Találatok a következő kifejezésre: Mikor vigyem a dokihoz, (20 db)

Sógornőm 12 hetesen otthon elvetélt, kicsúszott a baba is. Sokkos állapotban felhívta a dokit, hogy mit tegyen. A doki mondta, hogy vigyék be. Más is járt így, hogy be kellett vinnie a kórházba a magzatot?

Legjobb válasz: Azert kell bevinni, mert veszelyes biologiai hulladeknak szamit, barmilyen szomoru is ezt kimondani. Masresz a magzatot megvizsgalhatjak, hogy kideruljon, mi okozhatta a vetelest. Harmadreszt pedig nem art tudni, hogy maradtak e bant magzati szovetek.

Azert kell bevinni, mert veszelyes biologiai hulladeknak szamit, barmilyen szomoru is ezt kimondani. Masresz a magzatot megvizsgalhatjak, hogy kideruljon, mi okozhatta a vetelest. Harmadreszt pedig nem art tudni, hogy maradtak e bant magzati szovetek.
Szia, sajnos velem is ez történt, én bevittem magammal a magzatot, mert biztosra vettem, hogy megvizsgálják õt is. Azt hiszem, nem vizsgálták meg; de utólag (ahogy lassan felocsúdtam a sokkból) utánaolvastam, kérdezgettem és azt a felvilágosítást kaptam, hogy gyakran megvizsgálják... Szerettem volna tudni, hogy miért történt, beteg volt-e, tényleg fiúcska volt-e, ahogy gondoltam - sajnos ezek nem derültek ki. Sok erõt kívánok a sógornõdnek, nehéz idõszakot él át és nehéz lesz a következõ tehessége is a félelem miatt, de ismeretlenül is gondolok rá... Hallgassátok meg, ha mesélni akar ról - nekem ez hiányzott utólag :-( Szeretettel: Magdi
Miért otthon mit csinálna vele? Nyilván be kell vinni, egy halottat nem hagysz csak úgy itt ott tök mindegy, hogy mekkora. Nem értem a kérdést.
ÕSzinte részvétem, R.I.P. a sógornõdnek. Kórházba van olyan, ahol babát elégetik vagy eltemetik asszem. 12.hét már magzat szivhang, minden van
nagyon sajnálom
Sajnos én is így jártam a 15. héten.Nem hívtam senkit azzonal a kórházba siettünk.Se görcs se vérzés , a baba meg lógott a köldökzsinóron.Borzasztó volt.Elküldték szövettanra a magzatot, nem találtak semmit a "miértre".
A kérdező hozzászólása: Rettenetesen sajnálom Kedves "Utolsó"! Nem is tudom, hogy lehet ezt feldolgozni... :'(
Kösz az együttérzést.Elsõ baba lett volna.Állitolag majd akkor fog enyhülni a fájdalom , ha a következõ babát fogom a kezemben tartani.(dolgozunk rajta)
A kérdező hozzászólása: Drukkolok nagyon, sikerülni fog!!! Annál csodásabb érzés nincs is, mikor a kezedbe tarthatod a gyermeked! :)
A kérdező hozzászólása: A doki azt mondta, hogy ha 3-4 éves lesz, edzés szerûen kell úszni.
Az én fiamnál is erre lettem figyelmes. Neki csak az egyik oldalt ilyen, azt is harangbordának hívják? Fiam 9 hónapos. Mi attól féltünk, hogy véletlen megnyomtuk, rosszul tartottuk, azért lett ilyen. Milyen segítséget találtál?

Hogyan vigyem a kakis pelenkát megmutatni a dokinak? Mibe csomagoljam?

Bocsi a kérdésért, de nemigzaán tudom, hogyan kelllene csinálni. És ha aznap nem kakilt még, akkor jó egy el?z? npi is?

Legjobb válasz: Nem adott széklet dobozkát? Esetleg az Ántsz-hez kell vinned mintát? Vagy csak a doki akarja látni? :) Ha így van hát tekerd össze,tépõzárazd be,mintha a kukába dobnád és így csomagold be 1-2-3....8 zacsiba:) Csak vicceltem:) Simán csomagold be zacsiba,annyira,hogy már ne legyen érezhetõ és kész. Szerintem mintát akar küldeni,nem?Esetleg hasmenése van a kicsidnek?

Nem adott széklet dobozkát? Esetleg az Ántsz-hez kell vinned mintát? Vagy csak a doki akarja látni? :) Ha így van hát tekerd össze, tépõzárazd be, mintha a kukába dobnád és így csomagold be 1-2-3....8 zacsiba:) Csak vicceltem:) Simán csomagold be zacsiba, annyira, hogy már ne legyen érezhetõ és kész. Szerintem mintát akar küldeni, nem?Esetleg hasmenése van a kicsidnek?
Én is arra gondoltam, mint a harmadik, de ahhoz mintát kell vinni (mármint ANTSZ-hez beküldeni), nem az egész pelust...
mikor kell mintát küldeni és ott mit néznek ki belõle?
Én is vittem már.És összetépõzáraztam és zacsiba raktam.Nálunk az az elve a gyerekdokinak, hogy ha baj van a kakival azt Õ látni akaraja, nem elég elmondani.Én aznapit vittem, régebbi nem jó, mert változhat a szine 1 nap alatt!
Nekem egyszer a neten (emilben) kért róla képet:) Az állagát szerette volna látni. hááááát én lefényképeztem neki.
Miért kell elvinni? Én még soha nem vittem a több, mint 16 hónap alatt..
becsomagolod úgy mint mikor kidobnád és belerakod egy nylon zacskóba.marha sok ész kell hozzá!am tényleg miért kell vinned?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat, gasztroenterológusnak kell vinni megmutatni. Csak az a gond, hogy reggel 8ra kell menni, és ilyen korán még nem szokott kakilni. Mindegy elviszem az elõzõ napit, hátha az is jó lesz!

Ha megvan a vércukorterhelés eredménye mikor vigyem vissza a dokihoz? Rögtön kell a vinni amint megvan vagy ráér, ha legközelebb megyek (dec1-én)? És egyébként mostanság esedékes lesz egy uh vizsgálat?

Én most vagyok a 24-ik héten.Múlthét hétf?n csinálták kész lett szerdán a doki meg holnap lesz,de nekem csak olyan november 24-én vagy december 1-jén kell mennem.Nem lesz gon ha akor megyek vagy inkább vigyem vissza?

Legjobb válasz: Ahová én járok (SOTE I.) reggel levették a vért és délután felhívtam a dokimat, aki megnézte a számítógépen az eredményt. Szerintem ha megvan az eredmény, akkor telefonálj neki, mert ha nem jó, akkor valószínûleg ismételni kell és ha az sem jó, akkor sajna diéta. Ne várj majdnem egy hónapot.

Ahová én járok (SOTE I.) reggel levették a vért és délután felhívtam a dokimat, aki megnézte a számítógépen az eredményt. Szerintem ha megvan az eredmény, akkor telefonálj neki, mert ha nem jó, akkor valószínûleg ismételni kell és ha az sem jó, akkor sajna diéta. Ne várj majdnem egy hónapot.
Nekem amikor kiadták a lelelet, kommentálta is a nõ, hogy jó az eredmény. Neked nem mondtak semmit? Ha nem, esetleg nézz utána a neten, vagy hívd fel a védõnõdet. Ha jó lett az eredmény, akkor szerintem nem fontos sietni vele a dokihoz - legalábbis én ezt tenném. Boldog babavárást! 26 hetes kismama
Ha jó lett a cukrod, akkor elég ha a következõ UH-n viszed a dokidhoz, ami a 28-30. hét között kell majd lennie. (Hacsak nem voltál még a 24. heti UH-n.)
Én biztos visszavinném holnap, ha ma sincs jobban.
Mit értesz belsõ lázon? Ha péntek óta kapja az antibiotikumot, elõtte hány napig volt lázas? És mire kapta a gyógyszert, milyen betegségre? Mennyire magas a láza? egyéb tünet? Hány éves? stb...
Az antibiotikumnak is kell 2-3 nap. Én úgy gondolom, ha holnap sem látsz rajta semmi javulást, akkor hívd fel a dokit és vidd vissza a gyereket. A belsõ lázat én sem értem.
Ahogy elõttem írták, az antibiotikum sem csodaszer, kell 2-3-4 nap mire hat, é addig lehet lázas is mellette! Addig kell adni az antibiotikumot míg el nem fogy, és még utánna is lehet taknyos, köhöghet még pár napig!
Vissza vinném a gyereket ha ma sem javult. Az én lányom ettõl a gyógyszertõl négy napig volt láztalan és utána újból visszalázasodott. Leváltottuk az antibiotikumot és most úgy néz ki, kop kop már nem lázas.

Bicikli vagy autó? Mivel vigyem ebbe a hőségbe dokihoz?

Két napig lázas volt egyfolytában, de más tünete nem volt. Ma kellene visszavinni a gyerekem, de nem tudom melyikkel járok jobban. 5 előtt mennénk. Nincs messze a doki, bicóval 10 perc. De nagyon meleg van. A férjem meg azt mondja,hogy ne autóval vigyük,mert leengedni ablakot nem merünk ne kapjon huzatot, de ő meg azt gondolja,hogy a klímával többet ártunk :(

Legjobb válasz: en autoval mennek, elotte hutsetek le az autot a kinti homersekletre, esetleg egy kicsit hidegebbre

en autoval mennek, elotte hutsetek le az autot a kinti homersekletre, esetleg egy kicsit hidegebbre
Szia! Én is az autót választanám, mielõtt elindultok a Párom beindítja a klímát és ha lehûlt egy picikét a forróság benne akkor beültök kikapcsolja a klímát persze és elmentek a dokihoz. Míg vár rátok addig újra bekapcsolhatja, hogy mire visszaértek megint hûvösebb legyen az autóba! Üdv két gyermekes Anyuka
Párod Azt szerettem volna írni :) Bocsi!!!
Autó
Autó. Egyértelmûen.
autó Indulás elõtt 10 perccel klimát bekapcsolja, kocsit lehûti 25 fokra, klima kikapcsol, és mehettek is. (nekünk gyerek nélkül is igy üzemel, nekem nem birja a fülem, arcom a klmát, igy elõhûtjük az amúgy 40 fokos kocsi, majd kikapcsoljuk és ugy megyünk)

Lehet hogy csontritkulássa van a kutyámnak nem volt orvosnál mert azthittük hogy elesett és beütötte a lábát most mit tegyek? (azon kivül hogy vigyem el dokihoz) olvastam kálcium kel neki de nem tudok szerezni.

Legjobb válasz: Nem inkább csonthártya gyulladás??? ezt igy nem tudjuk neked megmondani, mert lehet valóban csak megütötte, vagy meghuzta. Tényleg csak egy orvos tud biztosat mondani.

Nem inkább csonthártya gyulladás??? ezt igy nem tudjuk neked megmondani, mert lehet valóban csak megütötte, vagy meghuzta. Tényleg csak egy orvos tud biztosat mondani.
Sétálni ? Na ne röhögtess már . Az a szerencsétlen kutya gondolom igen ritkán teheti ki a lábát a kertbõl. Vagy a kedves bátyja sétáltatja a kérdezõnek? Amúgy pedig így látatlanban senki nem tud segíteni.
Csonthártya gyulladás növéskor lesz. Köze nincs a kálciumhoz. És nem is biztos, hogy az a baja. Elsõ, vagy hátsó lába? Elsõnél porcleválás a vállban. Hátsónál pl szalagszakadás is elõfordulhat. Egyikre sem megoldás a kálcium.
és akkor hogy mentek vele sétálni?
A kérdező hozzászólása: Nem zárom ki az orvost csak nagytestû és anyáék félnek hogy elhuz engem a kuta... ezért várnom kell mert pénteken jön haza a bátyám apa meg dolgozikigy õ se birja elvinni
csonthartya gyulladás ütéstõl lehet. Neked a kalcium a maniád? a legtöbb kutya nem él elég hosszú ideig ahhoz, hogy csontritkulást kapjon
A kérdező hozzászólása: azt az azon kivül nem azért irtam mert nincs kedven elvinni a kutyadogihoz és csonhártya gyulladás nem lehet mert ahoz sok kálciumot kéne megennie vagy nem?
Azon kívül semmit ne tegyél. Egyáltalán nem biztos, hogy csontritkulása van, ezer más baja lehet, majd a doki megmondja, hogy pontosan mi az és hogyan kezeljétek.
Viddorvoshoz.Fingod sincs róla mi a baja, majd az orvos megmondja.
ha elviszed orvoshoz õ úgyis megmondja mi a teendõ.. Remélem nem ezért írtad azt hogy "azon kívûl", mert nem akarod elvinni!
Azért ha meggyógyult a kutya, akkor esetleg tanítsd meg pórázon sétálni, és vidd ki szegényt a kertbõl néha. Baromi unalmas ám évekig ugyanazt a kertet nézni, minden kutyának kell a séta.
Kálciummal nem orvosolható nagyon sok baj. Milyen méretû és mennyi idõs a kutyád? Melyik lába fáj? Amúgy már onnan rosszul indul a dolog, hogy eleve kizárod az orvost. Akinek kutyája van, bizony bele kell kalkulálnia az orvost is a tartásába.Neten nagyon ritkán lehet gyógyítani.

Sógoromék fia 11-éves és furin rángatja a fejét bár Én még csak 10 hónapja ismerem de azóta mit tegyenek? Mondtam neki vigye el dokihoz erre Õ azt mondta hogyne hogy teletömjék nyugtatókkal!

Mellette hiperaktív nem lehet t?le beszélgetni nem tanul,és kiabál a szüleivel.

Legjobb válasz: Nehéz eset,mármint az anyuka. Az a baj,hogy egy már kialakult probléma elõl nem lehet elmenekülni "kukába dobni". Meg kell oldani,így vagy úgy! Ezt értesd meg vele!

Nehéz eset, mármint az anyuka. Az a baj, hogy egy már kialakult probléma elõl nem lehet elmenekülni "kukába dobni". Meg kell oldani, így vagy úgy! Ezt értesd meg vele!
Én is ticceltem még kamaszkoromban is és még mindig bennem van, bár már önkontrollálom. Az bizos engem nem vittek vele dokihoz, de felettébb idegesitõ az biztos.Igy utólag felnött fejjel visszatekintve nagyon szigorúan voltam neveleve, valószinû ez lehetett az oka. A feszültség levezetésével kezdõdik, majd egy rossz beidegzödésévé válik. Ja és sokféle ticcelés van ide tartozik többek közt a lábremegtetés, a hajdobálás, egy egy rángás az arcon stb.
Ha rángatja a fejét, akkor az valószínûleg ticelés. Mindenképpen el kellene vinni nevelési tanácsadóba. Ott nem kap semmiféle gyógyszert, de valószínû, hogy a szülõkkel is el fog beszélgetni a pszichológus. A hiperaktivitást se kezelik minden esetben gyógyszerrel. Biztos, hogy hiperaktív? Nem lehet, hogy nevelési probléma van a dolgok mögött? Mostanában minden problémás gyerekre ráhúzzák, hogy hiperaktív, pedig lehet, hogy csak foglalkozni kellene velük. egy tanítónõ
Kedves elõzõ válaszoló!Ne haragudj, de éppen 4 gyerekem van, akik közül 3 tizenéves, tehát tudom, mirõl beszélek! Nem írtam semmiféle gyógyszerszedésérõl, de nem orvosi eset, amit a kérdezõ írt. Kérlek nézz utána, mit jelent a tic, mielõtt vádaskodsz! Emellett nem kell azonnal minden gyereket hiperaktívnak minõsíteni.. erre vannak kimondott szakemberek, akik nem elsõ látásra fogják rámondani, hogy hiperaktív-e a gyerek, hanem vannak célzott vizsgálatok rá.
a baratnomnek is ez a "baj" van csak nem hiperaktiv neha neha balra vagy jobbra forditsa a fejet es tart 15-20 masodpercet aztan minden helyre jon. Masok persze rohogik mert viccesnek tartsak (de ez neki betegseg) Szgeden van egy specialis korhaz ott volt kezeltetni 3 hetet de nem tudjak helyre hozni soha az eletbe, irtak neki gyogyszert s azt szedegeti. Lehet h orokletes lehet majd a kesobbiekben is jo volna megnezetni egy doktorral
beszelj egy orvossal h fogadja egy napon s te a gyereket vidd el otthonrol s mond meg h setalni viszed vagy valamit akarsz vele vagy h aluhat e nalad s kozben elviszed a doktorhoz egy valaszoloval ezelotti vagyok akinek a baratnoje "beteg" mar 21 eves (nemsokara) lelkileg ossze van torve en hoztam ki belole azt h jarjon az uton ne szegyelje magat mert az nem jo sokszor konyorogtem neki h menjunk valahova csak egy uditore menjunk el otthonrol s igy szoktattam lassan rea h jarjon is valamerre maskepp a hazban ulne otthon egesznap en ajanlom h csinalj valamit a gyerekkel
az én fiam figyelemzavaros és 12 éves. a nyugtatot csak szülõi engedéllyel adhatják a fiúnak, én se hagytam, ritalint akartak vele szedetni, homeopátiás szert szedünk sedatif pc és úgy tûnik jo lesz. fejrángást pszihiáternek meg kéne azért mutatni, nem hiszem, hogy nyugtatot ir fel, ez idegi eredetû. az, hogy valakivel keveset foglalkoznak, nem attol lesz a gyerek hiperaktiv, csak esetleg problémásabb. de gondolom megint olyan tanitonõ irt akinek nincs ennyi idõs gyereke akivel otthon is kéne foglalkozni..
A kérdező hozzászólása: Tudod van két iker huga és Õk a favoritok csabussal csak üvölt!!
A kérdező hozzászólása: Uristen ez komoly jaj mit tegyek hogy elvigye orvoshoz?Neki is másodpercekig tart!Tudod Õ nem veszi komolyan azt hiszi majd kinövi vagy nem is tudom!!!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem lehet Õ a legjobb anya és feleség!Mindenkit megszól!De igazából engem nem Õ érdekel hanem a kisfiú!Szerintetek nem kéne orvoshoz vinni? Már nem csak elõre hanem oldalra is rángatózik félelmetes!
nem lehet hogy nálunk van valami, aminek a hatására a gyerek ideges, és attól rángatózik így? nem tudod elvinni te orvoshoz? :S
náluk*
Tourette-szindróma nem lehet? Nem ad ki kisebb hangokat, esetleg más mozgások? A hiperaktivitás járhat együtt a TS-sel. Több tourette-szindrómás gyereket ismerek, nagyobb kamasz korra eléggé elsúlyosbodhat a helyzet. Ha nem kezelik, a kis fejrángatásokból csapkodások, ordítások, hangos káromkodások lehetnek, az õ akaratán kívül! Ha ez van, mindenképpen kell gyógyszeres kezelés! De ha nem is ez áll fenn, mindenképp el kéne valahogy vitetni orvoshoz. Szerintem jobb félni, mint megijedni.

Mikor vigyem vissza a dokihoz, ha náthás és nem javul?

Múlt hét végén 3 hónapos kisbabám megfázott, nem volt láza "csak" teli volt az orra. Kaptunk egy orrcseppet a dokitól, de semmi mást. Viszont a helyzet azóta sem javult, néha hihetetlen mennyiséget szívunk ki az orrából, de a közérzete jó, nincs láz, sírás, a váladék ugyanúgy fehér, csak az id?nkénti szörcsögésb?l tudom, hogy beteg. 4 napja voltunk dokinál, visszavigyem v. még csepegtessem pár napig, egyátalán mennyi id?, amíg ebb?l ki kellene gyógyulnia? Egy els? gyerekes anyuka.

Legjobb válasz: Milyen orrcseppet kaptatok? Nasivin-t nem javasolt pár napnál tovább adni, mert tönkreteszi a nyálkahártyát. Pár nap szünet után lehet újra adni. Antibiotikumos orrcseppet is 3-4 napig szokták javasolni. Sajnos gyakoriak mostanában az elhúzódó náthák, Sterimarral fújd be orrszívás elõtt, az átmossa az orrát. Ezt lehet bármeddig alkalmazni.

Milyen orrcseppet kaptatok? Nasivin-t nem javasolt pár napnál tovább adni, mert tönkreteszi a nyálkahártyát. Pár nap szünet után lehet újra adni. Antibiotikumos orrcseppet is 3-4 napig szokták javasolni. Sajnos gyakoriak mostanában az elhúzódó náthák, Sterimarral fújd be orrszívás elõtt, az átmossa az orrát. Ezt lehet bármeddig alkalmazni.
A kérdező hozzászólása: Ez gyógyszertári csepp, az van ráírva, hogy Nasogutt, szerintem antibiotikum. Amit Te javasoltál, azt vény nélkül lehet kapni?Köszi!
Mi is Sterimart használjuk a 3 hetes kisfiamnál vény nélkül lehet kapni tengervizet tartalmaz kb. 1300 ft vol, én befújok és utánna leszivom a váladékot. Nem vettem dokihoz mert nekünk sincs a szörcsögésen kivül semmi, a védõnõ ajánlotta.
Én is tengervizes orspray-t javasolok, többféle kapható. De a Nasivin-nek is van sóoldata, mi használtuk, az is jó. Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy az ilyen kicsiknél akár 10-14 napig is eltarthat a nátha. Szerintem ha továbbra is jó a közérzete és nincs láza, várhatsz még egy kicsit, viszont fontos, hogy valahányszor szükségét látod, porszívózd az orrát (én a porszívós orrszívót tartom a leghatékonyabbnak, de ha hatalmas mennyiségeket szívtok ki, gondolom úgyis azt használtok), hogy ne pangjon a váladék. Remélem hamar meggyógyul a babád, addig is kitartás!
A kérdező hozzászólása: Valóban porszívozzuk..., akkor veszek tengervizes cseppet. Köszönöm mindenkinek, legalább megnyugodtam egy kicsit.:-)
Mi Nasivin sóoldatot használunk , bevált csak ugy is szoktam neki befutjni hogy ne száradjon ki a nozija meg ne legyen fikuszos! Aztán kicsit kiszívom orrszívó porszívóval de semmi nem jön hála istennek!! Üdv mindenkien és Nagyon boldog babázást kívánok no meg egészségben GAZDAG Új évet!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!