de késöbb ha már nagyobb töbször vigyem 1 nap vagy egyszer és inkább du. Vagy mikor?

Legjobb válasz: Hazavitel után nem hogy lehet, kell sétállni a babával. Neki is kell a friss levegõ, és igényelni is fogja, meglátod. Igaz én nyáron szültem, de jobba 40 fok árnyékban? És már elsõ naptól sokat voltam vele az udvaron.

Hazavitel után nem hogy lehet, kell sétállni a babával. Neki is kell a friss levegõ, és igényelni is fogja, meglátod. Igaz én nyáron szültem, de jobba 40 fok árnyékban? És már elsõ naptól sokat voltam vele az udvaron.
Szerintem nem jó a babának, ha 4 hétig a szobában van... Én egy hetesen már kivittem néhány percre a teraszra, aztán egyre messzebb merészkedtünk. Persze csak jó idõben szabad kivinni, ha nagyon fúj a szél, akkor inkább ne. Ha pedig már nagyobb, akkor az a jó, ha minél többször van kint. Ha teheted, vidd naponta többször is sétálni. :)
Szia. Mi tegnap voltunk egy hetesek és a védõnõ azt mondta hogy hétvégén már kimehetünk. Az ablak egyébként egész nap nyitva. Ha belegondolunk ha haza hozzuk is a levegõn van miért lenne baja?
Én is szeptember közepére várom a babát. Én egy hetesen még csak az erkélyre fogom kitolni, hogy szokja a zajokat, majd a következõ héten egyszer-kétszer kitolom sétlni, aztán szépen fokozatosan egyre többször. Nekünk ki kell használni a jó idõt, mert utána jön a hideg. Bár én akkor is kiviszem levegõre csak jól beöltöztetem. Már úgy várom!!!38 hétben lévõ kismama
Nekem a kislányomnál azt javasolták, hogy amig a köldökcsonk le nem esik, addig ne vigyem ki. Igaz, nekem februári szülésem volt. Akkor jóval hidegebbek vannak, mint szeptemberben.
szia! én azt olvastam, hogy olyan 4 hetesen szabad vinni. (persze ez idõjárásfüggõ is, ha esik vagy erõsebb szél fúj, nyilván nem lehet) Azt javasolta a szerzõ, hogy elõször csak nyitott ablaknál levegõztessük, majd utána mehet séta.

Mikor vigyem sétélni az ujszülött babámat (szeptemberi lessz elvileg), mit vigyek magammal (vizet, tejet ha szomjas lessz)?

Elsö baba és nem tudom mire lehet szükség egy séta alatt,légyszi segitsetek.

Legjobb válasz: Szia! Szeptemberben, ha hûvös lesz takarót! Gondolom nem akarod 2 - 3 órán keresztül sétáltatni? Elõször elég neki 15 - 20 perc levegõzés, amit majd növelhetsz. Szopi, büfi után menjetek a levegõre és a köv. szopizásig érj haza. Nem kell semmi viz neki, ha tudod szoptatni. A levegõ úgyis elnyomja és aludni fog.

Szia! Szeptemberben, ha hûvös lesz takarót! Gondolom nem akarod 2 - 3 órán keresztül sétáltatni? Elõször elég neki 15 - 20 perc levegõzés, amit majd növelhetsz. Szopi, büfi után menjetek a levegõre és a köv. szopizásig érj haza. Nem kell semmi viz neki, ha tudod szoptatni. A levegõ úgyis elnyomja és aludni fog.
Csak egy babakocsira.Eleinte úgyis szopi után fogod levinni, és nem maradtok sokáig.Legalább 2 héttel, de rossz idõ esetén, akár hárommal is szülés után.
Egy újszülöttel max 20-30 percet lehet az elején kint lenni, fõleg szeptemberben, amikor lehet, hogy már nem is annyira jó az idõ. Én mindig szopi után mentem sétálni, így biztos, hogy nem éhezik meg a baba a séta alatt, és még el is alszik. Szerintem nem kell semmi folyadékot vinni rövidebb sétákhoz. Ha majd 1-2 órát is kinnt lesztek akkor már érdemes cumisüvegben vizet vinni. De arra számíts, hogy az elsõ hetekben a babák szinte rögtön elalszanak, ahogy kiviszik õket sétálni. És még annyit, én márciusban szültem, és mi elõször 10 naposan mentünk ki, és az elsõ 2-3 napban csak 5-10 percre az erkélyre. Majd utána vittem ki az utcára a kicsit, és mindig egy kicsit hosszabb idõre. Néhány hét után már bármennyi idõt kint lehettek, ha az idõjárás is engedi, csak az elején figyelj a fokozatosságra.
Én is szeptember elejére várom a babámat. Az elsõ kislányomat januárban szültem, akkor 4 hétig csak az erkélyen levegõztünk az orvos tanácsára. Most úgy tervezem, hogy két hetesen már megyünk babakocsival sétálni. Szopi után fogom õt is, korábban is így csináltam. Azért én mindig vittem egy cumisüvegben vizet, nem tudom, minek, mikor soha életében nem ivott cumisüvegbõl :-) De azért megnyugtató volt. Plédet vigyél neki, zsepit, esetleg törlõkendõt. Azért elsõ néhány alkalommal ne menj túl messzire vele, amíg kitapasztalod, hogy viselkedik a babkocsiban.

Mennyire volt fontos, hogy szép, fehér ruhában vigyed haza a kórházból az újszülött babádat? Vagy esetleg nálatok mi a hagyomány ilyenkor?

Legjobb válasz: Én csupa rózsaszínbe vittem,csak a sapija volt fehér.Ez is azért volt mert sok fiú ruhát kaptunk ajándékba és ,így csak azért is rózsaszínt vettem neki,pedig utálom a rozsaszínt:)

Én csupa rózsaszínbe vittem, csak a sapija volt fehér.Ez is azért volt mert sok fiú ruhát kaptunk ajándékba és , így csak azért is rózsaszínt vettem neki, pedig utálom a rozsaszínt:)
2009. július 23-án sétáltunk ki a kórházból 40 fokban, egy szál fehér alapon szívecskés body-ban.
Nem fontos a fehér. Bár én abban hoztam haza a kislányomat, de csak azért vettem fehéret, mert elég sokáig nem tudtunk a nemét, ezt a kis együttest meg nem tudtam otthagyni a boltban. rugdalózó, kis kardigán és sapka volt hozz, mindegyik macis hímzéssel. Nagyon ki tudtam használni neki.
Én errõl a fehérbe öltöztetõs hagyományról itt olvastam a gyakorin, amikor már rég itthon voltunk :) Az elsõ lányom amúgy teljesen véletlenül fehérben jött haza a kórházból, de csak azért, mert nem tudtuk a nemét, ezért inkább fehér és sárga ruhákat vásároltunk. A második lányom rózsaszínûben jött haza. Semmi extra, sima body és rugdalózó.... Nem vettem emiatt különlegesen csinos ruhát...
Szerintem ez ma már nem kérdés, mindenki abban viszi amiben jónak látja!Ki kérné számon tõle?A nõvérek biztos nem.Én a lányomat egy almazöld rugiban vittem haza, mert az találtam a legaranyosabb ruhácskának.
Egy aranyos, vajszínû Micimackós rugiban hoztuk haza a kisfiamat. :)
Hát, a pólya fehér volt (nem is nagyon láttam még másszínût), a többi ruhája színes.
Én rózsaszín ruhába hoztam haza a lányomat. Feleslegesnek tartottam arra az 1 órára kiöltöztetni.
a lányomat rózsaszín-sárga rugiban és hozzá tartózó felsõben hoztuk haza. nem volt szín megkötve, annyit akartunk csak hogy új legyen az elsõ kis ruhácskája. s mivel õ korababként 42cm-el született és olyan 45 cm-el hoztuk haza, hát elég korlátolt volt a ruha választása. mondhatni nem kaptunk, így még az 50-es is nagy volt rá :)
Fehér body-micimackós fehér pántos rugi. Ez szettbe volt. Még egy kapucnis vagány cipzáros felsõ volt rajta.
A felsõ szürke és fehér volt, a rugi sem tiszte fehér volt
Nem is hallottam még róla, szóval nem lehet valami nagy "hagyomány". A kórházból hazajönni nem keresztelõ, hogy muszáj legyen fehérbe öltöztetni. Az idõjárásnak megfelelõen öltöztettem, és kész.
Az, hogy nem hallottál róla, nem a hagyományt minõsíti, hanem téged. Korábban ez fontos dolog volt. Ettõl függetlenül a fiamat zöld csíkos cuccban és sárga anorákban hoztuk haza egy éve, térdig érõ hóban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!